Aihe

Pääkaupunkiseudun onkipaikoista?

harvoin kalassa....

Pääkaupunkiseudullakin on rantaa tuhottomasti, mutta mistä löytyy onkipaikkoja venettömälle?

Ja toisaalta on onkitaito vähän ruosteessa, joten löytyykö jotain kursseja tai opastusta?

Ja jos löytyy niin onko kannattavia? eli vaikuttaako kurssinkäynti saaliseen?

Sen verran harvoin kalassa että neuvoilla olis tarvetta.

7

2522

  Vastaukset

  • Lauttasaaren sillalta saa paraiten kalaa, joten se on sitten hyvä onkipaikka.

  • Helsingin työväenopiston kesäohjelmistossa on kursseja myös onginnasta.

   Oppan mukaan sisältönä on niin teoriaa kuin käytäntöäkin, joten eiköhäm siinä samalla saa tietää niistä parhaaksi koetuista onkipaikoistakin.

   Kesäkurssien oppaan saa kirjastoista ja ilmoittautua voi netissä.

  • eikö tähän muuta osata vastata?

   soppakokosiia ahvenia on vain merellä?
   entäs hauet?

   entäs silakat saako muute kui aikaisin kevääl lauttiksesta.

   no siiatki lähti jo...

  • Haukia saa mm. Vantaanjoesta pohjois-Helsingin puolelta. Samoin ahventa, särkeä, säynävää ja salakoita.

   Koskilta saa kirreä ja nousulohta jos tuuri käy.

   Autolla pääsee mm. Haltialan tilalle näppärästi (taitaa olla kait Vantaata, mutta siinä rajalla) ja sieltä on kävelymatka Ruutinkoskelle ja Vantaanjoelle.

   Merenrantaa löytyy ylellisyydeksi asti.

   Järviä on vähän heikosti - lähimmät kalastuskelpoiset taitaa olla Espoon puolella.

   Kaikesta kalasta saa ruokaa - kiinni laittajasta. Hauesta ja särkikaloista pullia - ahvenista keittoa ja lohikaloista sitten vaikka grilliin.

  • Muistutan vienosti, että mm. Vantaanjoella ei madolla onkiminen ole sallittua, koska se on luokiteltu lohi- ja siikakalapitoiseksi virtapaikaksi, paitsi tietysti taikina-syötti on mahdollinen, jos haluaa keskittyä särkikaloihin (tosin ei ole mitään tietoa tämän toimivuudesta koskipaikoissa)

   Jos etsit enemmän virkistystä etkä ruokakalaa (tai ainakaan yleisesti syötyä eihän mikään kala ainakaan myrkyllinen täällä ole :P) niin mene vaikka lähimmälle pienelle luonnonojalle, jossa kuitenkin virtaa vettä ympäri vuoden ja heitä onki sinne (tehoa saat mäskäyksellä) itselläni tämä hetken mielijohteen reissu lähijoelle, jonka olemassaoloa en aina edes muistanut toi tullesaan elämäni ensimmäisen turvan :D

  • Vantaanjoella saa onkia ihan vapaasti madoilla kunhan ei mene sellaiseen paikkaan jonka voi joku mieltää koskeksi. Suoja-alueet jatkuvat alavirtaan ja niiden päätepiste on merkattu poijuilla.

  • En ollut vuosikymmeniin onkinut, vaan tänään ongin. Isoista merketeista oli kalastustarvikkeet lopetettu kokonaan (Ison Omenan city-k ja prisma), mutta tokmannista löytyi kolmen ja neljän metrin vapoja ja perusonkisetti: vanhanajan valmis ja yrittelijälle itserakenneltava koho-siima-paino-koukku-systeemi. Rakentelin itse ja laitoin vielä pienemmän morrikoukun. Matoja löytyy melkein mistä vain, vähän multaa tonkimalla eikä ihmerantoja tarvita. Vajaa puoli metriä vettä ja ruovikossa sen verran aukkoa, että onki mahtuu.

   Kala oli syötin kimpussa noin sekunnissa, ettei siima ehtinyt oieta. Isoja kolmipiikkejä nousi koko ajan. Ongin niitä lyhyessa ajassa pannullisen ja hauduttelin hiljaa kannen alla pehmeiksi ja tosi maukkaita oli.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   330
   13634
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   259
   10156
  3. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   53
   1487