Voiko pitää yksin?

Rottafani

Ajattelin lähiaikoina hankkia rotan.minulla on ollut vain tähän mennessä 4 naaras rottaa. Siis haluaisin kysyä että voiko ottaa vain yhden uros rotan jos olen sen seurassa aina koulun jälkeen. aamut se olisi yksin, iltapäivällä saisi jousta vapaana minun seurassa.Vai pitääkö olla kaveri? Ja jos ostan sille kaverin niin mitä jos ne alkavatkin tapella keskenään? Siis voinko ottaa vain yhden? eroaako urosrotta naaraasta jotenkin siis luonteen ja hajun suhteen? haisevatko urokset enemmän? itselläni neljästä naaraasta vain yksi oli täysin ihmisenystävä kiipesi aina syliini kun katsoin telkkaria ja nukahti siihen kerälle, muut eivät välittäneet, ne vain tulivat ruokaa hakemaan.aina kun ne olivat vapaana huoneessani ja halusin ne luokseni huusin vain niille tui-tui ja tuitsut (tarkoitaa rottia) niin ne säntäsivät luokseni. Yleensä silloin tarjoan niille jotain hyvää ne jopa kiipesivät jalkaani pitkin ylös ruokaa saadakseen.Onko teille sattunut vastaanlaista? Rotta on muuten viisas eläin.

9

1051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RottaWailer

      Luulisi sinun tietävän, jos sinulla on neljä rottaa ollut, että rottia ei MISSÄÄN tapauksessa saa pitää yksin! Ne ovat lauma eläimiä!!!
      T:ymmällään!

      • Rottafani

        Siksi kysynkin koska hiirissä ainakin poikia ei voi todellakaan pitää yhdessä ne tappavat toisensa ja vaikka olisivatkin kasvaneet yhdessä niin silti itselläni kävi näin elivät rauhassa kunnes yhtäkkiä toinen löytyi tapettuna kurkku raadeltuna.monesti käynyt näin siis sen takia olen varuillani ei ole kiva ostaa kahta rottaa ja löytää jonain päivänä toinen tapettuna.Olen nähnyt poikarottia samassa häkissä nuorina mutta entä kun ne tulevat täysikasvuisiksi, pärjäävätkö silloin?Ovatko urosrotat aggressiivisempia kuin naaraat?


    • Rattus87

      Minulla on itselläni yksi tyttö rotta joka asuu yksin hyökättyään kämppistensä kimppuun, kun yritin niitä sille kaveriksi, hyvin se on yksinkin elänyt, mutta en suosittele ostamaan vain yhtä jos on mahdollisuus kahteen tai useampaan.

      • Nanni

        ei ikinä rottaa yksin asumaan,luulisin sulla tuon kokemuksen kertoneen asian jos kerran neljä rottaa ollut,mul menos ekat kax rottaa ja tiän tuon..kannataisko lukee rottakirjoja??????!


    • Leena

      Rotta tarvitsee aina seuraa sukupuolesta riippumatta. Uroksissa on jonkin verran machoja yksilöitä, jotka eivät aina siedä muita rottia. Yhtä rottaa ei silti saa ottaa. Yksinäisestä rotasta ei ole läheskään yhtä paljon iloa kuin laumassa elävästä.

      Jos rotille tulee riitoja, tilannetta auttaa yleensä kolmannen rotan tuominen laumaan. Tällöin pomolla on kaksi "alaista" eikä se kiusaa yhtä niin paljon. Riidat voi ennakoida myös ottamalla heti alkuun kolme rottaa.

      Urokset ovat usein rauahllisempia kuin naaraat. Luonne on silti aina rottakohtainen asia eikä sukupuoli vaikuta siihen paljoakaan. Urokset ovat kooltaan isompia kuin naaraat ja saattavat merkata reviiriään innokkaammin, mutta meillä niin naaraat kuin uroksetkin ovat merkanneet.

      Rotta itse ei haise. Meillä ötökät pissivät pesäänsä ja se aiheuttaa hajua jonkin verran, mutta haju johtuu aina likaisesta häkistä. Pinta-alaltaan pieni häkki likaantuu nopeammin kuin suuri. Kuivikkeella on merkitystä; haapahake Mörtti Röpö sitoo hyvin hajua ja on itsessään miellyttävän tuoksuista. Tavallinen puru haisee niin kuivana kuin likaisena pahalta ja sitä paitsi se pölisee ärsyttäen rottien herkkiä hengityselimiä.

      Meillä rotat tulevat luokseni ja syliin varsinkin saadessaan herkkuja. Rotta rakastaa huomiota ja hellää ääntä ja hoivaa. Nimensä rotat oppivat, kun sitä toistellaan usein. Yleensä ne tulevat nimeltä kutsuttaessa luokse, mutta eivät aina. Rotat ovat tosiaan persoonia ja voi olla, että edellisistä rotistasi vain se yksi oli ihmisrakas ja muut seikkailijoita. Itse olen totuttanut rottani minuun ja pidän niitä sylissäni usein. Näin ne oppivat, että ihmisen luo voi tulla.

      http://www.geocities.com/leenanrotat

      • Rottafani

        Kiitos kaikkille vastanneille, päädyin siihen tulokseen että hankin 2 poikarottaa, saa nähdä mitä seuraa otan ne samast poikueesta jotta ne jo tuntisivat toisensa entuudestaan.Moro!


    • Anonyymi

      ELI VOINKO OSTAA YHDEN UROS ROTAN YKSIN ASUMAAN

      • Anonyymi

        Osta kaksi.


      • Anonyymi

        Voit, jos haluat rottasi masentuvan ja mahdollisesti kuolevan yksinäisyyteen ja apaattisuuteen, mutta se on eläinrääkkäystä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      234
      16750
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      26
      2143
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1720
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1102
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      748
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe