mitä tehdä,

kun en halua

Ei me haluta, että meidän lapsi seurustelee ulkomaalaistaustaisen kanssa, koska vaikeudet ovat ennustettavissa...

karkoittaa lapsi menneiden vuosisatojen tapaan jonnekin mahdollisimman kauas, lähettää vaihto-oppilaaksi?

10

1996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pom

      Harmillinen tilanne, jos tama ulkomaalaistaustainen lapsi on niin vastustamatonta seuraa, ettei tenavasi pysty vastustamaan leikkimista hanen kanssaan.

      Eiko kukaan originaali suomalaislapsi halua seurustella lapsesi kanssa ... onneksi ulkomaalaistaustainen lapsi ei ole ennakkoluuloinen vaan jakaa huomiotaan myos sinun lapsellesi.

    • vaan

      Kyllä elämä opettaa ja jonkun ajan päästä lapsesi voi olla tällä palstalla mankumassa vaikeuksiaan monen muun tavoin. Siinähän oppii, turhaa yrität kieltää, kun ei se jakeluun mene kuitenkaan.

    • ...

      Siellähän niitä on sitten ulkomaalaistaustaisia luokkakavereina, naapureina jne. pilvin pimein... ei tarvii enää näistä meidän pienten ympyröitten harvoista tarjokkaista huolestua ;)

    • mamun kanssa

      No onko siinä ulkomaalaisessa jotain kummallisuuksia, muukin kuin ehkä ulkoiset merkit? Minkä ikäinen lapsenne on? Ja minkä ikäinen on tämä toinen osapuoli? Mielestäni, jollei kyseessä ole selkeästi alaikäinen lapsi tai jotenkin kehitykseltään poikkeava, niin antakaa lapsenne seurustella. Parasta tukea lapsellenne on että tutustutte tähän ulkomaalaiseen ja samalla teette pelisäännöt selväksi tälle kaverille. Olisi myös aivan asiallista ottaa vaikkapa yhteyttä tämän maahanmuuttajan vanhempiin ja jakaa heidän kanssa tämä asia, mistäs tiedät ettei siellä ajatella aivan samoin tuosta seurustelusta? Kokemuksesta tiedän että myös ulkomaalaisilla on ennakkoluuloja/käsityksiä suomalaisista, erityisesti tytöistä, jotka seurustelevat ulkomaalaisen pojan/miehen kanssa. Käsitykset ovat syntyneet monesti ravintolakokemusten perusteella ja tietysti ne yleistetään normikäyttäytymiseksi jokaisen suomalaisen kohdalla - ikävä kyllä. Vaikeuksia on myös suomi-suomi seurustelussa, mutta ymmärrän kyllä huolenne.

    • tälle vuosisadalle

      Oletko tosissasi vai oliko tää viesti jonkinlainen huono vitsi? Oli kyllä oikein kunnon tuulahdus menneisyydestä. Eniten nauratti toi viittaus yleisesti pahoihin "ulkomaalaistaustaisiin", minkä jälkeen pohdit lapsen lähettämistä vaihto-oppilaaksi. Hmm... Mitä tarkoitat "ulkomaalaistaustaisilla"? Saksalaisia? Kiinalaisia? Venäläisiä? Jenkkejä? Ruotsalaisia? Kurdeja? Intialaisia? Jos tosiaan olet tosissasi, suosittelisin, että aloitat lukemalla muutaman kirjan lapsesi (tulevan?) seurustelukumppanin kulttuuriin ja maan historiaan liittyen. Ehkä osaat sen jälkeen sentään muotoilla kysymyksesi paremmin.

      Tsiisus, miten ihmiset voikin olla avuttomia...

      • tietoa

        Lue myös oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen raportti: "Ulkomaalaisten rikollisuus Suomessa" ettei tarvitse mielikuvaansa luoda pelkän mutu tuntuman perusteella.


      • Joku rajoitteinen
        tietoa kirjoitti:

        Lue myös oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen raportti: "Ulkomaalaisten rikollisuus Suomessa" ettei tarvitse mielikuvaansa luoda pelkän mutu tuntuman perusteella.

        Lue vaan tilastoja ja jätä katsomatta mitä suomes oikeast tapahtuu. Rikollisuutta ja juoppo huumehörhöjä seinähulluja tihulaisia ihan omasta takaa. Jos saaren hevosista 50% kuoli, kuulostaa kauhealta. Mutta saarella olikin vain kaksi hevosta. Ei niitä suomalaisten synkkyyksiä tarvi aina peilata jonkun niskaan. Ulkomaalaisia asuu täällä myös paljon fiksumpia kuin keskiverto maalaisemmekaan!


    • pikku-suomipimu

      Joo, tehkää vaan niin! Minun vanhempani yrittivät saada minut 17-kesäisenä pysymään erossa suomalaisesta poikaystävästäni lähettämällä minut kesäksi Keski-Eurooppaan sukulaisten riesaksi. Sillä reissulla pokasin puolalaisen, turkkilaisen ja guinealaisen - ekat ulkkismieheni ikinä. Ja sille tielle jäin.

      Mutta tsemppiä vaan teille! Yrittänyttä ei laiteta...

    • ulkomaillahan

      se lapsi ei varmasti löydä ketään ulkomaalaistaustaista... Tunnen yhden äärimmäisen rasistisen isän jonka molemmat tyttäret lähtivät maailmalle ja perustivat perheen sinne.

    • vain ;-)

      Karkota vain ulkomaille ulkomaalaisia pakoon. Vanhempani "karkottivat" pikkusiskon kuukaudeksi luokseni Itävaltaan pitääkseen tämän erossa yhdestä kotimaisesta porukasta. Ensi töikseen sisko seurusteli sen kuukauden söpön marokkolaisen poitsun kanssa :-D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe