kihlaus purkautui

minulle jäi sormus

Sain sulholtani hienon -valkokulta/timantti 25 kpl pieniä ja loistavia /3:n karaatin sinisafiiri ja kaksi vähän pienempää sinisafiiria- kihlasormuksen. Malli samanlainen kuin Prinsessa Dianalla mennessään kihloihin Charlesin kanssa sata vuotta sitten.
Kihlauksemme siis purkautui ja sormus jäi minulle. Tietääkö kukaan saanko myydä sen? Vai onko entisen sulhaseni omaisuutta? Voiko tulla myöhemmin vaatimaan takaisin? Minne sellaista arvokasta sormusta voisi tarjota.

9

3479

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • haluat

   olla fiksu ja noudattaa hyviä tapoja, palautat sormuksen muut häneltä saamasi arvokkaammat lahjat ex-sulhasellesi. Jos hän ei sitä takaisin halua, marssi johonkin kultasepänliikkeeseen ja tarjoa sinne ostettavaksi.

   • dfdtwert

    et todellakaan palauta sormusta oli se sitten minkälainen hyvänsä!!!! se on sinulle ostettu ja sinä voit tehä sillä ihan mitä sinua huvittaa,myy se tai heitä roskii jos et muuta keksi!!!!!


   • -.-.-
    dfdtwert kirjoitti:

    et todellakaan palauta sormusta oli se sitten minkälainen hyvänsä!!!! se on sinulle ostettu ja sinä voit tehä sillä ihan mitä sinua huvittaa,myy se tai heitä roskii jos et muuta keksi!!!!!

    sormus on sinun omaisuuttasi. Olet saanut sen lahjana.

    Laki ei perinteisesti ymmärrä hyvistä tavoista mitään.


  • Kulta Seppä

   Voi kyllä tulla vaatimaan, mutta kyllä se on sinun. Sormusten jälleenmyynnissä ei yleensä saa kovin hyvää hintaa ainakaa jos kultasepille myyt. Saat kullan hinnasta puolet ja kivistä aika lähelle niiden alkuperäisen hinnan. Yksityiset maksavat paremmin jos tykkäävät sormuksesta ja ainahan sen kokoa voi suurentaa tai pienentää suhteellisen edullisesti. Sen pitäisi maksaa noin 23 - 40 e, jollei kultaa joudu hirveästi lisäämään.

   Hintaa on tarkemmin vaikea arvoida näkemättä, mutta mene liikkeisiin katselemaan sormuksia niin niiden pohjalta voit arvoida jotain.

   Paremmin en valitettavasti voi arvoida.

  • kun kehtaat

   Palauttiko sulho oman sormuksensa sinulle ? Yleensä sormukset palautetaan puolin ja toisin heti kihlauksen purkautuessa. Löytötavaraa yms. säilytetään puolivuotta. Pistä laatikoon. Ellei ex-sulho vongu sitä takaisin, tee mitä tykkäät. Timanteista voit saada hintaa.

   Kun edellinen kihlaus päättyi onnellisesti-siis purkautui palautimme sormukset. Sain satasen sormuksesta 20 euroa takaisin ja jostain joululahjakaulaketjusta 30 e ja ryyppäsin kaikki.

  • helkutosbt

   mikäli myyt romukultana ja erillisinä timantteina, ei niistä saa hyvää hintaa vaan todella pienen korvauksen. pienet timantit ovat oikeasti tosi edullisia..istutus jne sitten maksaa. isot timantit eri homma.

   nettiin vaan katsomaan ketä myy käytettyjä koruja. niiltä ensin kysymään mitä tarjoavat. kilpailuta yrityksiä!

  • kohta naimisiin:)

   sormus on lahja eikä mikään laina...voi tsiisus mitä urpoja täällä liikkuukin...mites sitten ne jotk aovat tatuoineet sormeensa sormuksen? ja mies on maksanut????

   eksän kanssa ollessa sormus lensi säännöllisin väliajoin metikköön....ja aina sain uuden siis kihlasormuksen ei ehditty edes naimisiin asti mutta ei oo vaatinut rahojaan takaisin:)

  • miksi sormuksestakin eroon?

   Jos tykkäät sormuksesta (kuvailun perusteella kaunis), mikset voisi käyttää sitä jatkossakin? Ei tietenkään vasemmassa nimettömässä, vaan jossain toisessa sormessa.

   Ajatus voi tuntua juuri nyt hurjalta, mutta anna ajan kulua. Laita sormus laatikon perälle, ja ota se esiin parin vuoden kuluttua, ja jos edelleen pidät sen ulkonäöstä, käy muuttamassa kokoa kultasepällä jos on tarvis.

   Sormuksethan on vain sormuksia! Kihlautumisesi on purkautunut, ei se siitä miksikään muutu, vaikka kaunista korua vielä joskus käyttäisitkin.

  • Anonyymi

   Aina kihlaus ei johda avioliittoon. Puretusta kihlauksesta ilmoitetaan lähimmille ja niille, joita se on tavalla tai toisella koskettanut. Eron syitä ei tarvitse selitellä.
   Eri teille lähdettäessä osapuolet palauttava toisilleen ostamansa sormukset. Heillä on oikeus saada takaisin kaikki muutkin toisilleen antamansa lahjat ja kirjeet.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

   Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
   Ikävä
   142
   2147
  2. Nyt sitten ulos ihmiset!

   Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
   Ikävä
   134
   2110
  3. Mies minkälaisista naisista yleensä

   Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
   Ikävä
   90
   1618
  4. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

   Mielenkiinnosta kysyn 😄
   Ikävä
   136
   1498
  5. Minun pitää tehdä jotain

   En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
   Ikävä
   43
   1386
  6. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

   on jo joku toinen?
   Ikävä
   48
   1110
  7. Voihan J-mies

   Olet ajatuksissani jatkuvasti, voisitko poistua sieltä kun en saa mitään tehdyksi. Seuraavaa kohtaamista odottaessa.. 🤭
   Ikävä
   59
   1002
  8. Sarvisalon kesätori

   Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
   Loviisa
   7
   958
  9. Mikä saa ihmisen stalkkaamaan

   Toista henkilöä laittomin keinoin ikävää että ei ole minkäänlaista yksityisyyttä
   Ikävä
   153
   877
  10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

   ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
   Hindulaisuus
   156
   842
  Aihe