Vanha kaupunki

Ei pakkomielle

Kun matkustetaan Riikaan,puhutaan aina vanhasta kaupungista ja sen erinomaisuudesta. Itse olen sitä mieltä,että Riian hienoimmat rakennukset löytyvät sen ulkopuolelta.Esim.Elisabethielalta ja sen sivukaduilta. Tämä varsinainen Jugent-kaupunkihan rakennettiin vasta myöhemmin 1800-ja 1900 lukujen taitekohdan tienoilla. Ei tarvitse hotellinkaan todellakaan sijaita vanhassa kaupungissa voidakseen asua Riian parhaalla paikalla.

6

2325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oli ihana

      Varmasti on paljon muutakin, mutta jos haluaa ottaa rennosti ja vain nauttia olemisesta ja katsella ihmisiä, niin yhden viikonlopun saa kulumaan kivasti ilman että Vanhasta Kaupungista tarvitsee poistua ollenkaan. Oli oikein mukavaa silläkin tyylillä, vaikkei ollut etukäteen mitään pakkomielteitä.
      Mietimme, että seuraavalla kerralla sitten pitää laajentaa kierrosta.

      • Ei pakkomielle

        Itsekin olen siellä istunut iltaa vaimon kanssa,syönyt ja juonut hyvin ja nauttinut tunnelmasta ja musiikista. Mukavaahan siellä on ja sen jälkeen on kiva vetäytyä rauhalliseen hotelliin nukkumaan,jotta jaksaa taas huomenna kuljeksia. Likkuminenhan siellä ei maksa juuri mitään julkisilla välineillä,vain 30senttiä meidän rahassa/kulkuneuvo. Halusin vain korostaa,että Riiassa on paljon muutakin kuin vanha kaupunki,jonne tosin illalla on nastaa mennä aikaa viettämään.Kaupungissa on esim.todella kauniit puistot ja terasseja on siellä täällä ,joihin voi poiketa oluelle tai syömään.Meininki on jotenkin niin eurooppalainen,että tuntee olevansa paljon kauempana kotoaan mitä onkaan. Siis Riiassa voi irtautua arjesta hienosti.Hyvää kesää kaikille matkailijoille!


      • Riganieki

        Fiilis on juuri se paras, mitä täällä vanhassa kaupungissa on aistittavissa. Historian ja nykypäivän kohtaaminen. Paljon enemmän itse rakennuksista saa irti, jos tietää tai joku kertoo rakennusten historiasta ja tarinoista seinien sisällä.
        Mutta ei se toki mikään pakollinen paikka ole. Eikä todellakaan aina kannata ajatella "halpa hotelli ja vanhasta kaupungista". Se on hankala yhtälö, ja lisäksi on muitakin hyviä vaihtoehtoja.
        Art Nouveau rakennukset, tai vaikkapa ihan oman aikansa muistomerkit - Neuvostoliiton aikana rakennetut suunnattoman suuret lähiöt....aikaa saa
        kulumaan monella tavalla ihmetellen ja ihastellen, tai vaikkapa kauhistellen.


    • pian uudelleen matkaan

      On totta, että vanhan kaupungin ulkopuolella on paljon erilaista nähtävää.

      Me olimme vuosi sitten lyhyellä reissulla Riiassa ja majoitus oli keskeltä vanhaa kaupunkia. Sieltä kuitenkin liikuttiin eri suuntiin.

      Jugend-kadut olivat kiinnostavin kohde (tosin vanhassa kaupungisakin on runsaasti jugend-rakennuksia, mutta yksitellen, ei vieri vieressä). Kävelimme puistoja pitkin vallihaudan toiselle puolelle Alberta-kadulle ja sen lähikaduille ihmettelemään koristeellisia rakennuksia. Välillä terassilla kahvi- ja oluttauko. Lounas syötiin ranskalaisravintolan ulkoterassilla Elisabetes ielan ja Antonijas ielan risteyksen lähellä. Siellä oli useita tyylikäitä ravintoloita, joissa 3 ruokalajin lounasmenut. Illalla samassa paikassa syöminen olisi varsin kallista.

      Paluumatkalla Esplanaden puistossa taas terassilla oluella. Illalla ajettiin syömään latvialaisittain Lido-ravintolaan huvikeskukseen jokirantaa ylöspäin. Torillakin käytiin viimeisenä päivänä, siis zeppeliinihalleissa ja niiden edustan aukiolla.

      Pidemmälle ei sillä matkalla ehditty. Iltaisin viihdyimme vanhan kaupungin tunnelmallisilla terasseilla, joita on eniten kahdella pääaukiolla. Hienoja jazz-terasseja saattaa löytyä musiikkia seuraten hieman sivummastakin.

      Seuraavalla matkalla mennään käymään Jurmalassa ja katsotaan kuinka se on muuttunut 6 vuodessa.

      Antoisaa matkaa kaikille Riian kävijöille.

    • - ei kai

      Vanhasta kaupungista toki puhutaan paljon, mutta ihan siitä syystä, että kyllähän se on nähtävä. Jos menee vaikka ekaa kertaa Riikaan ja kiertelee kaikkialla muualla vaan ei nokkaansa vanhaan kaupunkiin pistä, niin on se vaan aikamoinen sääli ja suorastaan häpeä.

      Taitaa sinulla olla vähän vinoutunut ajattelu suomalaisista turisteista (tai sitten se on minulla). Tokihan sitä muuallakin kierrellään, katsellaan jugendia, ihmetellään lähiöitä ja käydään etnograafisessa ulkoilmamuseossa fiilistelemässä. Mutta siitä ei vaan pidetä suurta numeroa. Samoin hotelleissa yövytään eri puolilla kaupunkia ja jokea. Syömisiä ja kahvitteluja hoidetaan myös vanhan kaupungin ulkopuolella. Ei ne suomituristit vain siinä vanhassa kaupungissa ja keskustorilla pyöri. Sitä vaan saa sellaisen kuvan jos lukee näitä palstoja, mutta todellisuus on erilainen. Ai niin, miksi suomalaiset haluavat aina korostaa että ovat hotellissa joka sijaitsee Riian parhaimmilla paikoilla? Julkiset kulkuvälineet kulkee...

      • Riganieki

        Täällä on paljon majoitusmahdollisuuksia muuallakin kuin vanhassa kaupungissa. Jopa ihan pienen kävelymatkan etäisyydellä löytyy hyvinkin laadukkaita paikkoja. Ja vähän pidemmällä olevat hotellit usein jopa järjestävät ilmaistakin kyyditystä keskustaan. Julkiset kulkuvälineet toimivat hyvin ja ovat halpoja (Suomalaisille).
        Lisäksi kaupungista saa tarvittaessa yksityisautokyytiäkin suomalaisen kuljettajan kyyditsemänä. Kaiken kaikkiaan kannattaa majoitusasioissa miettiä vaihtoehtoja vähän laajemmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3719
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      168
      2322
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2029
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1914
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      399
      1328
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1114
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      990
    Aihe