Voiko pitää yksin?

Rottafani

Ajattelin lähiaikoina hankkia rotan.minulla on ollut vain tähän mennessä 4 naaras rottaa. Siis haluaisin kysyä että voiko ottaa vain yhden uros rotan jos olen sen seurassa aina koulun jälkeen. aamut se olisi yksin, iltapäivällä saisi jousta vapaana minun seurassa.Vai pitääkö olla kaveri? Ja jos ostan sille kaverin niin mitä jos ne alkavatkin tapella keskenään? Siis voinko ottaa vain yhden? eroaako urosrotta naaraasta jotenkin siis luonteen ja hajun suhteen? haisevatko urokset enemmän? itselläni neljästä naaraasta vain yksi oli täysin ihmisenystävä kiipesi aina syliini kun katsoin telkkaria ja nukahti siihen kerälle, muut eivät välittäneet, ne vain tulivat ruokaa hakemaan.aina kun ne olivat vapaana huoneessani ja halusin ne luokseni huusin vain niille tui-tui ja tuitsut (tarkoitaa rottia) niin ne säntäsivät luokseni. Yleensä silloin tarjoan niille jotain hyvää ne jopa kiipesivät jalkaani pitkin ylös ruokaa saadakseen.Onko teille sattunut vastaanlaista? Rotta on muuten viisas eläin.

9

987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RottaWailer

      Luulisi sinun tietävän, jos sinulla on neljä rottaa ollut, että rottia ei MISSÄÄN tapauksessa saa pitää yksin! Ne ovat lauma eläimiä!!!
      T:ymmällään!

      • Rottafani

        Siksi kysynkin koska hiirissä ainakin poikia ei voi todellakaan pitää yhdessä ne tappavat toisensa ja vaikka olisivatkin kasvaneet yhdessä niin silti itselläni kävi näin elivät rauhassa kunnes yhtäkkiä toinen löytyi tapettuna kurkku raadeltuna.monesti käynyt näin siis sen takia olen varuillani ei ole kiva ostaa kahta rottaa ja löytää jonain päivänä toinen tapettuna.Olen nähnyt poikarottia samassa häkissä nuorina mutta entä kun ne tulevat täysikasvuisiksi, pärjäävätkö silloin?Ovatko urosrotat aggressiivisempia kuin naaraat?


    • Rattus87

      Minulla on itselläni yksi tyttö rotta joka asuu yksin hyökättyään kämppistensä kimppuun, kun yritin niitä sille kaveriksi, hyvin se on yksinkin elänyt, mutta en suosittele ostamaan vain yhtä jos on mahdollisuus kahteen tai useampaan.

      • Nanni

        ei ikinä rottaa yksin asumaan,luulisin sulla tuon kokemuksen kertoneen asian jos kerran neljä rottaa ollut,mul menos ekat kax rottaa ja tiän tuon..kannataisko lukee rottakirjoja??????!


    • Leena

      Rotta tarvitsee aina seuraa sukupuolesta riippumatta. Uroksissa on jonkin verran machoja yksilöitä, jotka eivät aina siedä muita rottia. Yhtä rottaa ei silti saa ottaa. Yksinäisestä rotasta ei ole läheskään yhtä paljon iloa kuin laumassa elävästä.

      Jos rotille tulee riitoja, tilannetta auttaa yleensä kolmannen rotan tuominen laumaan. Tällöin pomolla on kaksi "alaista" eikä se kiusaa yhtä niin paljon. Riidat voi ennakoida myös ottamalla heti alkuun kolme rottaa.

      Urokset ovat usein rauahllisempia kuin naaraat. Luonne on silti aina rottakohtainen asia eikä sukupuoli vaikuta siihen paljoakaan. Urokset ovat kooltaan isompia kuin naaraat ja saattavat merkata reviiriään innokkaammin, mutta meillä niin naaraat kuin uroksetkin ovat merkanneet.

      Rotta itse ei haise. Meillä ötökät pissivät pesäänsä ja se aiheuttaa hajua jonkin verran, mutta haju johtuu aina likaisesta häkistä. Pinta-alaltaan pieni häkki likaantuu nopeammin kuin suuri. Kuivikkeella on merkitystä; haapahake Mörtti Röpö sitoo hyvin hajua ja on itsessään miellyttävän tuoksuista. Tavallinen puru haisee niin kuivana kuin likaisena pahalta ja sitä paitsi se pölisee ärsyttäen rottien herkkiä hengityselimiä.

      Meillä rotat tulevat luokseni ja syliin varsinkin saadessaan herkkuja. Rotta rakastaa huomiota ja hellää ääntä ja hoivaa. Nimensä rotat oppivat, kun sitä toistellaan usein. Yleensä ne tulevat nimeltä kutsuttaessa luokse, mutta eivät aina. Rotat ovat tosiaan persoonia ja voi olla, että edellisistä rotistasi vain se yksi oli ihmisrakas ja muut seikkailijoita. Itse olen totuttanut rottani minuun ja pidän niitä sylissäni usein. Näin ne oppivat, että ihmisen luo voi tulla.

      http://www.geocities.com/leenanrotat

      • Rottafani

        Kiitos kaikkille vastanneille, päädyin siihen tulokseen että hankin 2 poikarottaa, saa nähdä mitä seuraa otan ne samast poikueesta jotta ne jo tuntisivat toisensa entuudestaan.Moro!


    • Anonyymi

      ELI VOINKO OSTAA YHDEN UROS ROTAN YKSIN ASUMAAN

      • Anonyymi

        Osta kaksi.


      • Anonyymi

        Voit, jos haluat rottasi masentuvan ja mahdollisesti kuolevan yksinäisyyteen ja apaattisuuteen, mutta se on eläinrääkkäystä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11241
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3133
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2984
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1785
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1754
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    9. 85
      1738
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe