Pyörätuolilaisen kanssa Japanissa ?

mustikkatassu

Hei!
Perheemme on suunnittelemassa ensi syksynä matkaa Japaniin, luultavasti Tokioon. Perheeseemme kuuluu 5 jäsentä, joista yksi on pyörätuolilainen. Onnistuuko suurkaupungissa, jossa on valtavasti väkeä kulkemaan pyörätuolin kanssa? Eli kuinka sujuu kuljetukset paikasta toiseen ja hostelleissa/hotelleissa majoittautuminen? Kohtuuhintaista/halpaa majoitusta etsimme ja mieluiten lähellä lentokenttää. Matkan pituus luultavasti tulee olemaan 14 vuorokautta.

Onko mistään mahdollista saada matkaopasta neuvomaan meitä tällä matkalla? Ensi kertaa Japaniin olemme menossa ja kieltä emme osaa.


Toivottavasti kysymyksiin löytyy vastauksia. :)

6

747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi voi

      Taitaapa suunnittelemanne matka olla aika mahdoton toteuttaa.
      Tulin juuri Tokiosta ja on siellä kyllä todella hankalaa liikkua pyörätuolin kanssa. Hissit ovat kyllä etsittävissä, jos niitä yleensäkään on. Kaikkialla on paljon rappusia (metroasemat ym.t) ja ihmisia on "pilvin pimein".
      Mutta jos todella päätätte lähteä, onnea matkaan.
      Saatte yhden todella erikoisen matkailukokemuksen lisää...

    • matkailija86

      Hissejä on kyllä IHAN joka paikassa. Totta, että metroasemilla on rappusia, mutta kyllä joka paikassa on hissejä, eivätkä todellakaan ole suuren etsinnän takana. Hisseille on myös aina opasteet.

      Junat ovat matalatasossa, ja esimerkiksi hisseissä on hyvin huomioitu pyörätuolilla kulkevat (monessa hississä esimerkiksi nappulat olivat tarpeeksi matalalla)Mielestäni liikuntarajoitteiset oli huomioitu todella paljon paremmin kuin suomessa, ihan opasteita myöten. Nähtävyyksissä saattaa tulla ongelmia, niihin kun oli paikoin vaikea kulkuinen pääsy. Mutta ottakaa ihmeessä selvää etukäteen.

      Hotellihuoneet ovat hieman ahtaita, joten kannattaa varmistaa, että saatte tilavan huoneen, jonne pyörätuolilla pääsee kulkemaan.

      IHmismassa taitaa olla ainoa ongelma, lähinnä kokisin sen hidasteena. Kannattaa varata aikaa siirtymiseen, paikasta toiseen. Henk.koht suosittelisin jotakin muuta kaupunkia kuin Tokio. Kävimme kolmen viikon matkallamme useassa kaupungissa ja Tokio oli paikoista ehdottomasti huonoin.

      Autan mielelläni omien kokemuksieni perusteella. Kävimme rinkkamatkalla joten paikat joissa me kävimme eivät välttämättä sovellu lapsiperheelle, mutta jos voin jossain muussa käytännön asioissa auttaa, teen sen mielelläni.

      Rohkeasti matkaan vaan! keinot löytyy aina!

    • Docomo

      Japanissa on paljon pyoratuolilla liikuuvia ihmisia. Pyoratuolit ja liikuntarajoitteiset on otettu huomioon monessa paikassa todella hyvin.
      Lahes joka asemalta loytyy hissi ja henkilokunta avustaa tarvittaessa.
      Junat pysahtyvat aina laiturilla merkittyyn kohtaan, joten pyoratuolille varattu vaunu loytyy myos helposti.
      On totta etta kaupunki on ruuhkainen mutta ihmiset ovat erittain suvaitsevia ja avuliaita.


      Kannattaa tutustua sivustoon ----->
      http://accessible.jp.org/tokyo/en/

      • matkaan !

        Kyllä näin on! Tokiossa on kyllä aina ruuhkaista, mutta kyllä meillä Suomalaisilla on paljon opittavaa Japanilaisista liikuntarajoitteisten huomioimisesta eri paikoissa !Minusta hienoimpia juttuja on jalkakäytävien "keltainen palikka"-keskiviiva, jota on näkövammaisen helppo seurata. Itse kokeilin parin korttelin välin kävelyä toinen jalka sitä seuraten silmät kiinni. Kukaan ei edes tönäissyt tai muuten minuun törmännyt, vaikka päivä oli puolessa ja porukkaa liikkui paljon! Kaupunki oli kyllä Sapporo, toinen kotikaupunki, jota suosittelen lämpimästi kaikille Suomalaisille !


    • mustikkatassu

      Kiitos kaikista kommenteista, oli todella hyviä neuvoja! Eiköhän tämä Japanin matka jotenkin onnistu. :)

      • joukon sekaan!

        Täytyy vielä kysyä että miksi haluatte majoittua välttämättä lähelle lentokenttää? Naritan kenttä (jos nyt edes sinne olette lentämässä) on aivan liian kaukana kaikesta, kannattaa ehkä kuitenkin miettiä majoitusta muualta kuin kentän läheisyydestä...
        Kuten joku jo aiemmin mainitsi niin olen samaa mieltä että paremmin on otettu liikuntarajoitteiset ihmiset huomioon Japanissa kuin täällä Suomessa. Ja vaikka siellä on paljon väkeä, he ovat tottuneet siihen ja osaavat kyllä pahimmissakin ruuhkissa käyttäytyä huomaavaisesti muita kohtaan, toisin kuin täällä Suomessa jossa on harvoin iso määrä ihmisiä samassa paikassa ja silloin sitten ollaan niin minä-minä-minä-asenteella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      136
      7629
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1883
    3. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      25
      1860
    4. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      91
      1613
    5. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      179
      1535
    6. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      104
      968
    7. Oletko miten

      Valmis läheisyyteen?
      Ikävä
      49
      900
    8. Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme

      Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri
      Ikävä
      28
      810
    9. Muistatko hänen

      Tuoksunsa? Saako se sinut syttymään? ❤️‍🔥
      Ikävä
      31
      759
    10. Mahabharata oli ensimmäinen maailmansota

      Toinen maailmansota oli oli vuosina 1914–1918
      Hindulaisuus
      241
      747
    Aihe