Ylimmän kerroksen asunnot

Kurkottelija

Onko ylimmän kerroksen asunnot arvokkaampia kuin muut vastaavat alemmissa kerroksissa?

Onko jotain negatiivista ylimmän kerroksen asunnoissa, muuta kuin se, että jos hissi hajoaa niin joutuu tallustelemaan?

Olis tarjolla hieno 6. kerroksen asunto, mutta haluaisin tietää mahdollisia negatiivisia puolia mitä en upeiden maisemien lumonneena ole tajunnut.

18

8869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ylemmät

      kerrokset ovat hieman arvostetumpia mikä on hissitalo.Itse asuin muutamiavuosia kymppikerroksessa vanhassa kerrostalossa Helsingin Munkkivuoressa.Mahtava näköala kahteen suuntaan ja muutenkin kiva asunto.Muutamia haittapuolia toki oli.Hissi oli pieni että kaikki huonekalut joutui kantamaan 10. kerrokseen vielä välikerrosten kautta.No kuntohan siinä kasvaa.Piti aina kantokaveriksi pyytää eri kaveri kun sama ei yleensä suostunut kahteen kertaan heh.10. kerros oli myös vähän liikaa kissalleni joka ei selviytynyt hengissä hypättyään ulos (Oli saanut lukitustapin auki).
      Ehkä häiritsevin tekijä oli makuuhuoneen seinän takana oleva konehuone (hissin) joka ei ollut kunnolla eristetty ja ainoa hissihän kävi kokoajan joten meteli ja pauke oli taattu.

      • Kurkottelija

        Hyvä toi kaverihomma :D

        Tuo hissi oli hyvä huomio, pitää selvittää sen metelitaso. Kiitos vinkistä. Osanotot kissan puolesta.


      • h.rantalainen...
        Kurkottelija kirjoitti:

        Hyvä toi kaverihomma :D

        Tuo hissi oli hyvä huomio, pitää selvittää sen metelitaso. Kiitos vinkistä. Osanotot kissan puolesta.

        asunut ylimmässä kerroksessa.
        Asuessani vanhemmassa talossa ainoa haitta oli se hissin kovaa meteliä pitävä konehuone, vaikka se ei ollutkaan seinäni takana. Kolahdus on kova.

        Nyt asun v. 2001 valmistuneen talon ylimmässä kerroksessa, jossa "konehuone" on pieni laatikko, joka on ensimmäisessä kerroksessa. Uudemmissa taloissa ei siis ole hissin "konehuone" ongelmaa.

        Ylimmän kerroksen asunnoissa on hyvä puoli se, ettei kukaan naapuri kopistele yläpuolella. Paitsi vanhemmissa taloissa, joissa on ullakko, saattaa oleskella silloin tällöin laitapuolen kulkijoita.


      • dallaus
        h.rantalainen... kirjoitti:

        asunut ylimmässä kerroksessa.
        Asuessani vanhemmassa talossa ainoa haitta oli se hissin kovaa meteliä pitävä konehuone, vaikka se ei ollutkaan seinäni takana. Kolahdus on kova.

        Nyt asun v. 2001 valmistuneen talon ylimmässä kerroksessa, jossa "konehuone" on pieni laatikko, joka on ensimmäisessä kerroksessa. Uudemmissa taloissa ei siis ole hissin "konehuone" ongelmaa.

        Ylimmän kerroksen asunnoissa on hyvä puoli se, ettei kukaan naapuri kopistele yläpuolella. Paitsi vanhemmissa taloissa, joissa on ullakko, saattaa oleskella silloin tällöin laitapuolen kulkijoita.

        Täälläkin yksi hissin vieressä asuva. Ei kivaa. Meillä vielä on niin typerästi rakennettu se hissi, että se kulkee ja pysähtyy meidän isomman makuuhuoneen seinän taakana, siitäkin lähtee yllättävän paljon kolinaa.


    • ...

      Hyvää:
      - näköalat
      - vähemmän katumelua ja juoppojen örinää
      - sitä raikkaampaa ilmaa mitä ylempänä, kovempi tuuli takaa antaa paremman tuuletuksen. Allergiselle parempi: pakokaasut ja pahimmat pölyt ei yllä.
      - valoisuus: kun ei ole korkeita naapuritaloja tai puita varjostamassa niin arska paistaa: plussaa jos on taipuvainen kaamosmasennukseen
      - ylimmässä kerroksessa vähemmän möykkää ja trafiikkia porraskäytävässä
      - jos on hissitön talo ja korkea, niin kaiki jehovantodistajat ym. kaupustelijat ei jaksa ylös asti

      Huonoa:
      - alas on pitkä matka, eli pihalla venaavalle kaverille ei huudella, tavaroita ei kannata tiputella (ja ne eläimet visusti sisällä).
      - muuttaminen ilman hissiä helvettiä
      - jos tulee sähkökatko, joudut kiipeämään
      - hissin koneisto on ylimmässä kerroksessa tai ullakolla = meteliä.
      - kova tuuli: jos ikkunat ei ole tiiviit niin pahempi veto kuin alempana, parvekkeella ei tarkene niin hyvin.
      - valoisuus: raska paistaa esteettä sisään, joten kesällä voi olla kasvihuone, tarvitset ehkä heijastavat verhot. Ks. ylempää vastavuoroisesti tehokas tuuletus.
      - jos on ylin kerros ja jos katossa on jotain vikaa niin vesi voi tulla sisään (meikäläiselle tapahtunut).

      Eli moni ominaisuus voi olla sekä hyvä että huono juttu. Henkilökohtaisesti valitsen mieluummin kämpän ylempää kuin alempaa; pidän valoisuudesta, näköaloista, raikkaasta ilmasta ja rauhallisuudesta.

      Jos kämppä uhkaa muuttua auringonpaisteessa saunaksi (kokemusta on) niin helppo, halpa ja yllättävän tehokas konsti on teipata alumiinifoliota ikkunaan. Rulla ikkunalaudalle paketissa, vedät pitkän soiron yläpäästään ikkunan yläkarmiin (Huom! ulomman ikkunalasin sisäpuolelle) teipillä kiinni, toinen teippi alareunaan. Ja tietysti kiiltävä puoli ulospäin, aurinkoa kohti. Täytä ikkuna näillä soiroilla, voit jättä sentin raot niin pääsee tarpeeksi valoa sisään. Ikkunalaisen välissä alumiini ei pääse repeämään. Naapurit tai vieraasi voivat pitää sinua seonneena mutta folio toimii ihan oikeasti, testattu on. Lämpötila sisällä voi laskea tosi paljon (kunhan huone ensin yhden yön viilenee), verrattuna suoraan paistavaan arskaan. Tähän kun lisäät hyvän ristivedon tuuletuksella niin kallista ilmastointilaitetta ei tarvitse.

      Itselläni oli ylimmän kerroksen kämppä jossa ikkunat länteen. Kesäkuumalla sisällä meinasi pökrätä. Oli pakko keksiä oheinen alumiinikikka jos halusi nukkua.

      • ..Ropina

        Kuuluukohan sateen ropina häiritsevästi tasakattoisen huopakaton läpi?


      • ...
        ..Ropina kirjoitti:

        Kuuluukohan sateen ropina häiritsevästi tasakattoisen huopakaton läpi?

        Sisäkatto ei ole ihan kiinni ulkokatossa, siinä on jotain 30-50 cm väliä eristeet. Ja huopakate ei värähtele, se on pehmeä pinta.

        Peltikatolta kyllä ropina kuuluu, vaikka olis harjakattokin, eikä edes ihan ylin kerros.


      • Yläkertalainen

        "- jos on ylin kerros ja jos katossa on jotain vikaa niin vesi voi tulla sisään (meikäläiselle tapahtunut)."

        Eikö toisaalta ole myös niin, että ei ole sitä yläkerran naapuria, jolla käy vesivahinko ja vedet tulee alakerran naapurille? Kumpi mahtaa olla yleisempää, vesikaton pettäminen vai yläkerran asukkaan vesivahinko...


    • Toukka

      Positiivisista puolista tahdon mainita muutaman:

      - Ainakin meidän talossa asukkaalla on sitä enemmän taloyhtiön osakkeita, mitä korkeammalla asuu (ja mitä isompi asunto). En tiedä, mitä hyötyä osakkeiden määrästä on, mutta ainakin kerran on meidän ovella käynyt naapurin ukko pätemässä osakemäärällään :D Myöhemmin selvisi, että meidän asunnolla noita on enemmän koska on yksi huone enemmän.

      - Meidän talossa kaikki fiksut ihmiset, kuten herttaiset vanhukset ja yksinomaan_kaikki_ne_, jotka tervehtivät tai muuten puhuvat ystävällisesti samaan hissiin sattuessa asuvat korkeammalla kuin 4. kerroksessa. Kolmannessa ja sitä alempana asuu lähinnä bilettäjiä, riiteleviä pareja ja kännikaloja. (Asumme siis itse 3. ja haaveena olisi päästä ainakin kaksi kerrosta ylemmäs). Johtuuko sitten siitä, että asunnot halvempia alhaalla ja sinne kerääntyy tietynlaista porukkaa?

      Miinuspuolena vielä noista osakkeista, että vaikuttavat käsittääkseni yhtiövastikkeen suuruuteen. Eli, mitä ylempänä asut, sitä enemmän maksat.

      • ehkä ei

        Jos vastike on neliöperusteinen, ei osakkeet vaikuta vastikkeeseen.


    • yläkerros

      Hankin juuri ylimmän kerroksen asunnon kolmannesta kerroksesta. Tässä talossa ei ole hissiä, joten ei ongelmia sen kanssa.

      Haittapuolena voisi sanoa että ylimmät asunnot voivat olla vähän kuumempia kuin muut asunnot talossa, vaikka kyllähän kaikilla on nyt kuumaa sisällä. Se ei välttämättä johdu pelkästään auringosta vaan siitä että lämpö nousee myös ylös talossa.

      Kuitenkin ihana hiljaisuus! Naapurit eivät mölyä, eikä ketään yläpuolella. Rapussa myös hiljaista kun monet eivät ravaa ylimpään kerrokseen. Sateen ropinasta en välitä se on pelkästään kodikasta. Ainoa mitä kuulee on kuin joku asukas alapuolella pudottaa joskus jotakin esineitä lattiaan. Parvekkeen osalta kukaan muu ei näe ainakin suoraan talosta siihen, mutta itse kyllä näen alapuolella olevat parvekkeet. Maksan mielelläni vaikka 5-10 tonnia lisää tällaisesta kaksiosta, jos vertaa samanlaiseen asuntoon alapuolella, ja näkyyhän tämä tosiaan asunnon osakkeissakin että on muutama enemmän kuin täysin samankokoinen asunto samassa talossa joka sijaitsee toisessa kerroksessa.

    • uuu4y

      Ja tykkään kyllä asua korkealla. Plussaa on se että, on hyvät näköalat. Olen oikea ukkosfriikki ja samalat näkyvät erittäin hyvin täältä ylhäältä! Miinusta kylläkin siitä että jos tulee kunnon rajuilma, täällä ylempänä tuulee ja myrskyää paljon enemmän kuin alempana, joten kannattaa pysytellä poissa parvekkeelta. Plussaa on myös se, että esimerkiksi minulla ei kuulu naapureiden kolinat ollenkaan, koska yläpuolella ei asu ketään ja ainoastaan yksi seinänaapuri joka hänkin hyvin hiljainen(esimerkiksi kaverini asuu 2kerrosta alempana ja sanoo että heille kuuluu, todella hyvin aina heidän yläpuolella asuvien metelit(8kerros), mutta meille ei kuulu mitään heiltä, johtuen juurikin siitä että asuvat meidän alapuolella). Hissi ei meillä ainakaan pidä sen kummempaa kolinaa, eikä autojen ym. melut kuulu niin hyvin tänne ylös. Plussaa on myös valoisaan, kun ikkunat puiden latvojen yläpuolella(Kesäisin parvekkeella saa myös hyvän rusketuksen). Valoisuus voi olla myös miinuspuoli, mutta kunnon kaihtimet/rullaverhot auttavat asiaan. Ja jos ei kesällä kaihtimia omista ja on todella lämmin, niin tuulettimet ovat plussaa ja samoin myös kannattaa muistaa se että täällä ylempänä tuulee enemmän kuin alhaalla, joten jos on läpitalon huoneisto, saa hyvän läpivedon. Olen kuullut että ylimmän kerroksen asunnot ovat arvokkaampia, mutta ne ole varma pitääkö se paikkaansa. Meillä on kylläkin 30e enemmän vuokra, kun kaverillani, mutta uskon siihen vaikuttavan myös sen että meillä on remontoitu myös kylpyhuone, heillä ei.

      • kokemusta......

        vuosia ylimmäisessä 10. kerroksessa. Hienot näköalat oli ja mattoparvekkeella pystyi tupakoimaan rauhassa ilman läpikulku trafiikkia. Savukaan ei häirinnyt naapureita Haittapuoliakin oli. Talon ainoan hissin konehuone oli makuhuoneen seinäni takana. Siihen hissin surinaan ja kolahduksiin heräsi joka aamu klo. 6-7,00 ja iltaisinse loppui vasta puolenyön jälkeen. Pienen hissin takia kaikki suuremmat tavarat (normaali tuoli) joutui kantamaan kaikki 10. kerrosta plus saman verran välitasanteita.


      • Atsaa
        kokemusta...... kirjoitti:

        vuosia ylimmäisessä 10. kerroksessa. Hienot näköalat oli ja mattoparvekkeella pystyi tupakoimaan rauhassa ilman läpikulku trafiikkia. Savukaan ei häirinnyt naapureita Haittapuoliakin oli. Talon ainoan hissin konehuone oli makuhuoneen seinäni takana. Siihen hissin surinaan ja kolahduksiin heräsi joka aamu klo. 6-7,00 ja iltaisinse loppui vasta puolenyön jälkeen. Pienen hissin takia kaikki suuremmat tavarat (normaali tuoli) joutui kantamaan kaikki 10. kerrosta plus saman verran välitasanteita.

        Kävin eräässä asumisoikeusasuntonäytössä ja siinä jutellessa asukas kertoi, että samassa talossa ylimmässä kerroksessa asuva hänen tuttunsa on kertonut katon paukkeesta. Hän kertoi tuttunsa puhuneen siitä "kuin sodassa olisi". Talo taisi olla vuodelta 2003, tosi hienolla paikalla ja melko korkealla. Olen itse nimenomaan etsimässä ylimmän kerroksen kämppää ja tuo kävi tuolloin mietityttämään. Mietin, että olisiko kyse ollut tumman peltikaton lämpölaajenemismuutoksista auringon paisteessa tai sitten kovasta tuulesta? Ajatuksenahan ylin kerros taivaallinen, kun on joutunut kärsimään yläkerran ääliöiden terrorista (ajattelemattomuudesta).


    • N27k

      Asun talon ylimmässä kerroksessa, eli 12 kerros. Talossa oli hissi, thank god! Muuten olisi muuttaminen ollut täyttä helvettiä. Minulla on myös kolme raskasrakenteista koiraa, joten hissi on aika tärkeä. Koirien jalat ei nimittäin kestäisi portaiden ainaista ravaamista. On kyllä valoisaa, upeat näkymät parvekkeelta (merelle, asun Helsingissä). Toki jos olisi kissoja niin olisin varmaa kokoajan huolissani että onhan parvekkeen ovi kiinni. Kesäisin tää on kuin sauna, joka on kyllä melko inhottavaa. Olen asunut myös ensimmäisessä kerroksessa ja en ikinä enään muuttaisi alimpaan kerrokseen. Ja kyllä, kotini on arvokkaampi kuin kaverini jonka asuu saman talon toisessa kerroksessa. Maksan vuokraa 300€ enemmän kuin hän. Täällä ylhäällä on myös huomattavasti hiljaisempaa, paitsi myrskysäällä, sillä talossa on peltikatto.

    • YH-asunnot

      Kerrostalo.Asun vuokralla.
      7.kerroksen vuokra noin 60€ enemmän kuin 1.kerroksessa.

    • Ylimpien kerroston asunnot on ostettaessa kalleimpia. Myydessä ei niinkään näy hinnassa.

      Ylin kerros saattaa olla kesällä tosi kuuma. Siitä pääsee eroon parin tonnin ilomalämpöpumpulla.

    • Anonyymi

      Riippuu mistä tykkää. Olen asunut ylimmässä. Nyt asun alimmassa. Molemmissa puolensa. Tykkään tästä asunnosta enemmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe