itkevä vauva

tätäkö se on

Olen 2 kk:n ikäisen vauvan yksinhuoltaja. Rakastan lastani yli kaiken, mutta väsyn todella paljon pienokaiseeni, kun hän itkeskelee paljon, eikä viihdy muutenkaan kovin kauan yksikseen, vaan rupeaa kitisemään helposti. En imetä, koska maitoa ei enää tullut, vaan vauva on pulloruokinnalla.Minulla ei ole oikein ketään, joka tulisi auttamaan minua. Todella minulla on jopa ongelmia keretä tehdä itselleni ruokaa, käydä suihkussa, laittaa pyykkiä pyykkikoneeseen jne., koska vauvani rupeaa jo siinä ajassa kitisemään ja sitten tulee vaativampaa itkua, jolloin menen hänen luokseen ja pidän sylissä, jotta hän rauhoittuisi.
Voisikohan vauvallani olla koliikkia, kun tuo itku voi alkaa syönnin jälkeen ja jopa aivan yhtäkkiä huutaa ja vääntelehtii, eikä oikein mikään auta?
Vauva herää kolmen tunnin välein syömään ja vaikka jostain kumman syystä ei huuda yöllä vatsavaivojansa, nukkuu hän kovin levottomasti, joka taasen häiritsee minua. Joskus aamuisin tuntuu, kuin en olisi nukkunut olleenkaan.
Välillä on tilanteita, jolloin yhdessä vollotamme. Vaistoaako vauva jo tuossa iässä, että olen väsynyt?
Olen puhunut neuvolassa, mutta he neuvovat vain, että pian se loppuu.
Niin, kyllähän se vauvan itkeminen tuosta joskus loppuu, muttei se paljon iltaisin lohduta, kun vauvani huutaa naama punaisena; siinä yksi minuuttikin tuntuu ikuisuudelta!!
Onko teillä antaa minulle mitään neuvoja, millä jaksaisin tästä eteenpäin, sillä todellakin tämä pikkuinen on minulle hyvin rakas.
Tunnen olevani huono äiti, kun lapseni vain itkee. Odotan, että hän alkaisi jo hymyillä, mutta ei ole vielä hymyä näkynyt, sekin syyllistää !!

9

3609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja usko pois

      ...kyllä loppuu.

      Ei kuulosta koliikilta, vaan ihan normaalilta vauvan elämältä.

      Meillä oli ihan tasan sama juttu - on tosi raskasta. Neuvoisin vain vaikka laskemaan sataan tai jotain, kyllä se siitä.

      Voin kertoa, että nyt kun lapseni on 5 kk hän ei itke juuri lainkaan - oikea päivänsäde, varsinainen hymytyttö!

      Joka päivä, hetki hetkeltä lapsesi tarvitsee sinua vähemmän ja vähemmän, kaikki alkaa kyllä pian helpottaa.

      Ehkä voisit pyytää apua neuvolassa, mm. kodinhoitajaa tms?

    • -äiti-

      Heippa!

      Voimia sulle! Onpa neuvolasta annettu huonoa palvelua. :/ Oletko miettinyt maitoallergian mahdollisuutta? Meillä neiti oireili kuvaamallasi tavalla ja vielä reippaammin ja ainakin maitoallergiaa on. Ihottumaa tms. ei meillä ollut ja sen vuoksi kaikki puhuivat koliikista... Sitä se ei meillä ollut, joten kannattaa ottaa tämäkin mahdollisuus huomioon. Kaikki lääkärit ei usko allergioihin, jotka eivät näy ihottumana. Jos tällaiseen törmäät, etsi toinen...

      Kehottaisin sua heti ottamaan yhteyttä lääkäriin, jos taloudellisesti mahdollista niin suoraan lasten allergologiin tai sitten pyydät omalääkärin kautta lähetteen eteenpäin. Meidän tytölle kokeiltiin useampi allergisten korvike ennen kuin sopiva löytyi. Lasten allergologi sanoi jo että tuskin on allergiaa, mutta sitäpä se olikin. Meillä elämä muuttui heti, kun löytyi sopiva maito. Hae apua mahdollisimman pian, meillä oli voimat jo ihan lopussa siinä vaiheessa kun apua saatiin. Täältä sivuilta löytyy hyvää tietoa ja keskustelua allergioista: www.histamiini.com.

      Allergisten korvikkeita saa ostaa apteekista itsekin, mutta ovat tosi kalliita. Jos maitoallergia todetaan, saa erikoismaidoista kelalta korvauksen.

      Voimia!

    • vauvat

      kyllä aina jonkinverran itkevät, vaikkei ole mitään varsinaista syytä..Koliikissa vauva itkee monta tuntia yhteenmenoon.
      Sun vauvalla voi olla, että kun pullosta juo, ni menee ilmaa mahaan sen verran, että kiemurtelee jne. Voisit koittaa esimerkiksi mam ultivent pulloja, ne on pulloja jotka tällähetkellä kaikkein eniten matkivat rintaa. maito virtaa tasaisesti jne.

      Oletko koittanut rintareppua? Meillä se auttoi, että sain tehtyä jotain kotitöitä samalla ja sitteri helpotti kans elämää.

    • oli koliikkivauva

      joka rauhottui kun käärin lämpimästi huovan ympärille ja keinutin kunnes hän nukanti. Kun oli nukkunut sylissä jonkin aikaa, siirsin hyvin hyvin varovaisesti omaan sänkyyn. Se auttoi rauhoittumaan. Saattoi kyllä herätä hetken kuluttua uudelleen, mutta toistin saman uudelleen ja uudelleen. Luulen, että lämpö auttoi vauvaa rentoutumaan. Tietysti täytyy pitää huoli ettei tule liian kuuma huovan sisällä.

    • kans

      koittaa helpottuuko vauvan olo, kun otan vaipan pois, joikkaki on sillain helpompi olla.

      Monet vauvat ei kauaa viihdy itsekseen. Koita laittaa esim sitteriin ja jotain leluja katseltavaksi ja ota mukaan sinne keittioon, pesuhuoneeseen. Vauvat eivät jaksa kovin kauaa keskittyä yhteen asiaan ja kun tylsistyvät alkavat kitisemään. tai sitten se rintareppu tai kantoliina vois kans helpottaa elämää. Monet vauvat itkeskelevät illaalla, jonkinverran vaikkei heillä koliikkia tms olekaan. illalla kun on jo väsy, niin pienikin ilma mahassa tuntuu enemmältä. Kannattaa vaan itse pysyä rauhallisena, kun vauva itkee, kun se oma hermostuminekin sitten siirtyy vauvaan ja aiheuttaa lisää levottumuutta.
      Voistithan esimerkiksi kerran viikossa palkata vaikka mll lastenhoitajan muutamaksi tunniksi avuksesi. Voisit itse sillä aikaa vaikka pestä niitä pyykkejä tms??
      Ja tsemppiä sinulle! Kannattaa muuten osallistua vauvan kanssa sitten kun se on mahdollista vaikka vauvamuskariin tai perhekerhoon tms, saat uusia vauvatuttuja ja olokin kummasti helpottuu, kun huomaa, että samanlaista se on muillakin..

      • Millamagiaa

        Minulla saman ikäinen vauva ja tarinasi kuulostaa kovin tutulta. Paitsi että meillä syödään edelleen vähintään parin tunnin välein, eikä nukuta kuin yhdet päikkärit mikä on tosi rankkaa. Tosin mulla on sitten mies sylittelyapuna iltaisin ja viikonloppuisin. Lastenlääkärilläkin käytiin, mutta hän vain totesi, että toiset vauvat on vaativaisia ja itkee paljon, että koittakaa kestää. Eipä ollut paljon apua. Alan olla jo aika rikki, mutta olen huomannut, että saan pidettyä jotenkin itseni kunnossa tekemällä pitkiä vaunulenkkejä päivisin ja antamalla itselleni luvan herkutella iltaisin. Lisäksi koitan pari kertaa viikossa tavata ystäviä (mieluiten sellaisia joilla on itsellä lapsia), olen kutsunut heitä meille ja välistä olemme menneet vaunulenkeille yhdessä. Eli neuvoni on, että hakeudu välillä muiden äitien seuraan niin saat vertaistukea, ulkoile paljon ja hemmottele itseäsi! Itse otan vauvan aina sitterissä vessaan ja viihtyy siinä, kun käyn suihkussa ym. Samoin keittiössä hääräilen vauva sitterissä tai rintarepussa. Välillä hän hermostuu ja kyllästyy, mutta sitten koitan keksiä jotain viihdykettä.


    • Uupunut äippä

      Hei, kuinka sinulla ap nyt menee lapsesi kanssa?
      Mulla tyttö on 2,5 kk ja yhtä raskasta on elämä kuin sullakin toukokuussa. Tuntuu, ettei tämä h######:tti
      lopu koskaan. Lääkärit on juostu läpi ja lapsi on terve kun pukki. Silti neiti vaan huutaa ja huutaa, koskus yli 10 tuntiakin päivässä!
      Yöllä tilanne helpottaa, mutta sitten tulee kuvaan yskiminen ja köhiminen. Siihenkään ei ole pomminvarmaa apua löytynyt, vaikka kaikkea ollaan yritetty.
      Väsyttää ainainen kokeileminen ja toivominen, että jospa tällä konstilla helpottaisi. (
      On yli- ja alisyötetty, röyhtäytetty, annettu närästyslääkettä, cuplatonia/ disflatyliä ja nnostettu sängynpäätyä. On koliikkikeinut ja kantoreput ja vaunukävelyt ja pomputtelut sylissä jumppapallon päällä)
      Tähän mennessä on ollut tuloksena laiha lompakko, masennus ja karmeat selkä-harta-alueen kivut!!
      Ei tuu ihan heti toista lasta!!!!

      • ansutar31

        Vauvalla on joku hätä kun se huutaa. Normaali vauva ei huuda jatkuvasti. EN oikein osaa sanoa,kuin että luottakaa siihen,että kun se hädän syy löytyy,niin itkukin lakkaa. Toiset huutaa maitoallergian takia. Toisilla voi olla jokin paikka kipeä. Vaatteet voi kiristää,jos on herkkä tuntoaisti. Jokin häntä vaivaa jos hän huutaa. Tuollainen itku ei ole "normaalia vauvan käytöstä" jos joku niin väittää. En vaan voi uskoa,että vauva "huvikseen tai hankalan luonteen vuoksi" huutaa 10 tuntia päivässä. VAuva itse kyllä haluaisi varmasti olla hiljaa ja tyytyväinen,mutta jokin estää häntä.
        Oma vauvani huutaa hirveän kovasti nälkäänsä tai jos vaatteet hankaa tai puristaa. Hän myös suuttui tosi paljon jos tarjosin rintaa n. 3 kk iässä.


      • Kotiäiti74

        Meillä on presiis sama tilanne kun parilla muulla näillä sivuilla "tilittäneillä". Sen minä vaan sanon, kaikkia hyviä neuvoja varmasti on hyvä kokeilla, mutta kaikella kunnioituksella: USKON että jokainen huutavan lapsen äiti on kokeillut lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä, että saisi lapsensa olemaan edes hetken tyytyväisenä!!!! Omat kokemukset, kuten allergiat ja muut vaivat ei välttämättä ole tulleet mieleen, joten sellaiset neuvot ovat tarpeen. Meillä on käyty allergologilla ja ei ole vielä apua tullut. Tyttöni alkoi itkeä päivät n. 2 kk:n ikäisenä eli tiedän, ettei koliikista ole kysymys. Tällä hetkellä epäillään ns. refluksivaivaa, jolloin mahaneste nousee ylös ruokatorveen ja aiheuttaa kipua ja varmasti epämiellyttävää tunnetta. Lääke on käytössä, josta ei vielä ole mainittavaa vastetta. Vaste tulee yleensä 1-2 viikon kuluessa, jolloin myös limakalvovauriot korjaantuu. Vielä ei ole maitoallergiaakaan suljettu pois. Minulla on mies, joka on hyvin tunnollinen isä ja aviomies ja osallistuu lapsiemme hoitoon-kiitos hänelle!! Mutta silti se ei poista asian raskautta ja päivien pitkiä tunteja, jolloin kuuntelen juniorimme huutoa! Kannattaa yrittää vaatia apua kunnalta, kaupungilta, seurakunnalta tai ihan mistä vaan!!! Itse sain kaupungilta perhetyöntekijän kerran viikossa ja otan enemmänkin, jos saan!! Älkää jääkö yksin!!! Ja ÄLKÄÄ PESKÖ PYYKKIÄ TAI SIIVOTKO SILLOIN KUN APU ON TALOSSA, HUOM. JOS ON MAHDOLLISTA!!!! LEPÄÄ, KATSO ELOKUVA TAI TEE MIKÄ SINUA RENTOUTTAA!!!!
        En edes aio sanoa väsyneille äideille, että usko pois kohta se helpottaa...eihän se kovin suurta lohtua tuo tähän hetkeen!!! VOIMIA SINULLE ja pura tunteita jollekin läheisellesi, joka ymmärtää se varmasti tuo voimia!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe