chinchilla-ihmiset, kokemuksia?

zodijacky

Eli siis millainen chinchilla on lajiominaisuuksiltaan?
Onko seurallinen? ovatko vaikeita/ vaativia lemmikkinä? viihtyvätkö yksin, vai pidättekö pareittain/laumassa? kesyyntyykö hyvin? millaisia ovat luonteeltaan?
yhdistyksen sivut koluttu tarkkaan läpi, nyt kaipailisin lähinnä omistajien/kasvattajien kommentteja...

4

241

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Emmi

   Chinchillat on tosiaan aika vaikeita tapauksia, muihin jyrsijöihin verrattuna. Ne on rauhaa rakastavia eläimiä ja jos niitä paljon häirittee, niille voi tulla stressiä, johon ne voi jopa kuolla. Tai sitten ne voi alkaa pureen turkkiaan. Lisäks, ne ei sovi kauheen hyvin lapsiperheisiin, vaan paremminkin aikuisille tai aikuisenmielisille. Kovat äänet pelottaa chinsuja ja pelkoonkin se kuolee herkemmin, kuin muut jyrsijät. Chinchillat on arkoja, mutta, kun niitten kanssa on paljon, niistä tulee ihan ihmisrakkaita. Yleensä kannattaa ottaa kaksi, että on kaveri, mutta jos on aikaa viettää chinsun kanssa, niin kyllä yksikin voi olla onnellinen.

   • Heli

    Ihan pakko tähän vaan mainita, kun en nyt paljoa ehdi kirjottamaan, että chinchillat on ihan mielettömän fiksuja!! :) Ne on niin ilkikurisia pikku vipeltäjiä että ei oo tottakaan! Ei todellakaan ensinäkemältä uskoisi että sellaisen ötön päässä voi raksuttaa niinkin fiksut ajatukset. Tykkäävät juoksennella paljon vapaana. Ja meillä ainakin chinchu tulee hyvin juttuun pupujen kanssa. :)


   • ex-chincillan omistaja
    Heli kirjoitti:

    Ihan pakko tähän vaan mainita, kun en nyt paljoa ehdi kirjottamaan, että chinchillat on ihan mielettömän fiksuja!! :) Ne on niin ilkikurisia pikku vipeltäjiä että ei oo tottakaan! Ei todellakaan ensinäkemältä uskoisi että sellaisen ötön päässä voi raksuttaa niinkin fiksut ajatukset. Tykkäävät juoksennella paljon vapaana. Ja meillä ainakin chinchu tulee hyvin juttuun pupujen kanssa. :)

    Itselläni oli chincilla yli 3 vuotta ja hankalan alun jälkeen se osoittautui mitä seurallisimmaksi lemmikiksi, kunnes kuoli kohtutulehdukseen. Alussa se ei uskaltanut tulla häkistään ulos, huuti vaan siellä jos sitä lähestyi. Pikkuhiljaa se kesyyntyi ja oppi nimensäkin niin hyvin, että juoksi perässäni rappuset ylös kun kutsuin sitä!
    Aina kotona ollessani päästin sen häkistä pois ja piilottelin johtoja ym. minkä ehdin. Kyytiä saivat myös ovenpielet ja listat lattianrajassa. Imurilla oli myös paljon käyttöä, koska se jätti jälkeensä pieniä papanoita, ja paljon!!!
    Kesäisin ulkoilutin sitä valjaissa ja vaikka se alkuun aristelikin, nautti se mm. matalissa puissa hyppimisestä.
    Kun chinchillan kanssa malttaa olla kärsivällinen alussa ja antaa sille aikaa kesyyntyä ja tutustua, on se upea lemmikki!!


  • Anonyymi

   Mun miehel ollu chinchilla uros ja yksin ollu kans häkis ja hyvin pärjäs kun sil seuraa pidettiin iltasin ja sai rapsutust ja juoksutust. Juttelikin että kyllä sitä voi yksinki pitää ilman kaverii. nyt mies otti 2 kun vanha kuoli vanhuuteen. ne taas ovat kaveruksii tai sisaruksii. Ja tarjol oli liikkees 2 poikaa. Itselläni on kans chinchilla tyttö siiri ja seuraa pidän sille kun en saanu kun yhden. Ei ollu siirillä sisarta tai kaverii silloin sillä hetkellä. 😊hyvin voi ja juoksee juoksupyöräs ja uikutteleeki jne. Hoitoo tollanen chinchilla tarttee mutta jos eläinrakkautta löytyy ja viittii ja innostaa hoitaa niin siit vaan hankkimaan. Hoitojuttui löytyy netist, kirjoist mm. Tarkka ruokavalio on kyl eläimellä.😊

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   107
   2077
  2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   116
   1562
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   124
   1500
  4. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1337
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   71
   1196
  6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   482
   1121
  7. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   62
   1097
  8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   88
   953
  9. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   922
  10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

   Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
   Ikävä
   138
   866
  Aihe