Monovisio

Miten on?

Miten te, joilta on miinukset leikattu pois, olette sopeutuneet teille mahdollisesti jätettyyn silmien eriparisuuteen?

Itsellä totuttelu monovisioon tuntuu aika hankalalta, lukea kyllä näkee pientäkin tekstiä ihan ok mutta jotenkin tuntuu siltä, että mikäli aikoo lukea kirjan, pitää kuitenkin hommata ne lukulasit.

Tottuuko asiaan ajan myötä? Muuten hyvin sujuneesta leikkauksesta on kulunut vasta vähän aikaa.

6

2953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leikattu

      mitä tarkoitat, että leikkauksesta on "vähän aikaa"?
      Itsellä vasen silmä (johtava) on nollilla, oikeassa silmässä hajataittoa n. 0,75. Leikattu (uusintaleikkaus) noin kuukausi sitten. Yhteisnäkö hyvä, mutta lähinäkö häiritsee vähän. Pitää hommata lukulasit jossain vaiheessa: olen yli 40 v.
      Ennen uusintaleikkausta oli -0,5 ja hajataittoa -0,5. Silloin näin lähelle hyvin, mutta kaukonäkö oli kehno.

      Omasta kokemuksestani voin sanoa, että hajataitto on se suurin ongelma, sillä se luo varjokuvia ja sekoittaa kirjaimia. Ennen uusintaleikkausta minulla oli joskus huono olo silmien eriparisuudesta johtuen, ja sen vuoksi halusin tämän uusintaleikkauksen huonompaan silmään.

      Paljonko sinulla on miinusta ja onko hajataittoa? Milloin leikattu?

      • silmistä

        No, leikkauksesta on vasta viikko, enkä nyt tarkkaan edes muista mitä ne numerot olivat. Lukusilmällä näin kuitenkin lukea siitä lähinäkötestilapusta kaikkein pienimmänkin tekstin ja kauas katsoessa ko. silmässä oli ajokorttinäkö. Kaukonäkösilmä oli käsittääkseni nollilla, ehkä vähän plussan puolella. Hajataitosta ei ollut puhetta.

        Uusintaleikkaukseen meno tulee ilmeisesti kyseeseen vasta kuukausien päästä?


      • leikattu
        silmistä kirjoitti:

        No, leikkauksesta on vasta viikko, enkä nyt tarkkaan edes muista mitä ne numerot olivat. Lukusilmällä näin kuitenkin lukea siitä lähinäkötestilapusta kaikkein pienimmänkin tekstin ja kauas katsoessa ko. silmässä oli ajokorttinäkö. Kaukonäkösilmä oli käsittääkseni nollilla, ehkä vähän plussan puolella. Hajataitosta ei ollut puhetta.

        Uusintaleikkaukseen meno tulee ilmeisesti kyseeseen vasta kuukausien päästä?

        kannattaa odottaa pari kolme kuukautta uusintaan. Näkökyky voi muuttua vielä tulevien viikkojen aikana. Itsellä oli heti leikkauksen jälkeen näkökyky superhyvä, mutta uusintaleikattu silmä heikkeni 10 päivän kuluttua, ja on siitä kuitenkin kohentunut pikku hiljaa. Myös aurinkoisuus vaikuttaa näkökykyyn eli kirkkaalla säällä näkyy hyvin.

        Joten toivottavasti vielä näkösi kohenee. Odottele vaan sitkeästi ja muista kostuttaa (silmän tuntoaisti ei toimi, joten vaikka ei tuntisi kuivumista, silmä voi silti olla kuiva)


    • vie aikaa

      Hei! Minulla on monovisioon totuttelua takana 3 kk, ja vieläkin on tottuminen vähän vaiheessa. Toinen silmä on nollilla ja toisessa miinusta 1,25. Johtava silmä kattoo kauas ja miinussilmä lukee. Välillä tuntui jo, että ei tästä mitään tule, mutta päivä päivältä paremmin sujuu silmien yhteispeli. Lääkäri sanoi, että puolisen vuottakin voi mennä ennen kuin saumattomasti monovisiosilmät pelaa, ja tällä hetkellä uskon siihen.

    • YlämaanKettu

      Kertokaa miten tällä hetkellä lukeminen ja näkeminen sujuvat? Itsellä ko. leikkaus varattuna n. kk:n päästä ja vieläkin mietityttää uskaltaako mennä vai ei. Vastaavat piilolasit olivat aika hankalat: ei nähnyt kunnolla lähelle eikä kunnolla kauas (saattoi johtua siitäkin ettei piilareilla pystynyt korjaamaan hajataitteisuutta). Nyt mietin josko leikauttaisi pois vain likinäköisyyden ja suosilla alkaisi käyttää lukulaseja: sekin olisi jo helpotus monitehojen tilalle!

      • Anonyymi

        Tähän ketjuun varmaankin myöhässä mutta ajattelin kirjoittaa jos olisi joillekin apua monovision suhteen...Itsellä ikää 47v ja kaukonäkö lasit yli 20v nenällä. N.vuoden päivät olleet ekat monitehot eli lukunäkö jo myös alkanut vaivaamaan. 4vrk sitten Femtolasik monovision, arvot lähtiessä - 1,25ja-2,0.Vasen - 1,25jätettiin lukusilmäksi ja oikea kaukonäölle.Lasit jäi saman tien koteloon.3vrk silmät häiritsi toisiaan mutta tänään on alkanut jo näkyä merkkejä siitä että taitaa pääkoppa rueta tottumaan kyseiseen systeemiin.Välillä näkee jo todella hyvin sekä lähelle että kauas!Välillä taas toinen silmä häiritsee toista mutta ainakin itse luulen sen johtuvan osittain myös siitä kun väsyvät nyt alkuun kyllä selvästi.Jonkin verran myös päätä ja silmänympäristöä pakotellut eilisestä alkaen joten varmaankin jotain alkaa tapahtua... Näkö ajoittain jo paljon terävämpi kuin laseilla!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe