Oma kokemukseni Nizzasta!

UnElle

Olin Nizzassa helmikuussa karnevaalien aikaan ja pakko kyllä sanoa, että luulin Ranskan rivieran olevan kaunis, sivistynyt ja siisti paikka jossa olisi kielitaitoisia ihmisiä ja tarpeeksi tekemistä viikoksi mutta ihan harhaluuloa oli...

Helmikuussa sää oli kylmä, helsingissä ei silloin tuntunut juurikaan kylmemmältä. Kadut olivat likaisia, vanhojen kortteleiden luona homeesta vihreinä, koirat paskatettiin keskelle kävelykatua. Englantia ei osattu yhdessäkään käymässäni kaupassa tai ravintolassa, ei edes amerikkalaisessa Mcdonaldsissa! osaan ranskaa vain vähän eli tervehtimiset, kiittämiset jne. eikä mielestäni muuta tarvitsekkaan vaatia turistilta. Jos jollain on tätä jotain vastaan niin sanokaapa kuinka monet turistit helsingissä osaavat Suomea ja pitäisikö heidänkin sitten osata suomea jos ovat täällä viikon, ei. Jotkut kyllä osasivat Nizzassa englantia mutta eivät halunneet puhua sitä, tai ainakin osasivat sanoa osaavansa englantia, outoa.

Palvelu kaupoissa oli surkeaa kielimuurinkin takia. Nizzan vaatekaupoissa myydään Italian halpamarkkinoilta tuotuja tavaroita kalliilla hinnoilla (esim. markkinoilla vaatteet kengät maksaa pari euroa nizzaan tuotuina kymmeniä euroja). Yhdessä kaupassa minulle tarjottiin eriparisia kenkiä. Toisessa kaupassa sovituskoppiin ei olisi saanut mennä koska siellä ei ollut valoa mutta myyjä ei osannut selittää asiaa.

Turvalliseksi en vanhaa Nizzaa kehuisi! kaikkea muuta! ehkä eri asia hotellejen läheisyydessä, mutta itse vuokrasin asunnon vanhasta nizzasta italialaisesta korttelista. Ehdin nähdä viikon aikana riehuvia kodittomia, riiteleviä mustalaisia, meuhkaavia häiriköiviä ranskalaisia, pidätyksen, kaasuräjähdys jossa kuoli mies tapahtui ihan vieressä ja ranskalaiset porukat riehuivat yöt ulkona joivat ja melusivat asunnon ohi kulkiessaan läpi yön. Kerjäläisiä oli Nizza täynnä: siellä täällä, varmaankin romanialaisia. Ranta on omasta mielestäni ruma siksi koska on täynnä kiviä, hiekkarantaa ei ole kuten olin luullut mm. kuvia katselemalla..

Ystävällisiksi en ihmisiä voi myöskään sanoa enkä edes kohteliaiksi. Miehet tunkivat ja tönivät kaduilla vaan, eivät koskaan avanneet ovia tms. muuta kohteliasta. Bussissa miehet ryntäsivät ensimmäisinä istumaan ja naiset turistit saivat seistä kaksi tuntia vähintään minä muiden joukossa..

Asunnon vuokranneet italialaiset olivat kyllä ihan kaiken huippu: kehtasivat rynnätä ajaan sieltä pois etuajassa ja valittaa jälkeenpäin netissä saamastaan huonosta palautteesta vaikka asunnossa ei ollut edes sänkyjä mitä luvattiin ja mitkä näkyi kuvissa.

Karnevaalien aikaan piti olla kaikenlaista muutakin ohjelmaa illalla mm. tapahtumia, esityksiä, tansseja yms. mutta mitään näistä ei ollut siellä. Kaikki kaupat Nizzassa menivät aikaisemmin kiinni kuin Suomessa eli jo kahdeksalta ja osa seitsemältä!

67

20007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Madame X

      Onpa sinulla ollut kurjia kokemuksia. Itse asun ja käyn kaupungissa noin 10 kertaa vuodessa ja surullisena luin kirjoituksesi. Mielestäni Nizza on yksi Euroopan ihanimpia kaupunkeja, jossa riittää tekemistä ja näkemistä vuodesta toiseen.

      Tiesitkö, että Nizzasta pääsee 1 euron bussimaksulla kaikkialle Rivieralla? Bussi- ja junayhteydet ovat todella hyvät: voit mennä lounaalle ihaniin pikkukyliin tai hiekkarannalle (Juan-les-Pins, Villefrance-sur-mer, Beaulieu...) jo puolessa tunnissa. Monacoon pääset junalla 20 minuutissa.

      Nizzassa on hyvin erityyppisiä kaupunginosia: vanhan kaupungin lisäksi puistomainen Cimiez, vanhojen sukujen Musicien, kauniiden villojen Mont Boron, kukkakatujen ja sitruspuiden Fleurs jne. Kaupungissa on ihana kävellä ja pyöräillä, koska maisemat ja tunnelmat vaihtelevat. Turistikadut keskustassa eivät anna kuvaa kaupungin monipuolisuudesta.

      Nizzassa viihtyy hyvin, jos on kiinnostunut ruoasta - kuten ranskalaiset itse ovat. Lounastaminen on siellä tärkeä seurustelumuoto ja päivän annos, plat du jour, hyvinkin suositeltava. Useimmille jo hyvä ruoka on tärkeä syy ihastua Nizzaan. Keittiö on italialaisen, välimerellisen ja ranskalaisen ruoan yhdistelmä, raaka-aineet tuoreita ja maistuvia.

      Yksi hienoimpia asioita Nizzassa on se, että kaupunki on oikea kaupunki, ei lomakohteeksi rakennettu. Siksi siellä on oikean kaupungin ongelmatkin jätteineen ja kerjäläisineen. Kun paikan oppii tuntemaan, osaa myös välttää tai jättää huomiotta epäkohdat, joihin ei itse voi vaikuttaa. Koiranshitit kadulla ärsyttävät, mutta niitä oppii väistelemään. Sitäpaitsi Nizzan uusi pormestari aikoo laittaa sotkijat kuriin aivan lähitulevaisuudessa.

      Itse arvostan Nizzassa sitä, että saman päivän aikana voi käydä antiikkitorilla, kauppahallissa, uimassa, syömässä hyvin, oopperassa, ostoksilla, taidenäyttelyssä jne. Tekemistä on todella paljon, kunhan vain ottaa asioista selvää. Kaupunki on ranta- ja kulttuurikohde yhdessä, mitä ei voi sanoa kovin monesta kaupungista.

      MItä tulee kieleen, on totta että kaikkialla Ranskassa pärjää, jos osaa edes vähän ranskaa. Nizzassa osataan englantia oikeastaan aika hyvin muuhun maahan verrattuna. Jos itse yritän puhua alkeellisella ranskallani, usein vastapuoli vaihtaa kielen englanniksi.

      Kovasti toivoisin, että Nizzaan matkustavat suomalaiset menisivat sinne muulloin kuin helmikuisten karnevaalien tai ruuhkaisen heinä-elokuun aikaan. Turismi on silloin vähemmän päällekäyvää ja kaupungin tunnelma aidoimmillaan.

      Ei tee yhtään haittaa myöskään se, että ymmärtää välimerellisen elämäntavan päälle. Se tarkoittaa samassa rytmissä elämistä paikallisten kanssa: heräämistä suht aikaisin, lounastamista puolen päivän aikoihin, paseeraamista rantakadulla ennen illallista. Eikä aina ruoan vuoksi, vaan nautinnon. Suosittelen.

      • Herää AP

        Ihmettelen kyllä suuresti, että AP jos olet tuollainen tuulipukujuntti, joka ei osaa kieliä eikä muutakaan, niin miksi helvetissä matkustelee ylipäätään!? Itse olen asunut Nizzassa ja matkustelleet siellä myös 5 x perheen kanssa lähes joka kerta yli 2 viikkoa, mielestäni Nizza on todella monipuolinen ja siisti kaupunki! Tietysti jos asuit matkallasi jossain vuoristossa, missä ei ollut muita ihmisiä, niin varmasti on vaikea löytää englannin taitoisia ihmisiä!


      • täysin samaa mieltä
        Herää AP kirjoitti:

        Ihmettelen kyllä suuresti, että AP jos olet tuollainen tuulipukujuntti, joka ei osaa kieliä eikä muutakaan, niin miksi helvetissä matkustelee ylipäätään!? Itse olen asunut Nizzassa ja matkustelleet siellä myös 5 x perheen kanssa lähes joka kerta yli 2 viikkoa, mielestäni Nizza on todella monipuolinen ja siisti kaupunki! Tietysti jos asuit matkallasi jossain vuoristossa, missä ei ollut muita ihmisiä, niin varmasti on vaikea löytää englannin taitoisia ihmisiä!

        Juu samaa mieltä ollaan täällä!! Toisaalta tämä keskustelu on aloitettu vuonna 2008, mutta kuitenkin. Ensinnäkin, taitaa olla koiravihaaja kyseessä. Koiria ei ns. "paskoTETA", ne osaavat tehdä asiansa ilman ihmisen käskemistä. Ja tuollaista en muutenkaan Nizzasta uskoisi. Riippuu tietenkin onko tosissaan asunut jossain ihme vuoristossa tai muuten vaan levottomammalla alueella. Samaa mieltä tästä, pitäisi nimenomaan osata maan kieltä jos matkustaa vaikkapa Ranskaan! Ei pidä automaattisesti olettaa, että kyllä ne nyt siellä englantia puhuvat. Omasta ranskankielen taidostani olisi paljonkin hyötyä Ranskassa. Ja tietenkin puhuisin sitä, enkä odottaisikaan ranskalaisten puhuvan englantia - vaikka siinä parempi olenkin. Jos tosissaan ei ole valmis opettelemaan edes niitä hyödyllisimpiä sanoja ja lauseita, mm. kaupassa, hotellissa ja ravintolassa käyntiä varten, ei kannata edes harkita matkustamista Ranskaan!

        Varmaan jonkun yhden ainoan julkkiksen (Nizzassa käy aika paljon julkkiksia) koira on tehnyt asiansa tyyliin tien reunaan ja sitten siitä tehdään kauhea haloo!


    • Chalet

      Ihmettelen missä Nizzassa olit jos et viikkoon nähnyt hiekkarantaa etkä saanut palvelua englanniksi? Halpoja markkinavaatteita??
      Kadut likaisia? Viikossa koit vain negatiivisia asioita? Oliko kaupunki Nizza??
      Madame x:n kirjoitus kertoo millainen Nizza oikeasti on, eli ihana kaupunki. Olemme jo vuosien ajan viettäneet alkukeväällä muutaman viikon tässsä kauniissa kaupungissa, edelleenkin riittää joka matkalla uutte tekemistä ja näkemistä. Nizzassa olemme tehneet ihania ostoksia, saaneet hyvää palvelua, englanniksikin. Aina on hyvin pärjätty vaikka ranskaa ei hallitakkaan. Myös mäkkärissä olemme käyneet ja siellä nuoret palvelivat englanniksi.
      Suomalaiset ja muut pohjoismaalaiset omistavat hyvin paljon asuntoja Rivieran alueella, miksiköhän?
      Suosittelen lomaa Nizzassa, mutta en jurrisuomalaisille.

      • aloittaja

        Sinä se et nizzassa ole käynytkään jos tuollaisen kuvan olet saanut! ensinnäkin promenade des anglais vai miten nyt kirjoitettiinkaan niin nizzan rantakatua pitkin kun menee se ranta on kyllä ihan PELKKÄÄ HARMAATA KIVIÄ TÄYNNÄ! ei siellä mitään hiekkaa ole, mistälie kuvista saanutkin tuollaista päähäsi? tai ehkä sinne sitten tuodaan kesäksi juuri sinunlaisia turisteja varten hiekkaa? voihan se niinkin olla kun useissa vanhoissa kuvissa näyttäisi nizzassa olevan hiekkaranta mitä siellä ei kyllä ollut kuten olin luullut minäkin...

        En saanu englanniksi palvelua nizzassa missään, en kyllä käynyt oopperassa tms. koska sellainen ei kiinnosta. Mutta esim. ihan periamerikkalaisessa mcdonaldsisskaan ei puhuttu englantia kun siniä toivossa sinne suunnistin että edes siellä olisi voinut tilata jotain syötävää mutta ei. Kahvikin maksoi n.3euroa ja ja oli sellaisessa 5ml kupissa! huhhuh!!!

        madame x:n kirjoitus oli sentään todenmukainen. Ja hän on siinä oikeassa, että nizzan luona on kyllä upeita alueitakin ja hiekkarantoja mutta ne ei ole nizzaa vaan eripaikkoja esim. villafrancha sur mer ja Beaulie. Monacossa kävin myös bussilla sillä lippui maksoi tosiaan vain sen euron.
        Nizzan mäkkärissä kävimme monta kertaa viikossa ja aina oli vaikeuksia tilata sieltä. Siellä oli sekä afrikkalaisia että ranskalaisia nuoria töissä jotka eivät osanneet englantia, vain yhden kerran sieltä takahuoneesta tuli joku joka osasi pari sanaa apuun! tosi outoa kyllä. Ja olihan siellä joka päivä eri kassatkin että ehkä osui teidän kohdalle ne kielitaitoisimmat, mutta hyvä niin. Meitä ei ymmäretty vaikka ihan niillä aterioiden "alkuperäisillä" joka maassa tunnetuill nimilla yritettiin tilata. Itse en niin paljoa ranskaa osaa, että osaisi esim. ranskaksi sanoa mikä on hampurilainen yms...

        Minä puolestani suosittelen Nizzaa jurrisuomalaisille! Nizzan vanhassa keskustassa löytyy paljon samanlaisia, kodittomia ja paikallisia. Riehuvat yöt ulkona meluten ja juoden kuin Suomessa ehkä kerran vuodessa vappuna. Moista menoa en ole edes tallinnassa koskaan nähnyt! eikä edes vantaa tai helsingin kontula vedä vertoja vanhan nizzan öriseville juopoille, kodittomille ja hulluille yövaeltajille. En enää ihmettele, että ranskalaisia pidetään täysin hulluina monessa maassa, jos puolet kansasta on hulluja/villejä niin siitä kärsii sitten koko kansan maine...

        En usko että sinä olisit nizzassa asuntoa vuokrannut vanhasta keskusta ja ollut siellä näkemässä millaista siellä on yöllä? silloin et voi sanoa tietäväsi mitään. Siellä on täysin eri meininki yöllä. Yöllä ne kaupat ravintolat suljetaan ja peitetään, mutta kortteleiden käytävät säilyvät kännisten läpikulkualueina ja meluamispaikkoina.. Silloin muuten se piazza garibaldi oli sulejttu ja korjauksessa että johtuisikohan sitten siitä kun juopoilla yms. ei ollut muuta paikkaa mihin kokoontua.


      • aloittaja
        aloittaja kirjoitti:

        Sinä se et nizzassa ole käynytkään jos tuollaisen kuvan olet saanut! ensinnäkin promenade des anglais vai miten nyt kirjoitettiinkaan niin nizzan rantakatua pitkin kun menee se ranta on kyllä ihan PELKKÄÄ HARMAATA KIVIÄ TÄYNNÄ! ei siellä mitään hiekkaa ole, mistälie kuvista saanutkin tuollaista päähäsi? tai ehkä sinne sitten tuodaan kesäksi juuri sinunlaisia turisteja varten hiekkaa? voihan se niinkin olla kun useissa vanhoissa kuvissa näyttäisi nizzassa olevan hiekkaranta mitä siellä ei kyllä ollut kuten olin luullut minäkin...

        En saanu englanniksi palvelua nizzassa missään, en kyllä käynyt oopperassa tms. koska sellainen ei kiinnosta. Mutta esim. ihan periamerikkalaisessa mcdonaldsisskaan ei puhuttu englantia kun siniä toivossa sinne suunnistin että edes siellä olisi voinut tilata jotain syötävää mutta ei. Kahvikin maksoi n.3euroa ja ja oli sellaisessa 5ml kupissa! huhhuh!!!

        madame x:n kirjoitus oli sentään todenmukainen. Ja hän on siinä oikeassa, että nizzan luona on kyllä upeita alueitakin ja hiekkarantoja mutta ne ei ole nizzaa vaan eripaikkoja esim. villafrancha sur mer ja Beaulie. Monacossa kävin myös bussilla sillä lippui maksoi tosiaan vain sen euron.
        Nizzan mäkkärissä kävimme monta kertaa viikossa ja aina oli vaikeuksia tilata sieltä. Siellä oli sekä afrikkalaisia että ranskalaisia nuoria töissä jotka eivät osanneet englantia, vain yhden kerran sieltä takahuoneesta tuli joku joka osasi pari sanaa apuun! tosi outoa kyllä. Ja olihan siellä joka päivä eri kassatkin että ehkä osui teidän kohdalle ne kielitaitoisimmat, mutta hyvä niin. Meitä ei ymmäretty vaikka ihan niillä aterioiden "alkuperäisillä" joka maassa tunnetuill nimilla yritettiin tilata. Itse en niin paljoa ranskaa osaa, että osaisi esim. ranskaksi sanoa mikä on hampurilainen yms...

        Minä puolestani suosittelen Nizzaa jurrisuomalaisille! Nizzan vanhassa keskustassa löytyy paljon samanlaisia, kodittomia ja paikallisia. Riehuvat yöt ulkona meluten ja juoden kuin Suomessa ehkä kerran vuodessa vappuna. Moista menoa en ole edes tallinnassa koskaan nähnyt! eikä edes vantaa tai helsingin kontula vedä vertoja vanhan nizzan öriseville juopoille, kodittomille ja hulluille yövaeltajille. En enää ihmettele, että ranskalaisia pidetään täysin hulluina monessa maassa, jos puolet kansasta on hulluja/villejä niin siitä kärsii sitten koko kansan maine...

        En usko että sinä olisit nizzassa asuntoa vuokrannut vanhasta keskusta ja ollut siellä näkemässä millaista siellä on yöllä? silloin et voi sanoa tietäväsi mitään. Siellä on täysin eri meininki yöllä. Yöllä ne kaupat ravintolat suljetaan ja peitetään, mutta kortteleiden käytävät säilyvät kännisten läpikulkualueina ja meluamispaikkoina.. Silloin muuten se piazza garibaldi oli sulejttu ja korjauksessa että johtuisikohan sitten siitä kun juopoilla yms. ei ollut muuta paikkaa mihin kokoontua.

        Nizzassa ei myöskään osattu englannin lisäksi mitään muitakaan kieliä: olin kuullut että nizzassa asuu paljon italialaisia joten kuvittelin siellä puhuttavan italiaa. Missään liikkeissä yms. ei italiaa osattu mutta italialaisia siellä kyllä asui. Yhdessä kenkäkaupassa myyjä olisi osannut ranskan lisäksi espanjaa mutta harmi minä kun en espanjaa osaa, useissa ravintoloissa myös kuunneltiin ranskalaisen musiikin sijasta espanjalaista musiikkia.. Luulin myös että saksaa olisi osattu kun saksalaisia siellä käy myös paljon. Ilmeisesti sitten ajattelevat ranskankielen edelleen olevan "maailmankieli" ja että kaikkien pitäisi sitä osata.. Mitään englanninkielisiä mainoksiakaan ei ollut missään, sen sijaan ranskankielisiä asuntomainoksia valtavasti jokapuolella.

        En tiedä montako mcdonaldsia nizzassa sijaitsee?
        mutta minä kävin siinä yhdessä mäkissä joka on heti bussiaseman takana kadun vieressä. Siellä oli toinenkin kerros terassi.


      • Kiihkoilua
        aloittaja kirjoitti:

        Nizzassa ei myöskään osattu englannin lisäksi mitään muitakaan kieliä: olin kuullut että nizzassa asuu paljon italialaisia joten kuvittelin siellä puhuttavan italiaa. Missään liikkeissä yms. ei italiaa osattu mutta italialaisia siellä kyllä asui. Yhdessä kenkäkaupassa myyjä olisi osannut ranskan lisäksi espanjaa mutta harmi minä kun en espanjaa osaa, useissa ravintoloissa myös kuunneltiin ranskalaisen musiikin sijasta espanjalaista musiikkia.. Luulin myös että saksaa olisi osattu kun saksalaisia siellä käy myös paljon. Ilmeisesti sitten ajattelevat ranskankielen edelleen olevan "maailmankieli" ja että kaikkien pitäisi sitä osata.. Mitään englanninkielisiä mainoksiakaan ei ollut missään, sen sijaan ranskankielisiä asuntomainoksia valtavasti jokapuolella.

        En tiedä montako mcdonaldsia nizzassa sijaitsee?
        mutta minä kävin siinä yhdessä mäkissä joka on heti bussiaseman takana kadun vieressä. Siellä oli toinenkin kerros terassi.

        "jos puolet kansasta on hulluja/villejä niin siitä kärsii sitten koko kansan maine... "

        Öh, olet käynyt jossain Nizzassa, jossa on jtn 500 000 asukasta (Hesan kokoinen), ja sen perusteella PUOLET ranskalaisista on hulluja...? Oletko käynyt esim. ollenkaan Länsi-, Keski- tai Pohjois-Ranskassa?

        Ja olen itse käynyt Nizzassa muuten 3 kertaa, joka kerta ollut ikimuistoinen. Ja ihmiset tosi mukavia ja ystävällisiä, aina kun apua tarvittu bussipysäkin löytämisessä/ hotellin löytämisessä (noloa myöntää, olin kerran sen verta hukassa sen suhteen) niin neuvottu on parhaan mukaan. Jotkut vielä mielellään saattaneet/ johdattaneet ko paikalle.

        T: Vihasin minäkin ranskalaisia vielä 3 vuotta sitten, tutustuttuani opin rakastamaan maata ja näkemään ranskalaiset pintaa syvemmältä


      • totta.....
        aloittaja kirjoitti:

        Sinä se et nizzassa ole käynytkään jos tuollaisen kuvan olet saanut! ensinnäkin promenade des anglais vai miten nyt kirjoitettiinkaan niin nizzan rantakatua pitkin kun menee se ranta on kyllä ihan PELKKÄÄ HARMAATA KIVIÄ TÄYNNÄ! ei siellä mitään hiekkaa ole, mistälie kuvista saanutkin tuollaista päähäsi? tai ehkä sinne sitten tuodaan kesäksi juuri sinunlaisia turisteja varten hiekkaa? voihan se niinkin olla kun useissa vanhoissa kuvissa näyttäisi nizzassa olevan hiekkaranta mitä siellä ei kyllä ollut kuten olin luullut minäkin...

        En saanu englanniksi palvelua nizzassa missään, en kyllä käynyt oopperassa tms. koska sellainen ei kiinnosta. Mutta esim. ihan periamerikkalaisessa mcdonaldsisskaan ei puhuttu englantia kun siniä toivossa sinne suunnistin että edes siellä olisi voinut tilata jotain syötävää mutta ei. Kahvikin maksoi n.3euroa ja ja oli sellaisessa 5ml kupissa! huhhuh!!!

        madame x:n kirjoitus oli sentään todenmukainen. Ja hän on siinä oikeassa, että nizzan luona on kyllä upeita alueitakin ja hiekkarantoja mutta ne ei ole nizzaa vaan eripaikkoja esim. villafrancha sur mer ja Beaulie. Monacossa kävin myös bussilla sillä lippui maksoi tosiaan vain sen euron.
        Nizzan mäkkärissä kävimme monta kertaa viikossa ja aina oli vaikeuksia tilata sieltä. Siellä oli sekä afrikkalaisia että ranskalaisia nuoria töissä jotka eivät osanneet englantia, vain yhden kerran sieltä takahuoneesta tuli joku joka osasi pari sanaa apuun! tosi outoa kyllä. Ja olihan siellä joka päivä eri kassatkin että ehkä osui teidän kohdalle ne kielitaitoisimmat, mutta hyvä niin. Meitä ei ymmäretty vaikka ihan niillä aterioiden "alkuperäisillä" joka maassa tunnetuill nimilla yritettiin tilata. Itse en niin paljoa ranskaa osaa, että osaisi esim. ranskaksi sanoa mikä on hampurilainen yms...

        Minä puolestani suosittelen Nizzaa jurrisuomalaisille! Nizzan vanhassa keskustassa löytyy paljon samanlaisia, kodittomia ja paikallisia. Riehuvat yöt ulkona meluten ja juoden kuin Suomessa ehkä kerran vuodessa vappuna. Moista menoa en ole edes tallinnassa koskaan nähnyt! eikä edes vantaa tai helsingin kontula vedä vertoja vanhan nizzan öriseville juopoille, kodittomille ja hulluille yövaeltajille. En enää ihmettele, että ranskalaisia pidetään täysin hulluina monessa maassa, jos puolet kansasta on hulluja/villejä niin siitä kärsii sitten koko kansan maine...

        En usko että sinä olisit nizzassa asuntoa vuokrannut vanhasta keskusta ja ollut siellä näkemässä millaista siellä on yöllä? silloin et voi sanoa tietäväsi mitään. Siellä on täysin eri meininki yöllä. Yöllä ne kaupat ravintolat suljetaan ja peitetään, mutta kortteleiden käytävät säilyvät kännisten läpikulkualueina ja meluamispaikkoina.. Silloin muuten se piazza garibaldi oli sulejttu ja korjauksessa että johtuisikohan sitten siitä kun juopoilla yms. ei ollut muuta paikkaa mihin kokoontua.

        Joo, kivirantahan Nizzassa on, se on totta. Vaikka muuten tykkäsinkin paikasta tosi paljon


      • Pitch
        aloittaja kirjoitti:

        Nizzassa ei myöskään osattu englannin lisäksi mitään muitakaan kieliä: olin kuullut että nizzassa asuu paljon italialaisia joten kuvittelin siellä puhuttavan italiaa. Missään liikkeissä yms. ei italiaa osattu mutta italialaisia siellä kyllä asui. Yhdessä kenkäkaupassa myyjä olisi osannut ranskan lisäksi espanjaa mutta harmi minä kun en espanjaa osaa, useissa ravintoloissa myös kuunneltiin ranskalaisen musiikin sijasta espanjalaista musiikkia.. Luulin myös että saksaa olisi osattu kun saksalaisia siellä käy myös paljon. Ilmeisesti sitten ajattelevat ranskankielen edelleen olevan "maailmankieli" ja että kaikkien pitäisi sitä osata.. Mitään englanninkielisiä mainoksiakaan ei ollut missään, sen sijaan ranskankielisiä asuntomainoksia valtavasti jokapuolella.

        En tiedä montako mcdonaldsia nizzassa sijaitsee?
        mutta minä kävin siinä yhdessä mäkissä joka on heti bussiaseman takana kadun vieressä. Siellä oli toinenkin kerros terassi.

        Vitun juntti hanki elämä, jos et osaa sitä saatanan Ranskaa niin vitun huora matkusta englantiin, usa, kandaan, austraaliaan jne... Siellä ainakin puhuvat mcdonaldsissa ENGLANTIA jos et muuta osaa.

        Ps. Nizzassa on paljon parempiakin ravintoloita kuin mcdonlads kadut saattavat olla likaisia jos asuit matkallasi pahvilaatikossa!


      • Biigyknlå
        totta..... kirjoitti:

        Joo, kivirantahan Nizzassa on, se on totta. Vaikka muuten tykkäsinkin paikasta tosi paljon

        Minusta Kiviranta on paljon kivempi kuin hiekkaranta, koska ei tartu hiekkaa märälle iholle! suosittelen uimakenkiä jos et kiviä kestä :)


      • apvastaa
        Pitch kirjoitti:

        Vitun juntti hanki elämä, jos et osaa sitä saatanan Ranskaa niin vitun huora matkusta englantiin, usa, kandaan, austraaliaan jne... Siellä ainakin puhuvat mcdonaldsissa ENGLANTIA jos et muuta osaa.

        Ps. Nizzassa on paljon parempiakin ravintoloita kuin mcdonlads kadut saattavat olla likaisia jos asuit matkallasi pahvilaatikossa!

        " Matkustit siis Nizzaan ja kävit siellä monta kertaa Mäkkärillä... Mitähän jos tyytyisit oman kotoisen peräkyläsi nakkikioskiin. Miten joku voi matkustaa Nizaan ja mennä siellä hampurilaisbaariin? Se antaa kyllä hyvän kuvan ko. matkustajan "seikkailunhalusta". "

        Hanki sinä elämä ilkeä tyhmä juntti joka et osaa matkustaa mihinkään pyörit vain netissä haukkumassa toisia ihmisiä ja nautit toisten haukkumisesta, tiesitko että se on muuten sairaus tuollainen pilkkaaminen. Minä en voi olla juntti koska olen sivistynyt ihminen ja olen Helsingissä syntynyt että terve vaan juntti. Voit olla rauhassa eri mieltä vaikka jokaisesta maailman asiasta mutta mitäpä jos jättäisit aiheettoman haukkumisen sikseen niin voisit sinäkin tuntea olosi normaaliksi? olin matkalla ollessani 2008 vuonna 19v eikä minulla ollut VARAA käydä kalliimmissa ravintoloissa niin sen takia jouduin käymään Mcdonaldsissa! Sinä varmaankin uit ja kylvet euron seteleissä niin sinulle on varmaankin täysin mahdotonta ymmärtää että ihminen voi olla myös köyhä? vai oletko vaan tyhmä provoava trolli? kumminkin sinun pitäisi tietää että myös nuoret matkustelevat moni menee au pairiksi ja interreilaamaan. Ei kaikilla valitettavasti ole varaa majoittua 5 tähden hotelliin ja syödä kalliitaa Gourmet ruokia, niin kuin sinulla! Joskus olisi hyvä AVATA silmät ja oppia näkemään että meitä on monenlaisia ihmisiä ja myös monen tuloisia. Jos voittaa lennot Ranskaan ei voi olettaa että kaikilla olisi varaa käydä Michelintähden ravintoloissa ja varaa majoittua huippuhotelliin, juu kiva että sinä olet rikas mutta älä OLETA jokaisen toisenkin olevan sellainen ilkeämielinen miljonääri jonkalaiselta sinä vaikutat!


        Katujen kunnosta olen edelleenkin täysin samaa mieltä, paikallisilla oli tosiaan ainakin 2008 vuonna tapana paskattaa koiransa keskelle katua, sen sijaan Cannesissa oltuani huomasin että siellä oli PALJON siistimpää ja puhtaampaa. Onneksi löytyi siis minulle sopivampi kohde mutta sinä saat toki jatkaa tuota täysin hallitsematonta raivopäistä ja pakkomielteistä Nizzanrakkauttasi, et voi silti olettaa että KAIKKIEN ihmisten matkakokemukset ovat yhtä upeita kuin sinulla miljonääri ja et voi vaihtaa toisten kokemuksia paremmiksi tuolla holtittomalla raivoamisella ja nimittelylläsi. Olet huvittava ja jokseenkin säälittävä tapaus :o


      • Lopeta ihmeessä!
        apvastaa kirjoitti:

        " Matkustit siis Nizzaan ja kävit siellä monta kertaa Mäkkärillä... Mitähän jos tyytyisit oman kotoisen peräkyläsi nakkikioskiin. Miten joku voi matkustaa Nizaan ja mennä siellä hampurilaisbaariin? Se antaa kyllä hyvän kuvan ko. matkustajan "seikkailunhalusta". "

        Hanki sinä elämä ilkeä tyhmä juntti joka et osaa matkustaa mihinkään pyörit vain netissä haukkumassa toisia ihmisiä ja nautit toisten haukkumisesta, tiesitko että se on muuten sairaus tuollainen pilkkaaminen. Minä en voi olla juntti koska olen sivistynyt ihminen ja olen Helsingissä syntynyt että terve vaan juntti. Voit olla rauhassa eri mieltä vaikka jokaisesta maailman asiasta mutta mitäpä jos jättäisit aiheettoman haukkumisen sikseen niin voisit sinäkin tuntea olosi normaaliksi? olin matkalla ollessani 2008 vuonna 19v eikä minulla ollut VARAA käydä kalliimmissa ravintoloissa niin sen takia jouduin käymään Mcdonaldsissa! Sinä varmaankin uit ja kylvet euron seteleissä niin sinulle on varmaankin täysin mahdotonta ymmärtää että ihminen voi olla myös köyhä? vai oletko vaan tyhmä provoava trolli? kumminkin sinun pitäisi tietää että myös nuoret matkustelevat moni menee au pairiksi ja interreilaamaan. Ei kaikilla valitettavasti ole varaa majoittua 5 tähden hotelliin ja syödä kalliitaa Gourmet ruokia, niin kuin sinulla! Joskus olisi hyvä AVATA silmät ja oppia näkemään että meitä on monenlaisia ihmisiä ja myös monen tuloisia. Jos voittaa lennot Ranskaan ei voi olettaa että kaikilla olisi varaa käydä Michelintähden ravintoloissa ja varaa majoittua huippuhotelliin, juu kiva että sinä olet rikas mutta älä OLETA jokaisen toisenkin olevan sellainen ilkeämielinen miljonääri jonkalaiselta sinä vaikutat!


        Katujen kunnosta olen edelleenkin täysin samaa mieltä, paikallisilla oli tosiaan ainakin 2008 vuonna tapana paskattaa koiransa keskelle katua, sen sijaan Cannesissa oltuani huomasin että siellä oli PALJON siistimpää ja puhtaampaa. Onneksi löytyi siis minulle sopivampi kohde mutta sinä saat toki jatkaa tuota täysin hallitsematonta raivopäistä ja pakkomielteistä Nizzanrakkauttasi, et voi silti olettaa että KAIKKIEN ihmisten matkakokemukset ovat yhtä upeita kuin sinulla miljonääri ja et voi vaihtaa toisten kokemuksia paremmiksi tuolla holtittomalla raivoamisella ja nimittelylläsi. Olet huvittava ja jokseenkin säälittävä tapaus :o

        Mikä ihme sinua vaivaa??! Itse haukut täällä joka ikisen kirjoittajan, sellaisetkin jotka tietävät sinua enemmän Ranskasta! Ei pahalla, mutta asia taitaa olla nyt niin, että olet keksinyt joka ainoan asian omasta päästäsi. Jos olet tuollainen ollut Ranskassakin, niin ei mikään ihme että ihmiset eivät ole halunneet kommunikoida kanssasi. Olet todella säälittävä, minkähän ikäinen mahdat olla?

        Kukaan ei ole nimitellyt ketään. Paitsi sinä. MINÄ rakastan Pariisia, joten en ole "nizzanrakastaja"! Minkä ihmeen takia sinun pitää väittää vastaan, ja laittaa tuollaisia viestejä?? Antaisit vain asian olla.


      • Elämäonlaiffiikin

        Siinä olen kyllä allekirjoittaneen kanssa samaa mieltä,että palvelu/keskustelu Nizzassa englantia puhuvan kanssa on ala arvoista.....jää huono fiilis! Itse olen matkustellut 30 vuotta eri maissa yleensä haluan aina tutustua uuteen kohteeseen. Pari vuotta sitten olin Nizzassa upea maa, ihanat maisemat,ihana ruoka, mutta ensimmäisen kerran koin että palvelu/suhtautuminen ala-arvoista. Suomessa moisesta saisi palveluammatissa potkut! Mutta anyways olen varannut kohteeseen uuden matkan maaliskuulle ja jos minua kohtaan ollaan taas töykeitä niin olen sitä takaisin:) ja tupakkaa myytiin tiskin alta 10e aski....pakko oli ostaa kun loppui!!! Eli ei taida Ranskakaan hoidella veroja!!!


      • NäinMeillä
        Elämäonlaiffiikin kirjoitti:

        Siinä olen kyllä allekirjoittaneen kanssa samaa mieltä,että palvelu/keskustelu Nizzassa englantia puhuvan kanssa on ala arvoista.....jää huono fiilis! Itse olen matkustellut 30 vuotta eri maissa yleensä haluan aina tutustua uuteen kohteeseen. Pari vuotta sitten olin Nizzassa upea maa, ihanat maisemat,ihana ruoka, mutta ensimmäisen kerran koin että palvelu/suhtautuminen ala-arvoista. Suomessa moisesta saisi palveluammatissa potkut! Mutta anyways olen varannut kohteeseen uuden matkan maaliskuulle ja jos minua kohtaan ollaan taas töykeitä niin olen sitä takaisin:) ja tupakkaa myytiin tiskin alta 10e aski....pakko oli ostaa kun loppui!!! Eli ei taida Ranskakaan hoidella veroja!!!

        Jännä miten erilaisia kokemuksia ihmisillä on. Itse olin etukäteen asennoitunut niin että Ranskassa voi olla hankala pärjätä englannilla. Hämmästys oli kyllä suuri kun joka paikassa, niin autovuokraamossa, hotellissa kuin kaikissa ravintoloissa ja kahviloissa pärjäsi ongelmitta englannilla. Palvelu vaihteli neutraalista hyvin ystävälliseen.
        Ja tämä siis Nizzassa pari vuotta sitten.


      • TerveisiäNizzasta
        apvastaa kirjoitti:

        " Matkustit siis Nizzaan ja kävit siellä monta kertaa Mäkkärillä... Mitähän jos tyytyisit oman kotoisen peräkyläsi nakkikioskiin. Miten joku voi matkustaa Nizaan ja mennä siellä hampurilaisbaariin? Se antaa kyllä hyvän kuvan ko. matkustajan "seikkailunhalusta". "

        Hanki sinä elämä ilkeä tyhmä juntti joka et osaa matkustaa mihinkään pyörit vain netissä haukkumassa toisia ihmisiä ja nautit toisten haukkumisesta, tiesitko että se on muuten sairaus tuollainen pilkkaaminen. Minä en voi olla juntti koska olen sivistynyt ihminen ja olen Helsingissä syntynyt että terve vaan juntti. Voit olla rauhassa eri mieltä vaikka jokaisesta maailman asiasta mutta mitäpä jos jättäisit aiheettoman haukkumisen sikseen niin voisit sinäkin tuntea olosi normaaliksi? olin matkalla ollessani 2008 vuonna 19v eikä minulla ollut VARAA käydä kalliimmissa ravintoloissa niin sen takia jouduin käymään Mcdonaldsissa! Sinä varmaankin uit ja kylvet euron seteleissä niin sinulle on varmaankin täysin mahdotonta ymmärtää että ihminen voi olla myös köyhä? vai oletko vaan tyhmä provoava trolli? kumminkin sinun pitäisi tietää että myös nuoret matkustelevat moni menee au pairiksi ja interreilaamaan. Ei kaikilla valitettavasti ole varaa majoittua 5 tähden hotelliin ja syödä kalliitaa Gourmet ruokia, niin kuin sinulla! Joskus olisi hyvä AVATA silmät ja oppia näkemään että meitä on monenlaisia ihmisiä ja myös monen tuloisia. Jos voittaa lennot Ranskaan ei voi olettaa että kaikilla olisi varaa käydä Michelintähden ravintoloissa ja varaa majoittua huippuhotelliin, juu kiva että sinä olet rikas mutta älä OLETA jokaisen toisenkin olevan sellainen ilkeämielinen miljonääri jonkalaiselta sinä vaikutat!


        Katujen kunnosta olen edelleenkin täysin samaa mieltä, paikallisilla oli tosiaan ainakin 2008 vuonna tapana paskattaa koiransa keskelle katua, sen sijaan Cannesissa oltuani huomasin että siellä oli PALJON siistimpää ja puhtaampaa. Onneksi löytyi siis minulle sopivampi kohde mutta sinä saat toki jatkaa tuota täysin hallitsematonta raivopäistä ja pakkomielteistä Nizzanrakkauttasi, et voi silti olettaa että KAIKKIEN ihmisten matkakokemukset ovat yhtä upeita kuin sinulla miljonääri ja et voi vaihtaa toisten kokemuksia paremmiksi tuolla holtittomalla raivoamisella ja nimittelylläsi. Olet huvittava ja jokseenkin säälittävä tapaus :o

        Aloittaja on todella säälittävä tapaus. Vaikuttaa uusavuttomalta vihervasemmistolaiselta luuserilta.


    • mitenjokuviittii

      Matkustit siis Nizzaan ja kävit siellä monta kertaa Mäkkärillä... Mitähän jos tyytyisit oman kotoisen peräkyläsi nakkikioskiin. Miten joku voi matkustaa Nizaan ja mennä siellä hampurilaisbaariin? Se antaa kyllä hyvän kuvan ko. matkustajan "seikkailunhalusta".

      • aloittaja

        mitä siinä provosoit vai etkö tajunnut lukemaasi tekstiä? normaali ihminen kyllä tajuaisi..

        Eli menin ja kävin siinä toivossa yhdessä nizzan mäkissä että edes siellä olisi osattu englantia ja olisi voinut tilata ruokia, mutta turhaksi osoittautui luuloni! toki kävin muissakin sikakalliissa "oikeissa" ravintoloissa mutta aika vaikea niistä oli osata tilata kun en halunnut maistella sammakonreisiä, kotiloita tai merisiilejä!!! anteeksi vaan etten ole ranskalaisen ruoan rakastaja tai kulinaristi mutta pidän noita ks.ruokia pelkkänä p*skana! mutta jokainen syököön mitä tahtoo vaikka sammakoita tai pelkkiä patonkeja suoraan paperipussista haukattuna sitten heheh....


      • Madame x
        aloittaja kirjoitti:

        mitä siinä provosoit vai etkö tajunnut lukemaasi tekstiä? normaali ihminen kyllä tajuaisi..

        Eli menin ja kävin siinä toivossa yhdessä nizzan mäkissä että edes siellä olisi osattu englantia ja olisi voinut tilata ruokia, mutta turhaksi osoittautui luuloni! toki kävin muissakin sikakalliissa "oikeissa" ravintoloissa mutta aika vaikea niistä oli osata tilata kun en halunnut maistella sammakonreisiä, kotiloita tai merisiilejä!!! anteeksi vaan etten ole ranskalaisen ruoan rakastaja tai kulinaristi mutta pidän noita ks.ruokia pelkkänä p*skana! mutta jokainen syököön mitä tahtoo vaikka sammakoita tai pelkkiä patonkeja suoraan paperipussista haukattuna sitten heheh....

        Erikoinen tämä Suomi-Nizza-kaupunkimaaottelu. Ymmärrän, että jokaisella on mielipiteensä ja kokemuksensa, mutta hämmästelen kirjoittajan aggressiivisuutta. Ei tarvitse olla psykologi lukeakseen rivien välistä, että nyt mättää aivan jossain muualla kuin Nizzassa.
        Kokeneena matkailijana olen itse jo kauan sitten ymmärtänyt, että paikoissa ei ole vikaa, vaan meissä ihmisissä. Ei Nizzakaan muutu jokaisen matkailijan tarpeiden mukaan, vaan se on sellainen kaupunki kuin on. On itsestä kiinni, miten kaupungin ongelmiin suhtautuu.
        Joku viisas on sanonut: et voi aina valita, onko jokin asia ihana vai kurja, mutta sen voit valita, miten asioihin suhtaudut.

        Minusta kirjoittajan aggressioista paistaa läpi, että hän on kokenut olonsa turvattomaksi Nizzan matkallaan. Turvaton ihminen ei pysty nauttimaan, koska pelko tulee ensin.

        Samaa pelkoa olen joskus itse kokenut, varsinkin nuorempana, matkaillessani pienellä budjetilla, jolloin joutui tyytymään alkeelliseen majoitukseen ja halpoihin ravintoloihin. Periaatteessa siis ymmärrän kiukkusi, mutta olen harmistunut siitä, että se kohdistuu juuri Nizzaan.

        Kirjoittaja on esimerkiksi kovin harhateillä kuvaillessaan Nizzan ruokakulttuuria. Kaupunki on täynnä kohtuuhintaisia italialaisia ravintoloita, joista saa erinomaisia pastoja ja pizzoja, jotka sopivat myös vähemmän kouliintuneeseen makuun. Täytetyt patongit ovat maukkaita, edullisia ja mikä parasta: niitä on helppo tilata sormella osoittamalla. Esimerkiksi kukkatorin ravintoloissa lähes kaikkien ravintoloiden annoksista on olemassa turistikuvat ja tekstit englanniksi.

        Ehkä kirjoittajalle teki hyvää huomata, että maailma ei ole rakennettu häntä varten, vaan siihen pitää sopeutua. Ellei siihen pysty, on turha käyttää rahojaan matkustamiseen. Asiallinen kritiikki on aina hyväksi, mutta tässä kirjoittaja läiskii vihoissaan myös meitä muita, joilla on paikasta erilainen käsitys.

        Ja vielä: on todella harmi joutua noin ikävien kokemusten keskelle, mutta hämmästelen sitä, kuinka ymmärtääkseni sama henkilö on löytänyt niin paljon kaunista valokuvattavaa blogiinsa. Jotain hyvääkin hän on siis paikasta löytänyt pelkojensa keskellä. Blogissaan hän kuvailee haltioissaan retkeään Monacoon, jota useimmat pitävät kovin tylsänä kaupunkina. Vaikeakulkuinen kerrostalokeskittymä se on omasta mielestäni, mutta siellä on kiva käydä päiväretkellä. Pultsareita siellä ei taatusti ole, se on kyllä totta.

        Suosittelen, että varaat seuraavan Nizzan matkasi
        - jos sinne vielä joskus menet - toukokuulle tai syyskuulle, pienestä hotellista, jonka pihalla kasvaa sitruunapuita ja linnut laulavat aamiaista syödessäsi. Sellainen on minun Nizzani ja aika monen muunkin. Toivoisin, että lopettaisit oman ja toisten mielen myrkyttämisen ja avaisit silmäsi myös muiden mielipiteille. Joista voit oikeasti oppiakin jotain. Eri asia tietysti on, jos et sitä halua tehdä.

        Ne riitelevät pultsarit eivät vanhasta kaupungista mihinkään häviä, koska siellä on Rivieran suurin sosiaalimajoituspaikka ja tietyissä taloissa saattaa asua ihmisiä, joita taloyhtiökään ei tunne. Yksin en menisi sinne öisin mistään hinnasta, vaikka olen itsekin vuokrannut asunnon vanhasta kaupungista. Kokemus oli hieno, mutta matkustinkin perheeni kanssa yhdessä.

        Jos joku haluaa saada lisätietoja Nizzasta, annan niitä tämän keskustelupalstan kautta oikein mielelläni, sillä tunnen kaupungin ja alueen erittäin hyvin.


      • aloittaja
        Madame x kirjoitti:

        Erikoinen tämä Suomi-Nizza-kaupunkimaaottelu. Ymmärrän, että jokaisella on mielipiteensä ja kokemuksensa, mutta hämmästelen kirjoittajan aggressiivisuutta. Ei tarvitse olla psykologi lukeakseen rivien välistä, että nyt mättää aivan jossain muualla kuin Nizzassa.
        Kokeneena matkailijana olen itse jo kauan sitten ymmärtänyt, että paikoissa ei ole vikaa, vaan meissä ihmisissä. Ei Nizzakaan muutu jokaisen matkailijan tarpeiden mukaan, vaan se on sellainen kaupunki kuin on. On itsestä kiinni, miten kaupungin ongelmiin suhtautuu.
        Joku viisas on sanonut: et voi aina valita, onko jokin asia ihana vai kurja, mutta sen voit valita, miten asioihin suhtaudut.

        Minusta kirjoittajan aggressioista paistaa läpi, että hän on kokenut olonsa turvattomaksi Nizzan matkallaan. Turvaton ihminen ei pysty nauttimaan, koska pelko tulee ensin.

        Samaa pelkoa olen joskus itse kokenut, varsinkin nuorempana, matkaillessani pienellä budjetilla, jolloin joutui tyytymään alkeelliseen majoitukseen ja halpoihin ravintoloihin. Periaatteessa siis ymmärrän kiukkusi, mutta olen harmistunut siitä, että se kohdistuu juuri Nizzaan.

        Kirjoittaja on esimerkiksi kovin harhateillä kuvaillessaan Nizzan ruokakulttuuria. Kaupunki on täynnä kohtuuhintaisia italialaisia ravintoloita, joista saa erinomaisia pastoja ja pizzoja, jotka sopivat myös vähemmän kouliintuneeseen makuun. Täytetyt patongit ovat maukkaita, edullisia ja mikä parasta: niitä on helppo tilata sormella osoittamalla. Esimerkiksi kukkatorin ravintoloissa lähes kaikkien ravintoloiden annoksista on olemassa turistikuvat ja tekstit englanniksi.

        Ehkä kirjoittajalle teki hyvää huomata, että maailma ei ole rakennettu häntä varten, vaan siihen pitää sopeutua. Ellei siihen pysty, on turha käyttää rahojaan matkustamiseen. Asiallinen kritiikki on aina hyväksi, mutta tässä kirjoittaja läiskii vihoissaan myös meitä muita, joilla on paikasta erilainen käsitys.

        Ja vielä: on todella harmi joutua noin ikävien kokemusten keskelle, mutta hämmästelen sitä, kuinka ymmärtääkseni sama henkilö on löytänyt niin paljon kaunista valokuvattavaa blogiinsa. Jotain hyvääkin hän on siis paikasta löytänyt pelkojensa keskellä. Blogissaan hän kuvailee haltioissaan retkeään Monacoon, jota useimmat pitävät kovin tylsänä kaupunkina. Vaikeakulkuinen kerrostalokeskittymä se on omasta mielestäni, mutta siellä on kiva käydä päiväretkellä. Pultsareita siellä ei taatusti ole, se on kyllä totta.

        Suosittelen, että varaat seuraavan Nizzan matkasi
        - jos sinne vielä joskus menet - toukokuulle tai syyskuulle, pienestä hotellista, jonka pihalla kasvaa sitruunapuita ja linnut laulavat aamiaista syödessäsi. Sellainen on minun Nizzani ja aika monen muunkin. Toivoisin, että lopettaisit oman ja toisten mielen myrkyttämisen ja avaisit silmäsi myös muiden mielipiteille. Joista voit oikeasti oppiakin jotain. Eri asia tietysti on, jos et sitä halua tehdä.

        Ne riitelevät pultsarit eivät vanhasta kaupungista mihinkään häviä, koska siellä on Rivieran suurin sosiaalimajoituspaikka ja tietyissä taloissa saattaa asua ihmisiä, joita taloyhtiökään ei tunne. Yksin en menisi sinne öisin mistään hinnasta, vaikka olen itsekin vuokrannut asunnon vanhasta kaupungista. Kokemus oli hieno, mutta matkustinkin perheeni kanssa yhdessä.

        Jos joku haluaa saada lisätietoja Nizzasta, annan niitä tämän keskustelupalstan kautta oikein mielelläni, sillä tunnen kaupungin ja alueen erittäin hyvin.

        se syy, miksi vanha nizza oli täynnä pultsareita ja kodittomia! Sillä en tiennyt että Nizzassa on rivieran suurin sosiaalimajoituspaikka ja että taloissa saattaa asua ihmisiä joita taloyhtiö ei tunne. Nyt myös ymmärrän sen, että miksi tv:ssä näytettiin kodittomista kertovia ohjelmia. Jos ei ole tätä aikaisemmin koskaan käynyt rivieralla (kuten minä) eikä saanut tarpeeksi infoa niin ei voi tietää, että siellä on niin paljon esim. työttömyyttä...
        Itse en vanhaan nizzaan siis enää haluaisi huonojen kokemusten ja turvattomuuden takia. Itse asun itä-helsingissä ja täällä on vähän sama meininki joten ei ihan viitsi "niin kauas" lähteä "samanlaista" menoa katsomaan..


      • Nizzassa
        Madame x kirjoitti:

        Erikoinen tämä Suomi-Nizza-kaupunkimaaottelu. Ymmärrän, että jokaisella on mielipiteensä ja kokemuksensa, mutta hämmästelen kirjoittajan aggressiivisuutta. Ei tarvitse olla psykologi lukeakseen rivien välistä, että nyt mättää aivan jossain muualla kuin Nizzassa.
        Kokeneena matkailijana olen itse jo kauan sitten ymmärtänyt, että paikoissa ei ole vikaa, vaan meissä ihmisissä. Ei Nizzakaan muutu jokaisen matkailijan tarpeiden mukaan, vaan se on sellainen kaupunki kuin on. On itsestä kiinni, miten kaupungin ongelmiin suhtautuu.
        Joku viisas on sanonut: et voi aina valita, onko jokin asia ihana vai kurja, mutta sen voit valita, miten asioihin suhtaudut.

        Minusta kirjoittajan aggressioista paistaa läpi, että hän on kokenut olonsa turvattomaksi Nizzan matkallaan. Turvaton ihminen ei pysty nauttimaan, koska pelko tulee ensin.

        Samaa pelkoa olen joskus itse kokenut, varsinkin nuorempana, matkaillessani pienellä budjetilla, jolloin joutui tyytymään alkeelliseen majoitukseen ja halpoihin ravintoloihin. Periaatteessa siis ymmärrän kiukkusi, mutta olen harmistunut siitä, että se kohdistuu juuri Nizzaan.

        Kirjoittaja on esimerkiksi kovin harhateillä kuvaillessaan Nizzan ruokakulttuuria. Kaupunki on täynnä kohtuuhintaisia italialaisia ravintoloita, joista saa erinomaisia pastoja ja pizzoja, jotka sopivat myös vähemmän kouliintuneeseen makuun. Täytetyt patongit ovat maukkaita, edullisia ja mikä parasta: niitä on helppo tilata sormella osoittamalla. Esimerkiksi kukkatorin ravintoloissa lähes kaikkien ravintoloiden annoksista on olemassa turistikuvat ja tekstit englanniksi.

        Ehkä kirjoittajalle teki hyvää huomata, että maailma ei ole rakennettu häntä varten, vaan siihen pitää sopeutua. Ellei siihen pysty, on turha käyttää rahojaan matkustamiseen. Asiallinen kritiikki on aina hyväksi, mutta tässä kirjoittaja läiskii vihoissaan myös meitä muita, joilla on paikasta erilainen käsitys.

        Ja vielä: on todella harmi joutua noin ikävien kokemusten keskelle, mutta hämmästelen sitä, kuinka ymmärtääkseni sama henkilö on löytänyt niin paljon kaunista valokuvattavaa blogiinsa. Jotain hyvääkin hän on siis paikasta löytänyt pelkojensa keskellä. Blogissaan hän kuvailee haltioissaan retkeään Monacoon, jota useimmat pitävät kovin tylsänä kaupunkina. Vaikeakulkuinen kerrostalokeskittymä se on omasta mielestäni, mutta siellä on kiva käydä päiväretkellä. Pultsareita siellä ei taatusti ole, se on kyllä totta.

        Suosittelen, että varaat seuraavan Nizzan matkasi
        - jos sinne vielä joskus menet - toukokuulle tai syyskuulle, pienestä hotellista, jonka pihalla kasvaa sitruunapuita ja linnut laulavat aamiaista syödessäsi. Sellainen on minun Nizzani ja aika monen muunkin. Toivoisin, että lopettaisit oman ja toisten mielen myrkyttämisen ja avaisit silmäsi myös muiden mielipiteille. Joista voit oikeasti oppiakin jotain. Eri asia tietysti on, jos et sitä halua tehdä.

        Ne riitelevät pultsarit eivät vanhasta kaupungista mihinkään häviä, koska siellä on Rivieran suurin sosiaalimajoituspaikka ja tietyissä taloissa saattaa asua ihmisiä, joita taloyhtiökään ei tunne. Yksin en menisi sinne öisin mistään hinnasta, vaikka olen itsekin vuokrannut asunnon vanhasta kaupungista. Kokemus oli hieno, mutta matkustinkin perheeni kanssa yhdessä.

        Jos joku haluaa saada lisätietoja Nizzasta, annan niitä tämän keskustelupalstan kautta oikein mielelläni, sillä tunnen kaupungin ja alueen erittäin hyvin.

        Tulin juuri Pariisista ja oli ihanaa, seuraavaksi aion (syksyllä tai ensi keväänä) suunnistaa Nizzaan. Mitä hotellia tms. suosittelisit?


      • Madame x
        Nizzassa kirjoitti:

        Tulin juuri Pariisista ja oli ihanaa, seuraavaksi aion (syksyllä tai ensi keväänä) suunnistaa Nizzaan. Mitä hotellia tms. suosittelisit?

        Riippuu tietty siitä, mistä pidät ja millainen on budjetti. Kaksi järkevänhintaista suosikkiani: Hotel Windsor*** sekä Hotel Armenonville**. Kannattaa googlata molemmat. Jos designhotelli kiinnostaa, valitse Hotel Hi. Kaupungin parhaat näköalat: Hotelli Suisse*** (muista pyytää silloin huone kadun puolelta ja yläkerroksista, jolloin autojen äänet eivät kuulu liikaa).
        Rantakadun hulppeista hotelleista kohtuuhintaisin on Hotel Le Royal.
        Itse varaan hotellit yleensä www.booking.com tai www.venere.com. Helppo varata ja peruuttaa, jos tarvis.


      • yann olivier
        aloittaja kirjoitti:

        mitä siinä provosoit vai etkö tajunnut lukemaasi tekstiä? normaali ihminen kyllä tajuaisi..

        Eli menin ja kävin siinä toivossa yhdessä nizzan mäkissä että edes siellä olisi osattu englantia ja olisi voinut tilata ruokia, mutta turhaksi osoittautui luuloni! toki kävin muissakin sikakalliissa "oikeissa" ravintoloissa mutta aika vaikea niistä oli osata tilata kun en halunnut maistella sammakonreisiä, kotiloita tai merisiilejä!!! anteeksi vaan etten ole ranskalaisen ruoan rakastaja tai kulinaristi mutta pidän noita ks.ruokia pelkkänä p*skana! mutta jokainen syököön mitä tahtoo vaikka sammakoita tai pelkkiä patonkeja suoraan paperipussista haukattuna sitten heheh....

        siis kävit mäkissä etkä saanut tilattua RUOKAA?
        et tietenkään , nimittäin kun mäkissä ei ole ruokaa; pelkkää pikamössöä jota ameriikan herkuiksi kutsutaan.
        väärä paikka siis jos ruokaa etsit!


      • huhhhhuuuhhhhhh
        aloittaja kirjoitti:

        se syy, miksi vanha nizza oli täynnä pultsareita ja kodittomia! Sillä en tiennyt että Nizzassa on rivieran suurin sosiaalimajoituspaikka ja että taloissa saattaa asua ihmisiä joita taloyhtiö ei tunne. Nyt myös ymmärrän sen, että miksi tv:ssä näytettiin kodittomista kertovia ohjelmia. Jos ei ole tätä aikaisemmin koskaan käynyt rivieralla (kuten minä) eikä saanut tarpeeksi infoa niin ei voi tietää, että siellä on niin paljon esim. työttömyyttä...
        Itse en vanhaan nizzaan siis enää haluaisi huonojen kokemusten ja turvattomuuden takia. Itse asun itä-helsingissä ja täällä on vähän sama meininki joten ei ihan viitsi "niin kauas" lähteä "samanlaista" menoa katsomaan..

        juu älä lähde minnekään itä-helsingistä. Maailma kiittää! Siis oikeasti juntti!


      • nääs
        yann olivier kirjoitti:

        siis kävit mäkissä etkä saanut tilattua RUOKAA?
        et tietenkään , nimittäin kun mäkissä ei ole ruokaa; pelkkää pikamössöä jota ameriikan herkuiksi kutsutaan.
        väärä paikka siis jos ruokaa etsit!

        Ei näköjään tyttö saanut ruokaa. Aika vaikeeta on yritetty tilata jos ei Big macciä saa tilattua. Aika universaali tuote.. :) Le big mac?

        Itä-Helsingis ei kohta varmaan suomella muuten pärjää, mitenköhän sitten käy?

        Iha hyvä muuten, lähteä Ranskaan ja mennä Mäkkäriin!!! :)

        Kävin itsekin ensimmäistä kertaa Nizzassa viime elokuussa ja olin hyvin ennakkoluuloinen tuosta kieliasiasta mutta hyvin mielestäni jengi osasi palvella englanniksikin. Ja ruokalista olivat myös englanniksi kaikissa ravintoloissa. Ihan satua ton tytön läpät.


      • MASSENET
        Madame x kirjoitti:

        Erikoinen tämä Suomi-Nizza-kaupunkimaaottelu. Ymmärrän, että jokaisella on mielipiteensä ja kokemuksensa, mutta hämmästelen kirjoittajan aggressiivisuutta. Ei tarvitse olla psykologi lukeakseen rivien välistä, että nyt mättää aivan jossain muualla kuin Nizzassa.
        Kokeneena matkailijana olen itse jo kauan sitten ymmärtänyt, että paikoissa ei ole vikaa, vaan meissä ihmisissä. Ei Nizzakaan muutu jokaisen matkailijan tarpeiden mukaan, vaan se on sellainen kaupunki kuin on. On itsestä kiinni, miten kaupungin ongelmiin suhtautuu.
        Joku viisas on sanonut: et voi aina valita, onko jokin asia ihana vai kurja, mutta sen voit valita, miten asioihin suhtaudut.

        Minusta kirjoittajan aggressioista paistaa läpi, että hän on kokenut olonsa turvattomaksi Nizzan matkallaan. Turvaton ihminen ei pysty nauttimaan, koska pelko tulee ensin.

        Samaa pelkoa olen joskus itse kokenut, varsinkin nuorempana, matkaillessani pienellä budjetilla, jolloin joutui tyytymään alkeelliseen majoitukseen ja halpoihin ravintoloihin. Periaatteessa siis ymmärrän kiukkusi, mutta olen harmistunut siitä, että se kohdistuu juuri Nizzaan.

        Kirjoittaja on esimerkiksi kovin harhateillä kuvaillessaan Nizzan ruokakulttuuria. Kaupunki on täynnä kohtuuhintaisia italialaisia ravintoloita, joista saa erinomaisia pastoja ja pizzoja, jotka sopivat myös vähemmän kouliintuneeseen makuun. Täytetyt patongit ovat maukkaita, edullisia ja mikä parasta: niitä on helppo tilata sormella osoittamalla. Esimerkiksi kukkatorin ravintoloissa lähes kaikkien ravintoloiden annoksista on olemassa turistikuvat ja tekstit englanniksi.

        Ehkä kirjoittajalle teki hyvää huomata, että maailma ei ole rakennettu häntä varten, vaan siihen pitää sopeutua. Ellei siihen pysty, on turha käyttää rahojaan matkustamiseen. Asiallinen kritiikki on aina hyväksi, mutta tässä kirjoittaja läiskii vihoissaan myös meitä muita, joilla on paikasta erilainen käsitys.

        Ja vielä: on todella harmi joutua noin ikävien kokemusten keskelle, mutta hämmästelen sitä, kuinka ymmärtääkseni sama henkilö on löytänyt niin paljon kaunista valokuvattavaa blogiinsa. Jotain hyvääkin hän on siis paikasta löytänyt pelkojensa keskellä. Blogissaan hän kuvailee haltioissaan retkeään Monacoon, jota useimmat pitävät kovin tylsänä kaupunkina. Vaikeakulkuinen kerrostalokeskittymä se on omasta mielestäni, mutta siellä on kiva käydä päiväretkellä. Pultsareita siellä ei taatusti ole, se on kyllä totta.

        Suosittelen, että varaat seuraavan Nizzan matkasi
        - jos sinne vielä joskus menet - toukokuulle tai syyskuulle, pienestä hotellista, jonka pihalla kasvaa sitruunapuita ja linnut laulavat aamiaista syödessäsi. Sellainen on minun Nizzani ja aika monen muunkin. Toivoisin, että lopettaisit oman ja toisten mielen myrkyttämisen ja avaisit silmäsi myös muiden mielipiteille. Joista voit oikeasti oppiakin jotain. Eri asia tietysti on, jos et sitä halua tehdä.

        Ne riitelevät pultsarit eivät vanhasta kaupungista mihinkään häviä, koska siellä on Rivieran suurin sosiaalimajoituspaikka ja tietyissä taloissa saattaa asua ihmisiä, joita taloyhtiökään ei tunne. Yksin en menisi sinne öisin mistään hinnasta, vaikka olen itsekin vuokrannut asunnon vanhasta kaupungista. Kokemus oli hieno, mutta matkustinkin perheeni kanssa yhdessä.

        Jos joku haluaa saada lisätietoja Nizzasta, annan niitä tämän keskustelupalstan kautta oikein mielelläni, sillä tunnen kaupungin ja alueen erittäin hyvin.

        Hei ! Olemme menossa ensimmäistä kertaa Nizzaan mieheni kanssa ja olisin kysynyt tunnetko aluetta jossa hotelli Massenet sijaitsee ? Matka on Aurinkomatkojen valmismatka ja odotuksemme ovat suuret. Olemme matkustaneet Italiassa monet kerrat ja ihastuneet maahan. Onko hintataso Nizzassa korkea, voiko verrata Suomen hintoihin, esim. ruuan ja ostosten suhteen ?
        Hyvää kesän jatkoa toivottaen Eija


      • 3:sti Massenetissa
        MASSENET kirjoitti:

        Hei ! Olemme menossa ensimmäistä kertaa Nizzaan mieheni kanssa ja olisin kysynyt tunnetko aluetta jossa hotelli Massenet sijaitsee ? Matka on Aurinkomatkojen valmismatka ja odotuksemme ovat suuret. Olemme matkustaneet Italiassa monet kerrat ja ihastuneet maahan. Onko hintataso Nizzassa korkea, voiko verrata Suomen hintoihin, esim. ruuan ja ostosten suhteen ?
        Hyvää kesän jatkoa toivottaen Eija

        Tosi ihanaa aluetta! Merenrannalle kävelee Massenetin edustalta pari- kolmekymmentä metriä, ja itse ainakin rakastan Promenade des Anglais'ia. Lisäksi viihtyisä pikkubaari Mediterranee on ihan lähellä, tosin tila on hyvin pieni, muttei siellä koskaan tunnu olevan ahdasta, sillä ei siellä hirveästi porukkaa käy. Mutta viihtyisä ja rauhallinen baari, mikäli sellaista hakee. Sitten ihan Massenetin vierestä alkaa pikku sivukatu "Rue des Italiens", jolla sijaitsevat mm. lounge bar Love ja Dolce Caffe, missä olen joka vuosi viihtynyt. Myös Le Quebec -ravintola on hyvin lähellä Massenet-hotellin aluetta.

        Nizza on kallis paikka, hinnat n. Hesan tasoa.


      • slunicko
        Madame x kirjoitti:

        Erikoinen tämä Suomi-Nizza-kaupunkimaaottelu. Ymmärrän, että jokaisella on mielipiteensä ja kokemuksensa, mutta hämmästelen kirjoittajan aggressiivisuutta. Ei tarvitse olla psykologi lukeakseen rivien välistä, että nyt mättää aivan jossain muualla kuin Nizzassa.
        Kokeneena matkailijana olen itse jo kauan sitten ymmärtänyt, että paikoissa ei ole vikaa, vaan meissä ihmisissä. Ei Nizzakaan muutu jokaisen matkailijan tarpeiden mukaan, vaan se on sellainen kaupunki kuin on. On itsestä kiinni, miten kaupungin ongelmiin suhtautuu.
        Joku viisas on sanonut: et voi aina valita, onko jokin asia ihana vai kurja, mutta sen voit valita, miten asioihin suhtaudut.

        Minusta kirjoittajan aggressioista paistaa läpi, että hän on kokenut olonsa turvattomaksi Nizzan matkallaan. Turvaton ihminen ei pysty nauttimaan, koska pelko tulee ensin.

        Samaa pelkoa olen joskus itse kokenut, varsinkin nuorempana, matkaillessani pienellä budjetilla, jolloin joutui tyytymään alkeelliseen majoitukseen ja halpoihin ravintoloihin. Periaatteessa siis ymmärrän kiukkusi, mutta olen harmistunut siitä, että se kohdistuu juuri Nizzaan.

        Kirjoittaja on esimerkiksi kovin harhateillä kuvaillessaan Nizzan ruokakulttuuria. Kaupunki on täynnä kohtuuhintaisia italialaisia ravintoloita, joista saa erinomaisia pastoja ja pizzoja, jotka sopivat myös vähemmän kouliintuneeseen makuun. Täytetyt patongit ovat maukkaita, edullisia ja mikä parasta: niitä on helppo tilata sormella osoittamalla. Esimerkiksi kukkatorin ravintoloissa lähes kaikkien ravintoloiden annoksista on olemassa turistikuvat ja tekstit englanniksi.

        Ehkä kirjoittajalle teki hyvää huomata, että maailma ei ole rakennettu häntä varten, vaan siihen pitää sopeutua. Ellei siihen pysty, on turha käyttää rahojaan matkustamiseen. Asiallinen kritiikki on aina hyväksi, mutta tässä kirjoittaja läiskii vihoissaan myös meitä muita, joilla on paikasta erilainen käsitys.

        Ja vielä: on todella harmi joutua noin ikävien kokemusten keskelle, mutta hämmästelen sitä, kuinka ymmärtääkseni sama henkilö on löytänyt niin paljon kaunista valokuvattavaa blogiinsa. Jotain hyvääkin hän on siis paikasta löytänyt pelkojensa keskellä. Blogissaan hän kuvailee haltioissaan retkeään Monacoon, jota useimmat pitävät kovin tylsänä kaupunkina. Vaikeakulkuinen kerrostalokeskittymä se on omasta mielestäni, mutta siellä on kiva käydä päiväretkellä. Pultsareita siellä ei taatusti ole, se on kyllä totta.

        Suosittelen, että varaat seuraavan Nizzan matkasi
        - jos sinne vielä joskus menet - toukokuulle tai syyskuulle, pienestä hotellista, jonka pihalla kasvaa sitruunapuita ja linnut laulavat aamiaista syödessäsi. Sellainen on minun Nizzani ja aika monen muunkin. Toivoisin, että lopettaisit oman ja toisten mielen myrkyttämisen ja avaisit silmäsi myös muiden mielipiteille. Joista voit oikeasti oppiakin jotain. Eri asia tietysti on, jos et sitä halua tehdä.

        Ne riitelevät pultsarit eivät vanhasta kaupungista mihinkään häviä, koska siellä on Rivieran suurin sosiaalimajoituspaikka ja tietyissä taloissa saattaa asua ihmisiä, joita taloyhtiökään ei tunne. Yksin en menisi sinne öisin mistään hinnasta, vaikka olen itsekin vuokrannut asunnon vanhasta kaupungista. Kokemus oli hieno, mutta matkustinkin perheeni kanssa yhdessä.

        Jos joku haluaa saada lisätietoja Nizzasta, annan niitä tämän keskustelupalstan kautta oikein mielelläni, sillä tunnen kaupungin ja alueen erittäin hyvin.

        Hei Madame X,

        juuri kaltaistasi ihmistä etsin! Suomen kesistä kun ei nykyään tiedä kelien osalta, ajattelin pelata varman päälle ja vuokrata kuukaudeksi asunnon jostain, missä aurinko varmemmin hellii. Olen päätynyt Rivieralle ja kultturellina kaupunki-ihmisenä nimenomaan Nizzaan (Cannes pitkään myös top-listalla, mutta keskustelupalstoja seurattuani jäänyt selkeästi kakkoseksi).

        Mielelläni vaihtaisin kanssasi ajatuksia tai ennenkaikkea hyödyntäisin tietojasi, onko mahdollista palstan ulkopuolella (en koskaan ole itse käyttänyt näitä joten "säännöt" itselleni vieraat)? Mikäli ei, niin ainakin muutama ydinkysymys:

        - ajankohta: ymmärtääkseni heinäkuu huonoin vaihtoehto, työni puolesta kuitenkin helpointa olla pois juhannuksesta eteenpäin, pidätkö huonona?

        - asunnot: onko vinkkejä vuokra-asunnoita ja käsitystä hintatasosta? tiedän, että ko. ajankohtana kalleinta vuodesta, mutta edelliset perustelut tähänkin.. etsin 1-2 huonetta, tulen käytännössä yksin, mutta ystäviä tullee kyläilemään kiitettävästi. tärkeimpänä: keskeinen sijainti ja parveke

        - suomalaiset: mietin, että siellä varmasti asuu jonkun verran suomalaisia, jotka ehkä sitten taas päinvastoin saattavat vilkkaimpaan turistiaikaan lähteä rysiä pakoon koto-suomeen ja ehkä asunnon vuokraus tällaisilta voisi olla mahdollista? jos siis joku suomifoorumi (tai siis miksei minkä tahansa muun maalaisia) tai muu kontaktivinkki, mistä tällaisia ihmisiä tavoittaisi, niin great

        - ranskan alkeeni on alkeitakin alkeellisemmat, mietin jotain kevyttä kurssia, riittäisi esim. jonkun paikallisen yksityistunnit tms., käytännön kauttahan sitä sitten eniten kuitenkin oppii. jos tiedät kouluja / kurssintarjoajia / tuttuja, jotka tällaiseen soveltuisivat, niin mieluusti otan kontakteja vastaan.

        Olisihan tuota paljon muutakin, mutten halua kysymyksilläni näännyttääkään - kiitos siis etukäteen ja vaikka tässä Madame X:ää puhuttelinkin, niin vastaukset keltä tahansa kelpaavat!


      • Hyvä neuvo sulle!
        aloittaja kirjoitti:

        mitä siinä provosoit vai etkö tajunnut lukemaasi tekstiä? normaali ihminen kyllä tajuaisi..

        Eli menin ja kävin siinä toivossa yhdessä nizzan mäkissä että edes siellä olisi osattu englantia ja olisi voinut tilata ruokia, mutta turhaksi osoittautui luuloni! toki kävin muissakin sikakalliissa "oikeissa" ravintoloissa mutta aika vaikea niistä oli osata tilata kun en halunnut maistella sammakonreisiä, kotiloita tai merisiilejä!!! anteeksi vaan etten ole ranskalaisen ruoan rakastaja tai kulinaristi mutta pidän noita ks.ruokia pelkkänä p*skana! mutta jokainen syököön mitä tahtoo vaikka sammakoita tai pelkkiä patonkeja suoraan paperipussista haukattuna sitten heheh....

        Miksi ylipäätään matkustelet ulkomailla ,jos surkean kommunikointikykysi vuoksi joudut pettymään ja koet kohtelusi vastenmieliseksi? Sinulla ei varmaankaan ollut kovin kivaa. Eurooppa on täynnä mielettömän hienoja kaupunkeja. Eikä niissä lainkaan puhuta joka paikassa englantia. Se on sääli sinun kannaltasi ,koska et varmastikaan pysyisi nahoissasi siellä ja siitä kärsisi varmasti jo koko seurueesi.
        Pysytteleppä vaan siellä kotikaupunkisi Mäkkäreillä ja keskustele vaikkapa maahanmuuttajien kanssa englantia. Jos sitten alkaa potuttaa, voit hipsiä himaan.


      • espanjatar
        Nizzassa kirjoitti:

        Tulin juuri Pariisista ja oli ihanaa, seuraavaksi aion (syksyllä tai ensi keväänä) suunnistaa Nizzaan. Mitä hotellia tms. suosittelisit?

        Esprit D Azur Hotel Nice

        Raitiovaunupysäkki vieressä! Siisti kolmen tähden hotelli. Ystävällinen henkilökunta.


      • ei hyvä
        nääs kirjoitti:

        Ei näköjään tyttö saanut ruokaa. Aika vaikeeta on yritetty tilata jos ei Big macciä saa tilattua. Aika universaali tuote.. :) Le big mac?

        Itä-Helsingis ei kohta varmaan suomella muuten pärjää, mitenköhän sitten käy?

        Iha hyvä muuten, lähteä Ranskaan ja mennä Mäkkäriin!!! :)

        Kävin itsekin ensimmäistä kertaa Nizzassa viime elokuussa ja olin hyvin ennakkoluuloinen tuosta kieliasiasta mutta hyvin mielestäni jengi osasi palvella englanniksikin. Ja ruokalista olivat myös englanniksi kaikissa ravintoloissa. Ihan satua ton tytön läpät.

        Juuri näin. Jos ei muuta osaa tilata, niin ainakin big mac. Ja aivan 1000000% varmasti ranskalaiset tietävät sanan big mac. Mutta tosiaan, jos on käyttäytynyt mäkissäkin aivan samalla tavalla kuin tässä keskustelussa, niin saa ruokaa n. 1% varmuudella tuhannesta.

        Ei hyvin mene.


    • Nizzan matkaaja

      Taas tämä sama, kuin pari riviä alempana:

      http://keskustelu.suomi24.fi/matkailu_show.fcgi?category=104&conference=4500000000001842&posting=22000000033095994


      Mulla paljon positiivisemmat kokemukset jokaiselta reissulta. Mutta no, jokaisen maailman kuva muodostuu tietty omien kokemusten perusteella. Onneksi olen itse nähnyt sen mukavan puolen.

      Ihmiset ovat olleet onneksi mua kohtaan ystävällisiä... Ja ravintolahenkilökuntaan asti persoonallisia, eräskin joka muistutti ihan Lostin Sawyeriä ;)

      Viimekesänä oli kiva tanssia paikallisen nuoren miehen kanssa Fete de Musiquen ulkodiskossa :) Ja Fete de Musique muutenkin ihan mahti paikka...

    • Karhu-äiti

      vaan sateinen ja kylmä. Nizza on parhaimmillaan keväällä, loppukesästä turisteja on taas niin paljon, että ahdistaa.

      Nizzan rannat ovat tosiaan harmaat ja kiviset, mutta vesi on kesällä lämmintä ja sinistä. En kuitenkaan matkusta Nizzaan köllötelläkseni rannalla, sitä varten on parempiakin kohteita.

      Ravintoloilla on tosiaankin ikävä tapa pitää ruokalistatkin vain ranskaksi, niin että ruoan tilaaminen pelkällä listalla on vaikeaa. Useissa muissa turistikohteissa voit tilata englanninkieliseltä listalta, vaikka henkilökunta ei puhuisi sanaakaan englantia. Koska en syö kalaa ja haluan pihvini kypsänä olen varmaan ranskalaisten mielestä barbaari. Ymmärrän siis sinua.

      Mutta kaikesta huolimatta Nizza on yksi parhaista matkakohteista, sillä siellä on tarjolla kaikkea: voit köllötellä päivän auringossa, seuraavan päivän voit kierrellä taidemuseoissa, kolmantena päivänä voit käydä huippuesiintyjän konsertissa, neljäntenä kierrellä toreja tai taidekauppoja, viidentenä matkustaa Italian puolelle San Remoon, Monacoon tai Cannesiin, kuudennen päivän voit viettää vesipuistossa ja seitsemännen vaikkapa merellä laivalla. Tekeminen ei lopu.

    • Khaki

      Tulin juuri ensimmäiseltä Nizzan/Rivíeran lomaltani ja luin tämän keskusteluketjun ennen matkaa. Oli aika ristiriitaiset odotukset, mutta onneksi ne positiiviset odotukset palkittiin moninkertaisesti. Hotellimme oli vaatimaton mutta todella hyvällä paikalla Rue Messenan alussa, ihan Gallerie Laffayetten kulmalla. Ja rauhallisella sisäpihalla jonne kuului vain linnunlaulu. Aamiaisen nautimme aina vanhankaupungin kukkatorin reunalla sijaitsevissa kahviloissa. Söimme yleensä Turistimenun tai päivän annoksen ja hyvää oli, eikä kalliimpaa kuin Suomessa. Annokset olivat yleensä valtavia. Palvelua saimme englanniksi aina kun sitä tarvittiin. Jos sanoin pari sanaa ranskaksi, niin jo oltiin että tehän puhutte ranskaa. Kaikenkaikkiaan ihana reissu vaikka vain 3 päivää perillä ja kyllä Monaco on aivan ihana paikka myöskin. Paljon jäin näkemättä esim. Menton ja Cannes ja Gasse ja Villefrance ja monimuu , tuskin maltan odottaa, että pääsen Nizzaan uudelleen. Ja sää, kaikki päivät paistoi aurinko ja lämplötila oli helteinen, tosin en ehtinyt rannalle ruskettumaan. Siihen löytyy muitakin paikkoja.
      Toivotan kaikille Nizzaan ja Rivieralle matkaaville oikein mukavaa lomaa. Kannattaa kierrellä ympäri Rivieraa, bussi maksaa vain euron ja juna muutaman euron, esim. Monaco-Nizza, 3,40.

      • aloittaja

        Minä kävin silloin myös siellä Lafayetten kulmilla kävelemässä ja juuri siellä oli paljon niitä kodittomia kerjäläisiä. Yksi nainen turkki päällä ja kani häkissä. Ne ostoskeskukset kaupat meni muuten aikaisemmin kiinni kuin Suomessa, ennen kahdeksaa jo. Mitään tekemistä ei oikein ollut Nizzassa illalla! kyllä harmitti kun piti surkeassa asunnossa vaan kököttää kaiket illat!

        Onko Nizzassa ylipäätään mitään/mikään auki kello 19 tai 20 jälkeen?
        vain baarit näyttivät olevan auki muut ei. Yleensä lomilla esim. Italiassa olen tottunut että jopa kahvilat, kaupat ja jäätelöbaarit on auki illalla useimmat vasta avataan illallakun on ollut siesta. Ei tuntunut oikein lomalta kun kaikki meni kiinni ja piti asunnossa kököttää.

        Vanhan kaupungin kukkatori on vähän matkan päästä siitä asunnosta jota vuokrattiin. Jos kävit/näit cafe turine -nimisen kahvilan niin se talo oli siellä kulman takana. Ankea paikka. Vanhassa Nizzassa ei palvelua englanniksi ollut, uskon kyllä että siellä Lafayetten lähellä olisi palvelua englanniksikin saanut. Siellähän oli juuri kaikki kaupat, ravintolat, hotellit jne. turisteja varten korukaupat, että pakkohan niissä on englantia osata toisin kuin vanhan kaupungin pikkuputiikeissa ja ravintoloissa...

        Oikeastaan ne Lafayetten kadut talot muistuttivat yllättävän paljon Helsinkiä ja Tukholmaa. Se hevossuihkulähde on muuten kopio Roomasta!


      • aattelin vaan
        aloittaja kirjoitti:

        Minä kävin silloin myös siellä Lafayetten kulmilla kävelemässä ja juuri siellä oli paljon niitä kodittomia kerjäläisiä. Yksi nainen turkki päällä ja kani häkissä. Ne ostoskeskukset kaupat meni muuten aikaisemmin kiinni kuin Suomessa, ennen kahdeksaa jo. Mitään tekemistä ei oikein ollut Nizzassa illalla! kyllä harmitti kun piti surkeassa asunnossa vaan kököttää kaiket illat!

        Onko Nizzassa ylipäätään mitään/mikään auki kello 19 tai 20 jälkeen?
        vain baarit näyttivät olevan auki muut ei. Yleensä lomilla esim. Italiassa olen tottunut että jopa kahvilat, kaupat ja jäätelöbaarit on auki illalla useimmat vasta avataan illallakun on ollut siesta. Ei tuntunut oikein lomalta kun kaikki meni kiinni ja piti asunnossa kököttää.

        Vanhan kaupungin kukkatori on vähän matkan päästä siitä asunnosta jota vuokrattiin. Jos kävit/näit cafe turine -nimisen kahvilan niin se talo oli siellä kulman takana. Ankea paikka. Vanhassa Nizzassa ei palvelua englanniksi ollut, uskon kyllä että siellä Lafayetten lähellä olisi palvelua englanniksikin saanut. Siellähän oli juuri kaikki kaupat, ravintolat, hotellit jne. turisteja varten korukaupat, että pakkohan niissä on englantia osata toisin kuin vanhan kaupungin pikkuputiikeissa ja ravintoloissa...

        Oikeastaan ne Lafayetten kadut talot muistuttivat yllättävän paljon Helsinkiä ja Tukholmaa. Se hevossuihkulähde on muuten kopio Roomasta!

        On totta että vanhassa kaupungissa saa palvelua englanniksi, ja jopa suomeksi yhdestä ravintolasta!!
        Itsekin siitä yllätyin.
        Opiskelkaa hieman ranskan kulttuuria ja heidän tapojaan, sekä koulutusta ja ymmärrätte miksi he eivät niin vain sitä enkkua puhu..tyhmää, mutta se on se mikä tekee ranskalaisista ranskalaisia...


      • elämäntehtäväsi
        aloittaja kirjoitti:

        Minä kävin silloin myös siellä Lafayetten kulmilla kävelemässä ja juuri siellä oli paljon niitä kodittomia kerjäläisiä. Yksi nainen turkki päällä ja kani häkissä. Ne ostoskeskukset kaupat meni muuten aikaisemmin kiinni kuin Suomessa, ennen kahdeksaa jo. Mitään tekemistä ei oikein ollut Nizzassa illalla! kyllä harmitti kun piti surkeassa asunnossa vaan kököttää kaiket illat!

        Onko Nizzassa ylipäätään mitään/mikään auki kello 19 tai 20 jälkeen?
        vain baarit näyttivät olevan auki muut ei. Yleensä lomilla esim. Italiassa olen tottunut että jopa kahvilat, kaupat ja jäätelöbaarit on auki illalla useimmat vasta avataan illallakun on ollut siesta. Ei tuntunut oikein lomalta kun kaikki meni kiinni ja piti asunnossa kököttää.

        Vanhan kaupungin kukkatori on vähän matkan päästä siitä asunnosta jota vuokrattiin. Jos kävit/näit cafe turine -nimisen kahvilan niin se talo oli siellä kulman takana. Ankea paikka. Vanhassa Nizzassa ei palvelua englanniksi ollut, uskon kyllä että siellä Lafayetten lähellä olisi palvelua englanniksikin saanut. Siellähän oli juuri kaikki kaupat, ravintolat, hotellit jne. turisteja varten korukaupat, että pakkohan niissä on englantia osata toisin kuin vanhan kaupungin pikkuputiikeissa ja ravintoloissa...

        Oikeastaan ne Lafayetten kadut talot muistuttivat yllättävän paljon Helsinkiä ja Tukholmaa. Se hevossuihkulähde on muuten kopio Roomasta!

        kiihkoilla Nizzaa vastaan? Koska aina kun tulee jokin positiivinen kommentti paikasta, sanot taas vastaan jtn ylinegatiivista niihin viesteihin.

        J'adore Nice.


      • väite tosiaan
        aloittaja kirjoitti:

        Minä kävin silloin myös siellä Lafayetten kulmilla kävelemässä ja juuri siellä oli paljon niitä kodittomia kerjäläisiä. Yksi nainen turkki päällä ja kani häkissä. Ne ostoskeskukset kaupat meni muuten aikaisemmin kiinni kuin Suomessa, ennen kahdeksaa jo. Mitään tekemistä ei oikein ollut Nizzassa illalla! kyllä harmitti kun piti surkeassa asunnossa vaan kököttää kaiket illat!

        Onko Nizzassa ylipäätään mitään/mikään auki kello 19 tai 20 jälkeen?
        vain baarit näyttivät olevan auki muut ei. Yleensä lomilla esim. Italiassa olen tottunut että jopa kahvilat, kaupat ja jäätelöbaarit on auki illalla useimmat vasta avataan illallakun on ollut siesta. Ei tuntunut oikein lomalta kun kaikki meni kiinni ja piti asunnossa kököttää.

        Vanhan kaupungin kukkatori on vähän matkan päästä siitä asunnosta jota vuokrattiin. Jos kävit/näit cafe turine -nimisen kahvilan niin se talo oli siellä kulman takana. Ankea paikka. Vanhassa Nizzassa ei palvelua englanniksi ollut, uskon kyllä että siellä Lafayetten lähellä olisi palvelua englanniksikin saanut. Siellähän oli juuri kaikki kaupat, ravintolat, hotellit jne. turisteja varten korukaupat, että pakkohan niissä on englantia osata toisin kuin vanhan kaupungin pikkuputiikeissa ja ravintoloissa...

        Oikeastaan ne Lafayetten kadut talot muistuttivat yllättävän paljon Helsinkiä ja Tukholmaa. Se hevossuihkulähde on muuten kopio Roomasta!

        käytiin useasti vanhassa kaupungissa kahvilla ja syömässä. Mm. Les Ponchettes'ssa, Cote Coeurs'ssa ja K'fe Cayenne'ssa.

        Kaikissa kumma kyllä tultiin toimeen, vaikkei osata edes ranskaa!


    • sama nimimerkki

      Kuin UnaDonna italialaismiehistä keskustellessa kaukosuhteet-palstalla? Sielläkin vain haukut heitä ja sanot kuinka he ravasivat perässäsi ympäri Italiaa. Kirjoituksesi on sielläkin yhtä kiihkoavaa. Kumma kun mulle ei Sisiliassa kertaakaan edes sanottu mtn. Ei huudettu, ei vislattu. Ei yhtään mtn lähestymistä miehiltä

      • aloittaja

        jaa no mistäs arvasit? ihanko salapoliisiksi olet alkanut ryhtyä? mitäköhän muutakin minusta tiedät? että käyn myös sisilia palstalla matkailija1 nimimerkillä kirjoittamassa? heh no selvitinpä tämänkin sinulle ettei tarvitse enempää etsiä..

        Missä päin Sisiliaa olet oikein ollut? jossain Catanian kaupungilla koko viikon vai? vaiko Cefalussa? sitten et ole todellakaan voinut käydä Naxoksessa ja nähdä mitään... En tiedä minkä näköinen tai ikäinen sinä olet, mutta minun lisäkseni samasta hotellista lähdettiin seuraamaan jatkuvasti myös yhtä toista parikymppistä tyttöä joka ei myöskään ollut vaaleahiuksinen. Hän ei voinut liikkua siellä ollenkaan yksin vaan mukaan piti aina pyytää yksi vanhempi rouva. Ja seuraajia siellä kyllä riittää etenkin illalla. Ehkä sinä olet sitten tumma, vanha ja mielenkiinnoton sisilialaisten mielestä? tai ehkä olet liikkunut esim. kaverin/tutun kanssa tai muussa isommassa seurueessa jolloin ei varmasti kukaan tule mukaan kiskomaan, vain yksinollessa. Hei enköhän tämän tiedä kun olen joka vuosi ollut Sisiliassa ja kiertänyt saarta ympäri.

        Niin ja ei se nizzakaan niin kauhean erilainen ole miesten suhteen, paitsi että miehet eivät olleet ihan niin innokkaita perässäroikkujia kuin italialaiset ja kukaan ei onneksi seurannut vaikka yhden kerran jo luulin niin. Tulivat heti ekana iltana siellä juttelemaan ja kommentoivat kadulla mutta jättivät rauhaan eivätkä yrittäneet mitään. Sisilian Naxoksen kaduilla kävellessä jatkuvasti autoista tööttäillään, vislataan, kutsutaan autoihin yms. riippuu tietenkin henkilöstä ja onko yksin, sen olen huomannut. Myös kaduilla pysäyttelyä tapahtuu koko ajan. Ei tarvitse mennä kuin rantakadulle tai rannan kahvilaan.


      • äskeinen kirjoittaja
        aloittaja kirjoitti:

        jaa no mistäs arvasit? ihanko salapoliisiksi olet alkanut ryhtyä? mitäköhän muutakin minusta tiedät? että käyn myös sisilia palstalla matkailija1 nimimerkillä kirjoittamassa? heh no selvitinpä tämänkin sinulle ettei tarvitse enempää etsiä..

        Missä päin Sisiliaa olet oikein ollut? jossain Catanian kaupungilla koko viikon vai? vaiko Cefalussa? sitten et ole todellakaan voinut käydä Naxoksessa ja nähdä mitään... En tiedä minkä näköinen tai ikäinen sinä olet, mutta minun lisäkseni samasta hotellista lähdettiin seuraamaan jatkuvasti myös yhtä toista parikymppistä tyttöä joka ei myöskään ollut vaaleahiuksinen. Hän ei voinut liikkua siellä ollenkaan yksin vaan mukaan piti aina pyytää yksi vanhempi rouva. Ja seuraajia siellä kyllä riittää etenkin illalla. Ehkä sinä olet sitten tumma, vanha ja mielenkiinnoton sisilialaisten mielestä? tai ehkä olet liikkunut esim. kaverin/tutun kanssa tai muussa isommassa seurueessa jolloin ei varmasti kukaan tule mukaan kiskomaan, vain yksinollessa. Hei enköhän tämän tiedä kun olen joka vuosi ollut Sisiliassa ja kiertänyt saarta ympäri.

        Niin ja ei se nizzakaan niin kauhean erilainen ole miesten suhteen, paitsi että miehet eivät olleet ihan niin innokkaita perässäroikkujia kuin italialaiset ja kukaan ei onneksi seurannut vaikka yhden kerran jo luulin niin. Tulivat heti ekana iltana siellä juttelemaan ja kommentoivat kadulla mutta jättivät rauhaan eivätkä yrittäneet mitään. Sisilian Naxoksen kaduilla kävellessä jatkuvasti autoista tööttäillään, vislataan, kutsutaan autoihin yms. riippuu tietenkin henkilöstä ja onko yksin, sen olen huomannut. Myös kaduilla pysäyttelyä tapahtuu koko ajan. Ei tarvitse mennä kuin rantakadulle tai rannan kahvilaan.

        Sisiliassa käydessäni siis 15-vuotias, mutta luulisi sen olevan yksi parhaista i'istä paikallisille gigoloille. 15-vuotiasta kun luulisi rantagigoloiden ajattelevan helpommaksi kuin esim. 22-vuotiasta (teini-iän huuma jne).

        Taorminassa on tullut käytyä. Olen pitkä, hoikka (painosta siis tuskin ainakaan johtunee) ja tummahiuksinen, ja mua on sanottu usein italialaisen/ espanjalaisen näköiseksi. Ehkä paikallisia sitten eivät kauheasti oman maan naisten näköiset kiinnosta kun niitä löytää ympäristöstä joka kausina... Liikuin tuolloin sukulaisteni kanssa, tiedä sitten vaikuttiko se asiaan.

        Nizzan miehet kyllä tiedän. Minua tosin eivät juurikaan ranskalaiset siellä iskeskelleet, vaan arabi, tunisialainen, afrikkalainen ja italialainen. No okei, yksi ranskalainen ehkä, mutta arviolta se oli siinä 60-vuotias... Kaipa ranskalaiset sitten välttelevät tummia naisia.


      • aloittaja
        äskeinen kirjoittaja kirjoitti:

        Sisiliassa käydessäni siis 15-vuotias, mutta luulisi sen olevan yksi parhaista i'istä paikallisille gigoloille. 15-vuotiasta kun luulisi rantagigoloiden ajattelevan helpommaksi kuin esim. 22-vuotiasta (teini-iän huuma jne).

        Taorminassa on tullut käytyä. Olen pitkä, hoikka (painosta siis tuskin ainakaan johtunee) ja tummahiuksinen, ja mua on sanottu usein italialaisen/ espanjalaisen näköiseksi. Ehkä paikallisia sitten eivät kauheasti oman maan naisten näköiset kiinnosta kun niitä löytää ympäristöstä joka kausina... Liikuin tuolloin sukulaisteni kanssa, tiedä sitten vaikuttiko se asiaan.

        Nizzan miehet kyllä tiedän. Minua tosin eivät juurikaan ranskalaiset siellä iskeskelleet, vaan arabi, tunisialainen, afrikkalainen ja italialainen. No okei, yksi ranskalainen ehkä, mutta arviolta se oli siinä 60-vuotias... Kaipa ranskalaiset sitten välttelevät tummia naisia.

        Minä olin 16-vuotias kun ensimmäisen kerran kävin Sisiliassa. Se riippuu tosi paljon siitä, liikkuuko siellä yksin vai ei. Jos et liikkunut paljoa yksin etenkin iltaisin, tuskin tuli huutelijoita tai seuraajia. Tiedän etteivät lähde perään tai yritä iskeä, jos on sukulaisten tai lähes kenen tahansa muun seurassa. Paitsi kerran kaksi gigoloa uskaltautui yrittämään kun istuin yksin pöydässä hetken ja muu seurue oli ravintolassa tilaamassa. Minä liikuin siellä paljon yksin koska mukana oli esim. siskoni joka viihtyy kaiket päivät kaupoissa ja itse halusin olla luonnossa airingossa enkä sisällä kaupoissa kaiken aikaa.

        Siinä olet ihan oikeassa, että paikalliset eivät kiinnitä kauheasti huomiota tummahiuksisiin ja tummasilmäisiin. Eniten Sisiliassa tietenkin huomiota saa nuoret blondit tai siniset silmät, siellähän oli yhteen seinäänkin maalattu sininen silmä niin oudolta kuin se kuulostaakaan. Vaaleita naisia siellä ei ole luonnostaan mutta kova blondiksivärjäysbuumi on kyllä siellä nyt meneillään Naxoksessa oli monet värjänneet hiukset, mm. ravintoloiden ja kahviloiden nuoret naiset.

        Nizzassa oli siinä mielessä kohteliaita miehiä, etteivät lähteneet perään tai mitään mutta siellä en liikkuut kertaakaan yksin. Ekana iltana yksi poika tuli jotain yrittämään mutta sanoin hänelle vahingossa etten puhu edes englantia. Sielläkään ei kauheasti näkynyt vaaleahiuksisia, joissain nizzalaisissa olin jopa erottavinani vähän kreikkalaisia piirteitä.


      • aloittaja
        äskeinen kirjoittaja kirjoitti:

        Sisiliassa käydessäni siis 15-vuotias, mutta luulisi sen olevan yksi parhaista i'istä paikallisille gigoloille. 15-vuotiasta kun luulisi rantagigoloiden ajattelevan helpommaksi kuin esim. 22-vuotiasta (teini-iän huuma jne).

        Taorminassa on tullut käytyä. Olen pitkä, hoikka (painosta siis tuskin ainakaan johtunee) ja tummahiuksinen, ja mua on sanottu usein italialaisen/ espanjalaisen näköiseksi. Ehkä paikallisia sitten eivät kauheasti oman maan naisten näköiset kiinnosta kun niitä löytää ympäristöstä joka kausina... Liikuin tuolloin sukulaisteni kanssa, tiedä sitten vaikuttiko se asiaan.

        Nizzan miehet kyllä tiedän. Minua tosin eivät juurikaan ranskalaiset siellä iskeskelleet, vaan arabi, tunisialainen, afrikkalainen ja italialainen. No okei, yksi ranskalainen ehkä, mutta arviolta se oli siinä 60-vuotias... Kaipa ranskalaiset sitten välttelevät tummia naisia.

        Vanhasta Nizzasta en saanut palvelua englanniksi en ainakaan siinä Cafe de Turinin viereisestä kahvilasta tms. jossa myytiin patonkeja, kaikki piti ranskaksi sanoa kuten myös leipomoissa ja muissa. Mutta onneksi mukana oli myös sukulainen joka osaa lausua ranskaa. Provoncen murre on muuten tosi erilaista kuin perusranska, että aika vaikea sitä on aksenttia ja murretta tuosta noin vaan alkaa oppia! Miten sitä voisi helposti tilata ruokaa jos ei kieltä osaa ja toinen osaa perusranskaa vaan ei provoncenmurretta? Monacossakin puhutaan muuten monegaassin murretta joka on sekoitus italiaa ja ranskaa! että ei pitäisi olla mikään ihme, jos vaikeaa on..
        Ovatkohan nämä kirjoittajat edes käyneet siellä, jos ovatkin vain näyttäneet menusta summan mutikassa jonkun tietämänsä ruoan kuten spaghetin heh..

        En tiedä onko kukaan näistä kirjoittajista jotka väittävät saaneensa vanhassa nizzassa hyvää palvelua englanniksi niin käyneet cafe de turinissa tai siinä lähellä olevissa ravintoloissa kahviloissa. Me ei saatu palvelua englanniksi vanhassa nizzassa missään muualla kuin nettikahvilassa!

        Cafe de Turin sijaitsee piazza Garibaldin vieressä ja vähän matkan päässä Acropoliksesta (vieressä on myös mm. vaakakauppa, kukkakauppa, vaatekauppoja,ravintoloita,leipomoita:

        http://www.cafedeturin.com/animturin01.html


      • jopa 3 kertaa jo
        aloittaja kirjoitti:

        Vanhasta Nizzasta en saanut palvelua englanniksi en ainakaan siinä Cafe de Turinin viereisestä kahvilasta tms. jossa myytiin patonkeja, kaikki piti ranskaksi sanoa kuten myös leipomoissa ja muissa. Mutta onneksi mukana oli myös sukulainen joka osaa lausua ranskaa. Provoncen murre on muuten tosi erilaista kuin perusranska, että aika vaikea sitä on aksenttia ja murretta tuosta noin vaan alkaa oppia! Miten sitä voisi helposti tilata ruokaa jos ei kieltä osaa ja toinen osaa perusranskaa vaan ei provoncenmurretta? Monacossakin puhutaan muuten monegaassin murretta joka on sekoitus italiaa ja ranskaa! että ei pitäisi olla mikään ihme, jos vaikeaa on..
        Ovatkohan nämä kirjoittajat edes käyneet siellä, jos ovatkin vain näyttäneet menusta summan mutikassa jonkun tietämänsä ruoan kuten spaghetin heh..

        En tiedä onko kukaan näistä kirjoittajista jotka väittävät saaneensa vanhassa nizzassa hyvää palvelua englanniksi niin käyneet cafe de turinissa tai siinä lähellä olevissa ravintoloissa kahviloissa. Me ei saatu palvelua englanniksi vanhassa nizzassa missään muualla kuin nettikahvilassa!

        Cafe de Turin sijaitsee piazza Garibaldin vieressä ja vähän matkan päässä Acropoliksesta (vieressä on myös mm. vaakakauppa, kukkakauppa, vaatekauppoja,ravintoloita,leipomoita:

        http://www.cafedeturin.com/animturin01.html

        kesällä tulossa neljäs kerta Nizzassa, sen verta siitä tyksin. Ja usein ollaan käyty syömässä juuri Vanhassa kaupungissa, usein tosin noissa samoissa mistä ollaan tyksitty (eli Les Ponchettes, K'fe Cayenne, Cote Coeurs...). Kokeilepa esim. Les Ponchettesissa, jos Nizzaan vielä joskus eksyt, että eikö muka tosiaan saa englanninkielistä palvelua... Eräs ko ravintolan tarjoilijoista (muistutti muuten mukavan paljon Lost-sarjan Sawyeriä ulkoisesti) jopa naurahti meille enkuksi kun näki meidän taas kerran tulevan sinne: "Haa, you again!" Ja oli siis ihan ystävällinen tokaisu tuo, häntä hieman ilmeisesti huvitti että kävimme siellä niin usein.


        Itselläni on kyllä hyvin siniset silmät (yksi ulkomaalainen kaverini on sanonut ettei ole nähnyt kellään muulla niin sinisiä), tummaa ovat lähinnä hiukset ja iho. Lisäksi hiuksissani on ollut jo useita vuosia blondit raidat... Mutta myöntää täytyy että liikkuessani yksin Nizzassa ihailijoita alkoi tulla vasta kolmantena pvänä. Ja "saldo" (no, turistejahan he vain haluavat yhdeksi yöksi koukuttaa joten vähän huono sana tuo saldo, koska joka tapauksessa ko tyypit olisivat sitten jtn toista yksin liikkuvaa iskeskelemässä) jäi siltikin aika vähäiseksi. En tiedä olisiko sitten vaaleampi iho/ hiukset keräyttäneet heitä enemmän


        Nizzahan oli vissiin alunperin kreikkalaisten perustama, voi olla että heidän perimässään on jonkin verran kreikkalaista. Mutta uskoisin italialaisvaikutteen olevan vielä vahvempi, paljon on Nizzassa nykyisinkin italialaisperäisiä ihmisiä (enemmän minua taisivat italialaiset Nizzassa flirtata kuin ranskalaiset...) ja varsinkin Rue des Italiensilla oikeasti näkee noita italiaanoja. Eräs huusi ko. kadulla mulle kerran äitini seurassa liikkuessani "Hallo bella", ranskaahan se ei ole... Ihme että tuo uskalsi huutaa äitini ollessa paikalla, koska koskaan muulloin ei ole seurassa liikkuessani niin käynyt. Äitiäni tuo tosin vain nauratti.

        Mutta kiistatta italialaiset käyvät ranskalaisia herkemmin käsiksi. Mullahan ei kauheasti italiaanojen flirtistä kokemusta ole, mutta olen kuullut kyllä sen sorttisia tarinoita heistä, että kuulostavat yllättävän röyhkeiltä (yllättävän= ollakseen eurooppalaista kansaa, koska tuo röyhkeys tuntuisi välillä olevan verrattavissa jopa turkkilaiseen röyhkeyteen). Uskoisin että Nizzassa tuota harrastetaan paljon avoimemmin kuin esim. Pariisissa, sillä nizzalaiset ovat muutenkin avoimempia ihmisiä kuin pariisilaiset ja perineet enemmän sitä italialaista mentaliteettia historiansa vuoksi.


      • italiaranskaasuja
        jopa 3 kertaa jo kirjoitti:

        kesällä tulossa neljäs kerta Nizzassa, sen verta siitä tyksin. Ja usein ollaan käyty syömässä juuri Vanhassa kaupungissa, usein tosin noissa samoissa mistä ollaan tyksitty (eli Les Ponchettes, K'fe Cayenne, Cote Coeurs...). Kokeilepa esim. Les Ponchettesissa, jos Nizzaan vielä joskus eksyt, että eikö muka tosiaan saa englanninkielistä palvelua... Eräs ko ravintolan tarjoilijoista (muistutti muuten mukavan paljon Lost-sarjan Sawyeriä ulkoisesti) jopa naurahti meille enkuksi kun näki meidän taas kerran tulevan sinne: "Haa, you again!" Ja oli siis ihan ystävällinen tokaisu tuo, häntä hieman ilmeisesti huvitti että kävimme siellä niin usein.


        Itselläni on kyllä hyvin siniset silmät (yksi ulkomaalainen kaverini on sanonut ettei ole nähnyt kellään muulla niin sinisiä), tummaa ovat lähinnä hiukset ja iho. Lisäksi hiuksissani on ollut jo useita vuosia blondit raidat... Mutta myöntää täytyy että liikkuessani yksin Nizzassa ihailijoita alkoi tulla vasta kolmantena pvänä. Ja "saldo" (no, turistejahan he vain haluavat yhdeksi yöksi koukuttaa joten vähän huono sana tuo saldo, koska joka tapauksessa ko tyypit olisivat sitten jtn toista yksin liikkuvaa iskeskelemässä) jäi siltikin aika vähäiseksi. En tiedä olisiko sitten vaaleampi iho/ hiukset keräyttäneet heitä enemmän


        Nizzahan oli vissiin alunperin kreikkalaisten perustama, voi olla että heidän perimässään on jonkin verran kreikkalaista. Mutta uskoisin italialaisvaikutteen olevan vielä vahvempi, paljon on Nizzassa nykyisinkin italialaisperäisiä ihmisiä (enemmän minua taisivat italialaiset Nizzassa flirtata kuin ranskalaiset...) ja varsinkin Rue des Italiensilla oikeasti näkee noita italiaanoja. Eräs huusi ko. kadulla mulle kerran äitini seurassa liikkuessani "Hallo bella", ranskaahan se ei ole... Ihme että tuo uskalsi huutaa äitini ollessa paikalla, koska koskaan muulloin ei ole seurassa liikkuessani niin käynyt. Äitiäni tuo tosin vain nauratti.

        Mutta kiistatta italialaiset käyvät ranskalaisia herkemmin käsiksi. Mullahan ei kauheasti italiaanojen flirtistä kokemusta ole, mutta olen kuullut kyllä sen sorttisia tarinoita heistä, että kuulostavat yllättävän röyhkeiltä (yllättävän= ollakseen eurooppalaista kansaa, koska tuo röyhkeys tuntuisi välillä olevan verrattavissa jopa turkkilaiseen röyhkeyteen). Uskoisin että Nizzassa tuota harrastetaan paljon avoimemmin kuin esim. Pariisissa, sillä nizzalaiset ovat muutenkin avoimempia ihmisiä kuin pariisilaiset ja perineet enemmän sitä italialaista mentaliteettia historiansa vuoksi.

        "Mutta kiistatta italialaiset käyvät ranskalaisia herkemmin käsiksi. "

        Jälleen typerää yleistystä joltain Nizzan kävijältä joka ei ole varmaan koskaan Italian puolella käynytkään, itse olen asunut lähes puoli vuotta Etelä-Italiassa ja kertaakaan en kokenut minkäänlaista käsiksi käymistä, huutelua tai ahdistelua, toisin kuin Suomessa ja Nizzassa afrikkalaistaustaisilta henkilöiltä koin joitakin kertoja ahdistelua.


      • Es-tu belle ou non?
        jopa 3 kertaa jo kirjoitti:

        kesällä tulossa neljäs kerta Nizzassa, sen verta siitä tyksin. Ja usein ollaan käyty syömässä juuri Vanhassa kaupungissa, usein tosin noissa samoissa mistä ollaan tyksitty (eli Les Ponchettes, K'fe Cayenne, Cote Coeurs...). Kokeilepa esim. Les Ponchettesissa, jos Nizzaan vielä joskus eksyt, että eikö muka tosiaan saa englanninkielistä palvelua... Eräs ko ravintolan tarjoilijoista (muistutti muuten mukavan paljon Lost-sarjan Sawyeriä ulkoisesti) jopa naurahti meille enkuksi kun näki meidän taas kerran tulevan sinne: "Haa, you again!" Ja oli siis ihan ystävällinen tokaisu tuo, häntä hieman ilmeisesti huvitti että kävimme siellä niin usein.


        Itselläni on kyllä hyvin siniset silmät (yksi ulkomaalainen kaverini on sanonut ettei ole nähnyt kellään muulla niin sinisiä), tummaa ovat lähinnä hiukset ja iho. Lisäksi hiuksissani on ollut jo useita vuosia blondit raidat... Mutta myöntää täytyy että liikkuessani yksin Nizzassa ihailijoita alkoi tulla vasta kolmantena pvänä. Ja "saldo" (no, turistejahan he vain haluavat yhdeksi yöksi koukuttaa joten vähän huono sana tuo saldo, koska joka tapauksessa ko tyypit olisivat sitten jtn toista yksin liikkuvaa iskeskelemässä) jäi siltikin aika vähäiseksi. En tiedä olisiko sitten vaaleampi iho/ hiukset keräyttäneet heitä enemmän


        Nizzahan oli vissiin alunperin kreikkalaisten perustama, voi olla että heidän perimässään on jonkin verran kreikkalaista. Mutta uskoisin italialaisvaikutteen olevan vielä vahvempi, paljon on Nizzassa nykyisinkin italialaisperäisiä ihmisiä (enemmän minua taisivat italialaiset Nizzassa flirtata kuin ranskalaiset...) ja varsinkin Rue des Italiensilla oikeasti näkee noita italiaanoja. Eräs huusi ko. kadulla mulle kerran äitini seurassa liikkuessani "Hallo bella", ranskaahan se ei ole... Ihme että tuo uskalsi huutaa äitini ollessa paikalla, koska koskaan muulloin ei ole seurassa liikkuessani niin käynyt. Äitiäni tuo tosin vain nauratti.

        Mutta kiistatta italialaiset käyvät ranskalaisia herkemmin käsiksi. Mullahan ei kauheasti italiaanojen flirtistä kokemusta ole, mutta olen kuullut kyllä sen sorttisia tarinoita heistä, että kuulostavat yllättävän röyhkeiltä (yllättävän= ollakseen eurooppalaista kansaa, koska tuo röyhkeys tuntuisi välillä olevan verrattavissa jopa turkkilaiseen röyhkeyteen). Uskoisin että Nizzassa tuota harrastetaan paljon avoimemmin kuin esim. Pariisissa, sillä nizzalaiset ovat muutenkin avoimempia ihmisiä kuin pariisilaiset ja perineet enemmän sitä italialaista mentaliteettia historiansa vuoksi.

        Ehkä huusikin äidillesi?


    • Pih

      En tiedä ootko kuulluu ikinä sitä kliseetä et ranskalaiset ei puhu muita kieliä kuin ranskaa? Jos et ollu niin nyt kuulet ja se pitää paikkansa! Kun menee Ranskaan niin on ihan turha olettaa et ihmiset puhuis siellä englantia, saksaa, italiaa tai mitään muutakaan kieltä. En halua mitenkään mollata ranskalaisia mut tämä on tosiasia. Olen asunut Ranskassa vuoden ja puhun siis jonkunlaisesta kokemuksesta.

      Kaikki huonot puolet, likaisuus, kerjäläiset, koiran jätökset keskellä katua, meluavat känniläiset, on ihan normaalia Ranskassa ja missä vaan vähänkään isommassa kaupungissa Euroopassa. Etkö ole ikinä ennen käynyt Keski-Euroopan isoissa kaupungeissa?

      Ja vaikka Nizzassa onkin yleensä onkin aurinkoista ja lämpimämpää kuin muualla Ranskassa niin turha sielläkään on odottaa hellettä helmikuussa!

      • mvbmbnm

        Olin 2006 Nizzassa opintomatkalla ja tarkoituksenani oli puhua ranskaa. Olin oikein varautunut, että kukaan ei puhu englantia. Kielenopiskelu meni aivan vituksi, kun kaikki puhu mulle englantia!!


    • Une femme

      Kuka käski mennä helmikuussa Välimerelle?
      Olen ollut kahdesti Nizzassa enkä tavannut yhtään ainutta paikallista, joka ei olisi puhunut englantia. Jos et halua nähdä tavallista elämää, mene hotelliin. Jos et osaa mennä bussissa istumaan, älä marise seisomisesta.
      Kallis loma meni pilalle, yhyy.

    • lkahg

      TYPERÄ! ei suomessa lomailevalta ulkomaalaiselta turistilta voi suomenkielen taitoa todellakaan odottaa!!

      ranska nyt on kaikin puolin vähän eri tason kieli kun vitun mettäläisten suomi, ja kyllä ranskassa ranskan kielen taitoa saa odottaakkin. edes vähäistä.

      vitun urpo.

    • Roseill

      Hmm... jos olet tuommoisen kuvan nizzastasaanut, niin eiköhän sinun kannattaisi mennä johonkin lappiin sitä "rauhaa'' hakemaan... sinun perustelusi oli täyttä puppua. Olen Nizzassa jo pari kertaa käynyt ja ihastunut täysin tuohon paikkaan. Ihana kiviranta, hyvät ranta baarit... Ja halpaakin oli, jo ei ollut kalleimpinä aikoina jolloin hintoja nostetaan. Englantiakin osattiin hyvin. Minusta tuntuu, että olet vain itse tuommoinen nirso jollei kelpaa yhtikäs mikään!

    • Huvittavaa keskustelua ja kiukuttelua täällä. Itse yli puoli vuotta nyt vanhan kaupungin laidalla asuneena voin kertoa, että kauniimpaa, viehättävämpää ja monipuoleisempaa suurkaupunkia saa Euroopasta hakea. Aivan mieletön luonto alkaa jo kaupunkin sisältä(linnakukkula) ja jatkuu henkeäsalpaavana Nizzasta itään Italiaan saakka. Ruoka- ja juomakulttuuri hakee vertaistaan ja täällä viihtyvät niin sivistyksestä ja porvariston hillitystä charmista nauttivat lapsiperheet, keski-ikäiset ja vanhukset, mutta myös villistä juhlimisesta nauttiva nuorisokin. Yhtä pahaa ördäämistä ei sentään ole kuin brittien suosimissa espanjalaiskohteissa, mutta varmasti jokaisen makuun löytyy jotakin. Monipuolisuus on se avainsana Nizzasta puhuttaessa. Meri ja vuoret, ranta ja kaupunkikulttuuri, musiikki ja kuvataide - Nizzassa on kaikkea! Ihmisetkin ovat ystävällisiä jos osaa pari sanaa ranskaa, joten kannattaa edes yrittää opetella muutama lause, mutta useimmissa ravintoloissa pärjää englannillakin.

      • Lähes ranskatar

        Kuulkaahan. Tämän viestiketjun aloittanut neitihenkilö nostaa aina itse uudestaan purkauksensa esiin täällä. Tehdään se, mitä hän vähiten toivoo: lopetetaan ketju, koska tälle ei muuten tule loppua. Nizzan mustamaalaajaksi hänestä ei ole, koska tiedon, kokemuksen ja sivistyksen puute niin kovasti huutaa olemassaoloaan.


      • vanhemmat hoi hoi!
        Lähes ranskatar kirjoitti:

        Kuulkaahan. Tämän viestiketjun aloittanut neitihenkilö nostaa aina itse uudestaan purkauksensa esiin täällä. Tehdään se, mitä hän vähiten toivoo: lopetetaan ketju, koska tälle ei muuten tule loppua. Nizzan mustamaalaajaksi hänestä ei ole, koska tiedon, kokemuksen ja sivistyksen puute niin kovasti huutaa olemassaoloaan.

        Annettakoon viestiketjun aloittajalle anteeksi ,koska hän on vielä kakara. Ei uskaltanut lähteä majapaikastaan iltaisin ,kun joutui noloihin tilanteisiin huonon kielitaitonsa ja itseluottamuksen puutteen vuoksi. Ravintolassa oli kenties kyselty ikää illalla ja ei saanut juomaa. Kyllä isän ja äidin pitäisi huomioida nuorten viihtyvyys matkalla paremmin ,jos heidät kerran mukaan ottavat. Sitten kun .jos ja kun hän aikuisempana tulee Nizzaan uudelleen ehkä jopa oman kultansa kera ,voi hän viihtyä paljon paremmin ja saada kivemman kokemuksen. Harmittaa ainakin minua aloittajan puolesta.


      • aloittajanterveiset
        vanhemmat hoi hoi! kirjoitti:

        Annettakoon viestiketjun aloittajalle anteeksi ,koska hän on vielä kakara. Ei uskaltanut lähteä majapaikastaan iltaisin ,kun joutui noloihin tilanteisiin huonon kielitaitonsa ja itseluottamuksen puutteen vuoksi. Ravintolassa oli kenties kyselty ikää illalla ja ei saanut juomaa. Kyllä isän ja äidin pitäisi huomioida nuorten viihtyvyys matkalla paremmin ,jos heidät kerran mukaan ottavat. Sitten kun .jos ja kun hän aikuisempana tulee Nizzaan uudelleen ehkä jopa oman kultansa kera ,voi hän viihtyä paljon paremmin ja saada kivemman kokemuksen. Harmittaa ainakin minua aloittajan puolesta.

        "Annettakoon viestiketjun aloittajalle anteeksi ,koska hän on vielä kakara. Ei uskaltanut lähteä majapaikastaan iltaisin ,kun joutui noloihin tilanteisiin huonon kielitaitonsa ja itseluottamuksen puutteen vuoksi. Ravintolassa oli kenties kyselty ikää illalla ja ei saanut juomaa"


        Tämän ketjun aloittaja ei juo alkoholia ja on nyt iältään parikymppinen ulkomailla asua, järki hoi vaan itsellesi, vanhat arvauksesi ei olisi voineet mennä enemmän pieleen. Koin aiemmalla matkallani kaasuräjähdyksen ja näin myös pidätyksen, olen myös sen jälkeen nähnyt korttihuijauksen myös täällä rivieralla päin. Olen asunut Rivieralla, oletkohan sinä ikinä käynytkään siellä? ehkä korkeintaan viikon lomalla jolloin et luultavasti näe yhtään mitään, onhan se kauheaa tajuta ettei Nizza ole pelkkä rantalomaparatiisi vaan myös kaikkea muuta sieltä löytyy koska se on iso kaupunki eikä pieni lomakylä ja eriäviä mielipiteitähän ei koskaan kellään saisi olla. Isäni on muuten kuollut että kiitosta vain arvauksistasi.


    • randomi2

      heipodei. itse ollut taalla nizzassa jo jonkin aikaa, ei ole eka kerta.. kulkenut valia amsterdam-nice.. jotenkin tanne haluaa aina takaisin. kuka tuo nyt olikaan kuka puhui pelkkaa negatiivista, sitakin on juu, mutta nyt on eurokriisi ja vuosi 2012 joten joka paikassa romanialaisia, ei me niista paasta enaa mihinkaan kun liityttiin EU. hyvahan se oli , mielestani. pitaahan heidankin johonkin menna. Mutta, kivikkorannat omastamielesta ihan jees kun ei hiekka tartu vaatteisiin jne ja eipahan tuota tarvitse kaukaa hakea esim Antibes. junalla paasee helpost. muutama minuutti.. mutta nizzassa loytyy kalliorantojakin jossa voi sukeltaa ja katsella mielenkiintoista merenpohjaa, esim.. nizza on ranskan viidenneksi suurin kaupunki, joten nahtavaa on ihan varmana.. vaikka itse koneella lahinna istunkin, koska asun taalla. Olikohan tassa jotakin muuta. suosittelen kylla tulemaan tanne, vaikka kuuma onkin ja suihkussa saa kayda jatkuvasti , en vissiin totu ikina heh
      ruoka on hyvaa ja ihmiset asiallisia..jos on itsekin. mutta aina se ei mene kylla niinkaan, mutta missa se menisi.. Ranskassa ei puhuta enkkua, koska se on taalla vakaasti INTERDIT, ja ranskalaiset eivat pida amerikkalaisista, yhtaan.
      noin yleensa. tietysti on paljon poikkeuksia kun on maarallisesti myos ihmisia.
      kuten suomessa, suomi=ruotsi efekti.. jos ymmarratte. hmm.. rahalla saa ja tanne paasee, rantlomailijat, menkaa Antibes tahi Cannes, siella on hiekkaa, nizzassa ei mutta pyoreita pienia mukulakivia, missa itseasiassa ihan mukava makoilla, ei ole kova silleen makoilla.. ja aurinko tuoleja on ravintoloiden edustalla mutta palvelu maksaa sen cokiksen ainakin tms en ole kaynyt.. joskus kylla ottaa paahan kun en osaa viela hyvin ranskaa, vasta jotenkin ja jos yrittaa enkuksi puhua niin ei valttamatta vastapuolella motivaatiota edes yrittaa mutta sen ymmartaa. kirja kateen ja opettelee heh liian kuuma ainakin itselle, liikaa turisteja ja erittain royhkeita turisteja, saa pujotella kadulla kuin laskettelija konsanaan. mutta emmehan ole suomessa ja yritan totutella heh tuossa nuo omat negat.. 90%good 10% bad.. eli ihan ok meinkinki. paras paikka ranskassa omasta mielesta. kokonaisuudessa siis. olen ollut paljon muuallakin mutta itse tykkaan rannasta mutta kuitenkin asua ihan kaupungissa, mukava kombinaatio!
      Bienvenue a nice..

    • pitihan se nimimerkkikin tehda ;)

    • OGC Nice cote d'azur

      http://www.youtube.com/watch?v=dvIyH8FZqQU

      Viva, viva, Nissa la Bella

      O la miéu bella Nissa
      Regina de li flou
      Li tiéu viehi taulissa
      Iéu canterai toujou.
      Canterai li mountagna
      Lou tiéu tan rique decor
      Li tiéu verdi campagna
      Lou tiéu gran soulèu d'or

      Toujou iéu canterai
      Souta li tiéu tounella
      La tiéu mar d’azur
      Lou tiéu cièl pur
      E toujou criderai
      en la miéu ritournella
      Viva, viva, Nissa la Bella

      Canti la capelina
      La rosa e lou lilà
      Lou Pouòrt e la Marina
      Paioun, Mascouinà !
      Canti la soufieta
      Doun naisson li cansoun
      Lou fus, la coulougneta,
      La miéu bella Nanoun.


      Canti li nouòstri gloria
      L’antic e bèu calèn
      Dòu doungioun li vitoria
      L’oudou dòu tiéu printemp !
      Canti lou vielh Sincaire
      Lou tiéu blanc drapèu
      Pi lou brès de ma maire
      Dòu mounde lou plus bèu

      Antaa kuolevaisten haukkua, eiköhän Nizzan ja seudun tuntevat tiedä paikan arvokkuuden. Cote d'azur on helvetinmoinen mesta ja etenkin meistä pohjolan junteista puhuttaessa sinne suuntaavaat laatutietoiset ja sivistyneet ihmiset, joilla on rahaa ja halua mennä muualle, kun Alanyaan syömään lihapullia ja laulamaan Reetua karaokessa.

    • HIBEACH

      Suosittelen myös hotel windsoria :) siellä on upeat freskot seinillä. Hi-hotellista on kokemuksia vain kattoterassilta, ko. hotelli kun näkyy suoraan omalta parvekkeelta.

    • aloittajanterveiset
    • villefrance

      Mukava lukea erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä Nizzasta. Kävin siellä interraililla vuonna 74 ja paikka teki vaikutuksen toki niinkuin ranska ja italia nuorelle ihmiselle joka ei olllut matkustellut. En usko että välimeren rannikko ja Nizza olisi noista päivistä huonontunut joten uusin nyt visiitin sinne ehkä kuitenkin pahimpia lomaruuhkia vältellen.

    • nähty on

      Omat tuoreet kokemukset : Kaunis kaupunki ja koko ranta molempiin suuntiin mäkemisen arvoista ja ainakin Menton ja Monaco pitää nähdä ja yllättävän hyvin englantia puhuttiin lähes joka paikassa,ruoka hyvää.Vuoristokylä Eze oli pettymys,ei ollut niin korkealla kuin kuvittelin ja ihan pelkkä tylsä turistirysä

      • NäinMeillä

        Samat kokemukset. Englannin kielen taito yleistyy jatkuvasti niissäkin maissa joissa ei ennen sitä niin paljon puhuttu. Nykyään ei ole enää ravintoloilla ja muilla palveluilla oikein varaa jättää ostavaa asiakaskuntaa huomiotta.
        Viimeisen kymmenen vuoden aikana on englannnin osaaminen lisääntynyt huomattavasti niin Ranskassa, Italiassa kuin saksankieliselläkin alueella. Kaikki nuo olivat aika vaikeita kielitaidottomalle ennen. Nyt tilanne on todellakin muuttunut.

        Espanjalaisethan ovat taas aina myyneet vaikka mummonsa ja löytäneet siihen kielen ;)


    • Anonyymi

      kompataan aloittajaa, olin siellä elokuussa ja illalla 6 jäälkeen alkaa kikkarapäätä j a muuta murjaania pyöriä kadulla harmiksi asti, syödessä kadulla joka neljäs suupala kun on suussa niin on satennvarjoa kauppaavaa nekrua ja muuta paskaa tarjolla, ruoan aikana 4 eri nekrua kävi kauppaamassa kamojaan ja yksi romanialainen muija. ja ruokakin oli huonoa kuten seurakin.
      aieroportin kattokin vuoti satella

    • Anonyymi

      Ennen Nizzan matkaa on hyvä katsoa vanha, Robert Bressonin ohjaama elokuva nimeltään Pickpocket.

    • Anonyymi

      Olin pettynyt Nizzaan.Monacon retki oli hyvä.Ei koskaan enää Nizzaan !

    • Anonyymi

      Mjaa, olin äskettäin. Positiivisia kokemuksia, ihmiset ystävällisiä. Samanlainen meininki kuin muissakin samakokoisissa ranskalaisissa, espanjalaisissa tai italialaisissa rantakaupungeissa.

    • Anonyymi

      Karmivalta kuulostaa. Luulen, että ap oikeassa. Osaan kyllä ranskaa (6 v. Opiskellut), mutta ei meinaa puhua.

      Meinaan käydä kanssa Mäkkärissä. Inhoan mereneläviä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe