olen tehnyt css-palikan, joka on siis osittain läpinäkyvä. ongelmana tässä palikassa on se, että sen sisällä oleva teksti häivyttyy myös...
osaisko joku neuvoa miten saisi tuon palikan sisällä olevan tekstin läpinäkymättömäksi, eli vain tausta on läpinäkyvä?
opacity
5
636
Vastaukset
- asdfg3
Itse olen tehnyt läpinäkyvät taustat vain PNG-kuvana, eli kokonaan ilman mitään CSS-läpinäkyvyyksiä.
Jos haluaa yksivärisen taustan, 1x1 pikselin kuva riittää ja sille pisteelle laittaa sitten läpinäkyvyyden kuvankäsittelyssä.- vähän toisin...
Eli tausta on ihan normaali, mutta siinä on kohta, vaikkapa 200x200 pikseliä, mikä on läpinäkyvä.
Ongelmana tässä on, että tuon läpinäkyvän 200x200 alueen sisällä kun kirjoitan teksiä, tulee siitäkin läpinäkyvää...
”Palikka” on sekokieltä. Kuvaapa ongelmasi asiallisesti (ja siihen sisältyy, että opettelet käyttämään Shift- eli Vaihto-näppäintä) _ja_ kerro yritelmäsi URL, jonka kautta toivottavasti selviää, mitä _todella_ tarkoitat.
Kuulostaa siltä, että haluat vain taustan olevan osittain läpinäkyvä. Jospa määrittelisi taustan osittain läpinäkyväksi tekemällä taustakuvasta sellaisen? Kannattaa toki ottaa huomioon, että tämä ei toimi kaikissa selaimissa.
Toinen vaihtoehto on asemoida kaksi elementtiä päällekkäin siten, että ylempi (isompi z-index) on ihan tavallinen, siis läpinäkymätön teksti ja läpinäkyvä tausta, ja alempi on opacity- ja filter-ominaisuuksilla määritelty osittain läpinäkyväksi.
P.S. Kai muuten tiedät, että opacity-ominaisuus on standardoimaton eikä toimi yleisimmissä selaimissa (IE 6, IE 7)?- Höpö.
Kyllä opacity on ihan standardin mukaista CSS:ää, kuuluu CSS3:een. Voit koittaa vaikka validoida ja ainakin W3C:n CSS-validaattori päästää iloisesti läpi.
Toimivuus onkin sitten toinen juttu, maisitsemasi yleisimmät selaimet kun eivät vielä osaa kunnolla edes CSS2:ta. Höpö. kirjoitti:
Kyllä opacity on ihan standardin mukaista CSS:ää, kuuluu CSS3:een. Voit koittaa vaikka validoida ja ainakin W3C:n CSS-validaattori päästää iloisesti läpi.
Toimivuus onkin sitten toinen juttu, maisitsemasi yleisimmät selaimet kun eivät vielä osaa kunnolla edes CSS2:ta.CSS:stä ei ole yhtään standardia. Siitä on kaksi W3C:n suositusta, joita kumpaakaan W3C ei suosita käytettäväksi. Jos halutaan ”käytännön standardista” puhua, niin se on CSS 2.1 -luonnos. CSS 3 on vain kokoelma luonnosraakileita, jotka itse sanovat, että on sopimatonta viitata niihin muuten kuin käynnissä olevana työnä (work in progress).
Lisätietoja: J. Korpela, ”CSS verkkosivujen muotoilussa”, WSOYPro/Docendo, 2008.
Lyhyt CSS 3 -harhasta ja seitsemästä muusta tavallisesta CSS:n sudenkuopasta:
http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/css-caveats.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742942
- 652793
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171669- 241657
- 201600
- 231553
- 481297
- 381273
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259