Viestinnän valintakoe

Miten meni?

Löytyykö Helsingin valtiotieteellisen viestinnän kokeen läpikäyneitä? Miten vaan, että mitenköhän muilla on mennyt. Itselläni meni kirjallisuuskoe varmaan ihan ok, mutta aineistokokeesta tuskin saan vaadittua 9 pistettä. Loppui aikakin kesken.

9

2053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mullakin

      Kirjallinen osuus meni mielestäni hyvin, mutta aineistotehtävistä samat tunnelmat. Aika loppui kesken. Kun luin aineistoa paniikissa, en tietenkään pystynyt keskittymään lukemaani ja jouduin lukemaan sitä useampaan kertaan läpi kysymysten välissä. Kirjallisuuskokeen kysymykset olivat mielestäni jopa yllättävän helpot, mutta aineisto-osiossa varsinkin loppupään kysymykset hämmensivät. Viimeinen tehtävä meni ihan pieleen. Ajan loppumiseen vaikutti varmaankin myös se, että perustelin tosi-epätosi-kysymykset. Niitä ei varmaankaan olisi tarvinnut perustella, mutta ajattelin pelata varman päälle.

      Suuresti ihmettelen sitä, että salistani poistui viiden aikaan useampi ihminen. Ihmettelin, että olivatko he todella saaneet kokeen tehtyä kolmessa tunnissa. Todennäköisesti eivät kuitenkaan vaan osanneet vastata kaikkiin. Saa nähdä, että mikä tämän vuoden pisteraja tulee olemaan. Laskelmoin jo, että viimevuotiseen rajaan (22,5) en todennäköisesti yllä millään :(

    • clarissa_

      Joo samat tunnelmat täälläkin eli perseelleenhän se meni :( Viime vuonna jäi pisteen vajaaks ja tiesin että en ole lukenut tarpeeksi. Tänä vuona tsemppasin viimeiseen asti ja kirjakoe menikin hyvin, mutta aineistossa aika loppui kesken; tuskin saan 9 pistettä. Perinteisesti olen aina ollut aineistoissa hyvä, joten siksikin harmittaa entistä enemmän :( Taas sama paska ens vuonna :/

    • Anne82

      Kirjallisuusosion kysymykset olivat yllättävänkin helppoja, siis jos oli päntännyt kirjan hyvin. Asioita ei tarvinnut juurikaan yhdistellä eikä soveltaa, vaan kysymykset olivat jotakuinkin kirjan otsikoinnin mukaisia. Se innosti turhankin huolelliseen vastaamiseen, pisteytykseen ja kysymysten määrään nähden, mikä kostautui sitten aineisto-osiossa. Olikohan koe aika-aspektin painotuksen kannalta erilainen kuin aiempien vuosien valintakokeet? En ole aiemmin osallistunut, mutta ajan loppumiseen en minäkään osannut varautua.

    • Gracie

      Totta tosiaan. Kirjallisuustehtävät luonnistuivat jos kirjaa oli opiskellut, mutta aineistokoe oli kyllä pettymys. Ensinnäkin minusta on hieman typerää laittaa saman kirjoittajan tekstiä myös aineistotehtävään. Harmikseni myös aineistossa oli kirjan tapaan päättömiä lausita, joissa oli vääriä sijamuotoja tai päätteitä, ja ne piti lukea aina moneen kertaan, että ymmärsi kirjoittajan pointin. Niin ikään kysymykset tuntuivat keskittyvän tekstin kannalta hieman epäolennaisiin asioihin ja viimeisen kysymyksen kohdalla jäi ainakin allekirjoittaneelle epäselväksi, mitä kysyjä oikein hakee. Mutta mikäs siinä. Sama koehan se kaikille on. :)

    • TuikkuH

      Minustakin tuntui, että kirjaosuus meni ihan hyvin, mutta aineisto-osuudessa aika loppui kyllä ihan kesken.. Kysymyksiä oli monta (aikaisempaa enemmän?), mutta niistä sai vähemmän pisteitä. Ilmeisesti haettiin tiiviitä lyhyitä vastauksia, muuten en ymmärrä miten olisi ehtinyt vastata kaikkiin.. Aineisto ei sinänsä tuntunut vaikealta, mutta kiireessä tuntui hankalalta kirjoittaa jotain järkevää.

    • Nimetön

      Olihan tuo aika-aspekti varmasti kaikille sama, sikäli kun tarkoitus oli kokeen molemmista osuuksista suoriutua yli yhdeksällä pisteellä. Kyllä kynä sauhusi itselläni koko viisi tuntia lähes taukoamatta (paitsi aineistoa lukiessa), mutta silti jäi aineisto-osuuden viimeiset vastaukset aika torsoiksi ja ysin a-kohdan skippasin kokonaan. Kai tuollaisen kokeen tarkoitus on toimia tehokkaana seulana, kun hakijoita on lähtökohtaisesti niin paljon suhteessa valittavien määrään.

      Kirjallisuuskoe oli tosiaan kysymyksiltään yllättävän yksinkertainen, käsitteenmäärittelyä ja kirjan kaavaa noudattavia kysymyksiä. Jopa aineisto-osuudessa suuri osa pisteistä lepäsi varmasti noiden kirjan käsitteenmäärittelyjen varassa (tabloidisaatio, uutiskriteerit, journalismin laatu, tekniset muutokset, journalismin muutostrendit). Itse aineisto olikin mielestäni sisällöltään melko suppea.

      Kaikkiaan ei koe ihan nappiin mennyt. Saa nähdä, tuleeko aineisto-osuudesta edes 9 pistettä...

    • Anonyymi

      Pääsin sisään mutta vaihdoin sitten myöhemmin pääainetta.

    • Anonyymi

      Pääsin sisään aikoinani ekalla yrittämällä ja valmistuin viestinnästä, mutta aika turha tutkinto se on ollut työelämässä, etenkin nyt kun media on murroksessa. Sellainen ihan kiva tietää -tutkinto jolla ei juuri mitään tee. Ja monilta osin jo vanhentunutkin mediaympäristön muutoksen takia.

    • Anonyymi

      Itse olen tällä hetkellä varasijalla 21. Vaasaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      46
      3167
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2033
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      18
      1492
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1375
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1261
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1171
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1105
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1054
    10. 22
      1047
    Aihe