Kumpi parempi Ponsse vai Valmet

Valmet?

eli sanokaas

16

7412

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kun yhteensä

   Meillä on 7 ketjua hommissa ja Deeren vehkeet
   melkein toimivammat. Mut kaikissa lienee yksilöitä, on myös kuskeja joitten hanskaan joku
   sopii parhaiten . Joten ?

   • joo.

    En oikein luota noihin jenkkeihin.


   • 40vuoden kokemuksella
    joo. kirjoitti:

    En oikein luota noihin jenkkeihin.

    Että Roburi oli kone,Sitten pikku-jehu oli myös haastava vehe.Ja vielä kun contusta putos tela puron ylityksessä pois päältä,se kasvatti.Nämä nykyvehkeet on lällärivehkeitä.


   • Tähän Jehu juttuun
    40vuoden kokemuksella kirjoitti:

    Että Roburi oli kone,Sitten pikku-jehu oli myös haastava vehe.Ja vielä kun contusta putos tela puron ylityksessä pois päältä,se kasvatti.Nämä nykyvehkeet on lällärivehkeitä.

    Siinä oli cranappi katolla,jossa vuoti kääntö.Eli aamulla kun vein mennessäni kanisterilla öljyä,niin illalla toin sen tukassani takaisin.


   • mutta ei
    Tähän Jehu juttuun kirjoitti:

    Siinä oli cranappi katolla,jossa vuoti kääntö.Eli aamulla kun vein mennessäni kanisterilla öljyä,niin illalla toin sen tukassani takaisin.

    mehtäherrat valittanu, että puusta on puutetta....korkeintaan että sahat tuottaa tappiota.....


   • deeere.
    joo. kirjoitti:

    En oikein luota noihin jenkkeihin.

    Jenkit pilaa aina kaiken mitä ne ostaa. Sapin pilasivat, Valtra hyvää vauhtia menossa pilalle. Opel on pilalla. Haluavat tehdä nopeesti palöjon rahaa ja millään muulla ei ole väliä.

    Kyl jaapanilainen omistaja, niinkuin Valmetilla, on paljon parempi, ymmärtävät jotain tekniikan päällekin toisin kuin tyhmät jenkit


  • ukko20

   Vieremältä saat laatua!.

   • aksilat

    ei taho kestää kartaaniaksilat ja perät on heikkoja kohtia että tällästä..


   • Ponsse ketju
    aksilat kirjoitti:

    ei taho kestää kartaaniaksilat ja perät on heikkoja kohtia että tällästä..

    Ihan kaikkee mitä kateelliset täällä kirjoittelee..;)


  • tökyttäjä

   Monta vuotta oon syönnä Ponssea, Teeressä tahtoo olla liikoo pippuria, vaekka kyllä sehi mennöö punasen vaseliinin kansa. Hyvvee ruokahalua vuan
   tae ottakkee lissee, ottakkee lissee.

  • aksilat

   ponssessa ei kestä kartaanit ja perät ja muutenkin syö polttoainetta ihan liikaa niin seuraava kone on valmetti .loglifitin kuormaajiin ollu ennakkoluuloinen mutta suhteellisen hyvin on toiminu ennakkoluuloista huolimati ja seuraavassakin koneessa on logliftin nosturi.

  • Hondamies.

   Riippuu siitä, mitä hakee. Esim. aikooko itse ajaa konetta, vai ostaako sen rengin ajettavaksi jne...

   Ponsse tekniikaltaan täysin vanhanaikainen polttoainesyöppö hienoissa kuorissa. Halpa ja taitavasti markkinoitu.

   Valmet teknisesti edistyksellisin. Polttoaineenkulutus alhaisin. Japanilaisen Komatsun aikana tehdyt koneet erittäin kestäviä ja luotettavia. Paljon kalliimpi.

   • tarkoittaa

    Misstä tekniikasta kyse. Ihan samanlaisiahan noi kaikki on. Ja deere on kyl pihempi moottori kuin sisu.


  • ja konemies

   Vaikea tuohon kysymykseesi on antaa yksiselitteistä vastausta että kumpi noista olisi parempi.
   Ponsse käyttää Naf akselistoja kuten valmettikin ja Deerestä löytyy myös naffit samoin Logsetista.Vaideloorat ovat myös kaikissa naffin tekemiä. Kardaanit toimittaa kaikkiin merkkeihin S&N Cardan eli ovat kaikki saksalaisen GWS kamaa.
   Hydrauliikkapuolelta että Ponsse käyttää Sauer-Danfossin hydrostaattia ja pumppuja sekä löytyy myöskin Rexrohtin pumppuja ja hydrostaatteja eli taas kerran nuo samat osat löytyvät joka merkistä.
   Venttiilit on kaikissa samat eli Parkerin venttiilit ovat niin kuormatraktoreissa sekä harvestereissa pääsääntöisesti samaa kamaa kaikissa merkeissä. Ohjausjärjestelmistä löytyy suurin ero koska kaikilla merkeillä on kehitetty oma väyläohjaus, toki jotain malleja saa vielä Parkerin iqanilla. Rungon painoissa ja paksuuksissa on eroja joiden tuotekehitystä on koneen ostajat saaneet karvaasti maksaa jokaisen merkin kohdalla. Hakkuupäät ja niiden mittalaitteet on oma lukunsa joten en jaksa niistä sen enempää, mutta jos olet todella kiinnostunut niin laita sähköposti osoite niin osaan kyllä kertoa niistä kyllästymiseen asti.
   Eli vaikea on koneista eroja löytää paitsi moottoreista jotka kaikilla merkeillä on hyvät, no ponssessa voisi olla ehkä vähän tehokkaampi moottori jossain kuormatraktorissa mutta muilla merkeillä on myös samoja toiveita asiakkailla.

   • ....hyvä....

    tuohon asti ihan oikein, mutta väitätkö tosiaan ettei koneiden kokoamisessa ja suunnittelussa valmetilla ja ponssella ole ratkaisevia eroja motoissa?
    Noi mitä luettelit oli vain raakaa tekniikkaa - sen takana joka vasta tekee sen työn!
    Kukaan .. et edes sinä voi väittää etteikö kuski olisi koneen tärkein tekijä, ja sielä koneessa missä annetaan kuskille parhaat olo suhteet (joo en tarkoita eväslaukkujen säilytys paikkoja tmv.)suorittaa työ hyvällä näkyvyydella .. suoriutuu aina työstään laadukkaammin ja nopeammin!
    Eihän satamanosturinkaan kuljettaja istu maanpinnalla, taxissakin kuljettaja istuu etummaisena, kaivinkoneissa kuljettaja istuu mahollisimman lähellä suoritettavaa kaivantoa, ei autoilijoiden puutavara nosturiakaan ohjata auton hytistä, lumikissat rinteissäkin niin kuski istuu edessä nähdäkseen mihin hän on menossa jne. jne. - vain ponsse tekee poikkeuksen ja on istuttanut kuskin mahollisimman kauas työpisteestä, kaikkihan tiätää syyn, koska vieremällä ei haluta pistää rahaa tuotekehitykseen, niin huonoa tuotetta myydään kokonaiskuluiltaan edullisimmilla kuluillaan eli agressiivisella mainonnalla ja jatkuvalla esillä olemisella saadaan käyttäjä kunnan kielelle ensimmäisenä aamulla herätessä mielikuva ponssesta, tästä on myyjän helppo jatkaa ja myydä paskaa joulupapereissa ajatuksen turruttamille metsien miehille.


  • hjkhhgfgh

   no joo.... olen raskasta kalustoa huoltanut ikäni, lähinnä kuorma-autoja. konemies kertoi asiallisesti koneista, mutta tuntuu että joku veti herneen nenään tai koko palon. alkaen haukkua yhtä merkkiä. jotkin on lujempia kuin toiset ja kaikilla merkeillä on tähän asti ollut heikkoja yksilöitä/malleja, jokaisella merkillä on hyviäkin ratkaisuja ja ominaisuuksia. toiselle sopii käteen paremmin joku tietty malli. esim: mulle sopii kuorma-autoista volvo parhaiten käteen, kuin tehty mulle. iveco tuo haukuttu auto josta en pidä minäkään niin siinäkin on pari aivan mahtavaa ominaisuutta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hävetkää rokotetut!

   Olen tässä lueskellut näitä palstalla olleita koronakeskusteluja ja saanut hävetä silmät päästäni siksi, että suurin osa rokotettujen kirjoituksista o
   Iisalmi
   387
   4547
  2. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   211
   4119
  3. Oot sä oikeasti

   rakastunu muhun nainen? Oon kyllä huomannu katseet mutta että kyse ois vakavammasta niin se on tullu yllätyksenä minulle.
   Ikävä
   84
   1744
  4. Iltalehti: Päijät Hämeen teho-osastolla uuvutaan koronan takia. Totuus ketään ei teholla.

   Olen koko ajan suhtautunut näihin lehtien pelottelutarinoihin kriittisesti. Niissä ei anneta oikeasti mitään taustatietoja potilaista, määristä, iästä
   Maailman menoa
   341
   1578
  5. Stefu, otathan sinäkin tyttäresi lomalle mukaan?

   Sofia kertoi pääsevänsä pian reissuun ( hänhän ei pysty ilman Stefania matkustamaan), joten jään mielenkiinnolla odottamaan, ottaako isä tyttärensä mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1522
  6. Seksikäs naispari! Sita Salminen innoitti Jukka Haapalaista: "Toteutui monenlaiset päivä- ja yöunet"

   Sita Salminen ja Kia Lehmuskoski vetivät naisparina hitaan, mutta sitäkin sensuellimman valssin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Ja saivat sekä yle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   13
   1115
  7. Paikallisessa bubissa 16.10-21

   Ei uskoisi, että löytyy tämmöisiä juippeja, että lyö Marjuskassa 70- vuotiasta miestä niin, että hän loukkaa itsensä ja joutuu osastolle! Miehellä
   Haapavesi
   33
   930
  8. Professori tyrmää Marinin hallituksen korona toimet

   https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/6a55281c-4f12-46d6-be17-f9ee97637f12 Professori Martin Scheinin esittää rajua kritiikkiä Suomen koronapäätöksi
   Maailman menoa
   65
   888
  9. Tuliko sinusta onnellinen?

   Toivon kaikkea hyvää
   Ikävä
   81
   881
  10. Nyt on jo pummattu syysvaatteetkin ja kengät

   Huonoa mainostamista kun ei edes lenkkareiden nauhojaviitsitä solmia, melkein kengät tipati jalasta, huvittavaa viihdettä kun on niin amatöörimaista,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   863
  Aihe