Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

jatkuvia painajaisia

kolarista...

Onko teillä toisilla jatkuvia painajaisia onnettomuudessa olostanne? Ovatko kestäneet vuosia/alkaneet vuosien jälkeen? Itselläni kolarin muistot ovat alkaneet painajaisiin tulla n.puolen vuoden jälkeen kolarista.

7

1466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mä vaan

      Hei,
      pyydä suositusta lääkäriltäsi traumaterapeutille liikennevakuutusyhtiön piikkiin. Suosituksessa on oltava näkyvillä, että kyse on todella liikenneonnettomuudesta ja sen aiheuttamasta ongelmasta.

      Oletko varma, ettet löynyt päätäsi milläänlailla - ettei ollut tullut aivovamma?
      Vamma tulee todella helposti.
      Ja jos vamma on tullut, aivovamma on vakavampi kuin trauma. Trauma häviää terapialla, vammmaa ei saa mihinkään - vaan täytyy keksiä selviytymiskeinoja terapian kauatta, miten niistä ongelmista selviää.

      Aivovamman oireet huomataan vasta yleensä 2-3 vuoden kuluessa onnettomuudesta. Unohtumiset, sumussa kulkemiset, ei ymmärrä omaa tilaa jne. Aivovamman vahvin ongelma on se, ettei ole oiretiedostusta, yleensä omaiset/työkaverit huomaavat, ettei kaikki ole kohdallaan.

      Jos kolari-asiasta kysymys, suosittelen neurologin käyntiä ensin omalääkärin lausuntoa traumaterapiasta.
      Ks. ennen neurologin tilaamista, ettei kyseessä ole vakuutusyhtiön lääkäri, esim. vakuutusyhtiön listalta. Tämä äärimmäisen tärkeä asia, ettei vakuutusasioissa tule ongelmia.

      • minä.

        Minä sain tietää aivovammastani heti kun kykenin tiedon vastaanottamaan, tosin minulla on vakava aivovamma ja se kyllä tiedetään mm. tajuttomuudesta. Tosin itse onnettomuuskin oli vakava ja mm. jäljistä näki heti, että pää on lyöty ja tosi lujaa = epäily aivovammasta. Lisäksi pääni kuvattiin aivoinfarkin takia tehohoitojakson aikana, ja se vahvisti myös tämän asian.

        Minun kohdallani oiretiedostus (sen puute) ei päde, ja neuropsykologini mukaan se ei yleensä päde meihin, jotka olemme keskivertokansalaisia älykkäämpiä (ei ole tarkoitettu itsekehuksi..). Vaikka vamma olisi suht´ vakavakin, tiedostamme yleensä itsekin, missä mennään.


    • tasoristeys

      Mua vaivaa vielä kolarin muistot 20 vuoden takaa.Toivuin vammoista täysin mutten muistoista jotka tulee uniinkin.Perheemme jäi autoineen junan yliajamaksi äiti kuoli ja isä halvaantui pysyvästi rullatuoliin.Veljeni 10 vuotias kuoli vierelläni takapenkillä,minä loukkaannuin olosuhteisiin nähden lievästi.Turvaistuimeni lievensi saamiani vammoja tuntuvasti kerrottiin raportissa jonka tutkijat teki kolarista.En silloin kolaripaikasta muista mitään olin kai shokissa,mutta sitten totuus valkeni ja sen kanssa on elettävä.

    • Tulipalosta selviytynyt

      Meilta paloi omakotitalo ja en nukkunut hetkeakaan aikoihin kun pelkasin tulta suunnattomasti, koulusta tuli poissaoloja tolkuttomasti kun ei jaksanut menna kouluun eika uskaltanut nukkua.. joskus nukahdin mutta automaattisesti hetken kuluttua herasin varmistamaan etta kaikki on kunnossa.. tata jatkuin kauan kunnes se meni pikkuhiljaa ohitse, nykyaan kylla nukun hyvin mutta sillon tallöin naen painajaisia ja en uskalla enaa kayda takaisin nukkumaan.. Tulesta jaanyt kamala kammo ja pelkka paloauton aani saa olon todella epamukavaksi ja heti soitettava kotia jos paloauto suuntaa kodille pain.. Nykyaan aivan kamalan tarkka kaikista sahkölaitteista ja EDELLEEN vuosien jalkeen ulkonaollessani tulee epamukava olo ja pakko lahtea kaymaan kotona kurkkaamassa etta kaikki on hyvin silla.. joskus saa puolimatkassa kaantya takaisin kotia tarkistamaan etta tuliko varmasti hella sammutettua..vaikka tarkistan kaikki moiset monia monia kertoja ennen lahtoa..toivottavasti menisi ohi pian silla tunne on KAMALA..

    • Janne5554379

      Itselläni on tullut kolarista nyt kohta 3 vuotta ja olen alkuillasta/yöstä heräillyt kohtaukseen että on kuolemantunne ja huudan unissani ja ei saa hengeä....niitä kohtauksia on tulut n.parisenkymmentä nyt kohta....

    • ex ensihoitaja.

      PASka puhetta että henkinen trauma lähtee ajan mukaan pois, toisilla se tulee heti ja lähtee pois, mutta jos on myähäissynteyisempi trauma niin voi kauttaa koko elämän ja tutkumuksissa todettu heidän kuolleisuuden olevan 50% luokkaa, koska elämä heille helvettiä ja helpompi tapa päästä pois siitä orvanpyörästä on tappaa itsenä, tämä on totuus ja olen sairastanut sitä 8 vuotta ja kaikapisin niitä onnellisia päiviä ilman sairautta, voimavarat menee täysin siihen itsetuhoisten ajatuksen kansa taistelimiseen ja kun voimat loppuu niin tekee sitten sen itsemurhan, eí mikään traumalääke ole muhun tehpsinyt vaan päin vastoin emdr tutkimuksessa mentiin asiat pinatapuolisesta läpi koksa olihan mulla psykoosilääkitys joka pahentai asiaa, koska et käsitellyt sitä traumaa omana itsenäsi vaan lääkkeiden turruttaman henkilönä, suomess eltänään vielä lapsen asteella traumaterapia hoidossa ja tuliktsemassa, vakuutusyhtiö´t siitä karsii hyväkin voittoja, mutta koravaukselliseti on ihan eri asia se että oletko sanut lliikenteessä vamman vai työtapaturmassa, korvaukset ovat ihan toisenlaisia käytännössä.

      • ensihoitaja

        tuli paljon kirjoirtus virheitä kun oikea käsi on hermovammainen ja tekee mtitä saattuu ja vsemmassa käsivarress taaj vissiin tulehdus.sen sanon ettäjoku pitäisi olla mmmatillisesti meidän puolesta kuin myös sdaada niitä ammattiihmisiä apuuanmeidän puolella, siis ajamaan oikeutta, ei kiva kun miettii tisemurhaa päivittäin ja täytyy vstaan taistella että voimavarat on ja käytetty. Jos kertoisin mitä joudun tapaamaan työssäni niin se on vaitiolovelvollista siaa, mutta hengenvaarallinen työ oli ja ikinä ei saanut tietää koska tulee puukkoa sun muuta ja poliisit kaukana, yhteen aikaan se meni siihen että jouduttiin tappelemaan raintola asiakkait kohtaan, kunnes tein källin sille ravintolalle ja ´soitin poliisit paikalle, kun oli keskellä päivää kaikki asiakkaat tolkuttomassa tilassa ja poliisien mukaan tuli sitten alkoholi tarkasta joka rauhoitti tilanteen mutta eipä tarvinnut kuskata juopuneita enää hoitoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2005
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1420
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1327
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      13
      1285
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe