Huostaanotto ?

k.kkkk

Tyttömme 14 v täyttää kesäkuussa 15 v. Kaikki alkoi siitä kun tyttömme viimme syksynä seurusteli poikakaverin kanssa poikakaveri jätti tytön ja tuli hakatuksi erään tytön toimesta. Siitä lähtien tyttömme ollut masentunut ja ollut kuulemma itsemurha ajatuksia. Kaikki nämä tullut meille tietoon vasta kun tyttö oli käynyt kouluterveydenhoitajalla huhtikuussa 2008. Koulukäynti meni pilalle koulusta poissaoloja liikaa ja tyttömme jäi luokalle. Koulun toimesta tyttö passitettiin psykiatrian osastolle siellä oli yli viikon. Meidät kutsuttiin palaveriin ja sanottiin että tyttö viedään pehekotiin koko kesäksi ja pääsee koulun aloittamaan täältä kotoa ????? PÄÄSEKÖHÄN ? Meitä kuultiin ja on vain kuulemiskertomus minkä takia tyttö pistettiin perhekotiin ja syytettiin vain meitä vanhempia että me emme pidä lapsestamme huolta. Meillä on myös toinen tyttö joka pari vuotta vanhempi ja samat kasvatusperiatteet ollut myös hänellä. Vastustimme perhekotia ja ehdotin että homma hoidettaisiin avohuollon tukitoimena, että tyttö saisi olla kotona ja hoidettaisiin sitä kautta asia kuntoon, mutta sosiaalityöntekijä ei antanut muuta vaihtoehtoa kun ottaa tyttö huostaan ja uhkaili jos ei suostuta niin tyttö otetaan pikaisesti huostaan. Olemme vaimon kanssa nyt molemmat sairaslomalla ikävä on hirmuinen kaikki kotihommat tekemättä masennus, viha ymss.. Tälläistä tomintaa harjoittaa suomen sosiaalitoimi. Mitä voin tehdä asialle että tyttömme pääsis kotiin mahdollisimman pian.

18

1397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teidän täytyy nyt

      kyetä todistamaan, että kotinne on lapsellenne parempi paikka kuin tuo "perhekoti".

    • Tuhkimo66

      me muutkin vanhemmat käyneet läpi ja käymme yhä. Mutta teidän tapauksessa en nyt osaa muuta neuvoa kuin että tehkää valitus lääninhallinto oikeudelle. koska tuo huostaanotto on lain vastainen koska teille ei tarjottu avohuollon mahdollisuutta. Ja kaikki kolme kriteeriä pitäisi täyttyä samaan aikaan ennen kuin sosiaalityöntekijä voi ryhtyä huostaanottamaan lasta. Ottakaa vaikka lakimies avuksenne, hän tuntee lakia, ja voi sen perusteella näyttää että huostaanotto ei täytä kriteerejä ja avohuollonmahdollisuuden puutteenkin vuoksi.

      Toivon teidän perheellenne voimia!

    • kuin tuo eilisessä

      IS:ssä kerrottu Heljän tapaus, että murrosiän tohinat - siis lapsen normaali kehitys - pistetään negatiivisessa mielessä vanhempien piikkiin, jolla sitten syyllistetään heitä.

      Teidän tapauksessa on törkeää se, että vaikka lapsi masennuksestaan huolimatta urhoollisesti veti 'aikuistuvaa' rooliaan ja yritti hoitaa itse ongelmansa menemällä puhumaan asioista koulun terveydenhoitoon, niin siitä häntä nyt sitten rankaistaan sijoituksella kodin ulkopuolelle. Todella urhoollinen tyttö sinänsä, mutta mitä tämä tekee hyvässä alussa olleelle lapsen itsenäistymiskehitykselle? Ja mitä hänen kehittymässä olevalle itsetunnolleen tekee se, että hänen vanhempansa leimataan huonoiksi kasvattajiksi? Se, miten vanhempiin suhtaudutaan, on lapsen mielessä vaikka tiedotamatta aivan sama kuin se, miten häntä itseään arvostetaan ja miten häneen suhtaudutaan.

      Mitä mieltä sairaalajaksolla oltiin tytön terveydestä? Siellä on aina se vaara, että lapsi leimataan sairaammaksi kuin hän todellisuudessa onkaan. Olettehan saaneet kaikki lausunnot ja kirjaukset sairaalajaksolta? Jos ei, niin pyytäkää ne itsellenne. Mitä hoitoa ja tukea tytölle nyt on järjestetty? Ja mitä hänelle on perhekotiaikana suunniteltu? Satoja kertoja tilanteen nähneenä uskallan sanoa, että suunnitelmat voivat olla miten hienoja tahansa, mutta silti lapsi ei saa mitään todellista asiantuntevaa terapiaa- tai hoitoa sijoitusaikanaan.

      Ja vaikka hän sijoituksessa jotain terapiaa saisikin, se tuskin on mitään sellaista, jossa hän ei voisi käydä myös kotona asuessaan. Edellä kuvatun perusteella vastustan sijoitusta ehdottomasti. Jotkut nuoret vaativat itseltäänkin liikoja ja yrittävät olla aikuisempia kuin ovatkaan. Oikeaan terapiaan hänellä kuuluisi nyt ensimmäisenä auttaa häntä ymmärtämään se, että vaikka hän vielä tuossa iässä turvautuu vanhempien apuun, ei se estä hänen itsenäistymistään siitä huolimatta.

      Kaikki sympatiani on teidän puolellanne, että teitä kaikkia on jo nyt kohdeltu noin väärin, että olette joutuneet sairaslomalle miehesi kanssa. Yrittäkää koota voimanne tuntui tällä hetkellä mille tahansa, koska muuten sossu pääsee syyttämään teitä mielenterveysongelmaisiksi huolimatta siitä, että on itse aiheuttanut järkyttävän tilanteen.

      Sossulle voisi tietysti esittää yhden perustavaa laatua olevan kehityksen lastensuojelulakiin vedoten: Mitä toimia sossu tarjoaa, että auttaa teidät pois huonosta vanhemmuudesta, josta hän teitä syyttää? Lain mukaan hänen kuuluisi tarjota sellaista tukea, joka poistaa huostaanoton syyt.

      Olen aivan varma, että mitään huonoa vanhemmuutta ei ole ollut olemassakaan, siitä todisteena samalla tavalla kasvatettu toinen lapsi. Jos perheen sisäisessä vuorovaikutuksessa on puutteita, siitä selviää lyhyelläkin perheterapialla. Sossulla ei ole mitään laillista oikeutta riistää lasta kotoaan tuollaisilla perusteilla!

      Mutta koska niin kuitenkin on tapahtunut, hankkikaa hyvä asianajaja. Ja luovuttaa ei kannata, eikä vaipua masennukseen! Muistakaa, että kukaan ei auta lastanne tällä hetkellä, jos te ette sitä tee; se ajatus antaa voimia jaksamiseen. Vinkkinä www.vartu.fi -sivusto, jossa on neuvoja huostavanhemmille. Sitä kautta voi yrittää saada yhteyden myös Leeni Ikoseen, joka on ansioitunut asianajaja näissä asioissa.

      Voimia ja jaksamista kaikesta huolimatta!

      • yhteen kohtaan

        edellisessä:

        Siis sossulle voisi esittää yhden perustavaa laatua olevan kysymyksen, eikä kehityksen.
        Ajatusvirheitä sattuu..


      • k.kkkk

        Ei olla saatu kun tyttö ei antanut nimeänsä paperiin. Asianajaja on nyt hommattu tutkimaan asiaa, katsotaan miten asia etenee.


    • Tuhkimo66

      Lastensuojelun käsikirja ja paljon muutakin hyöty tietoa. Pitääksenne oikeuksistanne kiinni!


      Ajankohtaista

      Tuore teos: Sukulaissijaisvanhemmuuden profiili
      Kaikki uutiset
      Käsikirjan tiedotteet
      Aakkosellinen hakemisto auttaa löytämään tietoa


      Uusi lomake julkaistu: Lapsen huostaanottoa ja sijaishuoltoon sijoittamista koskeva päätös


      Lue opas: Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laadinta kunnissa


      Uusi osio julkaistu: Lasten osallisuus


      Uusi osio julkaistu: Tiedon hankkiminen lastensuojelun tarpeisiin ja sen luovuttaminen



      Kaikki tiedotteet






      Uusi lastensuojelulaki
      Lastensuojelulaki 417/2007


      Sosiaali- ja terveysvaliokunnan
      mietintö 59/2006 vp


      Hallituksen esitys Eduskunnalle lastensuojelulaiksi
      ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi


      Kaikki lait



      Lait linkkinä Finlexiin
      Sosiaalihuoltolaki


      Laki sosiaalihuollon asiakkaan
      asemasta ja oikeuksista


      Laki lapsen huollosta ja
      tapaamisoikeudesta


      Hallintolaki


      Perhehoitajalaki


      Kaikki lait


      Lomakkeet
      Lastensuojeluilmoitus


      Hakemukset hallinto-oikeudelle


      Viranomaispäätökset


      Sijaishuollon rajoitustoimenpiteet


      Tietosuojaselosteet


      Kaikki lomakkeet

      Käsikirjan käyttöohje
      Miten käytän ylävalikkoa?


      Miten käytän työprosessi valikkoa?


      Miten symbolit toimivat?


      Miten löytyy lakeja?


      Aakkosellinen hakemisto


      Kaikki ohjeet

    • koskevat asiakirjat

      joissa olisi oltava uuden lastensuojelulain mukainen asiakassuunnitelma tehtynä. Tässä asiakasssuunnitelmassa on oltava myös kaikki se syyt miksi huostaanotto on tehty ja miksi perhekoti on valittu teidän nuoren sijoituspaikaksi. Asiakassuunnitelmassa on myös näyttävä se kuinka kauan kyseisen huostaanoton on tarkoitus kestää ja miten huostaanoton syyt todetaan päättyneeksi.

      Jos lapsenne on terveydenhuollon palveluiden tarpeessa (siis sossukin on sen kirjannut huostaanoton syyksi) niin voitte myös vaatia ja kysyä että mitä terveydenhuollon palveluita perhekodilla on lapsellenne tarjota ja kuka näitä tarjoaa.

      Tämä on tämä päivän teinien "hoitoa", niin terveydenhuollossa kuin rikosasioissakin. Säilytykseen johonkin epämääräisiin perheisiin jotka itseään perhekodeiksi tituleeraavat ja joilla ei ole mitään tekemistä esimerkiksi terveydenhoidon kanssa.

      Sosiaaliasiamies, potilasasiamies olisivat myös erittäin hyvä avustava taho (mikäli sattuvat olemaan ammattilaisia asioiden hoidossa) nuorenne asioissa. Nuorellahan on myös oikeus omaan asianajajaan mutta asianajajankin on oltava asiansa osaava ammattilainen.

    • Epätoivoinen äiti

      Hei!
      Minulla taistelu alkoi kun muuti siilinjärvelle,kuopio olisi antanut pitää vauvani ja antanut suoraan synnäriltä kotiin,mutta siilinjärvi, tai tarkemmin eräs tietty sossu ei antanut, siitä alkoi kiristys, simputus ja alistaminen. Kun tuli tilanne,jossa minulle tehtiin pahaa ja väärin, sostoimi kiireellisesti sijoitti lapseni, 7kk, ja syyt muuttuivat koko ajan. Sitten he pitivät huolen, etten nähnyt vauvaani 10kk-1v2kk välisenä aikana,eli juuri ennen huostaanottokäsittelyä, joten päätös oli,että huostaanotto tehdään, mutta lapsen ja äidin välinen suhde on uudelleenrakennettava,jotta lapsi voi palata kotiin. Poikani ollut nyt vuoden ja 4kk sijoitettu, ja saan nähdä h'ntä vain kolmen kkn välein, sosku tekee kaikkensa että poikani kotiintulo venyisi -> muuttuisi mahdottomaksi, ja tämä ei todellakaan ole minun mielikuvitustabi tai mitään sellaista, tämä samainen sostyöntekijä on tehnyt saman tempun monelle muulle, jolla samanlainen menneisyys kuin minulla. Hän ei anna mitään arvoa sille,miten olen elämäni muuttanut, kun sain raskaudestani tietää, vaan vetoaa mm. kuusi vuotta vanhoihin tapahtumiin. Tässä rikotaan selvästi monia ihmis-, lapsen-, sekä perheenä olemisen oikeuksia.. en vain enää tiedä mitä tehdä.. jos jollakulla sama tilanne,tai ideoita,halu auttaa tai mitä vain, minulle voi soittaa. Olisin kiitollinen kaikesta tiedosta ja varsinkin tuesta. Minä pyydän,jos kukaan osisi auttaa.. minulta on riistetty oman lapseni lapsuus ja kehitys, hyvä että enää edes tunnen häntä! Hän täyttää 2 vuotta kesäkuussa,enkä tiedä edes sitä, minne hänet on sijoitettu.. Myös sähköpostia voi laittaa, luen sen vain aika harvoin.
      Riikka 045 1278928
      [email protected]

      • Epätoivoinen äiti

        Siis saan tavata lastani 3 viikon välein, kirjoitin vahinossa että 3 kkn välein.


      • mamma2009

        Ne venyttää lapsen palauttamista sen takia, että lapsi kiintyis sijaisperheeseen. Näin mä olen asian ajatellut. Taistele lapsesi puolesta, pyydä apua vaikka edellisestä kunnasta jossa asuit. Pyydät heiltä lausunnot, ettei heillä ollut mitään sitä vastaan että saat pitää lapsesi. Yhteys eduskunnan oikeusasiamieheen.


    • mamma2009

      Ilmeisesti he ovat epäpäteviä sossun puolelta auttamaan avohuollossa. Sen takia ne varmaan mielummin huostaa, koska heillä ei ole tarpeeks koulutusta. Mitä kun pistät kova kovaa vastaan ja kysäset osataanko täällä edes auttaa niin kuin pitäis.

    • l.iiinu

      Hei, olemme vastaavassa tilanteessa kuin te. Perheen Nuori uhattiin kiireellisesti sijoittaa, Nuori itse ja vanhemmat vastustavat. Saimme hieman ylimääräistä aikaa, kun Nuori on sairaalahoidossa. Aluksi itketti, sitten nousi uhma, lapsestamme on kyse, emme taatusti pyytele anteeksi olemassa oloamme, vaan käymme hyökkäykseen ja teemme Nuoremme eteen kaikkemme. Netistä löytyi paljon keskusteluja ja kertomuksia, joiden avulla aloitimme. Samana päivänä, varasimme juristille ajan, tilasin kirjallisena asiakaskertomuksemme, ostimme nauhurin ja varasimme lastenSSuojeluun ajan. Vaadimme tietoa avohullon mahdollisuuksista tai miksi ei käy. Olemme tosi aktiivisia(maanvaiva soSSuun), ekasta palaverista alkaen, nauhuri pöydälle ja ystävällinen/viaton kysymys, sopiiko nauhoitus. Juristi joka ikisessä tapaamisessa paikalla, kaikki yhteydenpito hänen kauttaan. Se on opittu että mitään ei saa luulla, olettaa, tietää. Luulimme tietävämme syyn huostaan ottoon, mutta onneksi kysyimme, tämä luulemamme syy(nuoren tekemä tyhmyys), ei ole yksin riittävä, vaan soSSu, kertoi syyn olevan eräs lausunto, eräältä lapsemme kanssa tekemisissä olevalta ammatilaiselta.. Kunnes, saimme kopion asiakaskertomuksesta, tämä suullisesti annettu lausunto, sisälsi silkka valhetta, aivan täyttä paskaa. No, otin yhteyttä lausunnon antajaan ja kysyin, mitä tämä tarkoittaa ja hän kielsi kaiken, oli hyvin pahoillaan ja soitti soSSuun ja kielsi moista sanoneensa. Ei auttanut soSSun muuta kuin korjata valeensa. Niin ja tällä hetkellä ei siis täyty kriteerit kiireellisen huostaan, ja vihdoin pääsemme keskustelemaan, niistä avohuollon tukitoimista....Mutta tilanne voi muuttua... Mutta tulipa opittua, että sinne asiakskertomukseen soSSut kirjoittelevat todellakin ihan paskaa, jos se vaan palvelee omia tarkoitusperiä.
      Mutta olemme tässä lastenSSuojelu asiakkuuden alkumetreillä, mutta tuskan ja masennuksen, kun saa valjastettua taisteluun on helpompaa, selvitä omastakin arjesta, on pakko, että jaksaa tukea Nuorta ja perheen muita lapsia, tässä taistelun myllerryksessä, ja jatkaa taistelua!
      Pitäkää huolta itsestänne, ostakaa valmis/noutoruokaa, kahvin kanssa hyvää, pääasia että syötte sitä mikä maistuu, nousette aamulla sängystä, teette joka päivä edes pienen lenkin ulos. Älkää syyttäkö itseänne villakoirista tai ettette osanneet toimia lapsenne kanssa oikein. Älkää antako soSSun lyödä teitä maanrakoon, koska silloin luovutatte ja soSSu saa jatkaa mielivaltaansa. Jos haluat vertaistukea samassa tilanteessa olevalta, voin laittaa seuraavaan viesttiin sähköpostiosoitteeni, jos haluat.

      • Siveys, huostaanotto

        Tyttöjen seksuaalikäyttäytyminen vaikuttaa huostaanottopäätöksiin.

        Tyttöjen siveyttä kontrolloidaan lastensuojelussa poikia enemmän.

        Olisikohan tämä hätävarjelun liiottelua, vainoharhaisuutta, kateutta, vai meneekö Varhaisen puuttumisen ja Huolen vyöhykkeille?

        Helsingin Sanomat 26.6.2009.

        Lue juttu ja 64 kommenttia.
        Lue myös muita huostaanottoihin liittyviä juttuja.

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkija Tyttöjen seksikäyttäytyminen vaikuttaa huostaanottopäätöksiin/1135247216072
        -------


      • Tytöt, seksi.
        Siveys, huostaanotto kirjoitti:

        Tyttöjen seksuaalikäyttäytyminen vaikuttaa huostaanottopäätöksiin.

        Tyttöjen siveyttä kontrolloidaan lastensuojelussa poikia enemmän.

        Olisikohan tämä hätävarjelun liiottelua, vainoharhaisuutta, kateutta, vai meneekö Varhaisen puuttumisen ja Huolen vyöhykkeille?

        Helsingin Sanomat 26.6.2009.

        Lue juttu ja 64 kommenttia.
        Lue myös muita huostaanottoihin liittyviä juttuja.

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkija Tyttöjen seksikäyttäytyminen vaikuttaa huostaanottopäätöksiin/1135247216072
        -------

        Tytöt hallisevat seksitilanteet.

        Näin käsitykset muuttuvat. Edellisestä "tutkimuksesta" oli kulunut vajaat kaksi vuotta ja tuoreimpien uutisten mukaan nuorille pitäisi sesittää kouluissa pornofilmejä.

        Helsingin Sanomat 25.5.2011.

        Tutkimus: Suomalaistytöt hallisevat seksitilanteet.

        Lue uutinen ja 26 kommenttia, sekä aiheeseen liittyviä muita uutisia.

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus Suomalaistytöt hallitsevat seksitilanteet/1135266326795
        -----


    • Mitä hittoa?

      Mitä hittoa nuo tyttöjen seksuaalisuuteen liittyvät asenteet kuuluvat nimenomaan tässä kerrottuihin tapauksiin?

      Onko naisvihaaja taas asialla vai mikä oudon mielleyhtymän selitys on?

    • Noitavainoa.

      Naisvihaaja asialla?

      Lue tuo hesarin juttu, järjellä, äläkä tunteella, äläkä kiihdy.

      Hesarin artikkelissa syynä huostaanottoprusteeksi riittää tytön seksuaalinen käyttäytyminen.

      Lainaus tekstistä.

      Hiitola analysoi Suomen hallinto-oikeuksien viime vuonna tekemiä, vastentahtoisia huostaanottopäätöksiä.

      Hiitola on huomannut, että tyttöjen huostaanottoperusteiden joukkoon ovat kelvanneet maininnat tytön kiinnostuksesta alkoholiin ja miehiin, käyttäytymisestä seksuaalisesti ikäistään vanhemman tavoin, yliseksuaalisesta kielenkäytöstä sekä liikkumisesta vanhempien miesten seurassa.

      Poikien kohdalla seksuaalisuuteen ei vedota.

      Siis huostaanoton perusteeksi riittää alkoholi ja miehistä kiinnostuminen.

      Eikö tämä kuulu kategoriaan Huoli. Varhainen puuttuminen, jotka ovat erittäin tuhoisia lasten ja nuorten kannalta.

      • Hiitolan tutkimus.

        Tutkija Johanna Hiitolaan viitattiin Hesarin artikkelissa.

        Löysin tälläisen aiheen haulla > johanna hiitola


    • Anonyymi

      Huostaanoton perusteita ovat

      lapsen kasvuolosuhteissa olevat puutteet, jotka uhkaavat vakavasti vaarantaa lapsen terveyttä tai kehitystä ja/tai
      lapsen oma terveyttä ja kehitystä vakavasti vaarantava käyttäytyminen.
      Huostaanottoon voidaan kuitenkin ryhtyä mainittujen perusteiden vuoksi vain, jos

      avohuollon toimenpiteet eivät ole lapsen tilanteessa sopivia, mahdollisia tai riittäviä ja
      sijaishuolto on lapsen edun mukainen ratkaisu.
      Sosiaalihuollosta vastaavalla toimielimellä on velvollisuus ottaa lapsi huostaan ja järjestää hänelle sijaishuolto silloin, kun lain mukaiset perusteet ja huostaanoton edellytykset täyttyvät.

      Huostaanottotarvetta arvioidessaan sosiaalityöntekijän täytyy arvioida lapsen kokonaisvaltaista huollon tarvetta. Yksittäiset tekijät ovat vain harvoin yksin huostaanoton perusteena.

      Lastensuojelulaki 40 § (Finlex)

      Esimerkiksi puutteelliset asumisolot, asunnon puute tai riittämätön toimeentulo eivät koskaan yksinään voi olla perusteena huostaanotolle. Näissä tilanteissa täytyy korjata puutteet eli järjestää perheelle asianmukaiset asuinolosuhteet tai riittävä taloudellinen tuki.
      Lastensuojelulaki 35 § (Finlex)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe