Eläkeläisiä portugalissa ?

Libre !!

Tässä jahkaillaan Espanjan ja Portugalin välillä, kerätään vaakoihin plussia ja miinuksia. Olen kertakaikkiaan kyllästynyt näihin talviin, hengissä/pystyssä pysymisiin ja sohjossa kahlailuun !! Ikää hurjat 60 v., mutta se ei suinkaan estä muuttamasta elämäntapaa ja oppia ja kokeilla uusia asioita. Mummussa lienee "globetrotterin" verta, kun joskus tuntuu että tänne tukehtuu talvella, kun sää ja jopa ihmisetkin ovat niin synkkiä !!

Suunnittelen muuttoa maahan jossa pääsee pienituloinen eläkeläinen kenties nollaverotuksen pariin. Onko tuloraja Portugalissa sama kuin Espanjassa, alle 17.000 e/vuosi. Ranskassa, Espanjassa ja Canarialla asuneena nyt jotenkin on ruvennut tuo Portugali tuntumaan houkuttelevalta ja miellyttävältä. Espanjantaitoisena olen lyhyillä visiiteillä Portugalissa tullut toimeen ja ymmärrän kirjoitettua tekstiä, mutta puhe onkin sitten toista. Vaan sittenpähän opettelisin portugalin kielen.! Vanhempi väestö ainakin Lissabonissa puhui ranskaa ja kertoivat sen olleen kouluissa ensimmäinen vieras kieli. Joten sitten voisin turista ikätovereitteni kanssa. Sekin on yksi plussa !

Minulla on mukanani pieni cão, Perro Mariposa/Papillon. Kuinka portugalilaiset suhtautuvat koiriin. Onko vuokra-asunnoissa lupa pitää yleensä koiria? Entä julkiset kulkuvälineet ?? Canarialla ei saanut edes tuollaista puolikkaan kissan (3,5 kg) kokoista koiraa ottaa bussiin. Minulla ei ole autoa, joten se rajoitti rajusti reissaamista. Bussikuski olisi pistänyt koirani matkalaukkujen joukkoon auton ruumaan. (Suomessa se olisi eläinrääkkäystä!) Se on tottunut asumaan kerrostaloissa ja yöpynyt usein hotelleissa , joten on täysin äänetön ja siisti. Eli jos ääntä kuuluu, se olen useimmiten minä ...

Samoin utelen miellyttävää/edullista (vuokrat) paikkakuntaa. Max. 450 e/kk, 2 mh. Uskoisin löytyvän ?? Pidän Lissabonista (kallis), mutta menisin mieluiten muualle, en kuitenkaan turistipaikkoihin. Vaan ihan tavallisen pikkukaupunki jossain. ? Mikä kolkka muuten on Portugalissa sateisin ? Ei siis sinne.

Otan ilomielin kiitollisuudella vastaan kaikki mahdollliset vinkit ja tiedon minkä voitte antaa. Oikeastaan ainut asia mikä huolestuttaa, on talojen kylmyys ja kosteus talvella, lämmityksen kanssa jos riehuu, siihen saa varmasti helpolla uppoamaan toiset vuokrarahat kuukaudessa. Villasukat,nuttu ja untuvatäkki otetaan mukaan ! Tosin seikkaillessani portugalilaisilla asuntosivuilla olen yllätyksekseni huomannut että siellä tuntuu olevan enemmän tuplaikkunoita kun espanjalaisissa asunnoissa !! Huh, tulipa tästä pitkä juttu! Tämä on kuitenkin niin tärkeä ratkaisu elämässä, että sen haluaa onnistuvan. Nuorempana sitä vaan lähdettiin ja selviteltiin asiat paikan päällä, usein kyllä kantapään kautta. Enää ei ole aikaa yrittää montaa kertaa...

Koekemuksistanne jo etukäteen: obrigada !!

5

2106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alla olevasta linkistä avautuvasta Algarven Suomi-Seuran sivuilta saattaisi löytyä sinulle hyödyllistä tietoa.

      http://www.kolumbus.fi/algarvensuomiseura/kehys.htm

      Myös Suomen Lissabonin suurlähetystön sivuilla saattaa olla mielenkiintoista asiaa Portugalista.

      Itse olemme valinneet asuinpaikaksemme São Miguelin saaren Azoreilla ja olemme tyytyväisiä valintaamme. Ennen muuttoamme olimme tutustuneet manner-Portugaliin, etenkin Algarveen. Viimeinen kotipaikkaehdokkaamme Portugalin mantereella oli viehättävä Cascaisin kaupunkikunta Lissabonin kupeessa, mutta Azorit veivät kauneutensa ja ilman puhtautensa vuoksi voiton.

      Verotuksessa emme voita, sillä alemme tulotason vuoksi progressiiviset asteikot purevat täällä voimakkaammin kuin Suomessa. Ruoka ja asunnnon ylläpito (olemme ostaneet oman asunnon) maksavat Azoreilla vähemmän (meidän ei tarvitse lämmittää eikä viilentää) kuin Suomessa eivätkä Azorit pienuutensa ja syrjäisyytensä vuoksi ole Portugalin halvinta seutua. Tosin ostovoima on täällä alhainen.

      Saattaa olla, että Lissabonin alueella 450 e on vähn naftisti 2 mh:n (2 T) asunnon vuokraamiseen.

      Portugalissa on miellyttävä asua. Me nautimme pienen paikkakunnan ystävällisestä ilmapiiristä. Portugalin kielen jonkinasteinen hallitseminen on pidemmällä aikavälillä erittäin hyödyllistä.

    • Madeiraa

      Olen viettänyt talviani sekä espanjassa että Madeiralla. Espanjassa 2 ja Madeiralle 4 talvea. Kokemukseni perusteella suosittelen Madeiraa, jossa ilmasto on erityisen hyvä pitkäaikaiseen oleskeluun, ei kuuma eikä kylmä. Hintataso on kokemustemme mukaan noin neljänneksen halvempi kuin Suomessa.
      Asuimme siellä ensin vuokralla, mutta ostimme sitten viime talvena oman asunnon hotellialuuelta Funchalista. Suosittelen Madeiraa!

      • etelä suunnitelmissa

        Suunnittelen viettäväni eläkepäivinä osan vuodesta etelässä, esim Välimeren paikkeilla, mutta en missään nimessä haluaisi turistien sekaan. Mikä ratkaisi sinun päätymisen hotellialueelle? Eikö ollut sopivaa asuntoa tarjolla muualla, mutta kuitenkin tarpeellisten palvelujen lähistöllä? Entäpä hintataso paikassa jos toisessa?
        Kiitos jos/kun viitsit vastata.


      • etelä suunnitelmissa kirjoitti:

        Suunnittelen viettäväni eläkepäivinä osan vuodesta etelässä, esim Välimeren paikkeilla, mutta en missään nimessä haluaisi turistien sekaan. Mikä ratkaisi sinun päätymisen hotellialueelle? Eikö ollut sopivaa asuntoa tarjolla muualla, mutta kuitenkin tarpeellisten palvelujen lähistöllä? Entäpä hintataso paikassa jos toisessa?
        Kiitos jos/kun viitsit vastata.

        Sallinet kommentit minulta täältä Azoreilta.

        Azorit ovat Madeiran maalaisserkku, vielä pitkälti luonnontilassa, vaikka turismi onkin kasvava elinkeino.

        Me asumme Ponta Delgadassa, São Miguelin saarella, jossa käy pohjoismaisia turisteja vuositasolla 35-40 000. Muualta ei tänne tähän mennessä ole tehty pakettimatkoja.

        Elelemme täällä paikallisten kanssa sulassa sovussa ja nautimme elämästämme. Turisteina liikkuvia maamiehiämme, useimmat heistä jo varttuneita, näemme silloin kaupungilla.

        Ilmasto on meille juuri sopiva, ei kylmä eikä kuuma, emme tarvitse läämitystä emmekä ilman viilennystä. Voimme viljellä vihanneksia ympäri vuotta ja nauttia kukkaloistosta ja vihreydestä, kiitos säännöllisten sateiden.

        Peruselintarvikkeet ovat suomalaisiin hintoihin tottuneelle edullisia.

        Suomalaisia tänne ei titääksemme ole vielä muita asettunut asumaan, mutta kiinnostusta on jonkin verran ilmennyt.

        Tervetuloa tutustumaan! Täällä on rauhallista ja raikasta, ystävällistä pikkukaupungin meininkiä


      • edut
        etelä suunnitelmissa kirjoitti:

        Suunnittelen viettäväni eläkepäivinä osan vuodesta etelässä, esim Välimeren paikkeilla, mutta en missään nimessä haluaisi turistien sekaan. Mikä ratkaisi sinun päätymisen hotellialueelle? Eikö ollut sopivaa asuntoa tarjolla muualla, mutta kuitenkin tarpeellisten palvelujen lähistöllä? Entäpä hintataso paikassa jos toisessa?
        Kiitos jos/kun viitsit vastata.

        Haimme omaa asuntoa Madeiralta pitkään, noin kolme vuotta. Katsoimme eri puolilla noin 50 asuntoa. Halusimme asunnon, jonka lähellä on hyvät palvelut ja liikenneyhteydet, siisti uudenaikainen ympäristö ja kaupungin keskusta kävelyetäisyydellä. Myös rannan läheisyys oli tärkeätä, merimaisema ikkunoista ja tietysti liikennemelun kannalta hiljainen alue. Nämä kriteerit täyttyivä parhaiten, kumma kyllä, hotellialueella. Funchalin keskusta on omalla tavallaan viehättävä, mutta kuin kuhiseva mehiläispesä.
        Madeiralla on asuntoja paljon tarjolla, syrjäisiäkin paikkoja löytyy, mutta niissä asuminen edellyttää yleensä oman auton hankintaa ja ylläpitoa.
        Hotellialueella hintataso on hieman korkeampi, mutta mukavuudesta kannattaa maksaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8009
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4552
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe