Miten vietitte...

välivuotenne

Nyt kiinnostaisi tietää, että miten olette välivuotenne viettäneet ja miten olete taloudellisesti pärjänneet? Eli esim. mitä tukia olette saaneet? Itsellä nimittäin saattaa tulevaisuudessa jäädä työmarkkinatuki saamatta.
Kertokaa myös jos olette oleet töissä ihan täällä suomessa, että kuinka helposti löysitte töitä ja minkälaista?

12

3418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskelin

      Asuin kotona, opiskelin avoimessa yliopistossa ja olin työmarkkinatuella työharjoittelussa. Toisin sanoen rahaa tuli, mutta ei mennyt mihinkään.

      Tmt-harjoitteluun voi päästä, vaikka ei muuten olisi tmt-kelpoinen. Miksi sinulla jäisi tmt saamatta?

      • ---

        Tmt saattaa jäädä siksi saamatta, etten esimrkiksi nyt ensi syksynä pakkohau alkaessa tule hakemaan joko ollenkaan tai en tarpeeksi moneen paikkaan, koska luultavasti olen ulkomailla. Jatkossakin voi olla niin, etten tule hakemaan tarpeeksi moneen paikkaan.


    • tein...

      Pidin välivuoden ja tein töitä mäkissä. Ei oo niin huono työpaikka kuin monet kuvittelee. En kuitenkaan saanut säästettyä rahaa, koska asun kalliissa vuokrakämpässä keskustassa yksin. En oikein saanut vuoden aikana mitään aikaan. Kävin baarissa, opettelin hoitamaan raha-asioita fiksusti, kokeilin erilaisia harrastuksia... Kasvoin ihmisenä ja sain takaisin palavan halun päästä kouluun.

      Ei kuitenkaan tullu mieleenikään elää millään tuilla vuotta. Työtä saa jos ottaa sitä mitä tarjotaan. Mäkkiin pääsee aina, siivoojia haetaan. Kannattaa melkeen tehä vaikka pikaruokaduunia vähän aikaan niin avautuu ovi kahviloihin ja muihin vähän "hianompiin" mestoihin.

      • lkjo

        Läheskään jokaisessa kunnassa ei ole mäkkiä saatikka sitten mitään isompia siivousfirmoja. Ilmeisesti vähän vaikea ymmärtää, että jokainen ihminen ei asukaan isossa kaupungissa.


      • onko
        lkjo kirjoitti:

        Läheskään jokaisessa kunnassa ei ole mäkkiä saatikka sitten mitään isompia siivousfirmoja. Ilmeisesti vähän vaikea ymmärtää, että jokainen ihminen ei asukaan isossa kaupungissa.

        se sitten niin paha muutta pois sellaisesta kunnasta, jossa ei ole töitä? Etkai sinne jäisi muutenkaan opiskelemaan, joten miksi sitten jäädä surkuttelemaan ettei töitä löydy?


      • ei aina

        Asuin suht suurella paikkakunnalla, jolla jopa siivooja työt olivat koulutusta ja työkokemusta omaaville. Ne harvat työt, joita olisi saanut, olisivat edellyttäneet aamuviideltä työn aloitusta, ja sellainen ei ikävä kyllä lainkaan sovi mulle.
        Aikani työmarkkinatukea nostettuani ja oltuani työharjoittelijana paikassa, jossa kohtelivat minua lähinnä säälittävänä työttömänä, hain opiskelemaan pk-seudulle. amk-opiskelijan tuki on hyvä, jäi vielä rahaa käteenkin. Lopetin kuitenkin opiskelun jossain vaiheessa kevättä ja tein pätkätöitä. Täälläpäin lienee liian kova kilpailu, eikä pelkällä yo-todistuksella paljoa ole arvoa. Vähän elellyt kaverin siivellä.
        Rahallista niukkuutta ja huolia on riittänyt. Paremminkin voisi tehdä, kun vaan tietäisi ennalta.


    • ja haluaaa lissssääää

      Heippa!

      Itse matkustelin välivuoteni (heti lukion jälkeen yksi) ja nyt pidin toisen ennen ammattikorkeaan menoa(olen 24v)..

      Mutta siis, ensin tein töita 15-18h päivässä ja sitten reissain puoli vuotta.. AIVAN MAHTAVAA!!

      Etenkin tämä toinen välivuoteni, kun biletykset jäi vähemmälle ja kulttuurikokemukset enemmälle!

      Tee töitä ja nauti sen jälkeen antimista!!!

    • ....

      Mulla "välivuosia" takana jo kolme ja ne on menny töitä tehdessä ja jotain puolen vuoden koulutuksia käydessä. Töitä löytyy kunhan ei ole liian nirso. Sen verran nirso oon kuitenki ollu että alle 8€ tuntipalkalla en oo töihin menny. Mitään ammattia ei oo, mutta silti oon töitä löytyny. Tehastyötä, lähetin hommia, siivousta, kassalla oloa... Kyllähän niitä on vaikka mitä mihin pääsee ihan ilman koulusta. Ja työkkärin sivuilta on aika turha niihin ilmotuksiin mittään laittaa, niihin on vähän liikaa hakijoita. Paremmin pääsee ko mennee kyseleen suoraan yrityksiin ja tuttujen kautta kyselee missä tarvitaan työntekijöitä.

      Tehas työt siitä hyviä että niissä ihan suht hyvä palkka ja vuorotyö, niin hyvin tienaa. Itte oo vaihtanu työpaikkaa ihan oman kiinnostuksen ylläpitämiseksi puolen vuen välein ja yleensä on paikkakuntaki vaihtunu siinä samassa. Oon karsinu omat tavarat minimiin, että on aina helppo muuttaa. Tutustunu oon tähän kotosuomeen ja saanu kavereita paljon.

      Ja aina välistä on sitten pitäny kuukauen vapaata sillon ko haluttaa ja lähteny ulkomaille tai muuten vain pitäny hauskaa.

      Huippua ollu ja näyttää tää elämä tämmösenä jatkuvan sen verran tästä elämästä tykkään. Onhan tää vähän päämäärätöntä, mutta yllätyksiä ja uusia tilanteita riittää:)

      Taas oon tässä siivous hommia kohta puoli vuotta tehny ja tarkotus ois taas kohta puolin muuttaa, tällä kertaa kohti pohjois suomea. Siisti käyä kattoon millasta elämää siellä on!

      Rahat riittää ko elää varojensa mukkaan ja yrittää joka palkasta säästöön jotaki laittaa ja eihän sitä rahhaa tuu jos ei töitä tee. Mittään tukia en oo koskaan nostellu, koska tää on ihan oma valita tää elämäntyyli, niin enhän mie nyt halua että muut joutus minun takia maksamaan ja itte vain elelis yhteiskunnan tuella.

      Vaa otaha kaikki irti vapaudestasi, eti sellasia töitä mistä tienaa hyvin ja pidä hauskaa kavereiden kanssa, koe paljon niin jää paljon myös käteen välivuodestasi.

    • F.E.I.R.D

      Himassa tosiaan asuin ni en saanu sen kummempia tukia. Tein kaikennäkösiä hanttihommia ja muuta mitä satuin saamaan. Sinänsä iha mukaviaki paikkoja ja sain ainaki kokemusta erilaisista töistä. Kesä meni huoltoasemalla, sen jälkeen päädyin pitsaa paistamaan n. 3kk kunnes vaihdoin kokopäiväiseen työhön pieneen henkilöstöruokalaan. Siellä meni omistajan kans sukset ja sauvat ristiin ja työtki väheni niin 3 kk jälkeen pakkasin kamani ja siirryin yhen tutun kautta siivousfirmaan. Siellä oon tehny pääasiassa nyt semmosia 4h aamusiivouksia toimistolla ja kesäksi siirryn saman firman alaisuudessa postitusosastolle lajittelemaan ja jakamaan vakuutusyhtiön sisäisiä posteja.

      Rahaa en saanu niin hyvin säästettyä ku oli tarkotus, mutta ainaki nyt jotain rahaa sentää on jääny talteenkin. Ongelmana onki ollu se kun ei kunnon kokopäivätyötä ole ollu muutaku se 3kk siellä ruokalassa ja kesällä huoltoasemalla. Kesätyörahat tuli kyl tuhlattua sen kummemmin ajattelematta :D

    • asdasdasds

      Pääsin yökerhoon töihin. Muuten vapaa-aika kului lähinnä örveltäessä ja yleisen hauskanpidon merkeissä.

    • varoittava esimerkki

      tein lukion jälkeen vuoden töitä (yötöitä) ja elin vähän miten sattuu. tarkoitus oli opsikella avoimessa yliopistossa, säästää rahaa ja tehdä kaikkea kivaa mitä ei sitten joskus enää voi tehdä kun on opiskelija.. kuinkas kävikään.. tuhlasin rahaa kaikkeen turhaan sitä mukaa kun sitä tuli, en opiskellut mitään enkä tehnyt niitä kivoja juttuja mitä piti.. vuosi meni hukkaan. nyt haluaisin pitää toisen välivuoden että voisin tehdä sen niin kuin piti.. nähtäväksi jää mokaanko taas :)
      Tehkää hyvät ihmiset jotain hyödyllistä välivuotena!

    • tainnut

      mulla mitenkään kauhean rakentavasti noi kolme välivuotta mennä. Ihan kaupassa olin töissä ja rahoilla sitten kalustin vuokrakämppäni ja tein pari matkaa. Säästöjä on tullut vajaa 6 tonnia ettei tartte opiskeluaikana niin paljon rahallisesti kitua tai töitä paiskia. Voi sitten keskittyä itse asiaan, opiskeluun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1395
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      152
      1111
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      947
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      793
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      291
      730
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      723
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe