Mediako

riivaa Relluja?

Olen ihmetellyt, miksi Renaultien vaihtohyvitys on heikentynyt ennen veroalea ja sen jälkeen. Autoa vaihtaessa myyjän kommentti on ollut, että maahantuojan vaihtuminen aiheutti epätietoisuutta ja siksi hyvityshinta on varovainen.
Siis haloo, onko auto ok, mutta maahantuojan vaihtuminen ei? Eikö sen luulisi lisäävän käyttäjän turvallisuutta ja varmuutta, jos auton valmistaja itse tuo autoa maahan? Onhan monet muutkin merkit tehneet niin jo pitkään.
Vai onko tässä mediapeliä mukana? Kun kaikki lehdet kirjoittaa, että maahantuoja vaihtuu ja kyllä se on niin "epävarmaa" miten homma menee jatkossa niin automyyjillä on löysät pöksyssä. Oma provikka on siis kyseessä ja jos auto jää seisomaan pitemmäksi aikaa niin ketju ei mene finaaliin. Laitetaan siis varmuudeksi pyyntihinta 25% alle kurantin.
Hiukan tulee mieleen, että onko kyseessä enemmän tunne kuin järki, jos 2005 mallinen 1,4 Corolla 3-ovinen 100tkm ajettuna on saman hintainen kuin GS 40tkm ajettuna. Pitäskö koko Suomen ajaa 1,4 Corolloilla ja hinta pysyisi? Laadusta kertoo uusimmat katsaukset, jossa GS on laadultaan ihan vastaava verrattuna muihin. No käytetyn ostajalla on tietysti erinomainen tilanne ostaa kunnon perheauto alehinnalla ja lisäksi saa turvallisuuden (ESP:n vakiona) ja muut varusteet samaan hintaan.
Uuden auton ostajaa tilanne tietenkin harmittaa ja nostaa kynnystä valita Rellu.
Omani on toiminut luotettavasti ja perhetilanteeni on muuttunut sellaiseksi, että vähemmällä tilalla pärjäisi. Harmittaa kun hyvitys on mikä on. Laguna farkun ostaisin, mutta istuimet edessä ja takana ovat liian matalalla eikä etupenkin etureuna ole säädettävissä.

2

763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nipponisti

      aina on aautomyyjällä selitys valmiina, miksi hän tarjosi niin vähän, oli väärä vuosimalli, tai väärä varustetaso, värikin voi olla väärä, maahantuojasta puhumatta, totuus rellun kohdalla on huono maine ja monia malleja vaivanneeet tyyppiviat ja kalliit korjauskustannukset, syntyy yhtälö että on vaara että auto jää seisomaan varastoon pitkäksi aikaa kun ei kelpaa kellekään, paitsi halvalla.

    • Eki.

      ..aina luokkaa 10-50% käyvästä arvosta, johtuu ilkeiden kapitalisti autoliikkeiden perimmäisestä tarkoitusperästä tehdä voittoa muiden liikeyritysten tavoin.

      ..ja käypä arvo määrittyy markkinoiden mukaan.

      Eli jos vaihdan omani -02/V6, 144tkm Privilige Farkku-Lagun(Liikkeen pyyntihinta ~10-13t€) samanlaiseen joutunen maksamaan 2-5t€ väliä.(hyvitys lienee 7-9t€)

      ...tästä johtuen autoa ei kannata ihan heti vaihtaa tilatarpeen vähän muuttuessa, varsinkin jos vähän pienempää kaipaa. Itse pärjäisin pienemmälläkin ja toisaalta joskus isompaankin kaipaan -> pidän nykyistä jo neljä vuotta palvellutta kompromissiautoa niin kauan kun kohtuudella toimii(on muuten parantunut vanhetessaan ja mennyt viimeiset 20kk pelkillä vuosi/määräaikaishuolloilla!).

      Toki yksityisten välisissä kaupoissa voi jopa "voittaa" toisen kustannuksella

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe