Galwayn alue vai Giant's causeway

Hande

Olen lähdössä ensi kesänä kaverini kanssa Irlantiin viikoksi. Aiomme lentää Dubliniin, mutta olisi hienoa nähdä vähän muutakin Irlantia. Koska aikaa on vain vähän emmekä halua viettää koko viikkoa bussissa tai junassa, joudumme varmaan valitsemaan vain yhden kohteen muualta Irlannista. Osaako kukaan sanoa kummalle alueelle kannattaisi suunnata: Galway, Moherin kalliot ja Aran-saaret vai Irlannin pohjoisrannikko, mm. Giant's causeway? Molemmat alueet ovat varmaan näkemisen arvoisia, mutta kummasta kannattaisi aloittaa?

4

1297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Irlannissa käynyt

      Kävimme avomieheni kanssa Irlannissa huhtikuussa. Olimme siellä viikon, ja kyllä hyvin ehdimme käydä useassa eri kaupungissa ja nähdä vaikka mitä, ihan viikossa. Olimme Dublinissa, Corkissa, Galwayssa ja Westportissa ja käväisimme myös Limerickissä.

      Jos te kuitenkin päädytte siihen, että valitsette yhden kaupungin Dublinin lisäksi, niin ehdottomasti ottaisin Galwayn. Todella mukava paikka! Sieltä tehdään upeita päivän retkiä Cliffs of Moherille (ykkösnähtävyys!) sekä Aranin saarille. Lisäksi oli joku Connemaran retki, jossa emme käyneet.

      Dublinista kannattaa tehdä päivän retki Wicklow:n vuoristoon. Oli todella hienot maisemat sielläkin!

    • alue

      En ole käynyt tuolla jälkimmäisellä, mutta voin kyllä suositella Galwayn aluetta. Itse kaupunki on pieni ja sympaattinen ja sieltä löytyy mielenkiintoisia pieniä kauppoja. Kuten edellisessä viestissä mainitaan, sieltä tehdään myös järjestettyjä yhden päivän retkiä ympäristöön. Varmaan parasta olisi, jos pääsisi liikkumaan itsenäisesti autolla, mutta itse totesin ystäväni kanssa, että oma ajotaito (ja äärimmäisen huono suuntavaisto) kapeat tiet eivät houkuttele ajamaan.

      Kauniita maisemia, jylhää luontoa ja ystävällisiä ihmisiä.

      Kävimme Irlannissa huhtikuun lopussa ja silloin ei ollut vielä mikään turistikausi, vaikka turisteja olikin aika paljon. En tiedä, millainen tilanne on kesällä, varmaan porukkaa on liikkeellä enemmän. Ainakin Burrenin alueelle suuntautuneen retken bussikussi väitti, että tuon alueen kapeilla ja mutkaisilla teillä näkee kesäaikana pitkiä peruuttuvia autoletkoja, kun kaksi leveää autoa eivät mahdu toistensa ohi. Tuollakin retkellä bussi peruutti kolme kertaa kun vastaan tuli isompi auto.

      Irlanti on kooltaan aika pieni maa, joten lyhyessäkin ajassa ehtii käydä useammassa paikassa. esim. bussilla tai junalla voi liikkua kätevästi (vaikka varsinkaan junaliikenne ei kata koko Irlantia). Itse menimme junalla Dublinista Galwayhin ja matka kesti alle kolme tuntia. Päälle päätteeksi sai ihailla kauniita maalaismaisemia kiviaitoineen, lampaineen, hevosineen ja lehmineen.

    • Kollega

      Olin mieheni kanssa muutama vuosi sitten Aurinkomatkojen reissulla Irlannissa kesäkuussa. Siihen kuului muutama yö Dublinissa ja loput Galwayssa. Galway näytti meille parhaat puolensa: meri kimmelsi ja aurinko lämmitti. Myös alue oli mielenkiintoinen. Tehtiin Connemaran retki, vuokrattiin auto ja ajeltiin Burrenin alueella, jossa käytiin katsomassa myös Moherin vaikuttavat kalliot. Vieläkin ottaa päästä, ettei osallistuttu Aranin saariretkeen! No, onpas sitten syy lähteä uudelleen. Valitettavasti ei ole kokemusta (vielä) tuosta pohjoisrannikosta. Me ainakin tykkäsimme kovasti Galwaysta. Ja meidän autolla ajelu sujui aika hyvin, vaikka tiet kyllä on tosi kapeita. Yksi lehmälaumakin tuli vastaan.

      • olin itse juuri

        Giant´s Causeway. Siinä ihan lähellä on paljon muutakin katseltavaa, hieno linna Dunluce, viskitislaamo ja riippusilta mahtavat maisemat. Rannikon autoreitti Causeway Coastal on hieno. Pohjoiseen vaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe