Nylkyttävät urokset

mitätehdä?

Mieltäni askarruttaa seuraavanalainen asia: käyn kiltin ja sosiaalisen 1,5 v narttukoirani kanssa pari kertaa viikossa koirapuistossa ja koiruli nauttii yli kaiken kun saa juosta ja painia kavereitten kanssa, kunnes... paikalle ilmestyy joku yliseksuaalinen uroskoira joka nylkyttää narttuani henkensä edestä. Kivat leikit loppuu siihen kun urokset jopa vauhdissa roikkuvat nartun selässä, eivätkä malta lopettaa ollenkaan.

Koirani on steriloitu, joten juoksuisesta nartusta ei ole kyse, mutta ilmeisesti se levittää edelleen hemaisevia nartun tuoksuja, kun urokset noin villiintyvät?! Huono puoli on se, että koirani ei oikein ymmärrä ärähtää urokselle kunnolla, joka luultavasti lopettaisi touhun siihen, tai sitten ei... Tarpeeksi kun narttu ärsyyntyy, se kyllä pistää kampoihin.

Nyt muutaman kerran on yhden tietyn nylkyttävien urosten omistajalta tullut vähän sellaista kommenttia että se on koirani syy kun hänen yliseksuaaliset uroksensa eivät malta olla pökkimättä kaikkea mikä liikkuu, "menee hyvät treffit pilalle"!

Minulla on sellainen käsitys, että nylkyttävän koiran omistajan olisi suotavaa pitää huoli siitä että koira ei jatkuvasti ole toisen kimpussa ja irrottaa koira nartusta jos näin käy. Olenko täysin väärässä?

Kahdenlaista koulukuntaa näyttää olevan - toiset komentavat urostaan ja käyvät erottamassa koirat, ja jos tilanne ei rauhoitu, poistuvat puistosta. Toiset sitten eivät eväänsä liikauta ja muut puistossa olijat irrottelevat hänen urostaan nartun kimpusta. Muutaman kerran olemme joutuneet lähtemään puistosta, kun koira ei ole saanut hetken rauhaa ja lehmän kokoiset urokset ovat koko ajan kimpussa, ja narttu on ihan kauhusta kankeana. En kuitenkaan halua koiralleni turhia stressitilanteita ehdoin tahdoin järjestää.

Mikä on oikea tapa toimia???? Kumpi tarvittaessa poistuu, yliseksuaalinen nylkyttävä uros, vai "uhriksi" joutuva narttu?

7

1445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iiron isäntä

      Minun rotikkaani meinattiin nylkyttää puistossa mutta poikapa antoikin nylkyttäjälle opetuksen! Se on kyllä sellainen jässikkä että jos sitä meinataan alistaa, se voi kyllä tulla sitten ihan hulluksi! Niinkuin nyt tuli. Hehehe kyllä nylkyttäjä (iso koira sekin) luikki häntä koipien välissä karkuun. Oli se vaan niin lystiä katsella. Vieläkin naurattaa, en ollut tiennytkään että koirani näin herkkä ja omanarvon tuntoinen on. Näyttipä vielä sen toisen koiran räyhäävälle omistajallekin hampaitaan, ja sen verran rumasti irvisteli ja murisi, että äijä katsoi parhaaksi poistua siististi taka-vasemmalle :)

      Tottelee kyllä onneksi minua hyvin, mutta ei ketään muuta.

      • Klfmt

        No minä itse kahden uroksen omistajana ainakin poistun jos toinen leikkaamaton urokseni rupeaa jotakin koiraa ahdistelemaan. Sitä sattuu puistossa usein että joku uros aivan pakonomaisesti juoksee jonkun nartun perässä ja hyppii selkään, mutta kyllä se minun mielestäni on sen uroksen omistajan tehtävä ottaa koira sieltä selästä irti ja jos touhu jatkuu aina vaan niin sitten poistua puistosta. Minun leikattu urokseni joutuu usein itse nylkytyksen uhriksi kun muut urokset sitä alistaa ja tuntuu että ihmisiä ei silloin kiinnosta kun niiden koirat nylkyttää toista urosta vaikka aivan yhtälailla se häiritsee minun urostani kuin ketä tahansa narttuakin. Joten jos joku sinulle avautuu puistossa että sinä narttuinesi pilaat heidän ulkoiluhetkensä niin sano että anteeksi nyt vaan mutta...!!:)


    • nuoren...

      uroksen omistajana ainakin lähden pois jos en saa koiraani kuriin. Urokseni on iso nuori kakara ja onneksi leikkii kaikkien kanssa vielä puistossa vaikka siellä olisi kymmenen narttua Mutta joskus kun se innostuu jostain nartusta voe hemmm... silloin koirani ottaa sellasen pihti otteen että saan kiskoa toista kaksinkäsin irti. Onneksi noita tilanteita sattuu vielä toistaiseksi harvoin.

      Olen muutamalta nartun omistajalta kuullut että he ovat ihan opettaneet koiriaan ärähtämään/komentamaan selkään nousijat pois. Joillakin se tulee ihan luonnostaan mutta voi sen nähtävästi opettaakkin. =)

      • hillerooo

        narttu nylkyttää. meillä on sellanen ongelma, että meillä hieman alle 2-vuotias isokokoinen narttu on alkanut nylkyttää muita. mistähän moinen muuten johtuu? aina olen kuitenkin ottanut koiran pois toisen selästä ja lopettaakin sen hetkeksi mutta saattaa aloittaa sen taas innostuttuaan. ja sitten vaan taas alas.muuten koirani ei ole agressiivinen ja uskoo heti jos toinen ärähtää. Eli meidän tapauksessa olisi parempikin jos toinen koira kerkeisi ärähtää ennen minua. menee nopeammin jakeluun :P :) tuohon vastaisin, että juuh sen selässä hyppiän omistajan täytyy kieltää koiraansa ja jos ei koira ymmärrä lopettaa tai omistaja ei saa koiraa kuriin, niin nylkyttävän koiran täytyy poistua puistosta.


      • normaalia :)
        hillerooo kirjoitti:

        narttu nylkyttää. meillä on sellanen ongelma, että meillä hieman alle 2-vuotias isokokoinen narttu on alkanut nylkyttää muita. mistähän moinen muuten johtuu? aina olen kuitenkin ottanut koiran pois toisen selästä ja lopettaakin sen hetkeksi mutta saattaa aloittaa sen taas innostuttuaan. ja sitten vaan taas alas.muuten koirani ei ole agressiivinen ja uskoo heti jos toinen ärähtää. Eli meidän tapauksessa olisi parempikin jos toinen koira kerkeisi ärähtää ennen minua. menee nopeammin jakeluun :P :) tuohon vastaisin, että juuh sen selässä hyppiän omistajan täytyy kieltää koiraansa ja jos ei koira ymmärrä lopettaa tai omistaja ei saa koiraa kuriin, niin nylkyttävän koiran täytyy poistua puistosta.

        Tuo nylkyttäminen kuuluu koirien keskinäiseen egon pönkitykseen. Kyseessä on ns. valtataistelu jossa nylkyttäjä osoittaa teollaan olevansa ns. "korkeaarvoisempi". Vaikka meistä ihmisistä tämä tuntuu empämukavalta ja oudolta on se koirille normaalia käyttäytymistä, nehän on ns. laumaeläimiä ja laumassa käydään kamppailua siitä kuka on korkea-arvoisempi.

        Kyllä mun koira ainakin osaa älähtää jos tuollainen käytös menee liian pitkälle :)


    • millye

      Omakoirani on vielä pentu, mutta alkanut päästä jutusta jyvälle ja yrittää pökittää joitakin koiria. Onneksi koira on sen verran tottelevainen, että ky häntä kieltää, niin toiminta loppuu siihen. Ehkä yrittää toisen kerran, mutta sitten jättää rauhaan. Joskus puistossa, jossa me käymme on Minttu koira, joka sit rupee pistään samalla mitalla takasin pojille :D.

    • touhua

      hei!

      itse ainakin käyn heti repimässä urokseni pois jos alkaa nylkyttämään muita. jos ei usko parista kerrasta niin silloin lähdemme aina pois puistosta. en ymmärrä omistajia jotka katsovat sivusta kun kun koira jyystää toisen selkää ja snaovat vaan että kuuluu laumakäyttäytymiseen.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2275
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      70
      1914
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1725
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1631
    5. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      152
      1618
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1604
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1514
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe