sopeutuuko belgi uuteen kotiin?

tietoa vailla

Sanotaan, että belgi on "yhden ihmisen koira". Harkitsen juuri 1 - 3-vuotiaan belgin ottamista (niistä luovutaan eril. vaikeuksien takia, esim. allergia). Mahtaneeko belgi sopeutua uuteen kotiin ja uuteen "isäntään" miten hyvin? Olisi kiva jos kertoisitte kokemuksista!Itselläni kokemusta vain colliesta pennusta lähtien.

11

1718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nita99

      riippuu niin paljon luonteesta,mutta jos haluat ottaa belgin,niin ota enemmin pentu,saat omanlaisen koiran!

      • anni

        sulle vois olla paikallaan pikkusen miettiä mitä todellinen eläinrakkaus on.
        tottakai niille aikusille kodittomille ja kotia etsiville koirille pitää jostain koti saada ja musta on hienoa,että löytyy ihmisiä,jotka ottavat niitä.
        jos kaikki halusivat vain pennun,niin olisiko oikein että aikuiset ,kohtaloonsa syyttömät, terveet koirat viruisivat jossain häkeissä odottamassa turhaan kotia ja pitkän odottelun jälkeen ne lopetettaisiin. ei kukaan koira saisi joutua tollasen kohtalon kouriin.

        mutta´alkuperäiselle kysyjälle sanoisin,että noin nuori koira voi hyvinkin sopeutua!
        jos koiraa on kasvatettu ja pidetty hyvin ja asiallisesti ja se ei ole ongelma koira ja kun sinullakin on kokemusta niin varmasti sopeutuu. mm.luonne sitten vaikuttaa että kuinka nopeasti ja helposti.
        aluksi otat ihan rennosti ja annat sen tutustua rauhassa suhun ja uuteen kotiin. koira varmasti ikävöi aluksi ja voi vaikuttaa masentuneelta,mutta ole sille hyvä ja tarjoa virikkeitä,joista tiedät sen nauttivan,niin kyllä se siitä ennen pitkää kotiutuu ja tuntee olonsa mukavaksi jälleen. niin ja tietysti tunnustaa sinut emännäkseen..:)


    • penni

      Hoidossani oli vuoden päivät kuusi vuotias tervunarttu ja se ainakin sopeutui hyvin, vaikka ei muuten niin vieraista ihmisistä välittänytkään. Kotoaan se lähti mukaani ihan kiltisti ja hiljaa eikä edes yhtään ikävöinyt. Eroa helpottamassa olivat sen omat tavarat alusta, lelut ja kupit. Parin viikon päästä se jo "röhkötteli ja kirputteli" minulle niin kuin emännälleenkin. Myös agility ja muut harrastukset onnistuivat hyvin, koira totteli hyvin vaikka olin sille "vieras". Luulisin ettei kodin vaihto tuota ongelmia, riippuu tietenkin aina yksilöstä.

    • annukka

      Belgi on todellakin yhden ihmisen koira mutta kun suot aikaa ja ymmärrystä&rakkautta niin sopeutuu. Otimme 2 vuotta sitten (edellisen belgin kuoltua vanhuuteen) lopetus uhan alla olevan narttu belgin joka oli vartiokoira ja se sopeutu tosi hyvin. Aluks paljon yhteistä kivaa puuhaa, älkä jätä paljon yksin. Belgeillä on ISO sydän ja ne palvoo omistajaansa.

    • tervueren

      varmista että pitovaikeuksien syynä todella on allergia, muutto tms.
      belgeistä saa todellisia ongelmakoiria huonolla kasvatuksella ja aivan uskomattomia "sydänten murskaaja ikiliikkujia" hyvällä kasvatuksella!
      olen kuullut juttuja joissa ihan kunnollisen oloiset ihmiset valehtelee allergiasta päästäkseen eroon "hirviö" koirasta...pahimmassa tapauksessa uudelle omistajalle jäi lopulta ainoaksi vaihtoehdoksi viedä koiruli viimeiselle piikille.
      älä säikähdä liikaa, vaan varmista asiat ja
      onnea uudelle suhteelle!

    • Katri V.H:

      Omakohtaisia kokemuksia ei noin nuoren koiran sopeutumisesta ole. Sehän on ihan totta, että belgi on todella herkästi kiintyvä ja usein siihen yhteen tiettyyn ihmiseen jne. Kuitenkin. Oma hoitokoirani jouduttiin antamaan pois, koska se puri perheen poikaa nenään. Koira muutti Alavieskasta Pietarsaareen. Koira oli sopeutunut todella hyvin, vaikka maalta kaupunkiin muuttikin. Olen ylpeä Lakusta :) Kuitenkin se viikon oleskelun jälkeen joutui muuttamaan takaisin - tai tietenkin pääsi takaisin, koska Pietarsaareen sen ottanut henkilö ei tahtonutkaan belgianpaimenkoiraa (tiedän - kuulostaa vastuuttomalta, mutta toisaalta, eikö ole hyvä että lähes 10 vuoden belgikuumeen jälkeen sai kokeilla näin, ettei ottanut omaa koiraa??) ja Laku palasi Alavieskaan. Loppu hyvin - kaikki hyvin.

    • jaanuli

      Otin oman tervu-urokseni sen ollessa 3v. (nyt ensi kuussa 9v.) Meillä on mennyt aivan loistavasti, sain maailman kilteimmän ja kuuliaisimman koiran.Täytyy sitten muistaa että vie oman aikansa kunnes koira kotiutuu uuteen kotiinsa eikä koiran pää kestä kovin useita kodin ja rakkaiden ihmisten vaihtumisia.

      • K.V.H

        Siis olen jaanulin kanssa samaa mieltä. Noinkin nuori koira varmasti sopeutuu hyvin. kokeile!


    • emma-o

      Minulla on ollut yli kolme vuotta tervu-uros, joka oli ollut peräti kahdessa kodissa ennen minua, ja jonka sain eläinsuojeluvalvojan kautta. Tästä taustasta huolimatta olimme tiivis lauma heti ensimmäisestä viikosta lähtien. Ensimmäiset puoli vuotta koira riehui yksinollessaan melkoisesti, nyt ei tarvitse muuta kuin vohkia ruuat pöydiltä ja levitellä roskis silloin kun paha mieli sattuu yllättämään. Mutta mitäs pienistä, kun koira on muuten enemmän kuin painonsa verran kultaa.

      • Tervu-92

        Itse en enää ottaisi aikuista belgianpaimenkoiraa, jäi viime kerrasta hieman huono maku suuhun. No,olihan kyseinen koira kokenut aikaisemmassa elämässään paljonkin pahaa,joten sieltä ne suurimmat ongelmat oli peräisin. Joten sanon vaan,että jos olet ottamassa niin tarkista todellinen syy koiran pois antiin ettei tule ikäviä yllätyksiä.
        Muuten rotu on aivan ihana, pennun ottaisin heti jos olisi mahdollisuus.


    • tietoa vailla

      Lämmin kiitos teille kaikille, jotka kommentoitte ja vastailitte kysymyksiini. Tuli esiin paljon erilaisia näkökulmia ja hyödyllisiä neuvoja, vielä kerran KIITOS tästä.

      Toivotan Teille kaikille, sekä vastanneille että muille lukijoille, Hyvää ja tunnelmallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe