Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pienen budjetin matkalainen

Vauhdikas täti

Hei,

kiitos vinkeistä yöelämän suhteen!

Kysyisin vielä, että mitä vinkkejä teillä kokeneemmilla on pienen budjetin matkaajalle. Mitä sellaista ilmaista/edullista suosittelisitte, jota ei ehkä heti turistioppaasta keksi?

Entä syöminen illalla, miltä alueelta kannattaa edullisia, perinteisiä ruokapaikkoja etsiä? Lounaan varmasti löydämme huokeaan hintaan.

Onko lounasaika muuten noin klo 13 ja päivällinen klo 22?

4

1023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lissu

      Suositan että ostat 7 ("sete") colinas lipun, se käy bussin, ratikkaan ja metroon. Yhden päivän lippu maksaa 3,35e. Sitten vaan bussilla hurjasti sinne-tänne. Ratikkalinja 25 tai 28 kannattaa ajaa päästä päähän (28 enemmän turisteja=kivammat näkymät=vähämmän istumapaikkoja=enemmän taskuvarkaita). Sama lippu käy myös bica:an, "ylämäkiratikkaan" jolla on aika vinkeää ajella!

      Hommaa kartta ja käy "miradouro":illa - ne ovat näköalapaikkoja, joista toinen toistaan upeammat näkymät kaupunkiin.

      Suositan myös Belemiä, hieno kaupungin osa, sinne pääsee bussilla tai ratikalla.

      Keitto on edullinen lounasvaihtoehto, se maksaa paikasta riippuen 1.2-2.5 euroa (no joo, kalliimpiakin löytyy). Siihen kun lisää leivän ja lasin talonviiniä niin lasku on siinä 4-5 € - kunhan löytää oikean paikan. Noita tavallisia kansankuppiloita on joka kaupunginosassa, ehkä vähiten Baixassa. Hinnat on yleensä näkyvissä ulkopuolella, mitä halvempi paikka sitä vermemmin ruokalista on vain portugaliksi. Lounasajan arvelit oikein, illallisaika alkaa ehkäpä jo 21, monet ravintolat avaavat ovet 19:30 tai sen jälkeen.
      Illaksikin löytyy edullisia paikallisten ravintoloita, itse syön useasti niissä. Suosikkikuppilassani alkupalat (juusto, oliivit, leipä), pääruoka (kala, mustekala, kani...), vesi ja pikkukannu talonviiniä n 10e per hlö.

      • kinkhy

      • Vauhdikas täti
        kinkhy kirjoitti:

        Torstaisin ja perjantaisin klo 21 alkaen:

        http://www.karimsrestaurante.com/

        Olisi vielä pari tarkentavaa kysymystä tähän ravintolaan liittyen. Millä alueella se sijaitsee. Minulla on jo kartta, mutta kadun löytäminen on vaikeaa, kun ei ole tietoa mahtuuko se edes tälle kartalle. Entä mitä tarkoittaa tässä tapauksessa edullinen. Samalla pe illalla kilpailee nääs Jorgen linnan fado-konsertti 12 euroa.

        Pahoitteluni muuten siitä, että näppikseni kysymysmerkki ei toimi...


    • Lounastarjoilu alkaa yleensä klo 12.30:een mennessä. Itse menemme syömään illallista Lissabonissa tavallisesti ennen klo 20:ä ja harvoin olemme ainoita ruokailijoita. Viis siitä vaikka olisimmekin, onhan keittiöllä enemmän aikaa tehdä meidän ruoka huolelle, kun ravintolasalissa on vähemmän väkeä. Sitä paitsi ei tarvitse odottaakaan yhtä kauan kuin ruuhka-aikana.

      Ruoka-aikojen suhteen portugalilaiset ei suinkaan noudata samaa aikataulua kuin espanjalaiset.

      Portugalissa ruokailu ravintoloissa ei ole tiukkapipoista missään suhteessa.

      Hakekaa ravintoloita, joissa tarjoukset on kirjoitetttu vaatimattomasti vaikkapa liitutaululle ja/tai liinat ovat paperia. Niissä saa ihan syötävää ruokaa edullisesti. Rohkeasti sisään vain. Portugalin ruokasanasto on kyllä suureksi hyödyksi, sillä mainitsemissani paikoissa menut ovat jota kuinkin pelkästään portugaliksi. Tällaisissa paikoissa ette näe montakaan turistia.

      Portugalilaisella ravintolalla on monta nimeä, mm. casa do pasto, tasca, pastelaria, cafetaria, café, snack bar. Kaikki nämä tarjoavat lounaan, monet illalisenkin. Koko pullon ihan juotavaa viiniä saatte pitkästi alle kympillä, puoli pulloa jopa alle viidella eurolla.

      Olen kirjoittanut näillä palstoilla portugalilaisesta ravintolakulttuurista, ruoasta ja viineistä. Nämä kirjoitukset löydät tämän palstan alussa olevalla hakutoiminnolla. Jos haluat hakea pelkästään minun kirjoituksiani, voi kirjoittaa hakutekijäksi nimimerkkini.

      Ja lisää sopii kysyä.

      Lissabon ja sen ympäristö on paikka, jossa aina tapahtuu. Etsikää sopiva saitti netistä, tässä yksi sellainen, jossa kerrotaan tulevista tapahtumista: http://www.atl-turismolisboa.pt/home.asp?lng=uk

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe