Tietokone jumittuu

dumdam

Mulla on tällanen ongelma.
Kone jumittuu aina välillä, joskus ihan tosi usein (parin minuutin välein) ja joskus voi olla kauankin ettei jumitu.
Siis siinä käy niin, ettei mikään toimi. Hiiri ei liiku, kello jumittuu, näppäimistökään ei toimi jne.
Ainoo vaihtoehto on sulkea kone tuolta virtanappulasta.

En todellakaan oo mikään tietokonetietäjä, niin en nyt yhtään tiedä että mitä tällaselle ongelmalle pitäs tehdä. :s

Voisko joku auttaa?

24

8288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ktgb

      vaikea arvailla kun ei tiedä taitojasi ja koneen nopeuksia ja ikää ym.

      mutta
      jos olet kokematon ja kone e kovin nopea, usein jumittuu sen takia kun muisti loppuu,

      eli teet, annat tehtäväksi liian useita tehtäviä,
      vahingossa, "haparoiden", kun ei heti aukea sekunnissa, jokin, näpäytät toistamiseen hiirtä tms.

      • sfinski80

        Totta vaikea arvailla tässä nyt kuitenkin jotain mitkä voi auttaa.

        Koskakohan viimeksi olet eheyttänyt levysi, hidastaa konetta aika paljonkin joskus. Prosessi kestää mutta on sen väärtti.
        Apuohjelmat/järjestelmä työkalut/levyn eheytys

        Kannattaa virusohjelmalla ja/tai haittaohjelmalla poistaa ylimmäräistä "roskaa", joskus kertyy paljonkin turhia sovelluksia minkä olemassa olosta et edes tiedä. Esim ad-aware on yksi ohjelma, jolla onnistuu.

        Painamalla ctrl alt del näet prosessit kohdasta paljonko sovelluksia on auki.Jos vanhempi kone niin 30 prosessia alkaa olemaan jo aika rankka koneen pyörittää. Alalaidassa näkee myös suorittimen käytön prosentteina.


      • blaablaabla
        sfinski80 kirjoitti:

        Totta vaikea arvailla tässä nyt kuitenkin jotain mitkä voi auttaa.

        Koskakohan viimeksi olet eheyttänyt levysi, hidastaa konetta aika paljonkin joskus. Prosessi kestää mutta on sen väärtti.
        Apuohjelmat/järjestelmä työkalut/levyn eheytys

        Kannattaa virusohjelmalla ja/tai haittaohjelmalla poistaa ylimmäräistä "roskaa", joskus kertyy paljonkin turhia sovelluksia minkä olemassa olosta et edes tiedä. Esim ad-aware on yksi ohjelma, jolla onnistuu.

        Painamalla ctrl alt del näet prosessit kohdasta paljonko sovelluksia on auki.Jos vanhempi kone niin 30 prosessia alkaa olemaan jo aika rankka koneen pyörittää. Alalaidassa näkee myös suorittimen käytön prosentteina.

        Minulla oli samanlaisia ongelmia näytönohjaimen kanssa aina siitä lähtien kun ko. kortista hajosi tuuletin. Normaalikäytössä järjestelmä ei pysähdellyt, mutta heti kun jotakin vähänkin vaativampaa grafiikkaa (esim. pelit) tarvittiin niin kone kesti korkeintaan 30 min ennenkuin jämähti.


    • tulee mieleen

      että on muistit täynnä,tyhjennä joutava pois

      • kertoja112

        Totta tuokin että kiintolevy vaikuttaa osittain, mutta epäilen että syy ei ole tämä,koska Käyttömuisti on asia erikseen, johon auttaa sovellusten poistaminen. Kiintolevynvaikutus on aika vähäinen kannattaa kuitenkin pitää tyhjänä tilana 500mb-1gb. Esim photoshop ja jotkut muut sovellukset käyttävät suoraan mielestäni kiintolevytilaa varaustilana.


      • dumdam

        Muistia pitäis kyllä olla ihan riittämiin, ja kone on vasta pari vuotta vanha.


    • Päivän jatko

      Arvaan, että sinulla on windows. Niitä joutuu toisinaan aika tavalla hieromaan.

      • Tulevaisuuden Toivo

      • MOPPI
        Tulevaisuuden Toivo kirjoitti:

        http://wiki.ubuntu-fi.org/Tilaa_Ubuntu_CD

        Voit asentaa sen windowsin vierelle. Käynnistäessä konetta valitset kumman käyttiksen haluat sillä kerralla.

        Mulla Samsungin tabletti jumitti yhtäkkiä, ei toimi vaikka mistä painaisin. Ennen ei oo tehny näin kertaakaan. Onko joku virus? Vai mikä? Ja mitä teen?


    • Kyse tuksin on haittaohjelmasta. Meneekö tabletti siis ollenkaan pois päältä?

    • jhshjsdasjka

      Imuta netistä ilmainen Eusing Free Registry Cleaner. Puhdistaa koneelta ylimääräisiä tiedostoja. Mulla kone nopeutuu hetkeksi aina ton ajon jälkeen.

    • Eräjorma

      Samaa ongelmaa aika yleisesti, kone jumittuu, ja syykin on selvillä.

      Kone jumittuu täysin ilman mitään logiikkaa, välillä toimii viikon putkeen ongelmitta, pelatessa tai vain ollessa päällä ilman kuormitusta, välillä jumittuu täysin, ei toimi hiiri ei mikään, jos hiirtä yrittää liikuttaa, saattaa se kerran hypähtää vähän jonka jälkeen jumiutuu täysin. Välillä, noin 1 kerta 10:stä, kone jäätyy, muutaman sekunnin päästä näyttö vilahtaa mustaksi ja takaisin kuvaan, ja alakulmaan ponnahtaa ikkuna "nvidia driver has crashed and recovered" (nvidian ajuri on kaatunut ja palautunut). 9 kertaa 10:stä tätä ikkunaa ei tule.)

      Koneen tiedot copy pastella tähän ja juttu jatkuu niiden alla syy jumittamiseen.

      -Motherboard: Gigabyte GA-990FXA-UD7
      -Processor: AMD Phenom(tm) II X6 1075T Processor (6 CPUs), ~3.0GHz (~3.5GHz Turbo)
      -Memory: 8192MB DDR3 @1866MHz
      -Graphics: GTX 560 Ti 2gb Phantom II (silent)
      -Hard drives: Corsair Force GT 120gb SSD Western Digital CG 1tb
      -Keyboard: Razer Lycosa
      -Mouse/'s:Razer Deathadder Respawn Logitech M215 wireless
      -Mouse surface: Razer Destructor
      -Speakers/Headset: Logitech Z-10 / Razer Piranha
      -OS: Windows 7 Home Premium 64-bit
      -Power: Hiper X 780W silent
      -Monitor: Benq T221WA
      -Case: Antec P182 Gun Metal Black
      -Cooling: Antec 620 h2o CPU cooler with 2x Noctua silent fans 2x Noctua's in case

      Ja jatkuu ->
      eli siis koneen osissa ei ole vikaa, ei myöskään muistin puutteessa tai välimuistissa, rekisteri puhdistuu itsestään joka käynnistyksen yhteydessä (ccleaner, ilmainen ohjelma joka poistaa temp-tiedostot yms roskat ja putsaa rekisterin, saa käynnistymään taustalla joka käynnistyksessä).

      Jonkun verran sai kaivella että keksi syyn, ja syy on näytönohjaimen ajuri.

      Monella sama ongelma, ja mitä olen huomannut, jokaisella joilla samankaltaisia oireita, on Nvidian näytönohjain.
      Ongelmaa ei ikinä ole, jos formatoi koko koneen, ja asentaa kaiken uusiksi asentaa näyttiksen ajurin, mutta jättää sen siihen. Jos/kun tulee päivitys ajuriin, ja asennat uuden, vaikka mielestäsi poistaisit ensin vanhan, tai asentaisit ajurin "clean install" meiningillä, se luo edellämainitun jäätymis ongelman. Jos asennat windowsin asennuksen jälkeen 1 nvidian ajurit, ja jätät siihen, kone ei jäädy, jos asennat uusimmat versiot niiden tullessa, alkaa ongelma/jäätymiset.

      Ongelman voi korjata, mutta se ottaa jonkun verran aikaa ja vaivaa, ja jos päivität ajurin uudestaan, ongelma alkaa taas.

      Helpoin korjaus, joka osaamattomilla voi jäädä yritykseksi, on poistaa rekisteristä KAIKKI merkinnät nvidian ajureista ja tiedostoista. registerycleaner ohjelmat kuten regsweeper jneyms, eivät toimi tarpeeksihyvin, kokeiltu on, ja ei korjaa ongelmaa, ainoa korjaus on manuaalisesti poistaa joka merkintä, joka ei ole kovin vaikeaa. Poista myös kaikki kansiot liittyen näytönohjaimen ajuriin:
      "C:\Nvidia", ja kansioista "C:\käyttäjät\defaultuser\appdata\local\", C:\käyttäjät\*your username*\appdata\local\, C:\käyttäjät\Julkinen\appdata\local\, kaikki kansiot minkä nimessä on Nvidia. Jos olet asentanut ajureita muihin kuin vakiosijainteihin, pidä huoli että poistat nekin ajurin poiston jälkeen! Muuten rekisteriin on turha koskea.

      Tällä neuvolla voit yrittää mutta omalla vastuulla toki, tai pyydä osaavaa tekemään puolestasi:
      Käynnistä koneesi, ja mene ohjauspaneeliin -> ohjelmat ja toiminnot -> ja uninstalloit/poistat jokaisen nVidia nimellä olevan sovelluksen (display driver, 3d paskat, physx jne). Tämän jälkeen sammuta kone, ja käynnistä uudestaan.
      Koneesta riippuen mutta yleensä painamalla F8 tai sitä rämpyttämällä koneen käynnistyessä, saat valikon josta voit käynnistää koneen vikasietotilaan (eli kone lataa vain välttämättömät ajurit ja prosessit koneen käynnistymiseksi).

      Kun olet windowsissa (resoluutio on surkea ilman ajureita mutta ei voi mitään, uutta et voi asentaa ennen seuraavaksi mainittavaa korjausta)
      avaa käynnistä valikko, ja klikkaa suorita (run).
      Kirjoita suorita-ikkunaan: regedit ja paina enter/ok.
      Avaa rekisteri editorin. Paina F3, joka avaa "etsi" sovelluksen rekisterieditorissa.
      Kirjoita etsintäruutuun yksinkertaisesti NVIDIA, ja poista jokainen rekisteriarvo/merkintä jonka löydät, painamalla delete, vahvistamalla jos tarvis, ja F3 jatkaaksesi etsintää ellei jatku itsestään. --->

    • Eräjorma

      ---> Kun kaikki merkinnät ja kansiot koskien NVIDIA:aa on poistettu, voi koneen käynnistää uudestaan, ja asentaa uusimmat Nvidian ajurit. Ja kone ei jäädy, ennenkuin asennat uudet ajurit, ja jos teet sen ilman rekisterin manuaalista puhdistusta, kone tulee jäätymään entisenlailla uudestaan.

      Ongelma on todella rasittava, ja sen korjaus yhtälailla, rekisterin jne tiedostojen puhdistus käy alle 2 minuutissa kun sen on pariin otteeseen tehnyt, mutta ei poista ongelmaa että se on rasittavaa tehdä joka kerta kun haluaa päivittää näytönohjaimen ajurit saadakseen kortista parhaan suorituskyvyn irti...

      Vielä loppuun mainittakoon, että rekistericleanerit joita porukka mainostaa, niistä suurin osa luo odottamattomia ongelmia/jotkut ohjelmat lakkaavat toimimasta jne, joten niiden käyttöä muutamaa harvaa toimivaksi todettua lukuunottamatta, yksi niistä Ccleanerin rekisterinpuhdistus, mutta tämäkin puhdistus jättää arvoja rekisteriin joten ei yhtä täydellinen kun manuaalisesti tehtäessä.

      Mieli tekisi jättää sähköposti loppuun jos jollakulla ilmenee kysyttävää, mutta taidampa jättää jättämättä, ties mitä valopäitä alkaisi tukottamaan viestiä :)
      Koitan muistaa sillointällöin piipahtaa tässä vilkaisemassa jos jollakulla ilmenee kysyttävää. Pitkä litania tekstiä, mutta pakko neuvoa "juurta jaksaen" että vähän osaamattomammatkin onnistuisivat. Ja IHME, vaikka vähän väliä kopioin tekstin, ei kone jäätynyt tätä kirjoittaessa kertaakaan :)

      • Puhkiainen

        Itselläni on vastaava ongelma.. kone jäätyy. Välillä nopeasti tekemättä mitään ja välillä joutuu odottelemaan. Yleensä jäätyminen tulee nettiä selatessa..
        Välillä jopa osaa palautua itsekseen, mutta yleensä pakotettava sammutus. Tuota nvidian ilmoitusta en ole vielä kertaakaan koneessani nähnyt.

        Koneesta levisi emolevy (ASUS) n. kk sitten. Takuuseen uusi emo, erona ettei enää ko. mallia ollut myynnissä. Siispä -> vaihto Gigabyten emoon (G1.Sniper M3).

        Ongelmat alkoi tuon emon vaihdon jälkeen. Wintoosa on asennettu pariin kertaan uudelleen, mutta aina sama ongelma. Jäätyy. Huollossa mitään vikaa ei havaittu laitteissa ja kaikki rasitustesit ok. Toimi siis normaalisti. Kotona taas ei toimi normaalisti.

        Sattui tämä keskustelu silmään ja tuo Eräjorman teksti. Voisiko tuossa ongelmassa olla mitään yhteyttä tuolla emolevyllä? Asuksella toimi, Gigabytellä jäätyy.

        Yhteyksiä Eräjorman pakettiin: Gigabyten emo, Wintoosa 7, GTX 560 (DCII TOP 1G), Benq näyttö.

        Muuta siis ei ole vaihtunut kuin tuo emolevy ja siitäpä sitten ongelmat alkoi. :) Pitää koettaa tuo Eräjorman ohje, josko alkaisi pelittää.


    • Eräjorma

      Terve "puhkiainen".

      Toki voi vika olla emossakin, ja useinhan se vika vastaavissa tilanteissa (jäätymiset ja kaatumiset) löytyykin juuri emolevystä tai muistista. Itse en vaan viitsi ostaa uutta 300e emolevyä, vain ehkä todetakseni että "turhaampa kokeilin ei ollut emossa vika, eikä kokeilu maksanut kuin 300e" :)
      Oli pirun kallis emolevy, mutta yhteensopiva kaiken kanssa, käy ati:n ja nvidia:n näytönohjaimet, saa neljä rinnakkain jos sattuu tahtomaan, käy amd tai intel prossu jneyms. Ja niin pirun siisti kun musta ni oli pakko ostaa :D Sehän se on se tärkein juttu kun emo näkyy niin paljon umpinaisesta kotelosta :P

      Osia taas en viitsi tunkea mihinkään vanhaankaan emoon, monet osat eivät ole edes yhteensopivia vanhempien kanssa, ja jos sattuu sopimaan niin jumittaa ihan vanhasta emosta johtuen väkisinkin vaikkei ehkä täysin jäätyisikään.

      Tuo nvidian ajurin kaatumis ilmoitus tulee todella harvoin, 1 kerta 10:stä oli ehkä väärä veikkaus, 1 kerran 25:stä jäätymisestä voisi olla lähempänä.

      Tutulla oli sama vika (jäätyy randomisti), ja vika oli näyttiksessä, vaihtoi uuden näytönohjaimen ja taas pelittää, ainakin toistaiseksi kun yhdet uusimmat ajurit sisällä eikä vielä päivitelty :)

      Itse tein edellämainitun toimenpiteen kerran, ja ei jäätynyt pitkään aikaan, vaikken aivan kaikkia kansioita varmaan löytänytkään, rekisteristä kaikki merkinnät pois. Mutta näyttiksen ajurien päivityksen jälkeen ongelma palasi taas, tosin suht harvoin ilmenee, joten en jaksa liikaa päätä sillä vaivata.
      Puhdas windowsin asennus voisi auttaa, mutta liikaa joten saa jäädä sekin toistaiseksi ainakin.

      Koitan muistaa päivittää tätä, kunhan saan aikaiseksi päivitellä koneen osia, missään ei vikaa mutta jos ostaisi toisen kasan vastaavanlaisia osia voisi vaihtella keskenään ja selvittää voisiko olla osissa vikaa. Tosin vaikuttaa todella kaukaa haetulta, jos ja kun pelkkä rekisterin puhdistus poistaa ongelman :)

      • .,.,.,.,.,

        "käy ati:n ja nvidia:n näytönohjaimet"

        Molemmat käyvät jokaiseen emolevyyn, josta löytyy sopiva väylä, nykyään PCI-e 16x slotti. Eli käytännössä jokainen viimeisen muutaman vuoden aikana valmistettu emo.

        "saa neljä rinnakkain jos sattuu tahtomaan"

        Turha maksaa tästä ominaisuudesta, jos sitä ei käytä.

        "käy amd tai intel prossu"

        Kerro minullekin, mihin emolevyyn käy sekä Intelin että AMD:n prossut?


      • piste pilkku piste
        .,.,.,.,., kirjoitti:

        "käy ati:n ja nvidia:n näytönohjaimet"

        Molemmat käyvät jokaiseen emolevyyn, josta löytyy sopiva väylä, nykyään PCI-e 16x slotti. Eli käytännössä jokainen viimeisen muutaman vuoden aikana valmistettu emo.

        "saa neljä rinnakkain jos sattuu tahtomaan"

        Turha maksaa tästä ominaisuudesta, jos sitä ei käytä.

        "käy amd tai intel prossu"

        Kerro minullekin, mihin emolevyyn käy sekä Intelin että AMD:n prossut?

        Tossa sulle näin alkuun yks emo joka huolii molemmat.
        http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1829

        On se kumma ettei mokoma tihrustelija osaa googlea käyttää sen vertaa et löytäis noinki yksinkertasen tiedon...

        Näyttisviesti varmaan tarkotettu yhteen oiskohan, siinä yhteydessä ainaki vaikuttaa järkevältä, kun et saa tungettua joka emoon kumpaa vaan näyttistä slihin tms, käytä järkeä jos sitä ollenkaan omaat..
        Ja mistä tiedät käyttääkö jorma 4 näyttistä rinnakkain vai ei, ei taida mainita viestissään käyttääkö, mainitsee vain että se on mahdollista.

        Lähti nyt vastaukset alhaalta ylöspäin mut ehkä ymmärrät, ehkä et ei loppupeleissä vois vähempää kiinnostaa jossei pilkun nuolija ymmärrä :)


      • fnfiewrfewrnvf
        .,.,.,.,., kirjoitti:

        "käy ati:n ja nvidia:n näytönohjaimet"

        Molemmat käyvät jokaiseen emolevyyn, josta löytyy sopiva väylä, nykyään PCI-e 16x slotti. Eli käytännössä jokainen viimeisen muutaman vuoden aikana valmistettu emo.

        "saa neljä rinnakkain jos sattuu tahtomaan"

        Turha maksaa tästä ominaisuudesta, jos sitä ei käytä.

        "käy amd tai intel prossu"

        Kerro minullekin, mihin emolevyyn käy sekä Intelin että AMD:n prossut?

        lol, copy paste of first text in gigabytes site:

        "these motherboards enjoy uniquely developed technologies such as Dual CPU Power Technology and Ultra Durable 3™ design"......


      • 2hrtbtfoih
        piste pilkku piste kirjoitti:

        Tossa sulle näin alkuun yks emo joka huolii molemmat.
        http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1829

        On se kumma ettei mokoma tihrustelija osaa googlea käyttää sen vertaa et löytäis noinki yksinkertasen tiedon...

        Näyttisviesti varmaan tarkotettu yhteen oiskohan, siinä yhteydessä ainaki vaikuttaa järkevältä, kun et saa tungettua joka emoon kumpaa vaan näyttistä slihin tms, käytä järkeä jos sitä ollenkaan omaat..
        Ja mistä tiedät käyttääkö jorma 4 näyttistä rinnakkain vai ei, ei taida mainita viestissään käyttääkö, mainitsee vain että se on mahdollista.

        Lähti nyt vastaukset alhaalta ylöspäin mut ehkä ymmärrät, ehkä et ei loppupeleissä vois vähempää kiinnostaa jossei pilkun nuolija ymmärrä :)

        Linkkaamasi juttu on kahdeksan vuoden takaa... ei tuommoisia emoja ole kuin muutama, enkä ole ikinä nähnyt yhtäkään suomalaisten kauppojen valikoimissa. Toisinsanoen kyseessä on 99,99% ihmisistä tarpeeton (ja kallis) kuriositeetti.


    • Puhkiainen

      Kyllä tuosta hieman apua oli kun tuon rekisterin puhdisti. Jäätymisprosentti laski jonkin verran. Ennen puhdistusta n. kerran minuutissa hetkellinen jäätyminen, ennen kuin alkoi näyttö sekoilla. Sen jälkeen sitten totaaliblokki. Puhdistuksen jälkeen pari päivää toimi hienosti.. kunnes taas alkoi tilttailu.

      En todellakaan keksi muuta, kuin että on jokin yhteensopimattomuus ongelma tuon Gigabyten ja näyttiksen suhteen. Näyttis siis Asuksen valmistama.

      Todellakin kun yhdistelmä oli ASUS - ASUS niin homma toimi (jopa viallisella emolla). Emo vaihtui, niin ongelmat alkoi (kuitenkin testiohjelmat ei anna mitään virheitä). Mutta peruskäytössä ongelmat tulee eteen. Ei ollu hyötyä myöskään BIOS päivityksestä.

      • Jos näyttiksessä vika niin ota näyttis irti ja käytä emon omaa näyttösovitinta ja kato auttaakos se. Jos ei auta niin vika ei sillon ole näytönohjaimen yhteensopivuudessa.
        Jos tietokoneeseen on asennettu useampi muistikampa, kokeile kampa kerraalaan ja kato, loppuuko takkuilu.
        Oletko levyn jo eheyttänyt? Jos kyseessä on perinteinen kovalevy niin se kannattaa eheyttää.
        Oletko tarkistanut koneen virusten ja haittaohjelmien varalta?


    • Eräjorma

      Tässä toimiva ja varsin perusteellinen ohje. Käyttää ken käyttää.

      http://www.overclock.net/t/1150443/how-to-remove-your-nvidia-gpu-drivers

      Aakkostelijalle/.,.,.,.,.,:lle tiedoksi että itse käytän vain amd prossua ja halusin vain emon ostaessani parhaan kaupasta, jotta ei tarvitse uuteen vaihtaa heti puolen vuoden jälkeen ;)
      Ainoa pointti kalliille emolle oli se, kunhan nyt satuin huomaamaan että tuli vino pino taustalevyjä jne prossusovittimia, tiedä sitten miten toimii vai toimiiko, kun ei kiinnosta.
      On se kumma miten se voi rasittaa jotain jos jollakulla toisella on joku tietty osa koneessa :)

    • sampit123

      hei mulla tilttaa tuo koneen hiiri toimii vain 5 min välein. Minä teen vaan niin että sammutan sitä melkein koko ajan

    • Anonyymi

      Mun Asuksen läppäri jäätyi ja näppäimistössä palaa silti valo ja se hurisee sekunnin välein

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2979
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      417
      2861
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      91
      2103
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      330
      1711
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1652
    Aihe