vartija 40h koe!

mie vaa

kysymyksiä mitä on kysytty vartija-kokeessa,siin 40h????
pliiis helpatkaa vähän :) thaanks!

25

13437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varma Matikka

      Kysymyksiä:
      Miten painat Tomran nappia, jos hälytysääni vain jatkuu a) kerran b) kaksi c) koko ajan d) mikä on Tomra?

      Saako ostoskärryletkalla ohittaa oikealta? a) ei b) kyllä c)tieliikennelaki kieltää aina ohittamisen oikealta d) mikä on ostoskärryletka?

      Kuuluuko automaattiase vartijan voimankäyttövälineistöön? a) ei b) kyllä c) jos se on tarpeeksi iso niin kyllä d) mikä on automaattiase?

      Saako vartija kuitata paloilmaisinkeskuksen hälytyksen? a) ei b) kyllä c) jollei se muuten hiljene niin kyllä d) mikä on paloilmaisinkeskus?

      Saako vartija pukeutua samanlaiseen asuun kuin poliisi? a)ei b) kyllä c) jos ei ole muita vaatteita niin kyllä d) Mikä on poliisi?

      • koe-esimies

        Koe todellakin kestää 40 tuntia. Kannattaa olla kolme päivää ennen koetta juomatta ettei hätä yllätä kesken kokeen. Toinen vaihtoehto on asennuttaa terveyskeskuksessa katetri ja lorottaa pussiin. Kolmas, ja isommassakin hädässä auttava on kroonikkovaippa. Useimmat kokeensuorittajat käyttävät niitä.
        Kokeesta kesken poistujat hylätään armotta joten käytä jotain edellä mainituista menetelmistä.
        Tervetuloa kokeeseen.


      • virkeäsilmä

        Voi olla jossaki muodossa mut 2 ekaa ei tule vastaa kysymys paketeissa.


      • huhuijaa

        noi kysymykset ei todellakaan pidä paikkaansa ei siinä kokeessa tuollaisia kysäreitä kysytä

        siinä kysytää ainakin voimankäytöstä ja vartijan voimankäyttö välineissä ja missä tilanteessa vartija saa käyttää voimakeinoja ja mikä on hätävarjelu tälläisiä ne sielä kysyy eikä mitään ostoskärryjen väistelyjä


    • torax

      Mitäs väliä sillä on mitä siellä kysytään. Kun kerran olet opiskellut materiaalit, etkö olekkin?

      Jos et pääse koetta läpi niin sitten rupeat opiskelemaan ja läpäiset kokeen.

      • kokeessa jo kolmesti

        Vaippa on osoittautunut minun tapauksessani parhaaksi. Se ei läpäise mitään, kuten en itsekään vielä koetta. Ihmeen hankalia kysymyksiä.....


    • yksi väijy

      Alan taso on muutenkin niin huikea ja arvostettu, että jos ei täysjärkinen (vaikka vartijaksi on aikomassakin) henkilö läpäise 40h koetta sillä suppealla materiaalilla ja pykälillä joita se käsittää, niin voipi jo melkeinpä olla parempi jättää ala pois vaihtoehdoista.

      Mutta jos nyt kysymyksien perusjutut sanoo, niin päähän lyöminen on kiellettyä, työkaverin anastelua ei saisi katsoa läpi sormien ja voimankäyttövälineitä eivät ole muut kuin listassa luetellut vaikka kuinka esim. pesäpallomaila houkuttaisi vakiovarusteena. Nuo kun muistat, niin olet jo vahvoilla.

      • kuudesti epäonnistunut

    • Vartija 21

      oikea mies alalle jos täytyy neuvoja pyytää. Siellä ei kuule kentälläkään paljon toisien hameen helmaan mennä itkemään ja apua pyytämään tilanteissa joissa ei itse osaa oikein toimia. Jos ei pätevyys ja kiinnostus koulutusta kohtaa edes riitä niin on kyllä syytä harkita alkaako tekemään alantöitä. Tuskimpa sinua silloin edes motivoi työnteko?! Ja millä meinasti pärjätä? Säädätkö oman lakisi, miten toimia?

    • mister x

      voi v**tu mitä idiootteja älkää kirjoittako ollenkaan jos ei ole muuta kuin vinoilu mielessä, harjoituskoe kysymykset on paras tapa oppia nopeasti

      • Reffa

        Väärin, Mr X! Opit nopeasti vastaamaan niihin harjoituskoekysymyksiin, mutta et opi välttämättä oikeita asioita. Sen kokeen tarkoitus on selvittää, että olet oppinut riittävästi kurssilla, jotta Sinut voidaan määrätä vartijan tehtävään.

        Sinun pitää opiskella KOKO alue (joka on, kuten täällä on monesti sanottu, erittäin suppea) ja kysymykset sitten tulevat ihan mistä tahansa opetetusta aihepiiristä.

        Koe on erittäin helppo ja jokainen, joka on edes vähän perehtynyt ja jolla on riittävä suomen kielentaito, selviää asiasta helposti.

        Jos toisellakaan yrittämällä ei mene läpi, niin luultavasti ala ei ole sopiva.


    • JustListen

      Ihan simppeleitä ne kysyy.
      Kunhan on seurannu tunnilla niin iha heittäen pääsee kokeet läpi.

      Ite tein koko vartijan peruskurssin aikana 40h 60h jonku 2. A4:sen verran muistiinpanoja (jos ny sitäkään)

      Suurimmaks osaks se oli helppo sen takia ku kouluttajat kerto aina käytännön esimerkkejä miten hommat toimii oikeesti,ne ku muisti ja sisäisti niin sitte se on iha pease of nakki.

    • tytötihanhyviä

      Voisi olla aika hyvä neuvotteluna nuo tytöt tekemässä hommia kun/jos on neuvottelua, niissähän tytöt ovat erinomaisia.

      Mutta jos fyysiseen väkivaltaan tulee, niin..... ellei ole sitten 70kg tyttö joka nostaa penkistä sarjana 200kg:tä.

    • 40hkoejokseenkin

      Joo tosiaan lapsellista porukkaa

      mutta mitä itse tiedän:

      koe kestää 60 min, koe sisältää 2 osiota, 60% pitää saada oikein joka osiosta
      - kokeet tilataan netistä ja kone arpoo kysymykset ne tulevat kirjekuoressa ja avataan vain vähän ennen kokeen alkamista

      (A ja B osio) 50p max - 30p tarvitset
      A -20 monivalinta kysymystä joissa 4 vaihtoehtoa vain 1 oikea
      B - 5 kysymystä mihin vastaat esim ranskalaisin viivoin 6p max per kysymys

      (C osio) 10p max - 6p tarvitset
      Tais olla sitte se voimakäyttö harjotus

    • hmmm.....:-)

      vartijat pähkäilee täällä ihan tosissaan miten saisi tuon 40h kurssikokeen suoritettua:-)

      Minä puolestani mietin miten saisin tehtyä lopputyön korkeakoulussa...hahahhahahhaha!


      Joooo... Pistä sinne vaikka, että kärryjä työnnellessä pitää olla valppaana, ettei loukkaa itseään ja muita. Tämän lisäksi on tärkeää muistaa välillä käydä antamassa suuhoitoa kauppiaalle, ettei saa lopputiliä. Kauppias on siis erittäin tärkeää pitää tyytyväisenä.



      Muista yksi tärkeä juttu myös: KORIT pitää olla aina paikallaan niin, että kun me asiakkaat tulemme kauppaan niin niitä on saatavilla siinä sisääntuloportin kohdalla, muuten saat piiskaa kauppiaalta ja oikein kunnolla isännän kädestä..





      buhahhahahhahahahhahbuhahahhahahah:-)

      • Reffa

        "Minä puolestani mietin miten saisin tehtyä lopputyön korkeakoulussa"

        Juuri tällaiset lauseet aina paljastavat ihmisen siitä, että on kuullut jonkun fiksumman ihmisen puhuvan asiasta, mutta ei oikein ymmärrä, mistä siinä loppujen lopuksi on kysymys.

        Koeta nyt ensin miettiä, miten selviät peruskoulun oppimäärästä ja sitten vasta näitä fiksumpia juttuja..

        Ei muuta kuin miettimään. Keskity siihen asti ihan vaan käsitöihin.


    • HYVÄ NEUVO SULLE.

      CYLONI-TIETOUS AUTTAA KOKEESSA KUIN KOKEESSA JA UFOJA KANNATTAA MYÖS TARKKAILLA:

    • T-V-E-A-T

      Tässä on sitä cyloni puhetta:" cneöqwrcwqöec lcfw2jfs2395s x0fu2mjfå5yscm".

      Ja sitten tietysti tarvittava koodiavain viestin purkuun.

      BXELÖBHXGGPXJASÅO`KCHGXTCUTXFEGCCG)/G

      Hauskaa puuhastelua ja toivottavasti viesti purku onnistuu ennen syksyä :)

    • TulevaVartija

      Vastaan mielelläni tuolle nimimerkille hmmmmm.Toivottavasti egosi ei ole pelkästään siellä haaroissasi ja etkä koskaan joudu pahoinpitelyn uhriksi taikka koskaan tarvitsemaan sen vartijan apua jota viestissäsi pidät itseäsi alempiarvoisena :)) Näitä ns.paskahommia on myöskin jonkun tehtävä koska silloin muuten sinä korkeakoulusta valmistuva hukkuisit siihen!! Ja mitä mennään sitten tullaan maalaisjärkeen sitä sinä et siellä koulussa tule ikinä oppimaan,meinaan käytöntö on aina eri kuin se sinun lukemasi teoria, jo armeijassa huomasi nämä ns.lukiolaiset oppineet kun ne vei metsään ne meinasit reppanat eksyä siellä,saatika tehdä kaminaan tulet jne.sääliksi kävi heitä,eipä ollut paljon lukemisesta apua korpimetässä.Kyllä oli kädentaito jäänyt vain siihen itsensä hyväilemiseen,kait ne siihenkin pyysi ojentamaan auttavaa kättä.

    • Varma kysymys

      Nimeä nyt ainakin kysytään ja sillä pääsee jo hyvään alkuun.

    • Haistakee fiddu

      K: Mitä pitää tehdä, jos joku asia ei mene niin kuin pitäisi?

      V: Perusta blogi ja hauku siellä kaikki. nimettömänä.

    • kylkyl1

      Paljonhan ne kysymykset vaihtelee mut ainakin omalla kohalla 40 ja sit varsinaisen kurssin käyneiden eroavaisuuksia kyseltiin mm. voimankäyttövälineiden kantamisesta jne

      ja sitten näitä perusasioita mitkä pitää hallita mm. Määrittele pakkotila, Määrittele milloin kysymys on voimankäytöstä / milloin hätävarjelusta , mitä laki määrittelee hätävarjelun liioittelun. Vartijalle sallitut voimankäyttövälineet, niiden kantamistapa, sallitut iskualueet tkp:lle ja patukalle.
      Kaasusumuttimen käyttö, etäisyydet , kohde alue sekä sumuttimen vaikutusalueet ( hengitys, limakalvot, silmät jne ) Vartioimistoiminnassa noudatettavat yleiset periaatteet toimittava oikein, tasapuolisesti sovinnollisuutta edistäen.....
      Milloin vartijalla on oikeus suorittaa kiinniotto ....
      Milloin vartijalla on oikeus poistaa henkilö...
      Onko vartijalla oikeus pääsyn estämiseen ? jos on niin milloin ?
      Vartijan asun käyttäminen
      Vartijakortin esittäminen

      yksi mitä on joskus ollut niin : saavut piirivartiointikohteelle josta on tullut LR- hälytys, paikanpäälle päästyä huomaat liikkeen lasin olevan rikki miten toimit ?

      On myös toimittava aiheuttamatta enempää haittaa / vahinkoa kuin se tehtävän suorittamiseksi on välttämätöntä kun otetaan huomioon blaablaablaa.....

      tuossa nyt jotain ....

    • akateeminen_vartija

      Kyllä on typerää täällä huudella vartijoille, että "minäpä olen korkeakouluopiskelija"...no kuule, niin olen ollut minäkin ja valmistunut tehnyt jo ne lopputyöni myös. Ei ollut muuten edes mielestäni mitenkään eläimellinen urakka.

      Meidän peruskurssilla oli montakin akateemista ihmistä eikä siinä kukaan asian suhteen mitään eroa tee. Aikuiset ihmiset kyllä tajuaa ihmisten tasavertaisuuden olevan jotakin vähän enemmän, kuin opiskelutausta...

    • Anonyymi

      Hyvää

    • Anonyymi

      Ovella koputtaa joku ventovieras. Mitä lataat pumppuhaulikkoon:

      1. Täyteinen
      2. Kumihauleja
      3. Kuparihauleja 2.75mm
      4. Lyijystä valmistettuja susihauleja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe