mikä on kytky?!?

selittäkää

edes wikipedia ei tunne sanaa kytky,ja koska en kännykkää omista ja aikomus ois ostaa ois kiva tietää mitä toi tarkoittaa

4 kommenttia

Vastaukset

 • Sä feikaat... tuskin kuulut siihen 1% joukkoon ihmisistä, jotka ei omista kännykkää, koska olet päässyt nettiinkin vappuna.

  Mut kytky tarkoittaa, että teet sopimuksen tietyn matkapuhelinyhtiön kanssa matkapuhelimesta js siinä olevasta matkapuhelinliittymästä.

  Sopimus on määräaikainen, eli alkaa siinäpäivänä, kun sen sopimuksen allekirjoitat ja päättyy siitä sopimuksen mukaan joko vuoden tai kahden vuoden päästä.

  Yleensä kytkysopimuksessa on mukana tietty määrä puhetta, lisäksi voit ottaa sopimukseen halutessasi teksti- ja/tai multimediaviestejä, sekä tiedonsiirtoa.

  Sopimuksen päättyessä se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, eli kun 12 tai 24 kuukautta on ohi, niin saat irtisanoa liittymän tai siirtää numeronvapaasti toiselle palvelua tarjoavalle.

  Mutta jos olet oikeasti ihminen, jolla ei ole vielä minkaanlaista matkapuhelinta, niin suosittelen, että älä ota mitään kytkyä ensimmäiseksi liittymäksi.

  Edellä kuvaamiani palvelupaketteja saat myös ilman kytkyä ja minä ainakin muutaman vuoden kännykkää käyttäneenä suosittelen kulujenhallinankin vuoksi sitä pakettia... niitä on puheluissa 50 - yli 3000 minuuttia kuukaudessa ja tekstiviesteissä myös samankokoisina.

  kaiketi et edes tarvi tiedonsiirtoa, jolloin kytky ehdoissa oleva 3G puhelinkaan ei ole tarpeellinen... tällöin ostat päätelaitteen suoraan käteisellä...

  tietenkin jos on rahaa, nii sen 3G laitteen voi ostaa käteiselläkin ja taitaa olla edullisempikin niin kuin tuolla kytkyllä....

 • kytky on kukka!

 • Kytky on lieka. Ennen vanhaan eläimiä pantiin kytkyyn eli liekaan. Nyt kuluttaja-asiakkaita pannaan määräaikaisella orjasopimuksella kytkyyn eli liekaan jota ei voi irtisanoa. Määräaikainen sopimus on tälläinen kytky, lieka, pakkosopimus tai mitä nimitystä nyt kukin tahtoo käyttää ja ymmärtää.
  Minä ole aina tehnyt nämä matkapuhelin- ja nettisopimukset toistaiseksi voimassa olevina ei siis määräaikaisina sopimuksina. Onhan tämä kalliimpi tapa kun ei saa niitä "tarjousetuja" mutta tieto siitä, että on selvä irtisanomisoikeus niin se on hyvä juttu.
  Jos operaattori ei kykene (halua) tarjoamaan liittymää toistaiseksi voimassa olevana niin sitten ei tehdä myöskään määräaikaista sopimusta. Siis: hyvästi tuollaiselle lieka (kytky) narun tarjoajalle. Ennen vanhaan orjatalouden aikana orjia voitiin pitää kahleissa. E kiitos tuollaiselle orjuutta.

 • Kytky tarkoittaa sitä että hankit puhelimen liittymällä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.