Mitä ruokaa Cavalierille?

Kuivamuona

Nyt alkaa ITSEÄNI tökkimään ainainen kuivaruoka koirallani! Nutron papanat on kyllä kelvanneet ja olen aina sekoittanut Cesaria joukkoon niin kyllä maistuu, mutta mitä muuta hyvää voisin laittaa? Siis papanoiden joukkoon? Olen kyllä kuullut ettei koira kyllästy ruokaansa vaikka se olisikin samaa jatkuvasti, mutta vaihtelun vuoksi sekoitan päivittäin erimakuisia Cesareita joukkoon, juuri maun vuoksi. Mitä teidän cavalierit syövät?

8

1100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vain nappulaa

      Kasvattajan ohjeita noudattaen tasan tarkkaan sitä kuivamuonaa, jolla ohjeistettu ja sellaista määrää, että koira on sopivassa massassa: turkki, korvat, silmät ja koko koira voi upeasti. Miksi pitäisi vaihtaa tai soosailla koiran ruokinnan kanssa, kun tiedetään, että koiran makuaisti perustuu näläntunteen tyydyttämiseen ellei sitä opeta ronkeliksi ja kun koira kerran voi niille tehdyillä ravintoaineilla hyvin. Siksihän ne voi hyvin, kun ruoka on niiden elimistölle ja ruoansulatukselle oikeata. Ei kannata inhimillistää koiraa ruokinnan suhteen, kun ei sekään inhimillistä sitä ruokkivaa.

      • entinen ahmija, nykyinen ro...

        Omalle koiralleni on myös aina maistunut kaikki, mikä ei lautaselta kävele... tosin ehkä sellainenkin menisi, jos kiinni saisi :D Nyt kuitenkin iän myötä koirastamme on yhtäkkiä tullut todellinen nirsoilija. Ruuat kelpaavat yleensä pari päivää, kunnes pitää vaihtaa, että jotakin menisi alas.

        Tiedä häntä, onko koirani sairastelu vain aiheuttanut sen, että sama ruoka ei kelpaa, mutta alas emme mitä tahansa saa. Jotta toista kiloa laihtunut koiramme saisi lihaa taas luittensa ympärille, olemme syöttäneet hänelle tasan tarkkaan sitä, mikä maistuu, vaikkakin totta kai koira on sitä nirsompi, mitä enemmän hänen pillinsä mukaan tanssii.

        Eli kannattaa toki pysyä totutulla linjalla, jos vain koiralle maistuu, mutta kyllä koiran suhtautuminen syömiseen voi myös muuttua siten, ettei kaikki enää kelpaakaan. Kyllä se koirankin suu maistaa :)

        Oma koirani on pennusta asti ollut moniallerginen, joten ruokavalio on ollut hyvin rajoitettu. Kotiruoalla (koostunut lähinnä kanasta ja riisistä) on ollut pakko elää, kun ei kaupassa ole yhden yhtä tuotetta, jolle koirani ei olisi allerginen. Hyvin on hauva pärjännyt, joten itse suosittelen lämpimästi kotiruokaa, jos ei nyt ainoaksi ruuaksi, niin ainakin nappuloiden lisäksi.

        Itseltä meni luottamus kuivamuoniin, kun alle vuoden ikäinen koirani sairastui kymmeniin allergioihin. Valmisruuat pitävät sisällään niin monenlaisia ainesosia, että koira ihan turhaan altistuu kaiken maailman allergeeneille. En itsekään söisi ruokaa, jossa lukee vain "lihaa", joten en sellaista hanki enää koskaan yhdellekään koiralleni.

        Mutta kuten täällä mainittiinkin, näkee koirasta päältä, milloin ruokinta on sopivaa. Kun turkki ja koko koira voivat hyvin, hauva ei ole liian lihava eikä liian laiha, ei ruokintakaan voi olla pahasti väärillä raiteilla.


    • ym. vaihtelevasti

      Olen antanut cavoilleni vaihdellen kuivaruokaa, keitettyä lihaa(naudan),Cesaria ja tietty herkkupaloja huomioiden herkut päivittäisessä ruuan määrässä, sekä Dentastixin päivässä per koira. En ole sekoitellut eri ruokia keskenään.

      Toiselle cavalleni kelpaa lähes mikä hyvänsä syötävä, toinen tutkii ruokansa aina tarkasti periaatteella "voiko tuota ylipäätään suuhunsa laittaa" ja jättää joskus syömättä. Tämä ruokaansa tutkiva cava on hoikka.

      Tietoa cavojen(kin) ruokinnasta,
      http://www.hauva.com/node/27

      http://www.royalcanin.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=1049

    • cava..

      barffaa, sli syö vain pelkkiä raakoja luita, lihaa, kasviksia ja vihanneksia. Rakastaa sitä ruokaa ja voi mainiosti.
      Ennen söi nappulaa, nyt kun vaihdettiin barffiin niin ruipelosta on tullut lihaksikas komistus :)

      • syödään

        nappulaa ja siitäkin vain ja ainoastaan Purina Pro Plania.
        Kerjääväthän ne kokoajan kaikkea muutakin,mutta tätä vajaa desi aamuin illoin ja koirat voi hyvin!


      • cavat<3

        meillä siis syötetään royal canin cavaliereille tarkoitettuja nappuloita. lisätään aina vähän cesaria tai maksalaatikkoa :) hyvin maistuu molemmille cavaliereille!
        ja aamulla sit joskus annettaan puuro.


    • krista*

      laita vähän jauhelihaa ja kermaviiliä sekaan ni kyllä tykkäävät, raakana jauheliha, meihän koirat ainakin rakastavat sitä, tai yksinkertaista kotiruokaa...

    • .............................

      meillä syötetän royal canin CAVALIER ruokaa, se on just parasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe