lisärauta

pakollinen?

Onko kukaan saanut neuvolasta "siunausta" olla aloittamatta rautalisää vaikka on keskonen? Meillä tyttö syntyi rv 35 6, painoa 2488g. Siis 12g vajaa sen rautalisärajan! Tyttö syö hyvin ja kasvaa. En haluaisi aloittaa rautaa, jos ei ole ihan pakko. Säälittää jo valmiiksi kun olen varma että vauvan mahaan koskee se lisärauta. Sairaalassa hb 140, nyt ikää tytöllä 2 vk. Tottakai aloitetaan jos pitää, en halua vahingoittaakaan vauvaa. Tuntuu vaan niin turhalta sen 12 gramman takia..

14

4170

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tosissas

   "Säälittää jo valmiiksi kun olen varma että vauvan mahaan koskee se lisärauta."

   Miten sä tuosta jo ihan varma olet? Meillä ei vaikuttanut masuun mitenkään. Pelkkä hb ei kerro koko totuutta.
   Mutta itse päätät, ja kun et osaa päättää, niin anna vaikka toisen vanhemman tehdä päätös...

  • aiheuttanut oireita!

   Turhaa luulotautia siis äidillä!

   • olla

    Voihan se olla niinkin, ettei lisärauta aiheuta mitään ongelmia. Yhtä hyvin voi aiheuttaa, mitä nyt olen keskusteluja aiheesta lukenut. Itsellänikin rauta vetää mahan ihan sekaisin, saati sitten pienellä vauvalla. Ajattelin vaan että tuon 12 gramman takia se ei olisi niin välttämätöntä edes kokeilla..


   • Eri juttu!
    olla kirjoitti:

    Voihan se olla niinkin, ettei lisärauta aiheuta mitään ongelmia. Yhtä hyvin voi aiheuttaa, mitä nyt olen keskusteluja aiheesta lukenut. Itsellänikin rauta vetää mahan ihan sekaisin, saati sitten pienellä vauvalla. Ajattelin vaan että tuon 12 gramman takia se ei olisi niin välttämätöntä edes kokeilla..

    Sinä, tai aikuinen ei nyt ole vertailukelpoinen tässä asiassa. Huomaat sen sitten ostaessasi sitä rautalisää, se on niin laadulla tehty pientä vatsaa varten. Ja siitä saa maksaa itsensä kipeäksi.

    Jos haluat tietää sellaisen rautavalmisteen nimen, joka sinulla ei vedä vatsaa sekaisin, niin se on Maltofer-tipat.

    Jos haluaisit pistää sähköposti osoitteesi, niin mielelläni vaihtaisin muutaman sanasen kanssasi ihan suorilla. Tuli jotain mieleeni, jonka kertoisin sinulle.


  • Lumian

   Mulla kaksoset syntyivät keskosena ja lisä rautaa jouduin antamaan,Ja se todellaki vaikutti ainaki mun kaksosii huusivat todella paljon juuri sen takia ku mahaan koski :((

  • hiukan ennenaikainen vain

   Tuhdin kokoinen tyttö sinulla. Vertailun vuoksi: minun kuopukseni syntyi viikolla 41 ja painoi 2800g. Sinä itse olet vastuussa vauvastasi, ja päätät, mitä teet.

   • StellaLuna

    Jos nyt lähdetään hiuksia halkomaan, niin eipä todellakaan ole tuhti vauva kyseessä, vaan noille raskausviikoille täysin normipaino! :)


  • rety

   hb-arvot ja rauta-arvot jotka otetaan siis verikokeesta ovat hyvät ja punasolut riittävät, niin silloin ei tarvitse sitä rautaa antaa lainkaan vaikka olisikin keskonen.

   • sinulle!

    Kiitos vastauksestasi, juuri tuota olinkin hakemassa. Täytyy pyytää verikokeet neuvolasta :)


   • ottakaa asioista selvää!!

    todellakin keskonen tarvitsee rautaa! ei sitä noiden arvojen mukaan anneta, vaan myös vauvan aivojen kehitykseen pienillä keskosilla!


  • .....

   Tottakai sinun kannattaa aloittaa rautalisä vauvallesi!! Jos vauvasi on nyt kaksiviikkoinen niin se ei vielä kerro hb tasosta tulevaisuudessa. Hb on matalimmillaan kuuden viikon iässä, mutta keskosilla on rautalisän tarve vuoden ikään saakka. Keskoset tarvitsevat enemmän lisäravinteita, koska heillä on saavutus kasvua vatsan ulkopuolella. Lisäruokien aloituskin olisi suositeltavaa aloittaa neljän kuukauden iässä.

   Toki vauvalla voi tulla vatsavaivoja, mutta voi niitä tulla ilman lisärautaakin. Paljon suurempi murhe on, jos sinun vauvasi kärsii matalasta hemoglobiinista tai ravintoaineiden puutteesta. Niistä voi olla elinikäiset seuraukset vauvallesi. Tarvittaessa voit antaa raudan kahtena annoksena vuorokaudessa. Eli puolet annoksesta aamulla ja puolet illalla. Rautalisän nimi on Fer in Sol, ja se on taatusti turvallinen lapsellesi. Muistathan myös D-vitamiinin aloittamisen kahden viikon iässä..

   Eli luota suomalaiseen terveydenhuoltoon, se on maailman huipputasoa. Vauvallesi ei taatusti määrätä turhia lääkkeitä. Unohda ennakkoluulosi, olisit vain iloinen, että vauvastasi huolehditaan.

   Hauskaa kesää pikkuisen kanssa!!

  • ansu990

   Meille sanottiin sairaalassa (lapsi rv 34 4) että lisärautaa annetaan kaikille lapsille eikä siis pelkästään keskosille.. En sitten tiedä miten muualla..?

   Omalla pojalla ei ainakaan ole mtn oireita ollut ja vaikuttaa ihan ookoolta kun raudan saa. Maiskuttelee sitä ja näyttää kovinkin miettivältä :) Eli ei ainakaa pahaa tee.

   • Keskoslapsen äiti

    Meidän keskospojumme syntyi rv 34 0, painoi syntyessään 2060g. Ei sairaalassa eikä neuvolassa kukaan sanonut missään vaiheessa mitään mistään lisäraudasta! Eiköhän se ole tapauskohtaista milloin lisäraudalle on tarvetta. Luotan terveydenhoitohenkilökunnan ammattitaitoon ja jos he tarpeelliseksi lisäraudan katsovat, silloin sitä kannattaa antaa, vaikka mahavaivoja siitä tulisikin.


  • carti^^

   Poikani syntyi rv 34 6, 1770g. Aloitin lisäraudan ja se vetää vauvan kakan liisterimäiseksi ja tuo selkeästi lisää vatsavaivoja, joita hänellä on jo entuudestaan. Neuvolassa sanottiin, että jos paljon vaivoja tulee, kannattaa rautaa antaa esim. jokatoinen päivä. Itse pidän parin päivän taukoa, mutta valitettavasti raudan vaikutus jatkuu tuolloinkin... On vaan kestettävä :D

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   300
   4693
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3312
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   92
   1419
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1350
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1234
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   41
   1031
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   157
   1010
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   932
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   874
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   828
  Aihe