Pietarsaaren Hankkija 1966

Pietarsaaressa toimi ennen vanhaan hyvin aktiivinen ufoyhdistys jonka nimi oli ’ UFO- Jakob-
Saari ’.
Koska yhdistys oli ruotsinkielinen niin se lähetti raporttejaan Ruotsiin UFO- Sverigelle.
Yhdistyksen arkistot ovat nykyisin Mikael Westersundin hallussa ja hän onkin lähetellyt minulle näitä ufohavaintoja alkaen viime vuodesta. Olen sitten kääntänyt näitä havaintoraportteja suomeksi ja lähetellyt näitä käännöksiä Tapani Koivulalle. Tarkoitus onkin että saadaan ne mukaan seuraavaan Uforaportti- kirjaan.
Suorittaessani tätä käännöstyötä olen havainnut että tämä arkisto on varsinainen aarrearkku. Arkistosta löytyy monta hyvin tutkittua tapausta joita ei ole aikaisemmin ollenkaan julkaistu suomeksi.
Tänään olen kääntänyt n. s. Pietarsaaren Hankkijan tapauksen suomeksi. Huomasin että se on niin merkittävä tapaus että päätin kertoa tapauksesta tällä palstalla.



” UFO kyläilee Kållbyssa.

Oli marraskuun loppu 1966, kello oli varttia vaille yksitoista illalla, oli tähtikirkas taivas ja muutama pakkasaste.
Hankkijan rehutehtaalla oli yövuoro alkanut ja Leif Torp oli vienyt muutaman kuorman sekoittimeen. Hän ajaa ulos pihalle noutaakseen uuden kuorman. Silloin hän on näkevinään että jotain merkillistä liikkuu avaruudessa ylikulkusillan suunnassa. Hän ottaa vielä kuorman mutta pysähtyy laiturille, astuu ulos ja sammuttaa trukin. Nyt hän näkee paremmin ja mitä hän näkee aiheuttaa sen että hän huutaa tovereilleen jotka tulevat juosten ulos.
Aika korkealla tulee iso punainen pallonmuotoinen esine purjehtien Flynan ylitse. Kuten sanottua oli tähtikirkasta ja kun esine lähestyi voitiin nähdä kuinka se peitti tähtitaivaan sitä mukaan kuin se purjehti eteenpäin.
Kun esine oli saapunut suunnilleen siihen kohtaan missä Vadbäcken leikkaa maantien, esine pysähtyi ja rupesi keinuen laskeutua alaspäin. Voitiin nähdä että se oli Erittäin iso, monen arvion mukaan se oli läpimitaltaan 40- 45 metriä. Sitä kuvailtiin jojoksi jonka keskeltä tuli ulos valoa tai tulilieskoja. Sen väri muuttui punaisesta harmaaseen, oranssiin ja violettiin ja se valaisi ympäristöään.
See pysyi paikallaan kauan noin 800- 1000 metrin korkeudessa. Kaikilla kahdeksalla silminnäkijällä oli epämiellyttävä tunne. Ilma ikäänkuin värähteli kuin se olisi ollut sähköisesti latautunut ja oli sellainen tunne että milloin tahansa tapahtuisi purkaus.
Armas Svensson joka oli mukana palovartijana, mietti suomeksi että ' tämä on maailman loppu ' .
Ufo pysyi paikallaan keinuen 12- 15 minuuttia ja miehet keskustelivat keskenään että pitäisikö ottaa yhteyttä Jakobstads Tidningeniin. Sitä ei kuitenkaan tehty, pelättiin ettei kukaan usko jos ufo katoaisi ennenkuin joku ehtisi tulla paikan päälle.
Sitten ufo rupesi värähtelemään ikäänkuin olisi käynnistetty suuria dieselmoottoreita. Lastauslaiturilla olevat miehet tunsivat värähtelyn ilma-aaltoina. Eräs silminnäkijä oli sitä mieltä että se ikäänkuin tarkisti oikean suunnan pohjoiseen ja etelään suunatuilla salamoilla. Se asettui sivulleen ja voitiin hyvin nähdä lautasen muotoiset ääriviivat. Se lähti ensin pohjoiseen mutta kaarsi tyylikkäästi lounaaseen
Kiihdytys oli raju ja 10- 15 sekunnissa se katosi näkyvistämme, kertoo Torp joka myös toteaa ettei kukaan voi tajuta että ufo kehitti sellaisen voiman minkä se teki kun se katosi. Ja tämä tapahtui kaiken lisäksi äänettömästi.
Kaikki jotka olivat paikalla olivat kyllä hyvin kiihtyneitä ja tapaus löi heihin leimansa. Monet kertoivat suoraan että he olivat peloissaan.
Ufosta keskusteltiin kauan Hankkijan työntekijöiden keskuudessa mutta selitystä ei keksitty tapaukselle. Joku yritti laskea leikkiä havaitsijoiden kustannuksella mutta se ei onnistunut ollenkaan.
Jostain syystä kokemus oli niin voimakas havaitsijoille että he kieltäytyivät keskustelemasta tapauksesta. Erik Sundholm kertoo että hän havaitsi vastustusta kun yritti kysyä asiaa joltakin vähän myöhemmin.
Vasta nyt 20 vuotta myöhemmin ovat havaitsijat halukkaita keskustelemaan tapauksesta. Tahdon tässä sanoa että ainakin minä uskon että se minkä he näkivät on täytynyt olla jotakin uskomatonta, mutta samalla konkreettista. Jos jokin voi tukkia suun kahdeksalta täysi-ikäiseltä mieheltä niin sen täytyy olla ufo.
Ruokasalin kahvikeitin uhohdettiin täysin ufohavainnon aikana, se kiehui kuivaksi ja poltti reiän seinään. Almanakkaan johon työntekijät yleensä kirjoittivat päivän tapahtumista kirjoitettiin että se johtui ufosta. Yövuorossa olivat paitsi Leif Torp myös Runar ja Arne Nylund, Gustav Flink, Sten Fröberg ja Stig Skog.
Myöhemmin Jakobstads Tidning kertoi tapauksesta ja raportteja tuli Kruunupyystä, Lappforsista ja Bennäsistä.
Kållby 25.4.1987
Börje Forsman ”

Björn Borg kääntänyt suomeksi 4.5.2008.

(B.B.:n kommentti: Ylläoleva teksti on kotiseutukirjasta ' Hembygdsboken ' - otsikko ' Kållby. Forntid och nutid ' , sivu 287. Allekirjoittanut on kuitenkin vastaanottanut muuta materiaalia joka liittyy tähän tapaukseen).

5

2180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zuul

      Yksi tuttavani joka on nyt jo kuollut kertoi minulle Ufo-kokemuksestaan kun kerroin hänelle nähneeni niitä.
      Hän sanoi että oli ollut työporukan kanssa jossain saaressa ja tekivät siellä jotain kirves-puuhommia-maalaus ja oli ollut jo ilta kun olivat lopettelemassa kun hän ja kuulemma muutkin olivat nähneet kuinka punainen pallo(ei hätäraketti hänen mukaansa,on ollut merimies) ja tämä pallo oli ollut erään toisen saaren päällä kunnes liikkui alemmas saaren päälle ja oli myöhemmin! taas noussut ylös ja hävinnyt!.
      Tarkempia tietoja ei ole mutta tämä henkilö kun minulle selitti niin oli kiihdyksissä kun muisteli tuota tapahtumaansa, ei ole myöhemmin nähnyt vastaavaa.
      Hyvä Borg, eipä ole meikäläisellä syytä epäillä tuota tarinaa!, sillä itsekin olen näkijä! erilaisille asioille.
      Peace.
      Z.

      • Älykäs

        Todennäköisesti Mars tai Arcturus.


      • nettisivulle ja täytä havaintolomake!


      • minulle mieleen
        Älykäs kirjoitti:

        Todennäköisesti Mars tai Arcturus.

        mutta nyt pitäisi tietää tarkka aika. Ei ole lainkaan outoa että ilmakehä pistää lähellä horisonttia olevat kappaleet hyppimään ilmassa.


      • dellabella
        B.Borg kirjoitti:

        nettisivulle ja täytä havaintolomake!

        Olin n. 10v. huoneeni oli yläkerrassa ja satuin katsomaan ikkunasta ulos, metsän päällä (matkaa en osaa sanoa) oli valopallo joka liikkui oikealle ja jonkun matkaa vaakasuoraan lennettyään lähti 90 asteen kulmassa suoraan ylöspäin..

        Muutama vuosi sitten yksin asuessani nukuin olohuoneessa sohvalla tv päällä, joskus aamuyöstä heräsin ja näin kolme harmaata olentoa kirjahyllyn edessä, huomattuaan että heräsin häipyivät kohti keittiötä, sen jälkeen nukuin pitkään valot päällä..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe