tamponin poistaminen

otherone

Opettelen siis vasta tamponin käyttöä, sisään menee helposti mutta ulos ottaminen sattuu. En uskalla pitää tamponia kauan sillä pelkään että jos se laajenee liikaa niin poistaminen on entistä kivuliaampaa. Onko näin? Olen vasta muutaman kerran poistanut, ehkä vain tunnin jälkeen ja silloin tamponi on ollut vielä suht kuiva. En vaan uskalla pitää enempää koska pelottaa tuo turpoaminen.

Vai onko se helpompi poistaa kun se on imenyt kunnolla, kun se ei ole enää kuiva? Entä voiko tamponin poistaminen tehdä jotain haittaa emättimessä? Muuta kun se kipu. Haluaisin oppia niitä käyttämään, mutta pelko estää.

16

8892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turvota

      anna vain olla kauemmin, vaikka tamppooni olisi imenyt itsensä ihan täyteen niin sen poistaminen on silti mielekkäämpää kuin kuivan tamppoonin. koita rentouttaa lihakset niin onnistuu helpommin. tsemppiä, opettelemalla se alkaa sujua aina helpommin!

      • otherone

        ymmärtää miten saan sen ulos jos se turpoaa niin paljon? :D Se on vaan niin epäloogista jotenkin.


      • se...
        otherone kirjoitti:

        ymmärtää miten saan sen ulos jos se turpoaa niin paljon? :D Se on vaan niin epäloogista jotenkin.

        ...emätin venyy. mitenkäs ne vauvat mahtuu samasta reiästä ulos...ovat kuitenkin aika lailla suurempia kuin tampoonit.


      • niin paljoa...
        otherone kirjoitti:

        ymmärtää miten saan sen ulos jos se turpoaa niin paljon? :D Se on vaan niin epäloogista jotenkin.

        ...kuitenkaan turpoa! Kyllä se on tosiaan paljon helpompi poistaa sitten kun se on imenyt nestettä sisäänsä ja ihan kokonaan märkä.

        Kuivana sen tampoonin pinta tarttuu kiinni emättimen seinään, ikäänkuin tarra, ja silloin se tietenkin saattuu, jos yrittää sitä poistaa. Märkänä tampooni liukuu hyvin.

        Seuraavan kerran kun kokeilet, jätä ihan huoletta tampooni sisään vähintään neljäksi tunniksi, ja kokeile sitten ottaa se pois. Yllätyt varmasti, miten helppoa se on!

        Voit myös aluksi kokeilla pienempiä tampooneja, jotka on tarkoitettu niukille vuotopäiville, ja tampooneja jotka laajenevat enemmän pituus- kuin leveyssuuntaan.


      • .....
        se... kirjoitti:

        ...emätin venyy. mitenkäs ne vauvat mahtuu samasta reiästä ulos...ovat kuitenkin aika lailla suurempia kuin tampoonit.

        Käytän ob miniä ja vuotoni runsaus vaihtelee. En siis koskaan tamponia asettaessani tiedä että kastuuko se edes kokonaan ja onko se siksi kivuliasta poistaa


    • niinpä niin

      Juuri siksihän se sattuu kun revit kuivaa tampoonia ulos. Limakalvot huutaa hoosiannaa tuollaisen seurauksena. Totta hitossa se tampooni tule kivuttomammin ja helpommin pois kun on täynnä verta. Laskeutuu usein jopa itsestään alemmas ollessaan täynnä.

      • myös tämä

        Myös TSS:n riski kasvaa, jos vaihdat tamponia liian usein (tai käytät liian imukykyistä). Eikä ole mitään mieltä muutenkaan repiä limakalvojaan hajalle koska se 1) sattuu, 2) altistaa herkemmin tulehduksille ja 3) kuivan tamponin poisto vaan yksinkertaisesti on paljon vaikeampaa.


    • 13- vuotias

      Olen 13-vuotias tyttö?? Voisitteko kertoa millaisia oireita teillä oli ennen kuukautisten alkua??? Kun voiko mulla alkaa muutaman päivän päästä kun mulla on tälläisia oireita: Alavatsaan sattuu, polttelee ja tuntuu kuin viiltelisi puukolla. Siihen autaa lämmin. Molemman puoleisia munasarjoja polttelee vuorotellen. Minulla on myös erityisen runsasta valkovuotoa ja häpyhuuleni erittävät valkeaa talimaista tahnaa. Onko se normaali kuukautiste alkamisen merkki???? Siis noi kaikki. Olisin kiitollinen jos joku vastaisi.

    • 12w.

      Jep, melkein just tollei mun menkat alko ekan kerran...
      Noista oireista meni muutama pvä, ja sit ne alko. :)
      Kannattaa siis varautua. :)

    • vitunvanhaconvo

      "Molemman puoleisia munasarjoja polttelee vuorotellen"

      juu toki itse varmasti tajusit että just niitä polttelee....

      • mr

        Tokihan tässä tilanteessa kyse on todennäköisesti kuukautisten alkamiseen liittyvästä normaalista kipuilusta, mutta kyllähän munasarjatkin voivat kipuilla erinäisissä tilanteissa. Tiedoksesi vain jos et tätä tiennyt.


    • ndpnvpvnpöxdf

      pillus venyy.

    • Ferocity

      Märkä tamponi liukuu paremmin. Jos poistaminen sattuu jo het alkuunsa, kannattaa odottaa vielä pari tuntia, mutta ei kuitenkaan yli 8 tuntia tamponishokin vaaran takia. Tamponi joka tapauksessa laajenee emättimessä, joten sen on parasta olla myös märkä. Puolikuivan ja laajentuneen tamponin poistaminen todella sattuu, kokemuksesta tiedän.

      Samalla kun poistat tamponia ponnista samalla tavalla kuin olisit wc-pöntöllä. Ponnistaminen laajentaa emätinaukkoa, joten tamponin laittaminenkin saattaa helpottua, jos on tapana jännittää.

    • ei kokeillut

      anna olla kauemmin niin lähtee helpommin. lisäks jos pelottaa laajeneminen niinkoklaa sellasii jotka laajenee pituus suuntaan.

      • hotchoko

        esim tampox


    • Anonyymi

      mä oon 12 ja siis testasin tamppoonii tänää ku mentii huvipuistoo ja menkat alko eilen(tokat menkat), meni hyvin sisään ja oli siis ob mini. otin about 4,5h päästä pois, kun naruun oli alkanut tulla verta myös kun jostain luin että sillon pitää vaihtaa. pois ottaminen tuntui inhottavalta ja sattui jonkin verran. ja kyllä, tamponi oli täynnä ja oli turvonnut vähän leveyssuuntaan, enemmän pituussuuntaan. yritin laittaa uuden tamppoonin sen jälkeen, jotain eri merkkii mut oli kumminki mini. ei mennyt enää sisään ku vaa puoliks ja sattu ihan vitusti ja yritin pyöritellä sitä siellä ja oikeesee suuntaani mut ei vaa menny. pois ottamine sattu tosipaljo ja testasin siis parikertaa laittaa sitä. voi olla myös, että vuotoo tuli vaa vähän ja no ei mul hirveen iso toosa oo, yks sormi menee muttei toista. kaverini(myös 12v) saa kolme sormee. tässä vain mietin sitä, miten jotkut niukkavuotoidet voi käyttää tamppoonia, mutta jotkut normi/runsasvuotoiset ei saa tamppoonia sisään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe