Ensimmäinen kerta

koirapuistossa

Oltiin muutama pvä sitten ensimmäistä kertaa meitin labbispennun (4 kk)kanssa koirapuistossa. Pentu on tosi innokas menemään leikkimään ihan kaiken kokoisten koirien kanssa. Ja tietty nää vanhemmat koirat eivät välttämättä pidä niin kovasti, kun heidän kimpussa ollaan. Hieman sai jännittää, että mitenköhän menee. Muutamia varotusmurahduksia sai kuulla, joka saattoi hillitä pennun leikkimisaikeita. Ja pentu, kun vielä on, niin ei tuossa tilanteessa tule omistajan luokse kehoituksesta. Kun se on niin kiva juosta toisten perässä. Itsellä jäi kuitenkin arveluttava olo siitä, että jos joku kerta siellä olisi koira, joka ei pennun alistumismerkkejä huomioi ja jos omistaja ei niin välitä. Silloin voi tulla ikävää jälkeä. Siellä oli yksi iso koira, joka murisi ja näytti hampaita toisille koirille, kun ne tulivat tykö. Taisi olla meitin viimeinen käynti, ainakin vielä näin pentuna.

4

919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jke

      Suosittelen myös ihan lämpimästi pysymään poissa sieltä puistosta toistaiseksi, tai valitsemaan seuransa tarkkaan.

      Ensiarvoisen tärkeää on luoda tuon ikäiselle koiralle pelkkiä positiivisia mielikuvia muista koirista. Pehmeälle koiralle, kuten labbis, yksikin negatiivinen kokemus tuossa vaiheessa voi tuhota luottamuksen lopuksi iäksi muihin koiriin. Kauaskantoiset vaikutukset sillä, jos joku koira nyt käy kimppuun.

      Itse lopetin puistoilun myös heti kun olin aloittanut. Tosin siitä syystä, että vajaat 5kk vanha noutajani sai tietyt ihmiset raivon partaalle. Ei niin valtavaa koiraa kuulemma saa pienten puolelle puistoon tuoda enkä sitten isojen puolelle tohtinut viedät.

      Enpä ole poissapysymistäni katunut, kun aivan vieressä nykyään asun ja päivittäin katson sitä hirvittävää rähinää ja taistelua mitä siellä tapahtuu koko ajan.

      Mutta minulla onkin hirvittävä määrä huonoja kokemuksia tuosta puistoilusta. En tuomitse ihmisiä jotka siellä käy. Kukin tekee niin kuin tykkää.

    • onhan se totta

      että pentuna ei saisi mitään hirvitys kokemuksia tulla toisista koirista mutta minä aloin käydä koirani kanssa puistossa kun se oli n. puoli vuotias. minulla on sekarotuinen n. labbiksen kokoinen koira ja hyvin se pärjäsi. koirani on melko riehakas ja menee kyllä tohinalla sinne missä tapahtuu mutta pienet murahdukset ei tee koirasta pelokasta. se on normaalia että koirat toisilleen murahtelee ja ärähtelee, se on vain niiden tapa kertoa että nyt riittää. koskaan ei ole mitään suurempaa tappelua tullut, joskus vähän karvat pöllynneet mutta siitäkin toivuttiin nopeasti :) Mielestäni se että koiraa ylisuojellaan ja pelätään toisten koirien kaikkia tekemisiä tekee koirasta pelokkaan ja aran ja sellaisen ettei se osaa lukea toisia koiria. Mutta tämä on minun mielipiteeni ja ymmärrän toki että toiset koirat eivät sovellu puistoiluun tai että ne säikkyvät helpommin kun oma koirani. Eli tsemppiä vaan koiranelämään, joko puistoilulla tai ilman :) Ihania kevätilmoja toivon teillekkin lenkkipoluille.

    • Enigma_x

      Koiran sosialistumisen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että käytte siellä koiratarhassa säännöllisesti vaikka pari kertaa viikossa ainakin. Mieluusti parempi, jos pääsisi leikkimään pienten koirien / muitten pentujen parissa. Onko paikkakunnalla tarhaa, joka on tarkoitettu pienille koirille? Voisit käydä aluksi siellä ja parin kuukauden päästä, kun oma koirasi on kasvanut jo uusiin mittoihin niin siirtyä isojen puolelle.

      Jos olet ylisuojelevainen, koirasi ei opi koirien kieltä ja on lopulta tarhassa se koira, joka näyttelee hampaitaan kaikille.

      Se, että koirat näyttelee hampaitaa, ei tarkoita, että kohta joku koira on vainaa. Koirat haukkuu, murisee, puree muita leikillään. Terve koira kyllä huomaa, milloin toista koiraa sattuu ja ymmärtää koiran eleet.

      Sinne vaan rohkeasti koiran kanssa sekaan. Jos on liian rajuja koiria tarhassa sillä hetkellä, käy uudestaan toisena kertana kattomassa millaista seuraa olisi tarjolla. Pidättyminen kokonaan koiratarhasta voi kostautua myöhemmin.

      • joku kerta

        Itseasiassa emme ole enää koirapuistossa käyneet. Sosialistumista pentumme saa muutaman tutun koiran kanssa silloin tällöin tavatessaan. Paikkakunnallamme on myös pikkukoirille oma puisto, jossa kävimme, mutta harmiksemme siellä ei ollut ketään. Toisaalta koiramme alkaa olla sen kokoinen, että pienten koirien omistajat eivät hyvällä katsoisi, kun tämä yli-innokas pentumme 15 kg:llaan käy päälle leikkitarkoituksenaan. Yksi koira silloin puistossa käydessämme näytti yhdelle koiralle hampaita ja murisi hyvin vihaisesti. Jos omistajat eivät olisi erottaneet koiria kunnon tappelu siitä olisi syntynyt. Kyllä koirapuistossa käy kaiken maailman omistajia ja koirat välillä todella sen mukaisia, että pyrkisin jostain muualta koirallemme leikkikaveria etsiä. Varmasti on myös sellaisia puistoja, jossa on tervepäisiä omistajia ja niiden koiria. Odotellaan nyt kuitenkin pentumme kasvamista ja ehkä sitten hieman isompana kokeilemaan jälleen puistoa. Kiitos vastauksista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe