Sivuääni sydämessä

suru puserossa

Meidän terrieri-papalla, 12 v todettiin sivuääni sydämessä. Itse asissa vein koiran lääkäriin väsymyksen ja omituisen korvavaivan vuoksi. Jos korvan lehteä hipaisi niin koira ulahti, tosin trimmasin ja nypin korvakarvat ennen lääkäriin menoa ja koira ei silloin sanonut mitään. Lääkäri löysi pientä punoitusta "väärästä" korvasta eli siltä puolelta mitä koira ei varonut. Antibiootteja ja kortisonia lääkkeeksi. Samalla kuunteli sydämen ja siellähän oli sivuääni joten verenpainelääkkeet myös mukaan. Väsymys johtui siis siitä.
Nyt ollaan syöty reilu viikko lääkkeitä ja tuntuu ettei mikään niistä tehoa, koira on joka toinen päivä väsynyt ja kipeän oloinen, kun sitten toisina päivinä on kutakuinkin normaalin oloinen. Koira syö ja juo normaalisti, ulkoilemaan lähtee melko reippaana jos sen ensiksi saa herätettyä. Kaulapnnan pujoittaminen kaulaan on taitolaji, pelkää vietävästi että kosken samalla korvaan. Voisikohan nyt olla sen kanssa niin että kipua ei enää ole mutta pelko kivusta on jäänyt? Eilenkin koira oli sylissä jolloin koskin korvaan ja sille alueelle muutoinkin ja koira ei reagoinut mitenkään.
Koiran yleisterveys on ollut hyvä ja nämä kaikki on tullut lyhyessä ajassa, korvavaiva kolmatta viikkoa ja väsymys tuli samoihin aikoin. Koira ei ole yskinyt tai väsynyt lenkeillä aikaisemmin.

Mietin että onko kenelläkään kokemuksia moisista vaivoista, onko kyse edes korvasta vai voiko olla jokin muu syy ja minkälainen ennuste sydänvikaisella koiralla on? Pitääkö jo alkaa miettimään sitä pahinta vaihtoehtoa vai kestääkö vaikutuksen tuleminen kauan? Ostan valjaat jos se helpottaisi koiran ulos lähtemistä.

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

4

4553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ergergerg

      En oikein osaa sanoa tuosta korvavaivasta, mutta sydämen sivuääni ei välttämättä ole vakava asia.
      Sen tiedän siitä, että itse olen kolmikymppinen mies ja minulla on syntymästä asti ollut sydämessä sivuääni ja vieläkin olen hengissä ;)

    • sydämessä

      se verran on kokemusta, että jos sydämessä on vajaatoimintaa se saattaa aiheuttaa väsymystä ja hengenahdistusta ja voi aiheuttaa veden kerääntymistä esim. keuhkoihin. Siihen on olemassa lääke jolla koiran oloa voidaan parantaa, ensin täytyisi tietenkin tutkia, ettei koiralla ole mitään tulehdusta ja lääkitä se kuntoon, kipu korvassa voi johtua juuri jostain tulehduksesta, antibiootin pitäisi siihen "purra". Osta ihmeessä valjaat, se kipu voi johtua vaikka kaularangasta, jolloin kipu säteilee vaikkapa korvaan? Sydänlääkkeen aloittaminen jatkuu yleensä koiran loppuelämän, mutta jos se helpottaa asiaa niin eikö se ole silloin ok.

    • ei ongelmia

      meillä on 8-vuotiaalla koiralla lievä sivuääni, ei ole koskaan aiheuttanut mitään ongelmia eikä lääkitystä kuulemma tarvita kun ei ole oireita (yskä, hengitysongelmat).

      Jos väsymys ja kipuilu ei mene ohi, niin etsi toinen eläinlääkäri ja pyydä katsomaan korva uudestaan. Ei ole ensimmäinen kerta kun eläinlääkäri hutiloi diagnoosissaan.

      • tipsulla

        Minulla oli 2 tiibetinspanielia.Nyt enään yksi.Kummallakin on todettu sydämen vajaatoiminta.Ville kuoli viime kesänä.Sydän ei enään jaksanut.Ville eli 13 vuotiaaksi.Ville sairasti sydäntään 2,5 vuotta.Vaiva ilmeni kun lenkillä väsyi.Aluksi ei ollut yskää ollenkaan.Vuosi ennen kuolemaa alkoi yskimään.Nesteenpoisto lääkitystä itse säätelin oireiden mukaan.Sai vielä kolmannen lääkkeen vaivaan.Loppu ajasta oli niin väsynyt.Oli tasapaino häiriöitä.Tuli epilepsiakohtauksia.Sitten tuli se aamu kun piti raskas päätös tehdä.
        Minulle jäi vielä yksi tipsu.Hän on sairastanut sydänvaivaa vuoden ja 2 kuukautta.Lääkitys on ollut tuon ajan.Vaiva huomattiin kun käytin koiraa lääkärissä muun asian takia.Hänellä todettiin munuaisten vajaatoiminta.Yskää ei ole.Kävelee lenkillä reippaasti.Koira on 14 vuotta vanha.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe