eka pyörä

kiinnostaa kokeilla

olen päälle nelikymppinen mies ja ajanut ainopastaan mopolla.
kiinnostais ostaa joku korkeintaan 750 kuutioinen matkapyörä ,mut vähän pelottaa kuinka sillä pärjää liikenteessä.
kävin forssassa liikkeessä ja siellä oli monenlaisia pyöriä.
kysyisin kokeneemmilta millanen kannattaisi ostaa....ajattelen lähinnä muutaman tonnin hintaisia ja niitä oli siellä.
kysymys on ihan opettelu kesästä ja kenties seuraavana kesänä ostaisi sit uudemman.

9

3240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jarppu

      cuksesta kävin mäki omani. Siis oot oikees et alkuun peli jolla opetella ajamaan niin et hallitsee laitteen, kokemuksesta tiedän vain sen et sun kannattaa käydä kokeilemassa mikä tuntuu sulle käypäseltä, se tulee sulle, mieliasiaa ei toinen voi neuvvoo. Ota ja käy kokeilemassa muutamaa pyörää.

    • kokenut moottorinisti

      Osta semmoinen pyörä, joka ei ole liian iso fyysisesti. Esim. aloittelijalle "iso mopo", eli Kawasaki Er-5 on hyvä, siinä kuitenkin 500cc mylly ja saattaa riittä parikin kesää sinulla. Helppo hallita kaupungissakin.

      Jos haluat sporttisempaa ja matka-ajoon suunnattua, niin halvalla saa myös Kawasakin GPz-malleja(500-600cc). Nekin helppo hallita, vaikka ajotuntuma erilainen kuin Er-5:ssä. Honda VF-mallisto myös sun hintahaarukassa. Honda siis muutaman vuoden vanhempi vaihtoehto, mutta on vanhempanakin melko luotettava peli ja tekniikka on samalla tasolla muutaman vuoden uudempienkin kanssa...työnlaatu on hyvä.

    • opettelee

      kiitos jo näistä vinkeistä.
      mut kysysin vielä että kuinka huolettomia noi muutaman tonnin pyörät on.
      siellä forssan liikkeessä sanottiin että heidän pyörät tulee kaikki huollonkautta myyntiin ja että seuraavat 6000 km on muuta kun ajelee ja sit huoltoon.
      olen siis pyöristä täysin tietämätön.....ilmanpaineet osaan ehkä itse kattoo.

    • arska

      Itse aloittelin ajamista kawa er5:lla ajelin sillä yhden kesän n. 6000km ja sit vaihdoin 1100:seen Yamaha drag stariin. Toi kawa on muuten hyvä pyörä ajaa ja tosi iisi huoltaa et sen kanssa kyllä pärjää pärjäsinhän minäkin. Joku 750 kuutioinen on jo liian tehokas aloittelijalle esim. kawa z750 polleja jotain yli 110 ja sit saa lehdistä lukea et huonosti kävi kun ei hallita niin tehokasta pyörää. Toinen vaihtoehto on et ostat customin esim. Suzuki marauder vz800 on ihan hyvä tehoa jotain reilu 50 heppaa ja ihan kiva pyörä ajaa. Oma pyörä oli huollossa ja sain sellaisen lainaan ja hyvin kulki. ÄLÄ SIIS OSTA LIIAN TEHOKASTA EKAKS PYÖRÄKS ET PÄÄSET SEURAAVANAKIN KESÄNÄ AJELEE!!!!!!!!!!

      • Motoman.

        Eise ole tehoista kiinni vaan korvien välistä. Ethänsä autollakaan polje kaasu pohjassa vaikka ois kuin paljon tehoa hyvänsä. Itse ostin CBR tonnisen eka pyöräksi. 125kw. No problem. Oleellisempaa on se ettei pyörä paina liikaa suhteessa painoosi.


    • Erska6

      Tuo edellisissä viesteissä mainittu Kawa saa itseltänikin äänen harjoittelupyöräksi. Sellainen tuli taloon emännän ensimmäiseksi pyöräksi pari viikkoa sitten.

      Mutta kannattaa harkita tuota uudempaa ER-6- mallia, muuttunut tekniikka ja huomattavasti parantunut käsiteltävyys verrattuna 5- sarjalaiseen. Harvoja uudehkoja pyöriä markkinoilla jotka yhtä näppäriä käsitellä kuin tuo Kawa.

      Miinusta tietenkin tulee reilusti siitä ettei kyseinen pyörä ole mukavin ajaa pidemmillä matkoilla ja kovassa nopeudessa.

      Oikeastaan ekaksi pyöräksi on muutamia hyviä vaihtoehtoja. Jos ajajan fyysinen koko alle 175/75, niin tuo kawa on erinomainen harkittava. Kookkaammille ajoasento voi mennä ahtaaksi, tällöin voisi harkita 500-700 kuutioisia Suzuki Bandittia, Yamahan FZ- sarjaa tai Hondan CB- sarjaa. Ducati Monster myös kohtuullisen näppärä aloittelupyörä.

      Customit matalia ja helpohkoja käsitellä, mutta hieman kömpelöitä. Perinteiset kompromisseja monien asioiden suhteen. Pienet matkapyörät kuten Yamaha DTM tai Honda Transalp ovat pidemmille kavereille mieluisia.

      Jos rahaa niin ensipyöräksi vähän käytetty peli. Parantunut tekniikka antaa hieman ajokokemuksen puutetta anteeksi ABSsien ja ruiskumoottoreiden paremman alaväännön avulla. Eikä tarvitse osata korjata paljoa, kuten joissakin enemmän ajetuissa pyörissä. ja sitten kun harjoittelu ohi niin ostaa sen mikä muodostunut kokemusten myötä mieleisimmäksi pyöräksi.

      Koeaja muutamia pyöriä, niissä on oikeasti eroja. Ja ei valinta koskaan voi täysin metsään mennä, vähän käytetyissä ei tule montaa sataa euroa tappiota vaikka ei pitäisi kuin yhden kesän.

    • tällainen

      Suzuki GSX600F tai GSX750F vuosimallista -98 eteenpäin? Ilmajäähytteinen perusvarma moottori molemmissa.

      • -IK-

        Mitäs jos et osta mitään pyörää. Työntöohjaajia on jo tarpeeksi liikenteen tukkona. Saa hävetä kun monet hölmöt ajelee autoja hitaammin jonoa perässä vetäen. Jononteko-oikeus on ainoastaan Harrikalla ja venäläisillä sivuvaunupyörillä. Turha enää vanhan äijän alkaa heikennyttä potenssiaan pönkittämään keinotekoisilla konsteilla. Moottoripyörällä pitää pystyä joka tilanteessa ajamaan 1,5 x liikennemerkin osoittamaa nopeutta.


    • toinen alottelija

      Mä kanssa harkitsen oman hankkimista. ongelma(?) on, että en ole ajanut mitään muuta kuin Jammun YBR:ää(kevari) muutamalla autokoulun tunnilla, en edes nuorena mopoa. Ikää ja korttia olisi mihin tahansa pyörään.
      Mutta kannattaako alle 500:sta edes harkita? Varsinkaan kevaria? Autosta en luovu, joten sillä mennään, kun on pidempi matka ja enemmän tavaraa; kovin ison ostaminen ei siksikään innosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe