Rv17 vs. E6

Etelästä pohjoiseen

Kesällä reissullansa on tarkoitus liikennöidä Norjaa etelä-pohjois -suunnassa. Norjan kapeammalla keskiosalla on kaksi päätietä, tylsempi ja nopeampi E6 sekä mielenkiintoisempi mutta hitaampi Rv17. Rv17:n pohjoisosalla on kansallisen turistitien status ja eteläosalle se on jossain vaiheessa tulossa. Norjan kansalliset turistitiet on ajamisen arvoisia, muutama pätkä on tullut koettua.

Onko joku reissannut noita teitä enemmän? Kannattaako joku väli Rv17-tietä jättää väliin ja ajaa se kohta "siirtymänä" E6-tietä? Rv17:llä on ainakin yksi useiden lauttojen pirstoma kohta, jossa menee aikaa...

5

1937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mai 17

      Rv17:lla on aivan liian monta lauttaylitystä, jotka kaikki ovat maksullisia. Kun on useita lauttamatkoja tiedossa, niin aikaahan siinä menee ja varsinkin, mikäli vielä halajaa Svartisenin jäätikölle.

      Maisemiltaan Rapakkoa reunustava tie on paljon parempi kuin sisämaassa kulkeva E6 Rv17:n korkeudella.

      Kantsii muistaa Norjan olevan miltei 3000 km pitkä maa YHTEEN suuntaan, kun kuljetaan Pohjanmeren rannikkokaupungista Egersundista E6:sta myöden Norjan valtion alueella pohjoiseen ääripäähän Kuningas Oskari II kappelille Etelä-Varankiin.

      • Etelästä pohjoiseen

        Pitää kai katsoa jonkinlaista kompromissia. Trondheim-Narvik kun on yli 900 km jo E6-tietä pitkin. Johan tuota Rv17-tietä saa sahata 4-5 päivää. Pitää nyt kattoa mitä kohteita siellä on ja mennä sen mukaan.


      • Etelästä pohjoiseen
        Etelästä pohjoiseen kirjoitti:

        Pitää kai katsoa jonkinlaista kompromissia. Trondheim-Narvik kun on yli 900 km jo E6-tietä pitkin. Johan tuota Rv17-tietä saa sahata 4-5 päivää. Pitää nyt kattoa mitä kohteita siellä on ja mennä sen mukaan.

        Jälkeenpäin havainnot noista kahdesta tiestä on samat kuin mutu ennen lähtöä. E6 on maisemiltaan tavallisempi (paikoin jopa suomalaisen oloinen), mutta tien etuna on matkan joutuisa eteneminen.

        Tuli tehtyä seuraavanlainen kompromissi. Trondheimista pohjoiseen ajettaessa käännyin E6:lta tien 775 kautta Rv17:lle. Sitä tuli ajettua Bronnoysundiin asti (Torghattenilla käynti). Eteenpäin tien 76 kautta E6:lle ja Mo i Ranaan. Mo i Ranasta jälleen tien 12 kautta Rv17:lle ja tuli ajettua tien pohjoinen osa (kansallinen matkailutie) kokonaan. Näin ajaen väli Trondheim-Bodö meni kolmessa päivässä.


    • palaaja...

      Mä kävin parin päivän pikapyrähdyksen Tromssa-Narvik-välillä ja täytyy sanoa, että liikkuminen oli yllättävän hidasta. Vaikka kartan mukaan välimatka oli esim. 150 km, siihen sai uppoamaan aikaa kaksi kertaa sen mitä suoraa tietä ajaessa... Joten myös se kannattaa huomioida matkaa suunnitellessa :)

      • Anonyymi

        No tämänhän kaikki Norjassa matkailleet tietävätkin, voi mennä jopa 3 kertaa pidempään, mutta turvallisuus ennen kaikkea!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe