Paranormaalin olemassaolo

Devil_Clown

3

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinänsä,

      toiselle todistusaineisto on täyttä totta, toinen pitää sitä hölynpölynä. Totuus kuitenkin on että ns. paranormaalit ilmiöt ovat totta, ehkä sen maine on hatara kaikenlaisten huijausyrityksien ja rahastajien, puhelinennustajien ym. takia. Skeptikoiden tekemissä kokeissa paranormaaleja ilmiöitä ei todeta, koska he eivät usko sellaisiin, eivätkä siten anna niiden tapahtua.

      (Seuraava teksti sisältää osin tarkistamatonta tietoa, ainoastaan muutaman kirjan kautta olen asiaan perehtynyt, voi sisältää jopa omia näkemyksiäni, saattaa olla sekavaa (?) ym, saa korjata, tai itseasiassa pitääkin!)

      Olet varmaan kuullut James Randin antamasta haasteesta, jossa hän lupaa miljoona amerikan dollaria henkilölle joka pystyy tuottamaan hänen silmien alla "paranormaalin" ilmiön? (siksi heittomerkit koska esimerkiksi telekinesiassa ei ole mitään yliluonnollista, mutta paranormaaliksi sitä jostain syystä kutsutaan)Hänen luonaan on käynyt monenlaista ihmistä yrittämässä, valitettavasti osa on yrittänyt huijata, ja täten hän voi sanoa "paranormaalien ilmiöiden olevan humpuukia." Pitää ottaa huomioon seikka, että näiden ilmiöiden on toteutuminen Randin vaatimissa olosuhteissa. Tämä on vähän epäilyttävää, Randihan voi itse huijata ihmiset epäonnistumaan. Toisekseen Randi ei edes ota kaikkia osallistujia vastaan, esimerkiksi jokin oli yrittänyt päästä testiin, tarkoituksenaan olla syömättä kuukausi hänen valvonnan alla. Randi ei ottanut haastetta vastaan, mikä kertoo myös huijauksesta. Eihän Randi tietenkään voinut pakottaa häntä syömään. Randi perustelee hylkäämistä sillä että hän "ei hyväksy yrityksiä joissa henkilö asettaa henkensä vaaraan." Mies tosin sanoo olleensa syömättä vuodesta 1998 asti, joten kuolemanvaaraa ei olisi ollutkaan. Tiedä sitten oliko kyseessä huijaus vai ei, kun ei kerran Randi sitä tahtonut todistaa.

      Uri Gelleriä pidetään taitavana taikurina, ja showmiehen maine ei viesti todellisista kyvyistä. Gellerin äiti kuitenkin vahvistaa lusikan taivuttelun alkaneen jo nelivuotiaana, joten huijauksesta ei ole kysymys. Myös tutkimuksissa on todettu että Uri ei taivutellessaan käytä vilppiä. Hänet on kuitenkin yllätetty huijaamisesta erilaisten esityksien aikana. Niin, esityksien. Ne ovat esityksiä, niiden ei tarvitse sisältää mitään todellisia kykyjä. Randin "selitykset" siitä miten Uri tekee ne, ovat vaihtoehtoja sille miten hän tekee niitä show'n aikana. Todellista näyttöä siitä että Uri tosiaan taivuttelisi lusikoita Randin osoittamalla tavalla, ei ole.

      _Kaikkea_ ei silti kannata uskoa, jos ystäväsi kertoo sinulle kuinka hän keskittyi liikuttamaan kyniä pöydällä, koko pöytä nousi ilmaan, leijaili ikkunasta ulos ja syttyi palamaan ja leijaili taivaan tuuliin niin.. Terve skeptismi on ihan hyvästäkin, mutta pitkälle vietynä se on huuhaata.

      Tuhannet ihmiset ympäri maailmaa on kokenut ja todistanut parapsykologisia ilmiöitä. Tälläisiin pystyy kuka tahansa, harjoittelulla, kuten mitä tahansa muutakin, vaikka skeittausta. Harvat ovat syntyneet hyvin voimakkaiden "kykyjen" kanssa, toiset oppivat aktivoimalla sisäiset kyOletko itse vaikkapa treenannut telekineesiä? Alkuun pääsee www.psipog.net sivustolta, tai vaihtoehtoisesti suomen kielellä http://www.s8.createphpbb.com/mielenvoima/viewtopic.php?t=7&mforum=mielenvoima

      "Onkohan paranormaali ilmiö koskaan todistettu?"

      Tiivistetysti: Ei ole, koska sitä ei haluta todistaa, tai sitten todistuksia pidetään yleisesti huijauksina, mikä ei muuta tosiasiaa näiden ilmiöiden olemassaolosta.

      Tulipas tekstiä. Sori.

    • Devil_Clown

      Kun kerran äitini ei usko ollenkaan paranormaaliin ilmiöihin, vaikkapa Voodoo-nuken käyttöä, niin ei tarvitse! Minä en itse usko ufoihin, maailmanloppuihin ja avaruusolioihin, mutta taikuuksia ja yliluonnollisuutta kyllä. Kuvitellaanpa tämä asia. Jos minulla olisi Jean Greynin kaltainen-voima (X-Menistä oleva sankaritar), joka on minun suosikkikyvyt, ihmiset ihmettelevät kovasti minun outoon käytökseeni ja jos kerron tämän asian, miten sitten selviytyisin?! Jos olette katsoneet Heroes-sarjaa, huomaatte miten Sylarin äiti käyttäytyi murtuneena, kun hän ei ymmärrä yliluonnollisuutta. Vaikka paranormaali ilmiö olisi olemassa, sitä ei haluta todistaa (kuten mainitsitte), koska se voi aiheuttaa ihmiskunnan epä-tasapainoisuutta! Sen takia asiat on pidettävä huippusalassa!

      • vähän tietäväisempi?

        Kaikki nämä asiat pitäisi tuoda täysin julki, vaikka muutokset johtaisivat ihmiskunnan tuhoon pahimmassa tapauksessa. On mahdolliuus että vahvimmat säilyisi jotka jatkaisivat ihmisten uutta tietä, viisampina. Ne ketkä ei usko näihin luultavasti sekoavat, eikä vaan kestä. Kuihtuvat ja kuolevat pois. Se on luonnon valinta, vain vahvimmat ja viisaimmat säilyy jatkaen rotua.

        Muutos on aina hyvästä, vaikka ei sen jälkeen olisi yhtään ihmistä maapallolla. Eipähän ole ihmisiä maapalloa saastuttamassa ja tuhoamassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      79
      4267
    2. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      29
      3184
    3. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3112
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      51
      2937
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2874
    6. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      321
      2626
    7. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      42
      2603
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      233
      2283
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      25
      2126
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      45
      2067
    Aihe