Vaatetus Marokossa

kysyvä ei tieltä eksy

Minkälainen vaatetus Marokossa on sopivaa? Kohteina ovat todennäköisesti Marrakech, Fés ja Meknes. Käykö hihattomat topit ja lyhyet shortsit? Pitääkö olkapäät olla peitettynä/paidan kaula-aukon olla pieni? Huivia ilmeisesti ei käytetä, mutta jos haluaisin tutustua moskeijaan tai vastaavaan uskonnolliseen tilaan, onko niihin erillisiä pukeutumisohjeita?

Ja vielä, saako varpaat näkyä :)? En ole ennen ollut selvästi muslimiuskoisessa maassa, joten haluan varmistaa soveliaan pukeutumisen.

8

2454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hauskasti keksitty

      Sinä et sitten eksy moneen vuoteen ;d

    • Aurinkomatkojen upeat Maarit ja Tuula kertovat aina infotilaisuudessa pukeutumisesta sen, että "parempi hiukan liikaa kuin liian vähän".Pukeutuminen on melko vapaata ainakin turistipaikoissa. Maaseudulla tilanne on toisin.Shortseissa voi liikkua. Samoin topissa, jos nyt oikein ymmärrän mikä tuo toppi on.Olkapäiden ei tarvitse olla peitettynä.Huivia ei tarvitse käytää, ja varpaat voivat vapaasti näkyä.Kaula-aukko kohtuullinen. Vaikka Marokko on hyvin länsimaalainen maa, niin aina on kuitenkin muistettava se seikka että olemme vieraana islaminuskoisessa maassa.Turistien pukeutumiseen eivät paikalliset puutu, mutta asianomainen saattaa tuntea olonsa kiusalliseksi liian niukasta pukeutumisesta. Miesten kohdalla on todettava se että ilman paitaa ei ole sopivaa liikkua kaupungilla.Paidattomuus on paikallaan rannalla ja hotellien uima-altaalla.

      Moskeijat ovat tarkoitettu vain islaminuskoisille, joten niihin ei kannata edes yrittää mennä.Paikalliset kokevat yrityksenkin jo loukkaavaksi. (Nyt en kuitenkaan ole varma siitä, että onko Casablancassa sijaitsevaan isoon Hassan II moskeijaan mahdollisuus ei muslimien tutustua). Kalevi

      • Marokkoa kiertänyt

        (Nyt en kuitenkaan ole varma siitä, että onko Casablancassa sijaitsevaan isoon Hassan II moskeijaan mahdollisuus ei muslimien tutustua).

        Ei muslimilla on mahdollisuus tutustua tähän moskeijaan pientä korvausta vastaan itse olen käynnyt. On tutustumisen arvoinen paikka.


    • naisilla peitetty

      sekä jalat pestynä. Muuten saa olla täysin nakupellenä sanoo heidän raamattunsa Pappi Pitkätossu.

      • pyhitetty

        musliminuskoisille. Sinne meidän ei tule mennä.
        Pysykööt myös he hiekkadyyneillään ikuiset ajat.


    • marily1

      kyllä voit ihan vapaasti omaan tyyliin pukeutua, etenkin turistikohteissa ollaan totuttu shortseihin ja toppeihin, tietty moskeijoihin ja muihin mentäessä polvet ja olkapäät piiloon ja mielellään myös hiukset.
      Onhan se kohteliasta siellä pukeutua vähän peittävämmin, mutta ihan oman maun mukaan saa toimia. Tietty pukeutuminen vaikuttaa sitten siihen huomion saantiin kanssa. Jos jossain minarissa kulkee niin tottakai perään tuijotellaan.

      Sandaaleilla itse siellä kävellyt aina ja käyttänyt ihan normaaleita omia vaatteitani, jotka eivät tosin ole mitään kauhean avonaisia, mutta toppeja ja t-paitoja, capreja ja hameita. Jos meinaat vierailla muslimiperheessä niin peittävämpi pukeutuminen on kunnioitusta.

      • marokkolaisen vaimo

        pukeutua kannattaa mielummin peittävästi kuin paljastavasti. turistipaikoissa näkee aivan kaikenlaista, mutta muissa kaupungeissa saa varmasti halveksivia katseita jos menee minihameissa ja topissa, mielummin niin, että peität itsesi polviin asti ja olat, käsivarret piiloon, eikä kauhean avonaisia kauluksia. Moskeejaan aina peitettynä,huivi päähän naisille ja miehetkin pitkät housut ja t-paita, jos sattuu sinne pääsemään.


      • marily1
        marokkolaisen vaimo kirjoitti:

        pukeutua kannattaa mielummin peittävästi kuin paljastavasti. turistipaikoissa näkee aivan kaikenlaista, mutta muissa kaupungeissa saa varmasti halveksivia katseita jos menee minihameissa ja topissa, mielummin niin, että peität itsesi polviin asti ja olat, käsivarret piiloon, eikä kauhean avonaisia kauluksia. Moskeejaan aina peitettynä,huivi päähän naisille ja miehetkin pitkät housut ja t-paita, jos sattuu sinne pääsemään.

        saman huomannut marokkolaisen tulevana vaimona :P Maalla on tosin ihan eri asia kun suurissa kaupungeissa ja sitten taas turistikohteet ihan oma lukunsa. Ei kyllä tulisi mieleenkään kulkea missään minihameissa siellä kun jonkin verran kulttuuria tunnen, mutta eipä ne toisaalta normaaliinkaan tyyliini kuulu. eli kuten sanoin, olen ihan normaalisti voinut pukeutua koska se oma tyyli on marokkolaiseen elämäntyyliin sopiva :D Pääkaupungissa tosin paikallisetkin alkaneen eurooppalaistua pukeutumisen suhteen, nuoret varsinkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe