Miksi Englantia ihannoidaan?

Tang

Olen itse asunut nyt pari vuotta Englannissa. En ole koskaan ihannoinut Englantia, mutta lahinna suhtautunut Englantiin(/Iso-Britanniaan) lahinna neutraalisti. Tanne muutettuani ajatelin alkuvaikeuksien menevan ohi ja asettuvani tanne pian, mutta toisin on kaynyt. En voi sietaa nykyista asuinmaatani, enka voi ymmartaa miksi jotkut ihmiset Englantia ihannoivat.Tassa tekstissa todellakin paastan hieman sauhuja joten herkkasieluiset varokaa :) Tarkoitukseni on nostaa naita huonompia asioita esille, koska niin moni ystavani jaksaa jankuttaa kuinka onnekas olen kun olen niin ihanassa maassa, eivatka he koskaan huomaa mitaan vikaa Englannissa.
Seuraavassa asioita mitka nostavat itsellani karvat pystyyn;

- Joka paikassa on likaista ja torkyista. Roskia ja saasteita, ja kaupunkien keskustoista puuttuu luonto. Jos sitten on puisto, niin takalainen puisto tarkoittaa nurmikkoplanttia ja siina pari puuta keskella. Tylsaa ja mielikuvituksetonta. Ei kukkia, ei siltoja, ei lampia, ei metsapalstoja jne. Ja jokatapauksessa puistotkin ovat roskaisia ja vesi kaupunkien kanavissa torkyista.

- Kaikki on kallista. Ja tarkoitan kaikki. Laskut ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna (esim. sahkolasku Suomessa esim. 50 euroa, taalla n.700 euroa n.3 kuukaudelta). Ruoka on kallista ja huonoa. Esim.vihannesvalikoimat kaupoissa surkeat ja laatu huono - ostat pakkauksen tomaatteja (ei, niita ei voi ostaa supermarketista irtona, pakko ostaa perhepakkaus) niin se on parissa paivassa homeessa. Hedelmiakaan ei voi aina ostaa koska ne ovat niin sikahintaisia, tai huonolaatuisia.

- Ihmiset ovat toykeita, royhkeita ja kaytostavat puuttuvat. Muutama ihana poikkeus toki loytyy, mutta paasaantoisesti engelsmannit ovat aanekkaita, tonivat ihmisia kaduilla, eivat vaista muita, eivat auta muita jne. Eivat, vaikka itse olisit heille ystavallinen.

- Paikallinen biletyskulttuuri on sita etta juodaan aivan torkeat kannit, ja sitten sikaillaan olan takaa. Huudetaan ja karjutaan kadulla baarista poistuttaessa, haastetaan riitaa jne. Naisten pitaa tottakai pukeutua vain ja ainoastaan korkokenkiin ja pikkupikkumekkoihin jotka paljastavat ihan liikaa, ja kayttaytya hutsumaisesti. Miehet taas oykkaroivat ja kayttaytyvat maailman omistajan elkein - on shokki jos nainen ei olekaan ihastunut aaliomaisiin rasvaisiin kommentteihin joita mies viljelee.. Miesporukassa pitaa tottakai ulvoa jotain futislauluja baarista poistuttaessa- mita valia jos ihmiset koittaa nukkua viereisissa taloissa. Toki onneksi on pienempia tapahtumia mihin kokoontuvat esim. tietyn musiikin ihan "oikeat" fanit ja siella voi nauttiakin, mutta nama isommat ns. menomestat ja baarit/pubit ovat enemmistona.

- Kierratys puuttuu, kaikki pakataan muoviin ja muovit, lasit jne heitetaan samaan roska-astiaan. Joissain paikoissa toki on lajittelu mahdollista, mutta ei meidan kaupungissa. Tuntuu pahalta viskoa lasipullot pois, niita ei siis voi esim. Suomen tapaan vieda kauppaan kierratettavaksi. Sanomalehdet myos, roskiin vain ja kaatopaikalle. Maitokin on muovipulloissa, ja muovit roskiin.

-Pyorailu on harvinaista. Melkeinpa kaikki kulkevat julkisilla tai omilla autoilla. Pyorailya olisi kiva harrastaa mutta se on vaarallista- pyoratiet ovat harvassa ja autoilija on kuningas. Ystavani joutui onnettomuuteen n. puoli vuotta sitten, autoilija pakeni paikalta. Eipa ole ystavani uskaltanut enaa sen jalkeen ajaa..

-Tyopaikoilla tyontekijat ovat huonossa asemassa. Lait tukevat enemman tyonantajaa. Ylitoita on tehtava (joskus ilman palkkaa), lomia on vahan, aikataulut saa viime tingassa ja niita voi tyonantaja muutella mielin maarin. Jos valitat, voit saada helpolla potkut.

- Kaikki on kovin ulkonakokeskeista. Juorulehdet jyllaavat, ja tarkeimmat uutiset koskevat julkkisten suhteita tai vaatevalintoja. Naisten suurin huolenaihe on oikeat meikit ja oikeat vaatteet. Hiusten blondaus/varjays, tekorusketus, hampaiden valkaisu jne on oltava tai olet huono nainen. Itsekin olen kuulemma kummajainen kun en ole ikina ollut solariumissa - enka mene.

- Rikollisuus. Ikina ennen ei ole missaan maassa tarvinnut pelata kadulla kulkiessa (ok, paitsi ehka New Yorkin metrossa&Harlemissa yolla), jopa paivasaikaan. Silmitonta vakivaltaa tapahtuu joka paiva, ja uutisista saa lukea kuinka ihmisten kimppuun kaydaan ilman syyta, aivan yhtakkia. Yleensa syypaina ovat paikalliset teinit, joiden paaasiallinen ajanvietto on juominen ja pilven poltto. Ihmisten kimppuun sitten hyokataan esim. ulkonaon vuoksi (Esim. Sophie; goottitytto joka hakattiin ja poljettiin kuoliaaksi erilaisen ulkonakonsa vuoksi), ja naisia ja tyttoja raiskataan keskella paivaa.

- Kengilla kuljetaan sisallakin. Suomalaisena arsyttaa, joka paikka likaisena ja polyisena... itse kuljen kotonani tohveleilla (mieluusti kulkisin sukkasilteen), mutta kamppakaverit ja vieraat eivat suostu ottamaan kenkiaan pois edes minun huoneessani.

- Moni asia on vanhanaikaista ja hidasta. Esim pankissa asiointi, tai postissa asiointi. Esimerkkina rahansiirto tililta toiselle tilille toiseen maahan; pankissa pitaa asioida, mutta et voi hoitaa asiaa yhdella tiskilla. Sinut ohjataan "palvelupuhelimelle", jossa sitten saat puhua useamman eri henkilon kanssa, toistaa samoja asioita, vaantaa rautalangasta mita haluat,pinnistella etta itsekin kuulisit ja ymmartaisit koska linja on huono tai toisessa paassa oleva henkilo puhuu vahvalla skottilaisella tai intialaisella aksentilla, ja viimein, n.40 minuutin paasta saat asian hoidettua.

ARGH! Tassapa tata jurnutusta :) Kommentoikaa asiallisesti, lahinna kuulisin muiden nakemyksia ko. pointteihin, tai josko olisi muita ihmisia keilla on ollut samoja tuntemuksia. Joskus tuntuu etta olen ainoa joka ei viihdy Englannissa.
Tiedan etta tekstini voi vaikuttaa erittain kitkeralta, mutta tama on vain mielipiteeni - se minulle sallittakoon? Ystavanikin saavat rauhassa rakastaa Englantia, mitapa mina siita.
Ja, ennen kuin joku ehtii sanoa, niin ei, en valitettavasti viela voi muuttaa pois vaikka haluaisinkin. Odotan sita kylla.

14

1827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ihannoida

      Muuten asiallinen juttu, mutta tämä kylläkin kuuluu Venäjä -palstalle. Olet kirjoittanut myös maan nimen väärin. Sen pitää olla Venäjä.

      • Tang

        :D Haha- ehkapa olet oikeassa. Kiitos, sain viikon naurut! ;)


    • ...

      Mä oon asunut Lontoossa yhteensä 8 kk. Tykkäsin olla siellä kun olin vain lyhyen ajan. En voinut myös sietää sitä likaa ja saastaisuutta. Kun oli päivän kaupungilla, oli illalla räkä aivan mustaa... Kaikki on jätkyttävän kallista. Ainoo hyvä puoli Lontoossa on se että siellä on paljon nähtävää, joka siitä tekeekin oivan turisti kaupungin mutta huonon asuinpaikan. Toinen huono juttu oli se että sataa paljon. Onhan niitä aurinkoisiakin päiviä, mutta melkein sataa enemmän kun mitään muuta. Toinen asia mihin kiinnitin huomioo on huonosti rakennetut talot. Muistan sen, aina kun oli kovempi tuuli, talon sisällä olevat kokolattiamatot (vihaan niitä!) nousivat kirjaimellisesti noin 10 cm ilmaan! Ne pysyivät lattialla vain sen takia että ne olivat seinistä kiinni. Tiedän myös hotelleja etelässä jotka eivät päästä englantilaisia asukkaiksi heidän huonon käytöksensä takia... Ei kovin hyvää mainetta maalle jonka ihmisiä kehutaan sivistyneiksi... Saako kysyä että minkä takia asut siellä jos et tykkää?

    • juitsuitjussi

      jotka ei asiasta mitään tiedä

    • monia nakemyksia

      Olen itse asunut taallan jo nelja vuotta ja viihtynyt erinomaisesti. Sijaintina siis West Yorkshire. Luontoa loytyy ja kivoja puistoja seka istutuksia. Ihan lahelta keskustaa. Totta on, etta kierratys ja ymparisto asiat ovat valovuosien paassa Suomesta, mutta onneksi ollaan menossa parempaa suuntaan. Ainakin taman councilin alueella.

      On myos totta, etta lammitys ja ym. on kallista ja on todellakin oppinut arvostamaan asioita joita piti Suomessa itsestaan selvyytena. Oloni varmaan tekee helpommaksi se, etta jaan kamppani ainoastaan avomieheni kanssa ja meilla otetaan kengat heti pois kun tullaan sisalle. Kylpparissa on kaakelit, niin seinissa kuin lattiassakin ja olohuoneessa on puulattia. Makuuhuoneen kokolattia matto kylla ottaa valilla paahan, mutta senkin kanssa on oppinut elamaan.

      Ihmiset joita olen kohdannut ovat olleet paaasiassa ystavallisia. Tietty suureen joukkoon mahtuu monta kulkijaa, aivan kuten Suomessakin. Tama nakemys ei siis rajoitu pelkastaan tanne pohjoiseen, vaan aikaa on tullut vietettya myos etelassa. Lontoo on tosin oma maailmansa ja aito Englanti sijaitsee mielestani jossain aivan muualla.

      Tyopaikalla meilla on hyva yhteishenki ja ollaan istuttu iltaa yhdessa, pomot mukaan lukien. Osallistuttu hyvantekevaisyys tempauksiin ym. On varmaankin aivan tyopaikasta kiinni millainen ilmapiiri vallitsee. Olen myos taalla asuessani solminut ystavyyssuhteita, jotka kestavat toivon mukaan loppu elaman. Olen kiinnostunut muodista, mutta en kay solariumissa eika moni muukaan tuntemani ihminen.

      Parasta tassa saaressa on omasta mielestani se, etta voin olla oma itseni. Ihmisilla on rento asenne elamaan ja kun kerron olevani Suomesta se herattaa yleensa vaan positiivisia ajatuksia ja mielenkiintoa. Vakivaltaa ja humalahakuisuutta toki loytyy, mutta samaa voi sanoa myos Suomesta, vaikka olenkin kotoisin pienelta paikkakunnalta. Suomella ja Britannialla on molemmilla hyvat ja huonot puolensa ja minulta onkin usein kysytty kummassa maassa viihdyn paremmin. Yleensa vastaan, etta molemmat ovat yhta "rakkaita", eri syista tosin. Mukavaa kevatta sinulle. "When in Rome do as Romans do"... tai jotakin sinne pain:)

      • Tang

        muualla on tosiaan asiat paremmin.Lontoossa tosiaan on sentaan kulttuuria, tapahtumia ja nakemista mitka kylla ovat mielenkiintoisia. Itse asun Manchesterissa, jota nyt ei todellakaan voi sanoa kovin kauniiksi tai vetoavaksi paikaksi.. toisaalta vanhat teolliset tiilirakennukset kylla viehattavat.
        Asun taalla viela ainakin toistaiseksi avopuolison ja omieni toiden takia, ehka enemman avokin kun hanella on todella mielenkiintoisia proggiksia paalla. Taalla pysymisessa painaa enemman halu pysya avokin kanssa yhdessa kuin asuinpaikka - ei tata ikuisuuksia onneksi kesta :)
        Mukava kuulla kuitenkin muiden kommentteja, jotenkin keventaa mielta, kiitos siita.


      • monia nakemyksia
        Tang kirjoitti:

        muualla on tosiaan asiat paremmin.Lontoossa tosiaan on sentaan kulttuuria, tapahtumia ja nakemista mitka kylla ovat mielenkiintoisia. Itse asun Manchesterissa, jota nyt ei todellakaan voi sanoa kovin kauniiksi tai vetoavaksi paikaksi.. toisaalta vanhat teolliset tiilirakennukset kylla viehattavat.
        Asun taalla viela ainakin toistaiseksi avopuolison ja omieni toiden takia, ehka enemman avokin kun hanella on todella mielenkiintoisia proggiksia paalla. Taalla pysymisessa painaa enemman halu pysya avokin kanssa yhdessa kuin asuinpaikka - ei tata ikuisuuksia onneksi kesta :)
        Mukava kuulla kuitenkin muiden kommentteja, jotenkin keventaa mielta, kiitos siita.

        Itse en tunne Manchesteria muuten kuin shoppailu ja clubbailu reissujen perusteella ja ei sita todellakaan voi kauniiksi sanoa:) Manchesterin ongelma varmaan juurtaa osaltaan siita, etta se rakennettiin alunperin juunri tekstiiliteollisuutta, ei ihmisia silmalla pitaen. Isolla citylla on myos ison cityn ongelmat. Jos kiinnostaa vaihtaa ajatuksia niin sahkoposti on [email protected]


    • Monta kertaa käynyt

      - Brittiläinen kultturi on hyvää - pintti kerrallaan.
      - Perinteet ovat, näkyvät ja ne voi tuntea.
      - Tietää aina, että loma loppuu ja lento kotiin odottaa ;-)

      PS Britit ovat saaneet talouselämän jotenkin jaloilleen pitkän taantuman jälkeen. Paljolti kiitokset Thatcherin ja Blairin, jotka ovat kyenneet vapauttamaan taloutta.

    • mieltä

      Englanti on työpaikkani keskuudessa tunnettu itä-venäjänä. Harva haluaa lähteä mutta moni haluaa pois. Toki pubi kulttuurista pitävä viihtyy mainiosti pari viikkoa. Ohjeenamme onkin maasta poistuttaessa potkaista lujasti jotta saari pikkuhiljaa lipuisi amerikkaan päin.. :)

      • ...

        em.


    • 5v asunut

      Olen osin samaa mielta kanssasi, mutta joka maasta loytyy hyvat ja huonot puolensa.

      Roskaista on kaupungeissa, varmaan siksi kun ihmisia on paljon.

      Oletko kaynyt useammaskin marketissa niita vihanneksia ja hedelmia katsomassa? Ainakin niissa missa mina kayn (Tesco, Sainsbury's) saa hyvalaatuisia kasviksia ja hedelmia ja jopa ihan irtona.

      Ihmiset tuntuvat olevan pinnallisia, eivat onneksi kaikki. Ehka on enemmankin kyse tyylista kommunikoida ja se suomalainen tapa on minullekin parempi.

      Osataan sita suomessakin kannata ja tapella, luepa vaikka verkkohesaria, esim. vapun tapaukset helsingissa. Ja tuskin kaikki kaannaaminen ja rahinointi ylittaa uutiskynnysta...

      Harmi jos heitat kierratettavat pullot ja muovit roskiin, kannattaa ottaa asioista selvaa niin loydat kierratyspaikat. Todennakoisin paikka on lahimman ison marketin luona. Olen asunut tassa maassa useammassa paikassa ja kaikissa on haettu kierratettavat kotoa, niissa kunnan jakamissa muovilaatikoissa. Ihme jos ei toimisi teillakin pain nain.

      Ma olen aina kayttanyt nettipankkia raha-asioiden hoitoon, toimii hyvin. Tosin hitaammin kuin suomessa. Pankin konttorissa en ole asioinut vuosiin...

      Mutta koita jaksaa, ainahan sita voi muuttaa takaisin suomeen ja vaikka uudestaan tanne jos silta tuntuu.

    • vink9

      Itse olen kylla tykannyt asua Englannissa. En kokenut minkaanlaista kulttuurishokkia tanne
      tullessani, joten suomalaisten luulisi hyvin sopeutuvan englantilaiseen menoon. Ehdoton plussa on paljon suuremmat valikoimat melkein kaikessa, Suomessa joutuu tyytymaan siihen mita sattuu loytamaan tai tilaamaan kalliilla rahalla ulkomailta. En kylla ole missaan vaiheessa tormannyt paineeseen hampaiden valkaisemiseen ja itsensa ruskettamiseen. Nuoret naiset tuntuvat joskus kulkevan paljon vahemmissa hepenissa kuin Suomessa, mutta eipa se minua juuri haittaa - osaan olla oma itseni. En rusketu, valtan muutenkin aurinkoa ja kaytan aurinkosuojaa, silla syopa ei juurikaan houkuta. Jos lukee pelkkia juorulehtia, pyorivat tarkeimmat uutiset tietenkin julkkisten ymparilla - kylla taalla muitakin lehtia julkaistaan. Ehkapa olet vain vaarassa seurassa.

      Tietyt asiat pistavat kylla silmaan, etenkin tuo torkyisyys. Talot nayttavat olevan huonossa kunnossa ja roskia on joisskain paikoissa kaikkialla. Asuinpaikka siis vaikuttaa viihtyvyyteen. Itse en ainakana oleta mitaan luksusasuntoa, jos ei siihen ole varaa. Kylla niita ankeita paikkoja Suomessakin riittaa! Lammitys on myos kallista, joten taloissa on kylma! Eli tohvelit jalkaan ja lisaa vaatetta paalle.
      Kylmyydessa alkaa vahitellen ymmartamaan englatilaisten tee-, kokolattia- ja kylpemisinnon... Asumisen kallius on kylla huono juttu.

      Kierratys kylla onnistuu taallakin, silla lehdet, lasipullot ja vanhat vaatteet voi laittaa kotoa haettavaan kierratyslaatikkoon, mutta muovipullojen kierratys puuttuu. Panttipulloihin tottuneena harmittaa heittaa tyhjat muovipullot suoraan roskiin.

      Vihannesten pilaantumista olen myos ihmetellyt, esim. tomaatit saattavat olla homeessa jo
      seuraavan tai sita seuraavana paivana! Muuten vihanneksia ja hedelmia saa suht edullisesti suurista supermarketeista, mutta jos sita superhyper Tescoa ei ole lahella, terveellinen
      elaminen voi tulla aika kalliiksi. Toisaalta vihannekset ja hedelmat eivat mielestani ole kovinkaan halpoja Suomessakaan. Ruoka ei mielestani ole taalla huonoa, silla asun talla hetkella englantilaisen rouvan hoteissa ja syomme suht perinteista englantilaista ruokaa, joka tosin on aika raskasta, mutta ihan hyvaa. Pidan erityisesti Yorkshire puddingeista :) Eniten kyllastyttaa syoda voileipia lounaaksi, mutta se johtuu vana omasta laiskuudesta silla en ole jaksanut muuta laittaa ja voileipa on helppo napata kaupan hyllylta.

      Telkkarissa on viime aikoina ollut tosi paljon uutisia hirveista puukotustapauksista, jotka vahan kylla mietityttavat. Esim. eilen oli uutinen teinipojasta, joka oli koytetty puuhun, pakotettu juomaan bensaa ja sitten sytytetty tuleen! En oikein tieda johtuuko rikosaalto siita, etta populaa on niin paljon enemman, huonosta sosiaalihuollosta vai mista. Ei kylla hyvalta kuulosta.

      Mikaan paikka ei ole taydellinen, joten jos on pakko asua niin parempi keskittya hyviin puoliin. Itse en mitenkaan ihannoi Englantia, mutta pidan taalla asumisesta.

    • M-K

      Itse oon asunut Lutonissa nyt 5 viikkoa, opiskelujen takia. Oon osittain samaa mieltä, täällä on likaista enkä oo vielä löytänyt yhtäkään puistoa täältä vaikka niitä kuulemma on! Kaupoista oon kyllä löytänyt heldemiä ja vihanneksia ihan irtonakin, ja vaikka Tesco ja Sainsbury's tarjoavatkin aika pienen valikoiman niin hinta on yleensä kohdallaan - täällä on paljon 2 for 1 tai half price tarjouksia.
      Kierrätys on täälläkin ongelmana, varsinkin kun asun keskustassa eikä meillä oo pihassa minkäänlaisia roskiksia. Roskapussit siis jätetään vaan kadunvarteen kerättäväks, joka on aika hirvittävän näköistä.
      Taloissa on kylmä, ainakin käytävässä ja keittiössä meillä kerta niissä ei oo lämmitystä. Kokolattiamatto meillä on vain käytävässä ja rappusissa, mutta se on erittäin törkyinen viime asukkaan jäljiltä joten ymmärrän hyvin miksi vieraat mielummin pitävät kengät jalassa. Seinät eivät myöskään ole kaunista katseltavaa - maali rakoilee ja on epätasaista muutenkin. Tosin talo on aika vanha joten ihan ymmärrettävää.
      Täällä meilläpäin ihmiset ovat kohteliaita, kaduilla pahimmatkin gangsterit sanoo "excuse me, love" tai jotain vastaavaa jos vahingossa törmätään, mutta se saattaa osittain johtua siitä että Lutonissa on paljon enemmän ulkomaalaissyntyisiä kuin muualla maassa. Perus brittiläisiä (valkoihoisia, punahiuksisia) ei paljon näy missään.
      Rikollisuutta on paljon, mutta ei täällä päivällä tarvitse pelätä. Kavereilta oon kyllä kuullut ammuskeluista ja sen semmoisista mutta vielä en oo itse kohdannut väkivaltaa.
      Vanhanaikaisuus on totta - en saa avata paikallista pankkitiliä koska vuokrasopimus ei oo mun nimessä. Voisin tietysti hankkia kaikenmoisia muita todisteita siitä että asun täällä mutta se on aika hankalaa, joten sain kämppikseltäni pankkikortin käyttööni. Yliopistolla kommunikointi eri osastoiden välillä ei suju alkuunkaan, ja kaikki hoituu erittäin hitaalla ja hankalalla tavalla.
      Loppujen lopuksi on pakko kuitenkin sanoa että viihdyn täällä, vaikka Luton onkin äänestetty Englannin hirveimmäksi kaupungiksi ties kuinka monetta kertaa peräkkäin!

      • Joannaa

        Kiva tietää, että Lutonista löytyy muitakin suomalaisia! Oonhan mä kuullu, et niitä on, mut en oo törmänny vielä yhteenkään. Mä opiskelen kans yliopistossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe