Pohjavesialue -panospuhdistamo?

typytsy

Saako pohjavesi alueelle laittaa panospuhdistamon esim wehoputs 5 vai tarvitseeko olla umpisäiliö?

7

810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vesikauhu

      Asia ei ole aivan yksiselitteinen. Joissakin kunnissa hyväksytään puhdistamo osalle pohjavesialueista ja umpisäiliö vaaditaan vain herkimmille pohjavesialueille. Toiset kunnat vaativat umpisäiliöt kaikille pohjavesialueille.

      Jotta vältyt turhalta arpomiselta tai virhevalinnoilta ota yhteys kiinteistösi sijaintikunnan ympäristösihteeriin tai ympäristönsuojelutarkastajaan ja kysy mikä tulkinta ko. kunnassa on voimassa.

      Mikäli vaatisivat umpisäiliön asentamisen, selvitä myös mahdollisuus, jossa kiinteistöön tehtäisiin kaksoisviemäröinti eli eroteltaisiin mustat (wc) vedet ja harmaat (pesuvedet). Antaisivatko luvan harmaiden vesien käsittelyyn niin, ettei niitä tarvitsisi johtaa umpisäiliöön ja jos, niin miten he vaativat ne käsiteltäväksi.

      Tuo umpisäiliön tyhjentäminen on pitkässä juoksussa niin kallista puuhaa, että kaksoisviemäröinnistä aiheutuva perustamiskustannuksen lisäys säästyy melko lyhyessä ajassa, koska pesuvesien osuus koko jätevesikuormasta on suuri.

      Kuten sanottu kysy kunnasta mitkä noista kolmesta vaihtoehdosta hyväksytään:

      1. Puhdistamo?

      2. Kaksoisviemäröinti siten, että mustat umpisäiliöön. Miten harmaat tulee käsitellä tässä tapauksessa?

      3. Umpisäiliö kaikille vesille?

    • mccaiver

      Laki pohjavesien pilaantumisen kieltämisestä estää puhdistamon käytön tai vaihtoehtoisesti ympäristösuojelulain mukainen suojelupäätös. Nämä selviää teknisestä virastosta tai ympäristökeskuksesta.

    • SalolainenSalossa

      Hei !
      Onko korvauksista puhuttu kun kiinteisönne on merkitty pohjavesialueeksi.
      Velvollisuuksia, investointeja, rajoituksia, loppu ikäinen maksuvelvoite.
      Lisäksi kiinteistöä joka sijaitsee pohjavesialueella ei näköjään saa millään
      hinnalla myytyä. Kyllä järjen mukaan kuuluisi saada korvaus.
      Selvää syrjintää kun tullaan ilmoittamatta kävelelmään tontille .
      Merkitään kaikessa hiljaisuudessa pohjavesialueeksi. Jonkin ajan kuluttua tulee täti ihminen kertomaan että latappa kiinteistösi lain vaatimaan kuntoon????
      Selvityken jälkeen toteat että joudut maksamaan toisten veden käytöstä
      loppuikäsi erinäisinä kuluina, kuten laitteita kemikaaleleja huoltoja sähköjä
      kaivamaan teettämään suunitelmia , otattamaan näytteitä , huolehtimaan kaikista laitteista joista yksin olet vastuussa. Lisäksi lukematon joukko rajoituksija ja velvotteita rakennusten suhteen Ja vain siksi että muut saavat vettä kilometrin päässä olevasta kaivosta. Jos joku väittää tätä lakia oikeuden mukaiseksi niin sitten on mikä vaan oikeutettua. Kukaan ei ota sentin vertaa osaa kuluihin ,nauraa kihertää vaan kun jollekkin ilmaisee asian. ELY keskuksen kanta on että
      tuommoiset kulut pitää vaan sietää. Ympäristötarkastajat ovat kirkkain siömin sitä mieltä että tämä kosee kaikkia?? Eihän tuommoiset ihmiset saisi olla siinä virassa
      valhtelevat päin naamaa. Eihän missään muualla joudu tekemään moisia investoineteja. Kuten kiinteisöni rajanaapurit metrin päässä , heillä ei ole mitään velvoitteita ja vedet lskevat millilleen samaan paikkaan. Täydellistä mielivaltaa.
      Missä on tasa-arvo. Missä on syrjimisen raja onko sitä olemassakaan.
      Nämä on tekoja viranomaisten taholta, ja vielä kehtaavat puhella että vihapuheet on rikos. Mikä on jätevesiasetus muu kuin rikos kun kansalaiset eivät ole samanarvoisija. Oikaisua ei heidän tekemiin virheisiin ei saa millään.

    • Pohjavesialueeniloja

      Hankala juttu yksilön oikeuksien kannalta koko paskalaki.
      Todennäköisesti pullokaivo on ainoa vaihtoehto. Joko 10m3 lasikuitusäiliö tai 2kpl 5,5m3 muovisäiliötä. Minä ostin 2 muovisäiliötä Kangasniemen tien varrella olevasta Rotomonista. Tuli halvimmaksi. Suihkussa ei tee mieli kauan lotrata kun tietää että joka tippa ajetaan loka-autolla puhdistamolle. 4-5 kuukauden välein on tyhjennys. Vinkkinä, että osta hälytin etummaiseen säiliöön ja asenna säiliön puoliväliin niin hälyttää noin kuukautta ennen kuin täyttyy.

      • KesäMuuramelainen

        Etummaiseen mistä suunnasta? Toki voi olla loka-auton saapumissuunnasta etummainen. Mutta viemärilinjassa pitää olla takimmainen, jotta toimii oikein.
        Meillä on myös Rotomonin säiliö wc vesille. On tuhti säiliö. Kaivurimies sanoi että painaa kuin synti. Kai se on merkki siitä että seinämät normaalia paksummat.


    • Anonyymi

      "Mutta mutta mutta entäs ne kustannukset?? Ne säädösten mukaan kustannukset kuuluu vain kiinteistön omistajalle jonka alueella oletetaan pohjavettä olevan vaikka kiinteistöllä ei ole veden kanssa mitään tekemistä. Ihminen joka on moisen säädöksen aikaan saanut ja muut siihen mukaan ei voi olla täydessä ymmärryksen tilassa, Jos joku on eri mieltä asiasta niin näyttäköön toteen kuinka se on hänen mielestään oikein ja asettukoon kuvattuun kiinteistön asumaan. " Kuinka joku asia voi olla yllä kuvatun kaltainen, sitä ei ihmismieli voi ymmärtää, kaikenlaisia muita avustuksia jalellaan avokätisesti ulkomaita myöden mutta oman maan kansalaisia kohdellaan kun sotarikollisista natsia ja nekin pääsivät helpolla. Vielä enemmän ihmetyttää ilmiö jonka itse viranomainen on omaksunut että tässä asiassa täytettään vikavelvollisuus ylitse vaatimusten muuten mennään siitä missä aita on matalin. aivan kuin jonkin vainotautiviruksen saaneita koko joukko. Onko tämä sellainen asia että jokainen jolla on pohjavesialueella kiinteistö pitää itsensä vetää hirteen , ja kirjoittaa lapappu kaulaan älkää koskeko pohjavesiviranomaisen omaisuutta , kiitos että jätit rauhaan. Tämä on yksi niistä epäkohdista joka ei korjaannu koskaa ei ikinä koska me olemme vähemmistössä , ja muut nautti ja naureskelee ja kihertää tyytyväisenä. Helvetin hieno yhteiskunta.Kaiken kukkuraksi kerrottiin lehdessä että jätevesivalvonta jää pistokokeisiin koska siihen ei ole varaa. Hiton hienoa , yksityisellä pitää löytyä riihikuivaa jotta jaa olla omalla kiinteisöllään ,laittaa kymmeniä tuhansia palamaan josta ei ole kellekkään mitään hyötyä. Kuinka EU:n myötä ne paskat on alkaneet kaivoihin menemään kun kaivo oli pellolla niin lietelantaa vedettiin lotinalla 20 sentin päähän kaivosta ,nyt pitää olla varoalue kilometri alamaan puolella. Lisää sontaa on tulossa, ja ihmettelen suuresti kun viranomaiset edes häpeä että kehtaavat vaikka tietävät että on asuttu samalla paikalla 100 vuotta eikä mikään ole likaantunut , kuinka nyt yks kas sitten alkaisi likaantumaan. Asia olisi rärkeistettävä tapauskohtaiseksi.Kiitos mielenkiinnosta jos jaksoit tänne asti.

      • Anonyymi

        Lain mukaan rasitteista maksetaan korvausta , missä ne maksut viipyvät, kuka rikkoo ja mitä lakia. Virkamiehet etupäässä , kansalaiset ovat liian kuuliaisia.
        Pitäisi toimia kuin poliisin ylin johto.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe