kysymys

llabbis

Mä haluisin tietää, että onko labradorinnoutajalle paras talutin, flexi vai valjaat? Kertokaa siis mielipiteitänne mikä on toiminut parhaiten tai muilla tavoin paras.

Olen myös kuullut että flexi ei ole ollenkaan hyvä, miksi?

7

2828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hihna

      se ei ehkä siis kestä jos koira vetää tosi kovaa sillein se vaik ajanmyötä menee katki ja joilekin se tekee punaisia kiristysviltoja ihoon jos ei pidä kodessä normaalisti????????????? mun koiral on kelahihna, eikä vedä hirveesti. Jotkui koirat ehkä voi jyrsiä sen hihnan poikki

    • annnuu

      Tuo edellinen sanoi jo aika paljon, mutta minä itse ostin labbikselleni pikku-pentuajaksi flexin että sai kulkea vapaampana metsänreunuksilla, mutta oli minulla kyllä myös talutinkin jota käytin sitten pääasiassa. Flexin ja taluttimen yhdislemä toimi hyvin.

    • annastiihna

      niin siis mä nyt aattelin heittää viel yhen kysymyksen ku muutenki noista hihnoista ja muista nähtävästi ootte höpötelly... siis että miksi noutajilla tai lähinnä labbiksil pidetään harvoin kaulapantaa?

      • kysymys236

        siksi harvoin käytetään noutajilla pantaa, ettei niskakarvat mene poikki... labbiksellakin karkea karva joka menee helpolla poikki, siinä syy...=)


    • jke

      Riippuu niin monesta seikasta. Kaikissa välineissä on ne omat puolensa.. Itse käytän vaihtelevasti vähän kaikkea mahdollista :)

      Valjaat ovat mielestäni siitä hyvät, että koira ei sotkeudu löysään hihnaan ollenkaan niin helpolla kuin kaulapannan kanssa. Kiinnitys kun tulee tuonne selän päälle eikä koira voi kävellä löysän hihnan yli. Valjaissa myös heijastinpinta-ala on yleensä suuri. Eduksi pimeään vuodenaikaan.

      Noutajatalutin on taas kätevä, varsinkin tilanteissa kun koira pitää toistuvasti kytkeä ja taas päästää vapaaksi. Noutajataluttimen saa nopeasti päälle/pois, se mahtuu hyvin taskuun. Koiralle ei jää päälleen myöskään mitään oksiin takertuvaa härpäkettä.

      Flexi voi kai joskus olla käteväkin, mutta jos koira ei osaa vielä kulkea nätisti hihnassa, on flexi paras tapa varmistaa ettei se koskaan opikaan.

    • toiminut

      parhaiten noutajatalutin ja panta&talutin systeemi. Flexiä en uskalla isolla uroksella edes kokeilla. Kultsuilla näkee paljon myös valjaita.

      • Flekseistä;
        [ juttu kopioitu: icon http://www.saunalahti.fi/tursas/lajiesit ]
        AJATUKSIA KELATALUTTIMESTA

        julkaistu Jatkis ja Muuramen seudun Kennelkerhon lehti 2005

        Kelatalutin eli fleksi herättää koiraihmisissä suuria intohimoja. Osa pitää sitä parhaana keksintönä sitten penisiliinin, osa taas olisi valmis julistamaan kapineen laittomaksi. Kelatalutin on muovinen rasia jossa on kädensija ja kotelo johon on kelattuna narua tai nauhaa. Koira vetää narua eteenpäin ja laite kerii löysän hihnan takaisin kelalle. Jotta kelatalutinta voitaisiin käyttää oikein, on tärkeätä ymmärtää miten se toimii. Koira siis vetää kelalta tarvitsemansa hihnan.

        Tähän liittyy kelataluttimen tavallisin vaara. Koska ihminen voi liipasimesta määrätä ulos tulevan hihnan määrän, useimmat koirat oppivat fleksissä luonnostaan vetämään nojautumalla eteenpäin aina hihnassa ollessaan. Kelatalutinta saisikin käyttää ainoastaan koirilla jotka osaavat jo kulkea moitteettomasti tavallisessa hihnassa.

        Toinen, suurempi vaara piilee hihnan pituudessa. Jos koira saa juosta eteenpäin koko taluttimen mitan, pysäyttävä nykäys on valtava ja saattaa vahingoittaa koiran niskaa pysyvästi. Tästä syystä kelöatalutinta ei saisi käyttää pennuilla eikä riehakkailla koirilla. Erityisesti pennun niska on arka eikä siedä montaa nykäystä vahingoittumatta. Useimmat niskavaivat ovat vaikeita määritellä ja vaivat kipuineen tulevat vasta vuosien kuluttua.

        On kelataluttimessa hyviäkin puolia. Sen suoman vapauden illuusion turvin on mahdollista suoda hieman vapautta myös niille koirille joita ei voi irrallaan pitää. Kelatalutin on myös hyvä turvaväline silloin, kun liikutaan paikoilla joissa koiran vapaana pitäminen olisi vaarallista.

        Pitkä liikkumavara koiralla tuo tullessaan vastuuta taluttajalle. Suomessa on kuollut ainakin yksi pyöräilijä ajettuaan tien yli pingottuneeseen lankaan ja kaaduttuaan. Koira ei pitkässäkään hihnassa saa syöksähdellä puolelta toiselle holtittomasti, vaan sen on pysyttävä yhdelä reunalla tietä tai jalkakäytävää. Mieluiten niin, että taluttaja kulkee lähinnä muuta liikennettä ja koira penkan ja taluttajan väliin jäävällä alueella. Koira otetaan myös fleksissä talutettaessa taluttajan lähelle, ihmisen ja penkan väliin kohdattaessa muita koiria ja vastaantulevia ihmisiä. Kun vastaantulija huomataan, otetaan koira jo silloin lähemmäs taluttajaa. Koirista tietämättömälle henkilölle ohut naru kelasta koiraan näyttää tyhjältä ilmalta. Jokaisen koirantaluttajan velvollisuus on huolehtia siitä, ettei hänen koiraansa tarvitse kenenkään vastaantulijan pelätä kohtaavansa.

        Kelatalutin on hieno ja tarpeellinen laite mutta sitä on osattava käyttää. Kömpelölle ja piittaamattomalle taluttajalle se ei sovellu. Koira pitää myös vaivautua kouluttamaan niin, että sen oma henki ja hyvinvointi lähimmäisistä puhumattakaan ei ole vaarassa.

        Tuossa vähän selvennystä että flexi on vaarallinen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      187
      7436
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4322
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2059
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1681
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1629
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe