ELIAS-koulu/lukiovertailu?

ahvenus

Tietääkö kukaan, mille sijalle ELIAS-koulun lukio olisi sijoittunut Hesarin julkaisemassa listassa jossa oli Suomen lukiot "paremmuus"järjestyksessä?

Ja onko tietoa, että miksi Elias-koulu ei ollut listalla mukana? Olisiko tiedon julkistaminen ollut liian huonoa mainosta...vai joku muu syy? Mikä?
Ruolf S - lukio oli sijalla 188, ruotisnkiel.puoli sijalla 55. Entä Elias?

Eräs tuttavani, joka on käynyt steinerkoulun, ei osaa esim. laskea yksinkertaistakaan prosenttilaskua päässään ja olen huomannut, että hänellä on myös suuria vaikeuksia esim. kirjoittaa yhdyssanoja; " noja tuoli " - tyyliin.
Meinaan vaan, että aika erikoista, että pääsee kuitenkin lukion 2.luokalle saakka kyseisillä taidoilla.?

.

10

8096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exsteiner

      Moi, Hesan koulun kiintiössä kirjoittavat Elias- koulun ja Vantaan sekä Espoon steinerkoulun oppilaat. Eli kaikki tulokset ovat Helsingin koulun alla.

      • ahvenus

        Ahaa!
        Kiitos tiedosta.
        No, siinä tapauksessaä toivon, että Eiran koulu - jossa on tuttujani yhä - olis se parhiten menestynyt ja tulosta on laskenut muiden koulujen heikommat tulokset:)

        Kivaa kesää!


      • sterner

        Pieni tarkennus. Hesan R. Steiner-koulun tuloksissa on mukana Elias-koulun ja Vantaan yo-tulokset. Espoon steinerkoulu on virallisesti Tampereen R. Steiner-koulun toimintayksikkö lukion osalta ja näkyy siksi Tampereen koulun tuloksissa.


    • ylioppilaita

      Lukiovertailuissa voisi olla taulukoituna myös kuinka suuri osa ikäluokasta ko. koulun alueelta on tullut lukioon ja mikä on ollut keskeyttämisprosentti ja mahdollinen keskiarvoraja lukioon. Kun 6-7 oppilaasta tehdään ylioppilas, on tehty yhtä kova työ kuin 9-10 oppilaasta E-ylioppilas.

      Mutta näihin steinereihin, mikähän prosentti aloittaneista yleensä selviää kirjoituksiin asti ?

      Tarinoita tuttavan lapsi koulussa riittää tavan kouluistakin. Silti mieleeni on jäänyt "herkkä ja taiteellinen" steiner-koululainen joka ei 10-vuotiaana osannut lukea. Vaihtoi sitten tavan kouluun, ja kas kummaa oppi lukemaan, koulussa kun oli kirjojakin...

      • RavenAngel

        kävin lukiota steinerissa 1 vuoden ja sitä ennen steineria takana 2 vuotiaasta lähtien.
        Koskaan ei ole kirjatta oltu ja kaikki ovat oppineet
        lukemaan, toiset ekalla, toiset viimeistään tokan alussa.

        Kaikki on niin koulu kohtaista, Steiner koulun lukion käynyt saa reppuunsa niin paljon muutakin kuin pelkän yo-todistuksen!


    • E09

      Elias-koulu on irtautunut aikoinaan omaksi yksiköksi Rudolf Steinerkoulusta. Ylioppilaskirjoitukset suoritetaan edelleen kuitenkin Rudolf Steinerkoulu nimen alla. Eli sieltä ne tilastot tulee...

      • Elias-koululainen

        Ihan vaan semmoinen korjaus että Elias-koulu ei ole ollut koskaan osa Rudolf Steinerkoulua, vaan oma itsenäinen koulunsa perustamisesta lähtien. Koulu toimi alkuvuosinaan lähes 10 vuotta osittain Rudolf steinerkoulun tiloissa. Alkuaan koulun nimi oli Helsingin seudun Uusi Steinerkoulu.


    • kärkipään tulokset

      Vantaan koululla ovat laskeneet mitä omat tulokset olisivat itsenäisinä: www.vantaansteinerkoulu.fi

      En tiedä olisi Elias tehnyt samoin. Luultavasti eivät, mutta onhan näiden kolmenkin yhteistulos mukavasti valtakunnallisen keskiarvon yläpuolella, vaikka steinerissa kiinnitetäänkin kaikista lukioista ylivoimaisesti vähiten huomiota yo-kirjoituksiin. Siellä muovaillaan ihmisen pää, on kirjansidontaa, kivenhakkuuta, puutarhanhoitoa, kaksi tuntia viikossa eurytmiaa, näytelmiä, työharjoitteluita, opintomatkoja, kudontaa, metallitöitä, paperinvalmistusta, teknologiaa, arkkitehtuuria, sanataidetta, Parsival-jakso, projektiivista geometriaa ym. erikoisuuksia.

    • paraslapsi

      Miksi aina vertailette?

    • Anonyymi

      Itse olen Elias-koulussa ollut monen monta vuotta, ja ei, ensimmäisinä vuosina ei opiskella ihan samalla tasolla kuin peruskoulussa, mutta silloin luodaankin jollain lailla hyvää koulupohjaa tai vastaavaa, mutta joka tapauksessa se toimii. Elias-koulussa on erinomainen ryhmähenki ja hyvää ja yksilöllistä opetusta. Olen sitä mieltä, että peruskoulusta saa hyvän koulutuksen työelämää varten, mutta Elias-koulusta sen lisäksi eväät muuhunkin elämään. Matikan- ja fysiikanopettaja on muuten aivan parasta laatua, ja harkitsisin elias-koulun lukiota jopa yksin siitä syystä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2850
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      111
      2096
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe