Valintapulmia

Dominikaanisessa

Hei
Olemme suunnittelemassa (2 aikuista) ensi talven lomaa. Dominikaaninen kiinnostaa. Pitäisi olla rantaa ja rauhallisuutta mutta kuitenkin myös jotain paikallista menoa. Olemme tässä kummastelleet Samanan ja Puerto Platan välillä. Viimeisin ajatus on Samanan kaupunki jonne ainakin Finnmatkat tekee matkoja toisaalta AM:n Puerto Plata kiinostaa. Kertokaa kokemuksia molemmista paikoista, vinkkejä hyvistä hotelleista. Myös ryhävalaat kiinnostavat, näkyykö niitä vai ovatko vain mainoskikka?

8

2860

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muchachita

      Todennäköisintä on nähdä ryhävalaita tammi- ja helmikuussa. Rannalta käsin voi bongailla jos on tehokkaat kiikarit. Valasretkeä ei missään tapauksessa kannata ostaa halvimmalta "yrittäjältä". Pieni kalastusvene on kuin roska laineilla verrattuna ryhävalaan n. 30 tonniin.

      Samanássa olen ollut El Portillossa lähellä Las Terrenasin pikkukylää, joka oli ihan viehättävä.
      Playa Doradan hotellialueella Puerto Platassa en ole koskaan ollut. Ainoastaan Sosúassa ja Cabaretessa, jotka ovat oikeita kyliä.

    • Cañada Hondaan

      Saisit varmasti enemmän paikallista elämää kokea kuin monessa muussa paikassa. Hotelleja on (pieniä) noussut jo kyllä sinnekin mutta elämä on ihan muuta kuin turistipaikoissa. Ja ranta on puolentoista kilometrin päässä ja hienoimmasta päästä. Eikä ole juuri muita mölisemässä kännipäissään. Voit mennä vaikka kantturalaitumelle silittämään pihvin raaka-ainetta tai ratsastaa hevosilla liki ilmaiseksi. Ja kalastaa. Poimia itse hedelmäsi osoitetusta paikasta. Siitä vaan! Ja pääsee sieltä Minireittibussilla Higueyhin ja Samanaan via Miches-Sabana de la Mar ja lahden yli laivalla. Ei ole kallista.

    • ninniliinu

      las galerasin kylässä upea villa serena. tosi rauhallinen ja viihtyisä paikka.kaikki tarvittava riittävän lähellä, muttei mitään turuístihässäkkää.aitoa karibialaista elämänmenoa.

    • ***

      Olen ollut Puerto Platassa enkä pitänyt siitä kun alueela oli pelkkiä hotelleja ei siis paikallista meininkiä vaan pelkkiä turisteja. Sosua oli kiva paikka ja siellä oli paikallista meininkiä.

      • Muchachita

        Puerto Plata on melko suurikin Dominikaani kaupungiksi, himppasen alle 100 000 asukasta. Playa Doradan hotellialue, jolla suurin osa matkatoimistojen hotelleista on, sijaitsee siis Puerto Platan ulkopuolella, mutta sieltä on hyvät kulkuyhteydet kaupunkiin (jos sattuu pitämään hotellireservaatissa asumisessa all inclusive meiningillä).


    • Aah

      Puerto Platasta jäi huonot fiilikset koska alue oli ns. hotellih****tti alueella eli ei mitään muuta kun hotelleja toistensa vieressä. Matkan kuitenkin pelasti päiväretki paikallisella pienkoneella karibianmerelle... valkoista hiekkaa... kirkasta lämmintä merivettä...rommia päivä oli täydellinen!

      • montakaan

        hotellia, usko jo! Muutama on siinä itäreunalla, ja suurin osa on ihan tarpeeksi kaukana "kaupungista".
        Sosuassa on suunnilleen yhtä monta hotellia varsinaisella kaupunkialueella (kyläalueella).
        Kansainväliset jättihotelliketjut omistavat suurimman osan noista täyden palvelun hotelleista!


    • domi

      Mikset kokeile esim AM yhdistelmää 1vk puerto plata (esim hotelli playa dodarasta) ja toinen vk samanassa. Valaat ei ole pelkkä mainoskikka, kyllä niitä siellä näkyy joskus ihan useita kerralla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      628
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe