festarivinkkejä

g8e

Ollaan kavereiden kanssa festarineitsyitä ja haluiasimme saada hieman hyviä niksejä, jotta festarit onnistuisivat mahdollisimman hyvin. Olemme siis menossa kesäkuussa festareille ja ajattelimme yöpyä leirintäalueella teltassa. Laittakaapas mm. hyviä tarvikevinkkejä, jotta tällaiset festarineitsyet osaavat varautua kaikkeen:)

20

16286

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • elintärkeää

   Älkää ottako mukaan mitään arvokasta tai sellaista jota ilman ette voi jatkossa olla. Jos jokin tavara ehdottomasti ei saa hajota, jättäkää se kotiin. Vaatteet ja kengät sellaiset jotka voi huoletta heittää reissun jälkeen roskiin. Ei siis niitä uusia ihania kalliita kamppeita mukaan vaikka kuinka tekisi mieli. Kenkien tulisi kuitenkin olla mukavat koska jalkojen päällä tulee oltua lähes koko aika. Jos olette töissä, ottakaa festareista seuraava päivä vapaaksi töistä.
   Muovi teltan päälle, tunnetusti jossain vaiheessa mitä tahansa festaria yleensä sataa.

  • riit.

   On muutamia tavaroita joita kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan.
   Kaikkeen ei tietenkään voi varautua, eikä pidäkään. Jos olot ovat liian mukavat, sehän olisi sama kun jos ottaisitte saman tien hotellihuoneen johon majoittua.
   Yleisesti ottaen kaikki arvokas tai kaikki minkä haluaa pysyvän kunnossa, kannattaa jättää kotiin. Pärjäätte ihan hyvin halpahalliteltalla, kalliit retkeilyluomukset kannattaa jättää kotiin sillä koskaan ei tiedä kuka horjahtelevainen kanssaeläjä rojahtaa telttanne päälle ja hajottaa sen osiin. Muovi teltan päälle (jätesäkit käyvät paremman puutteessa) kannattaa varata, märkä teltta ja märät tavarat eivät ole kovin miellyttäviä. Eivätkä lämpimiä. Jotain lämmintä päällepantavaa, esimerkiksi villapaita kannattaa raahata mukaan, yöt eivät välttämättä ole kovinkaan lämpimiä vaikka päivällä olisikin helle.

   Muovipussit.
   Muutama muovipussi on ihan ehdoton. Ovat niin monikäyttöisiä eivätkä paina juurikaan mitään. Juomat ym. tavarat kulkevat pussissa helposti mukana ja pussin päällä on mukavampi istua kuin mahdollisesti esim. märässä tai hiekkaisessa maassa. Sateen sattuessa pussit ovat myös oiva ensiapu. Parilla repäisyllä saa askarreltua sadeviitan, hatun, tai mitä nyt ikinä vain mieleen juolahtaa. Mikäli festarijuomat myös tuntuvat kiehuvan kuumassa kesäpäivässä, pullot vain pussiin, pussi kiinni ja järveen/jokeen/mereen mikäli sellainen on lähettyvillä.
   Omaa mielikuvitusta kannattaa käyttää muovipussien kanssa, mahdollisia käyttötarkoituksia on lukemattomia!

   Vessapaperia.
   Oma rulla kannattaa ottaa mukaan. Bajamajoista kun paperi tuppaa aina olemaan lopussa, saati sitten jos joutuu turvautumaan puskapissiin.

   Mukavat kengät.
   Tyylikkyys on toisarvoinen seikka siinä vaiheessa kun joudut olemaan päivätolkulla jalkojesi päällä kengissä jotka hiertävät rakkoja jalkoihin tai joiden kymmenen sentin korot uppoavat mukavasti mutaiseen maahan.

   Särkylääkettä.
   Ette toki halua menettää festaria kamalan pää/selkä/vatsakivun takia. Mikäli nautitte alkoholia, ibuprofeenia (esim. Burama, Ibumax) lääkkeeksi, ei parasetamolia (esim. Panadol).

   Aurinkovoidetta.
   Kukaan ei halua näyttää keitetyltä ravulta, eihän?

   Järkeä.
   Järkeä käyttäytymisessä, alkoholinkäytössä jne. Paikalla on parhaimmillaan keskikokoisen kaupungin verran väkeä, kannattaa miettiä mihin ja kenen kanssa lähtee ja miten itse käyttäytyy.

   Näillä pärjäätte jo kohtuullisesti. Omaa maalaisjärkeä kannattaa käyttää ja miettiä mistä ei kannata tinkiä, mutta mitä ei myöskään kannata raahata mukaan.

   Hauskaa festarointia!

  • konkari_

   Jos teillä ei ole autoa matkassa jonne pistää festaroinnin ajaksi kaikki kamat lukkojen taakse säilöön, tarkoitan siis vaatekassia yms...niin älkää pakatko kaikkia kamoja tiukasti laukkuun ja laukkuja tiukasti teltan nurkkaan ja toivo ettei kukaan homaa eikä kukaan vie mitään. Reppuvarkaat on yleistä lajia festareilla, eivät ole sokeita tuommoisille kokemattomille. Koska sillähän ei ole väliä että missä kunnossa teltta on sisältäpäin, tuskimpa äitinne tulee mukaan tarkastamaan että kamat on järjestyksessä jne jne. Suosittelen että pääpiirteittäin tyhjennätte kassinne pitkin telttaa (ellei siis sada ja ole märkää). Voipi kuulostaa joidenkin korvaan ihan typerältä mutta mietippä asiaa varkaan kannalta. Varas ei rupea pakkaamaan kamojasi laukkuun vaan vie mieluummin kamat teltasta jossa laukku on jo valmiiksi pakattu! Tällä hallitulla sekasorrolla minimoitte kamojenne pöllimisen...jos sieltä nyt joku pusero tai sukat katoaa, pienempi surku se on kuin että koko kassi katoaisi...

   hauskaa festarireissua, ei siellä tartte muutakun järkee päähän niin hyvin menee:)

  • marie-2

   En ole varma onko joku jo maininnut...mutta arvotavarat eli rahat, kännykkä ja se valmiiksi ostettu lippu kannattaa yöksi laittaa vaikka makuupussin sisään, sillä ainakin viime kesänä telttoja ryöstettiin kun ihmiset nukku niissä.

   • pepe vain

    Kokemuksesta voin sanoa=)


  • Kokemuksen rintaääni

   Hyviä vinkkejä olette jo saaneet, mutta tässä vielä' jotain (ehkä) hyödyllistä:

   -pysykää porukassa. Mikään ei ole vmäisempää kuin käyttää puolet illasta yrittäen löytää toisia. Ja aina yksinollessa (etenkin jos on humalassa) lisääntyy vaara että jotain sattuu.

   -jos on kaveriporukassa on eri musiikkimakua, sopikaa jo etukäteen mitä bändejä menette katsomaan. Ei sitten tule viime hetken riitoja :)

   -Itse en ole yhdellekkään festarille ottanut mitään arvokasta mukaan. Ja aina olen kiittänyt siinä vaiheessa kun kuulee tarinoita miten digikamera tippui bajamajaan, kännykkä tippui jossain vaiheessa ja hienot aurinkolasit muussautuivat tungoksessa :D

   -telttaan ei kannata jättää mitään arvokasta

   -meidän porukassa on kaikilla olleet uimapatjat makuualustoiden lisäksi. Alusta vie kylmyyttä, ilmapatja tuo pientä pehmustetta.

   -Öisin on kylmä ja päivisin on kuuma. Eli villapaita ja hyvä makuupussi auttavat ja vissiin jos teltassa on hopeinen (kuulin tämän jossain:D ) suojapeite, se hieman heijastaa aurinkoa pois...kai

   -kengät tosiaan semmoiset joissa kelpaa talssia pitkään ja ei haittaa jos likaantuvat/joku talloo päälle jne.

   -meillä oli viime RMJ:ssä halpaa kamaa ihan älyttömästi mukana. Mikä osottautui sinänsä hybäksi, koska 90% tavaroista oli festareiden jälkeen käyttökelvottomia.. esim mun telttakin jäi suosiolla sinne, lokit kakkivat sen vitivalkoiseksi :D

   - Ämpäri on kätevä juomien kylmennyspaikka. Juomapisteestä vaan vettä siihen ja sitten teltan viereen niin ettei kukaan potki sitä nurin :) tällä saa myös hauskan vesisodan aikaan

   -musiikkia. jos on jokin halpa musiikkilaite (viime vuonna oli kaverilla kännykässä musaa)..semmoista mitä kaikki aina hoilaa (mikä kesä, popeda, leevi and the leavins oli meidän ryhmä rämällä suosiossa) :) jollain on kyllä aina ovemmat laitteet mukana leirintäalueilla... ei kannata siis alinata siskon mankkaa ja maksaa maltaita paristoista kuten 5v sitten tuli tehtyä

   -ehkäisy. Tarvitseeko tätä perustella? Vaikka olisikuinka söpö gimma/kundi niin ei sitä koskaan tiedä. on sitten kevyempi mieli kotimatkalla :) festarirakkaus on ihanaa, mutta yhden illan takia ei kannata pilata loppuelämää.

   -Asenne. Festareilla on ihan oma tunnelmansa. Kaikki(ok, 99%) ovat tulleet pitämään hauskaa, nauttimaan musiikista, ihmisistä,ilmapiiristäja kesästä. Käytötavat kunniaan!

   -ei tarvitse lähteä sullomaan itseään eturiviin ihmismassojen läpi. itse jäin 2006 RMJssä väentungoksessa kohtaan jossa joka puolelta tunki ihmisiä. Kukaan ei enää hallinnut liikettä vaan meidän viereiset menivät vaan ketjureaktiossa johonkin suuntaan. Tämä aiheutti sen että ihmismassan paine kaatoi mut ja jäin ihmisten jalkoihin. Pieni paniikki iski, mutta onneksi vieressä seisoi isompi mies (sanakarini

  • jöppökä

   Ajoissa paikalle ja koittaa leiriytyä johonkin mukavaan joukkoon että on niitä silmiä enempi varkaitten varalta.Kohtuu hyvä teltta ja siihen ne muovit.Käytännölliset vaatteet ja kengät ja sadetakki on kultaakin kalliinpi suomen kesässä.Rahapussi semmonen minkä saa kaulaan roikkuun paidan alle koska 1 promille kävijöistä tykkää käydä muitten lompakolla.Mut loput on onneks mukavaa väkeä.Niin ja kondomeja myös jos sattuu intihimo pääseen valloilleen kesäyössä.

  • koprofiili

   jos nyt oikein käsitin,niin olette tyttöjä?

   mutta joka tapauksessa kannatta mukaan varata pari pukettia kortsuja, koska on todella ikävää säilöä 3-10 jätkän spermoja sisällään pari päivää.
   noilla festareilla yleensä ei suihkuun pääse.

   onnellista festarikesää teille:D

  • g8e

   kiitos vinkeistä kaikille ja lisää saa laittaa jos mieleen tulee..ja provinssissa nähdään hei!:)

   • rocketi rock

    Moikka!

    Ensinnäkin: Onneksi olkoon olette valinneet ekaksi festarikokemuksenne Provinssin, OIKEIN!!
    Ei ole muuta yhtä mukavaa tai rentoo, hyvin järkättyä, yhteishenkistä taikka iloista festaria kuin Provinssi! Selmu ry osaa hommansa, osannu jo pitemmän aikaa.

    Toiseksi: Olen jo jokusen vuoden ravannu provinsissa ja joka kerralla on ollu mukavaa, ja parina vuonna on ollu helevetin hienoo!! Maasto on ok, eli hirveetä kuravelliä taikka kivistä sora-aluetta ei juuri ole ja etäisyydetkin pisteestä a pisteseen b ovat siedettäviä (kunhan on kostuketta messissä, muuten rupee suu kuivuun..)ja jos ei jaksa kävellä, festaribussi vetää leirintäalueiden ja festarialueen väliä kohtuu tiuhaan. Muutenki festaribussia kannattaa käyttää kun ootte ensikertaa mutta kattelkaa ikkunoista maisemia, jos vaikka osaisitte kävellä xD mutta jos eksytte, kysykää, ihmiset yleensä kertovat mielellään!..nii, jos ei kysy niiltä "vääriltä" immeisiltä :).
    Toisaalta leirintäalueesta en voi niinkään sanoo koska siellä en yövy, vaan tämä naaras nukkuu selvemmillä vesillä :D! Tarkottaen sitä että leirintäalueella teltat ovat vierivieren esim. Törnävänleirintä paikalla telttaa on vaikea saada mihinkään kohtuu hyvään paikkaan jos saapuu paikalle perjantai iltapäivällä, koska konkarit tulevat jo ke-to ja vievät kermat päältä (jos leirintäalueelle menee, ni Törnävä on oikeen loistava valinta)..
    Meijän lössi yleensä yöpyy koulun pihassa taikka jossain jeesusteltan lähettyvillä missä saa leiriytyä.. (jeesusteltalla tarkoitan gospelteltaa joka sijaitsee nesteen ja kaupan kohilta vähän ylöspäin).

    Kolmanneksi: KANNATTAA tutustua provinssirock.fi sivuihin huolella! Siellä on jo ittestään hyviä neuvoja ja muutaki hyödyllistä infoo.. Festarikarttaan ja ohjelma-aikatauluun kannattaa todellakin paneutua! Yleensä rannekkeen mukana (eli lippu vaihdetaan rannekkeeksi lipunvaihtopisteissä / festarialueen porteilla) saa mukaansa lehtisen missä on koko ohjelma ja alueen kartta.

    JOS KADOTATTE TOISENNE: Sopikaa etukäteen joku paikka missä näätte, esim. pääporttien lähellä oleva liikenne merkki tai joku myyntikojun edusta taikka festarialueen sisäpuolelta joku bajamaja (eli paskahuussi)joku joka on heleppo muistaa/tunnistaa.
    Koska jos toisen hukkaa sillon ku on kattomassa bändejä tai mennossa sinne päin, on vittumaista lähtä takas teltoille päin pyöriin että jospa se tänne kohta eksyy...
    Jos et tiedä missä olet, oot yksin ja kaveri on hukassa ja iskee paniikki ni Ensiksi: rauhotu!Pidä pää kylmänä, luota ittees, kysy suuntaa ja mene kohtaamis paikalle. Jos ei siellä rupee näkyyn ni lähe teltoille ja jos ei kavaria näy illan mittaan ni sitte vaan järkkäreille / poliiseille selittään tilanne.
    Turhaan ei kannata maalata piruja seinälle että mitä jos mää eksyn, mitä jos jotain ikävää sattuu, mitä jos mun kamat pöllitään?.. Mutta kannattaa miettiä miten toimii jos näin käy.

    VIINAN VETÄMINEN: Jos on hyvä viinapää, kannattaa ottaa sen mukaan juomista messiin. Jos taas ei tarvi paljoo viinaa että kupoli menee sekasin ni esim. kirkasta viinaa ei kannata ottaa mukaan ollenkaan.. Kännissä voi tottakai olla (vähän kannattaakin olla, ei sitä hulinaa täysin selvinpäin kestä xD) mutta kaatokänniä en suosittele. Jos vetää ittensä ihan tillin tallin ni jtn ikävää sattuu helpommin. Sitäpaitsi seuraavan päivän krapula voi olla sen verran paha että menee bändit ohitte. Mutta jonku verran huonoon oloon saatte kyllä varautua koska kumminkin nukutaan teltassa, hypitään ja pompitaan, kävellään paljon ja mahdolliseti juodaan alkomahoolia ni siitä voi mennä paikat ja pää hieman huonoksi. Onneksi se kuuluu kyllä ihan festari elämään ja huonon olon saa kyllä kohtuu nopeeta pois.
    Festarialueelle ei kannata yrittää salakuljetta viinaa, tämä on proporukan osa-aluetta. Sisällä on kaljatelttoja (K18) eli pikkasen rahaa kannattaa ottaa messiin jos sinne pääseepi.

    EHDOTTOMAT FESTARIKAMAT: Terve järki! Tosiaanki sen viinan suhteen järkevästi (juo esim. vettä välillä) ja pientä varovaisuutta kannattaa pitää ihmisten kanssa ja jos käy kuksautteleen muistakaa ehkäsy. Kaveria ei jätetä, pitäkää yhtä.
    Jos olette kerta naisia niin suosittelen ehdottomasti ottamaan intiimipyyhkeitä (ns. pillupyyhkeitä) eli kosteuspyyhkeitä jotka on tarkoitettu intiimihygieniaan, esim. savetti tekee niitä ja löytyy kyllä melekeen joka paikasta. Toinen kosteuspyyhe on naamapyyhe eli meikinpoistoon kosteuspyyhkeitä. Tää on heleppo tapa "pestä" meikit pois illalla/yöllä/aamuyöllä/aamulla ennen ku mennee nukkuun. Tämä siis jos käytätte meikkiä festarilla.
    Vaatetuksesta sen verran että tosiaan sitä lämmintä mukaan ja mukavat kengät. Itte en kannata sitä että käyttää vaan "rytkyjä" jotka vois sitte Provinssin jäläkee heittää menee, vaan kyllä sinne voi ottaa jtn hyvännäköstäki vaatetta, kuhan ei oo mistään merkkivaatteista kyse tai lempi mekosta josta tulis poru jos se hajois/katois. Mitään pitsi-härdelli alkkareita en kans suosittele koska ne hiertää kun niissä on koko päivän ja niihin hikoilee ym. Jotkut mukavat pöksyt ja vaihto "kalsareita" kannattaa kas ottaa mukaan, samoin sukkia.
    Hammasharja tahna kannattaa myös pakata! koska jos on aamulla kankkunen ni kun juo vettä, syö jotain hyvää ja pesee hampaat ni kovinki kuolema-olo rupee kääntyyn voiton puolelle.
    Vesitonkka mukaan minkä sitte täyttää vesipisteellä tai esim. pari kolome isoo tyhjää limukkapulloo messiin.


    Mielettömän sika hauskaa Provinssia teille ja muistakaa pitää hauskaa (vaikka tuliski jtn mutkia matkaan)!!!

    Lähtekää innokkaana ja ilosella tuulella tutkimaan yhtä niistä Suomen mahtavimmista tapahtumista!

    NÄHDÄÄN SIELLÄ!
    PROVINSSIIII HERE I COME!!!

    (Enää kuukausi aikaa! Wiiiiiii!!) 8D

    -Milli-


  • Valkeakosken Leirintä alue, siinä on ihan kiva paikka ja koskilaiset on muutenkin ihan kivaa porukkaa......................

  • Rockheart

   Ja ne sateenvarjot jätätte sitten kotiin, prkle!!!
   Koska LUPAAN että mun nyrkki löytyy sen silmästä, joka blokkaa bändin kymmeniltä takanaan seisovilta sen varjonsa kanssa!
   Kuuluu hyviin käytöstapoihin olla käyttämättä sateenvarjoa ulkoilmatilsisuuksissa, kuten festareilla ja kesäteattereissa, mutta aina löytyy urpoja jotka kuvittelevat, että heillä on erityisoikeus pilata muiden keikka sateenvarjoillaan. Suosittelen kertakäyttosadetakkia, tai sadeviittaa, joka mahtuu vaikka taskuun, sateen yllättäessä se on kullan arvoinen. Se ei myöskään pilaa kenenkään festarifiilistä, mukaanlukien teidät itse, viileällä säällä märät vaatteet kun tapaavat latistaa tunnelman...

  • Norsu___

   Mun mielestä kannattaa ehdottomasti jättää arvokas digikamera himaan ja ostaa pari kolme (riippuu kuinka ahkerasti kuvia nappaa) kertakäyttökameraa. sitten ei ainakaan harmita ihan niin paljoo jos kamera häviää/pöllitään/kastuu jne. sitten menee kuvat, muttei arvokas kamera :)

  • pussinen

   onnistuu kun lorotat kossut pieniin minigrip-pusseihin ja laitat vaatteiden(esim.rintsikoiden) alle. Festarialueelle mennessä katot, että tarkastaja on vastakkaista sukupuolta niin voit sit vaan kikatella, et älä kutita. ;)

   • Fessuneitsyt

    Hmm, tuli tässä mieleen että taidan ottaa 24packin kaljaa reissuun (provinssiin). En tietenkään voi roudata 24 tölkkiä kaljaa festivaalialueelle, niin aattelin jotenni jättää ne kaljat telttaan ja naamioida ne :D ja ehkä jopa hankkia sellasen hianon lukon siihen telttaan.
    Sitä vaan että pöllitäänkö yleensä juomia ja muuta tavaraa teltoista? kuulemma jonkun telttakin oli lähteny mukaan, mutta meillä on vähän sellane ruppanateltta niin tuskin kukaan sinne ensimmäisenä astuu..?


  • 3x provinssissa olleena

   Camp Provinssi on paras paikka jos haluaa teltankanssa mennä (ensikertalaisena ainakin). Siellä on koko ajan järkkäreitä ja telttapaikat merkattu ja autonkin saa ihan teltan läheisyyteen (max 100m). Meillä ei ainakkan mitään hävinnyt tuolta reissulta teltasta. se on lähimpänä festarialuetta. Tosin nuo telttapaikat pitää varata ajoissa ja maksaa etukäteen. Lisäksi järkkärit olivat todella ystävällisiä ja auttavia!!!

  • Imatran rock to the riverissä olimme kerran 2004-2006 ja menemme taas tänä vuonna 22-23.08.
   Paras idea oli kun vuonna 2004 alkoi sataa laitoimme
   järjestäjältä saadut jäteäkit 200ltr päälle. Toimi
   hyvin sellasena hätävarana. Imatralle siis taas jokirokkiin. t jassu

  • lisää

   heippa.

   tässä vielä muutama vinkki lisää. kannattaa ottaa mukaan ehdottomasti ne muovipussit, pari hakaneulaa ja teippiä jne. kuulostaa ehkä tyhmältä, mutta ne pelastaa monesta tilanteesta. esim viime roskildessa mutavellin seassa olivat välttämättömiä. taskulamppu ja sadetakki kannattaa myös olla, ja festareista ja sääennusteista riippuen (jos niihin uskoo) kumisaaappaat!

   annika

  • pussinen

   kiva kuulla millaista oli. Kertokaa pliis.

  • Hyperö

   Tää on ylipäätänsä dokausreissuissa ja muissa aika pätevä neuvo, jos siis haluatte ryypätä silleen muistin ihan pimeäksi: ostakaa reisitaskuhousut. Helvetin kätevät. Niissä on yleensä lahkeissa taskuja jotka saa napeilla kiinni, näin ollen ne kännykät ja lompakot ei putoile mihinkään, vaan pysyvät turvallisesti taskuissa. Ja housujaan on myös vaikea kadottaa minnekkään, toisin kuin laukkua.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   158
   27485
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   202
   17472
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   345
   9176
  4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6338
  5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   19
   4103
  6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   193
   3751
  7. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   21
   1644
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1457
  9. Miten meidän käy

   Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
   Ikävä
   49
   1205
  10. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   50
   1134
  Aihe