3 poikasta syntyi tänä aamuna! mitä teen?

tietämätön

sain viikko sitten kaverini tyttö ja poika marsun mitkä olivat olleet hänellä jo 1,5 vuotta. hän antoi ne koska ei jaksanut hoitaa niitä. Mitä nyt teen? pitääkö poika marsu pitää pois poikasten ja emon häkistä? Mitä poikaset syö? mitä pitäisi tehdä? koska ne erotellaan?

12

599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käytössä

      eli etsi tietoa täältä, luulisi löytyvän.

    • vikke

      no sattuipa sinulle ikävä tapaus :( olitko valmis jo tähän koitokseen, eli oliko ystäväsi kertonut sinulle että, marsut ovat saamassa poikasia? Minun tietoni mukaan, elikkäs minun marsutietouteni mukaan, marsut syövät emon maitoa elämänsä ensimmäiset kolme viikkoa. Pennut erotellaan emosta noin kolmen viikon ikäisinä. Sen jälkeen voit viedä ne vaikkapa eläinkauppaan, ellet lyödä niille muuta kotia. Tässä tapauksessa uros marsua ei voi laittaa samaan häkkiin poikasten ja emon kansssa koska, uros voi talloa ne tai sitten voi kokeilla että, mitä tapahtuu. Olen kuullut juttua että, joku uros marsu on jopa auttanut emoa poikasten hoitamisessa. Pennut alkavat myös syödä kiinteää ruokaa jo 1-2vko synnytyksen jälkeen esim. ruohoa, porkkanaa ja muuta. Muista erityisesti antaa emolle ja poikasille c-vitamiinia koska ne menevät muuten huonoon kuntoon, se ei maksa yleensä 10 euroa enempää. Ja voit pistää uros marsun johonkin muuhun häkkiin jos sinulla on muita jyrsijöitä/kaneja. Ne kolme viikkoa voit pitää sen siellä. ja urosmarsu kannattaa leikata jos et halua lisää pentuja. Löydät lisää tewitoja marsu-sivuilta. Etsi vaikka googlesta nimellä marsut niin löydät niitä sivuja. Hyvää syksyä sinulle.

      • rex

        Voi hyvänen aika nyt sentään :(
        Poikamarsu olisi pitänyt otta pois naaraan häkistä jo ennen poikasten syntymää, sillä naaras tulee heti synnytyksen jälkeen kiimaan ja uros on jo mahdollisesti astunut sen uudelleen.
        Jos naaras tulee raskaaksi heti uudelleen, voi se olla sille liian raskasta...aina poikueiden välillä tulisi pitää muutamien kuukausien tauko, ettei naaras rasittuisi liikaa!


      • rex

        Marsun poikaset tosiaan erotetaan kolmen viikon ikäisinä niin että naaraat ja urokset erilleen, sillä marsun poikaset VOIVAT tulla sukukypsiksi peräti kolmen viikon ikäisinä!
        Mutta niitä ei saa luovuttaa vielä uusiin koteihin siinä iässä, vaan vasta n.6viikon iässä, sillä niiden pitää olla vielä jonkin aikaa vanhempiensa seurassa jotta oppivat niiltä kaiken tarvittavan, kuten esim. juomapullosta juomisen.

        Pennut maistelevat kiinteää ruokaa jo heti ensimmäisinä elinpäivinään, mutta tarvitsevat silti emon maitoa jotta saavat tarpeelliset suoja aineet.

        C-vitamiinista vielä, kannattaa ostaa vitabalanssin c-rakeita, joita ripotellaan tuoreruuan päälle. Monet muut c-vitamiinit ovat ihan humpuukia, eikä niissä siis vältämättä ole riittävästi c:tä.

        Käy myös katsomassa nämä sivut
        http://www.marsuyhdistys.net


      • oikeassa
        rex kirjoitti:

        Voi hyvänen aika nyt sentään :(
        Poikamarsu olisi pitänyt otta pois naaraan häkistä jo ennen poikasten syntymää, sillä naaras tulee heti synnytyksen jälkeen kiimaan ja uros on jo mahdollisesti astunut sen uudelleen.
        Jos naaras tulee raskaaksi heti uudelleen, voi se olla sille liian raskasta...aina poikueiden välillä tulisi pitää muutamien kuukausien tauko, ettei naaras rasittuisi liikaa!

        Moi. aivan oikessa hän joka kirjoitti mua ylemmän viestin.
        Se voi jopa johtaa marsu naaraalle kuolemaan jos sille tulee liikaa tressiä. kokemusta on, mutta ei ollut mun marsu.
        Missä päin suomea asut? ajattelin vaan, että jos olet myymässä/antamassa poikasia pois, sitten kun ovat luovutus ikäisiä, olisin kiinnostunut ottamaan naaras marsun, leikatun uroksen kaverikisi.
        Voisitko mailata mulle: [email protected]


      • marsutypy

        halusin vain sanoa erään jutun sillä luvin juttusi ja sen toivottavasti tästä on apua tyypin viestin.
        halusin vain sanoa että marsun poikaset voivat syödä kiinteää ruokaa heti synnyttyään,mutta imevät kolmi vikkoisiksi(muistaakseni) ja ne voi luovuttaa pois kuusi viikkoisina.isä marsun voi pistää perheensä pariin pari kolme päivää synnytyksen jälkeen mutta kannattaa sitten estää niitten parittelu!
        kokemusta on oma marsu poikue tulossa vaikka isää ei tiedetäkkään!


    • ...

      mulla on itelläki marsu ja mun muistaakseni mä luin kirjasta että kanttis ottaa ukko pois sieltä häkistä toiseen häkkiin muuten se vissiin voi syyä ne

    • Papu
    • Anonyymi

      Tää ei oikeastaan liity tähän aiheeseen mutta meillä semmonen tilanne että toisella mamalla vähän yli viikon ikäiset poikaset ja toisella tänään syntyneet ja näyttäis siltä että hilde jolla vanhemmat poikaset niin omii nuita nuorempia poikasia. Ei päästä äitiä niiden lähelle. Haittaakose tuoreiden poikasten äitiä ja kärsiikö ne siitä jos häneltä viedään poikaset

      • Anonyymi

        Tietenkin haittaa. Ensinnäkään yhdellä emolla ei riitä maitoa kahdelle poikueelle kerrallaan ja maidontuotanto alkaa myös aikaisemmin synnyttäneellä hiipumaan liian aikaisin nuorempien poikasten kannalta. Niiden oikean emon maidontuotanto hiipuu, jollei sitä imetä, joten asialla leikkiminen voi johtaa äkkiä siihen, että kohta on jo liian myöhäistä järkiintyä.

        Lisäksi on itse asiassa erittäin harvinaista, että emot oikeasti imettäisivät muiden poikasia, vaikka muuten niitä "omisivatkin". Niinpä poikaset eivät itse asiassa välttämättä saa tarpeeksi (tai ollenkaan!) maitoa, jos niiden oikea emo ei pääse imettämään aina, kun poikasilla olisi nälkä.

        Ole hyvä ja ota asioista vähän selvää ennen kuin harkitset kasvattamista uudelleen. Toisena neuvona sanottakoon, ettei muiden poikasten emoa kiusaavaa naarasta saa enää astuttaa. Luonne on äärimmäisen vahvasti periytyvää, eikä tuollainen ole missään nimessä normaalia käytöstä laumaeläimille edes hormonihuuruissa. Normaalisti marsut kasvattavat omat poikaset täysin onnistuneesti ilman hämminkiä isoissakin laumoissa, joissa jokainen imettää omansa, vaikka poikaset muuten olisivatkin tekemisissä koko lauman kanssa.


      • Anonyymi

        Onko tässä taas joku kakara tai muuten vain kasvattajaksi liian tietämätön ryhtynyt itselleen liian vastuulliseen puuhaan? Mikä poikueiden teettäminen motiivi noin surkealla tietotaidolla on?

        Edellä tulikin jo erittäin hyvät perustelut, mutta lisään vielä listaan STRESSIN. Tuollainen vääntäminen aiheuttaa väkisinkin stressiä niin emoille kuin poikasillekin, mikä ei milloinkaan ole millekään elolliselle hyväksi. Voisi kuvitella, että kasvattamiseen päätyneellä olisi perustiedot ja vähän enemmänkin hallussa ennen kuin edes harkitaan kasvatusta. Mutta ei, tässä sitä vain TAAS saa kauhistella, miten kasvattamiseen päätynyt olisi jatkanut samaa rataa, jollei olisi muut palstalaiset kertoneet, että pieleen menee ja pahasti. Pistää miettimään, mikä kaikki muu ei ole hallussa. Ei kasvattamiseen vastuullisesti riitä, että katselee vain sivusta poikasten emon hoitaessa kaiken kuten parhaaksi näkee. Kasvattajallakin on oltava tietotaitoa niin paljon, että voisi itse jakaa tietoa keskustelupalstalla sen sijaan, että kyselee perusasioita muilta.


    • Anonyymi

      Kaikille jotka pätee sitä että toi on väärin ja et joku on ollu tyhmä niin onko käyny mieles et ne poikaset ei oo tehty tarkotuksel

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      172
      7089
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4152
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1624
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe