Panamaan 29.1.2009

yhdistelmämatkalle

Hei vaan kaikille!
Varasimme mieheni kanssa Panama AM:jen yhdistelmämatkan ensi talveksi 2009. Eka reissu Panamaan. Tätä ennen olemme olleet 4 kertaa Thaimaassa. Miten Thaimaan hintataso eroaa Panaman hintatasosta? Mikä on halpaa ja mitä kannattaa tuoda? Entä laatu? Thaimaassa myös piratti tuotteet on kestäviä ja hyvälaatuisia. Meillä on vieläkin kuosissaan ekalta Thaimaan reissulta ostettuja t-paitoja. Onko näin, että Panama citystä kannattaa ostettaa KAIKKI, koska muista kohteista ei löydy enää shoppailtavaa?

Miestä kiinnostaa golfaaminen Costa Blancassa. Majoitumme Villaan golf kentän viereen. Onko kukaan käynyt golfaamassa 18 reikäisellä kentällä? Golfin peluu ei varmaankaan kuulu ilmaisiin etuihin, vaikka onkin hotellin alueella?

Olemme kuulleet huhuja, että vaikka juomat ja ruoat ovatkin hotellialueella ilmaiset, saadakseen palvelua täytyy kantaa tippejä mukana. Toivottavasti tämä ei pidä paikkaansa.

Ihana oli lukea, ettei hyttyset vaivaa samalla tavalla kuin Thaimaassa.

Ei muuta kuin matkakassaa kartuttamaan!

5

2192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Panamassa ollut

      Hei
      viime talvena vietin kaksi viikkoa Decameronin hotellissa. Ostoksista sen verran että Panama Citystä saat parhaiten hankittua haluamasi tuotteet ja tavarat. Penonomen kaupunki lähellä Decameronin hotellia on ihan ok paikka josta saa toki vaatteita, kenkiä, urheiluvaatteita jne. Ihan ok hintaisia suomen hintatasoon verrattuna mutta Thaimaan tasosta en osaa sanoa.
      Hotellialueella ei tarvitse kantaa tippirahoja mukanaan. Annoimme tippiä muistaakseni kerran illalla buffet-ravintolassa kun saimme mielestämme erityisen mukavaa ja hyvää palvelua. Palvelu oli kyllä hyvää ihan ilman tippiäkin. Jenkit ja Kanadalaiset antoivat tippiä todella usein ja reilusti mutta en huomannut että heidän saamansa palvelu olisi ollut sen parempaa.
      En golfaa joten kentän tasosta en osaa sanoa mutta opas sanoi että sitä kehutaan Panaman parhaimmaksi kentäksi joten ei kait se ihan huonokaan ole. Kyllä porukka kävi siellä.
      Panama oli todella rentouttava ja leppoisa lomailupaikka ja onnittelen hyvästä valinnasta.

    • XPOT

      Maaliskuussa 2008 oltiin Costa Blancassa. Majoituimme myös Villaan, joka oli 1 väylän varrella - greenin vieressä. Kenttä alkoi täyttyä heti 7 jälkeen - yleensä 3-4 hengen ryhmissä. Ruuhkaa riitti n.11 asti. Kentällä on autopakko. Greenfee maksoi 40 US dollaria ma-pe, johon sisältyi auto. Viikonloppuna la-su taisi maksaa 50 dollaria. Kenttä on aika hyväkuntoinen ns."turistikenttä", jossa ei kyselty tasoituksia. Kenttä on aamupäivisin aika ruuhkainen ja pelikierrokset kestivät autollakin n. 4,5 tuntia. Klo 14 jälkeen oli hinta huomattavasti halvempi. Jos olette menossa myös Gamboaan niin suosittelen pelaamista Gamboan lähellä olevalla kentällä. Gamboan hotellista on kentälle matkaa n. 9 km (hotelli järjestää kuljetuksen). Näette kentän mennessänne Gamboaan tien oikealla puolella. Kenttä on avattu muistaakseni vuonna -32 - luultavasti Panaman "ykköskenttä". Greenfee maksoi muistaakseni 115 dollaria. Suosittelen, mulle ainakin se oli hyvä kokemus. Jos on jotain kysyttävää golfista - yritän vastata oman kokemuksen pohjalta. Hyvää matkaa - Panama on hyvä lomavalinta.

      • yhdistelmämatkalle

        Hei taas ja kiitos, kun vaivauduitte vastaamaan!!!
        Kiitos sinulle erityisesti XPOT. Mieheni sai kullanarvoista tietoa, hän kun on "himo" golffaaja. Thaimaassakin hänen on ehdottomasti päästävä heittämään kierros. Kerron hänelle viestistäsi, saatamme palata asiaan jos kysyttävää vielä tulee.
        Me todellakin menemme myös Camboaan.
        kiitos!


    • tottakai tippiä

      Mikä siinä on että suomalaisista on niin vastenmielistä antaa tippiä vaikka se kuuluu maan kulttuuriin/tapoihin missä lomaillaan? Cameronissakin baarimikot tekivät parhaillaan 12h päiviä ja osa palkasta koostuu tipeistä. Eivätkö työntekijät ansaitse palkkaansa? Itse ainakin annan mielelläni 1$ (0,75€) hymyilevästä palvelusta. Muutama taalan seteli kulkee mukana vaikka uikkareitten housun kauluksessa!

    • M & J

      Olin vaimoni kanssa aurinkomatkojen yhdistelmämatkalla tammikuussa 2008.
      Todellakin kaikki ostokset kannattaa tehdä Panama Cityssä. Oppaat osaavat neuvoa edullisiin kauppakeskuksiin ja ostosalueille. Tuo yhdistelmämatka oli todella onnistunut. Näkee paljon kaikkea. Kannattaa ottaa Panama Cityn kaupunkikiertoajelu sekä mennä kanavan retkelle.
      Kanava on näkemisen arvoinen. Muistaakseni kaupunkikierros päättyi isoon ostoskeskukseen josta paluu hotelliin oli ominpäin.
      Gamboa sademetsä myös hieno paikka, mutta siellä ei ole ostosmahdollisuuksia. Tosin Gamboasta on 45 min taksimatka Panama Cityyn mikäli haluaa lähteä ominpäin ostoksille. Mutta kyllä ne ostokset ehtii tehdä tuon 4 pvn aikana Panama Cityssä. Gamboassa kannattaa tehdä retki viidakkohissillä ylös vuoren huipulle.
      USA:n dollareita kannattaa vaihtaa jo Suomessa.
      Ja pyytää mahdollisimman pieniä seteleitä.
      Vaatteet on edullisia Panama Cityssä. Muutamasta eurosta ylöspäin. Vaimoni osti paljon kivoja paitoja sekä laukkuja. Löytyy kaupungista toki hienoja ja kalliita butiikkeja.

      Costa Blancassa meillä ei kulunut yhtään rahaa.
      Ei edes tippeihin. Ainoastaan internetin käyttöön parina päivänä. Kaikki ruoat ja juomat sis. hintaan. Aamusta iltaan on syömistä ja juomista.
      Kannattaa ottaa mukaan Suomesta esim oma termosmuki Costa Blancan allas/ranta-alueelle.
      Baarissa täyttävät mukit. On hieman ympäristöystävällisempiä omat mukit. Lisäksi juoma pysyy kylmänä termosmukeissa pidempään.
      Golfista ei ollut kokemusta. Alue oli kyllä siinä hotellin vieressä.

      Costa Blancan hotellialueen lähellä on pieni kaupunki/kylä, jossa voi tehdä ostoksia edullisesti, mutta sinne kestää kävellä tunnin verran.

      Ravintolat ovat vaihtelevat ja monipuoliset tuolla ranta-alueella. On seisovaapöytää sekä ala cartea ja kaikki sis hintaan. Myös ala carte.

      Ranta-alueella rahaa saattaa kulua, mikäli ottaa jotakin maksullisia palveluita esim. veneilyä ym.
      Rannalla ei ollut koskaan tungosta, eikä myöskään altaalla. Aina sai paikan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      515
      12699
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      349
      8394
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      38
      7050
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      352
      2513
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      2144
    6. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1957
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1693
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1490
    9. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      22
      1400
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1343
    Aihe