Voiko pitää yksin?

Rottafani

Ajattelin lähiaikoina hankkia rotan.minulla on ollut vain tähän mennessä 4 naaras rottaa. Siis haluaisin kysyä että voiko ottaa vain yhden uros rotan jos olen sen seurassa aina koulun jälkeen. aamut se olisi yksin, iltapäivällä saisi jousta vapaana minun seurassa.Vai pitääkö olla kaveri? Ja jos ostan sille kaverin niin mitä jos ne alkavatkin tapella keskenään? Siis voinko ottaa vain yhden? eroaako urosrotta naaraasta jotenkin siis luonteen ja hajun suhteen? haisevatko urokset enemmän? itselläni neljästä naaraasta vain yksi oli täysin ihmisenystävä kiipesi aina syliini kun katsoin telkkaria ja nukahti siihen kerälle, muut eivät välittäneet, ne vain tulivat ruokaa hakemaan.aina kun ne olivat vapaana huoneessani ja halusin ne luokseni huusin vain niille tui-tui ja tuitsut (tarkoitaa rottia) niin ne säntäsivät luokseni. Yleensä silloin tarjoan niille jotain hyvää ne jopa kiipesivät jalkaani pitkin ylös ruokaa saadakseen.Onko teille sattunut vastaanlaista? Rotta on muuten viisas eläin.

9

995

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • RottaWailer

   Luulisi sinun tietävän, jos sinulla on neljä rottaa ollut, että rottia ei MISSÄÄN tapauksessa saa pitää yksin! Ne ovat lauma eläimiä!!!
   T:ymmällään!

   • Rottafani

    Siksi kysynkin koska hiirissä ainakin poikia ei voi todellakaan pitää yhdessä ne tappavat toisensa ja vaikka olisivatkin kasvaneet yhdessä niin silti itselläni kävi näin elivät rauhassa kunnes yhtäkkiä toinen löytyi tapettuna kurkku raadeltuna.monesti käynyt näin siis sen takia olen varuillani ei ole kiva ostaa kahta rottaa ja löytää jonain päivänä toinen tapettuna.Olen nähnyt poikarottia samassa häkissä nuorina mutta entä kun ne tulevat täysikasvuisiksi, pärjäävätkö silloin?Ovatko urosrotat aggressiivisempia kuin naaraat?


  • Rattus87

   Minulla on itselläni yksi tyttö rotta joka asuu yksin hyökättyään kämppistensä kimppuun, kun yritin niitä sille kaveriksi, hyvin se on yksinkin elänyt, mutta en suosittele ostamaan vain yhtä jos on mahdollisuus kahteen tai useampaan.

   • Nanni

    ei ikinä rottaa yksin asumaan,luulisin sulla tuon kokemuksen kertoneen asian jos kerran neljä rottaa ollut,mul menos ekat kax rottaa ja tiän tuon..kannataisko lukee rottakirjoja??????!


  • Leena

   Rotta tarvitsee aina seuraa sukupuolesta riippumatta. Uroksissa on jonkin verran machoja yksilöitä, jotka eivät aina siedä muita rottia. Yhtä rottaa ei silti saa ottaa. Yksinäisestä rotasta ei ole läheskään yhtä paljon iloa kuin laumassa elävästä.

   Jos rotille tulee riitoja, tilannetta auttaa yleensä kolmannen rotan tuominen laumaan. Tällöin pomolla on kaksi "alaista" eikä se kiusaa yhtä niin paljon. Riidat voi ennakoida myös ottamalla heti alkuun kolme rottaa.

   Urokset ovat usein rauahllisempia kuin naaraat. Luonne on silti aina rottakohtainen asia eikä sukupuoli vaikuta siihen paljoakaan. Urokset ovat kooltaan isompia kuin naaraat ja saattavat merkata reviiriään innokkaammin, mutta meillä niin naaraat kuin uroksetkin ovat merkanneet.

   Rotta itse ei haise. Meillä ötökät pissivät pesäänsä ja se aiheuttaa hajua jonkin verran, mutta haju johtuu aina likaisesta häkistä. Pinta-alaltaan pieni häkki likaantuu nopeammin kuin suuri. Kuivikkeella on merkitystä; haapahake Mörtti Röpö sitoo hyvin hajua ja on itsessään miellyttävän tuoksuista. Tavallinen puru haisee niin kuivana kuin likaisena pahalta ja sitä paitsi se pölisee ärsyttäen rottien herkkiä hengityselimiä.

   Meillä rotat tulevat luokseni ja syliin varsinkin saadessaan herkkuja. Rotta rakastaa huomiota ja hellää ääntä ja hoivaa. Nimensä rotat oppivat, kun sitä toistellaan usein. Yleensä ne tulevat nimeltä kutsuttaessa luokse, mutta eivät aina. Rotat ovat tosiaan persoonia ja voi olla, että edellisistä rotistasi vain se yksi oli ihmisrakas ja muut seikkailijoita. Itse olen totuttanut rottani minuun ja pidän niitä sylissäni usein. Näin ne oppivat, että ihmisen luo voi tulla.

   http://www.geocities.com/leenanrotat

   • Rottafani

    Kiitos kaikkille vastanneille, päädyin siihen tulokseen että hankin 2 poikarottaa, saa nähdä mitä seuraa otan ne samast poikueesta jotta ne jo tuntisivat toisensa entuudestaan.Moro!


  • Anonyymi

   ELI VOINKO OSTAA YHDEN UROS ROTAN YKSIN ASUMAAN

   • Anonyymi

    Osta kaksi.


   • Anonyymi

    Voit, jos haluat rottasi masentuvan ja mahdollisesti kuolevan yksinäisyyteen ja apaattisuuteen, mutta se on eläinrääkkäystä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

   Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
   Maailman menoa
   176
   1329
  2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

   Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
   Maailman menoa
   311
   1050
  3. Jokohan se viimein myöntäisi

   Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
   Ikävä
   144
   994
  4. RIP Lauri Paavola

   Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
   Maailman menoa
   23
   987
  5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

   Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
   Ikävä
   96
   862
  6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

   Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   225
   844
  7. Tiedätkö näen

   sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
   Ikävä
   59
   835
  8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

   Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
   Maailman menoa
   84
   808
  9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

   Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
   Ikävä
   51
   768
  10. Ehdin aamulla

   ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
   Ikävä
   122
   752
  Aihe