Araknofobia

Foobikko

Hei!

Ehkä jokin toinen osasto olisi sopinut kirjoitukselleni paremmin, mutta jostain on aloitettava. Toivon, että kirjoitukseni ja ongelmani ei pahoita tätä palstaa lukevien, hyönteisiä lemmikkeinään pitävien mieltä!

Olen eläinrakas, jossain määrin luonnonsuojelijakin - ja araknofoobikko. Fobiani kohdistuu nimenomaisesti ja vain hämähäkkeihin. Isoja lukkeja pelkään melkeinpä hysteerisesti, pienempiä, karvaisia vähemmän.

Fobiani ei enää ole niin ahdistava kuin aiemmin, mutta tarpeeksi tekemistä tässäkin on. Kolme kuukautta vuodesta - heinäkuu, elokuu ja syyskuu - menevät pelätessä: mistä eteeni kipittää seuraava hämmäri? Loppukesästä alan jo odottaa ensimmäisiä pakkasia, joka tainnuttaa kahdeksanjalkaiset kammotukseni. Harrastuksiini kuuluu mm. monenlaista möyrimistä ja ulkona liikkumista, ja sätkyjä totisesti riittää, kun huomaan, etten yhtäkkiä olekaan yksin.

Tiedän, että erilaisista fobioista on mahdollista selvitä. Keinoina tiedän käytettävän mm. aktiivista poisoppimista ja hypnoosia.

Vaikka fobiani ei rajoita elämääni yhtä paljon kuin aikaisemmin, olisin silti kiinnostunut kuulemaan, miten muut saman kysymyksen kanssa aprikoivat ovat elämäänsä järjestelleet. Kiitos siis vastauksistanne etukäteen!

Haluan lopuksi vielä korostaa: kunnioitan ja arvostan elämää kaikissa muodoissaan - enkä tosiaankaan halua pahoittaa niiden eläinrakkaiden mieltä, joilla on hyönteisiä - vaikkapa hämähäkkejä - lemmikkinään.

4

457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummallista?

      Minulla itselläni on jokunen tarantella lemmikkinä. Ne ovat mielestäni ihania, joskin mielelläni pysyn kyllä pienen välimatkan päässä niistäkin.. siis lasin toisella puolen!

      Mutta vapaana hiippailevia luonnon hämähäkkejä kammoan yli kaiken!
      Kiljun hysteerisenä jos sellainen pääsee "liian lähelle".

    • Tuija

      Moi,

      älysin vasta nyt lukea täältä tätä aihepiiriä. Kärsin nimittäin itse samanmoisesta fobiasta. Ja kirjoittelinkin siitä toisaalla. Siellä joku neuvoi aloittamaan netistä! Mielestäni se oli hyvä neuvo ja harmittelin miksi en ollut niin yksinkertaista ratkaisua itse älynnyt.

      Siis "itsehoidon" aloitin siitä että viikoittain seilailen ja katselen mahdollisimman paljon hämyrien kuvia netissä. Toistaiseksi en muuhun pysty, mutta koen edistyneeni.
      Patikkareissut ajoittuvat juuri hämähäkkikammon vuoksi myöhäiseen syksyyn tai aikaiseen kevääseen, muutoin metsään menemistä rajoittaa nuo toisaalta niin tarpeelliset pöttiäiset.

      Kokeile auttaako kuvien katselu, itselleni se oli aikaisemmin mahdotonta, mutta nyt ei enää tee niin pahaa klikkailla kuvia auki.
      Tsemppiä!

    • salamandra

      Minä ja sisareni olemme kumpikin araknofobisia, mutta sisareni kammo yltyi niin pahaksi, että hän päätyi hakemaan apua hypnoositerapiasta. Nyt hän sentään kykenee tappamaan hämähäkin asunnostaan eikä vain pakene olohuoneeseen/makuuhuoneeseen hyönteismyrkkypullon turvin...

    • ...

      Hämähäkithän eivät ole hyönteisiä, vaan kuuluvat hämähäkkieläimiin. Myöskään lukit eivät ole varsinaisia hämähäkkejä vaan kuuluvat omaan joukkoonsa hämähäkkieläimissä, niin kuin myös punkit.

      Tsemppiä fobiasi kanssa. Ehkäpä tieto lieventäisi pelkoa? Ime tietoa hämpeistä. Ovat mielenkiintoisia otuksia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4116
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2179
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1674
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1448
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1370
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1248
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1164
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe