Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ensikoiraksi

???

Eli sopiiko mielestänne bokseri ns. "ensikoraksi" ? on kyllä lapsuuden kodissa ollut kaksi koiraa mutta porukathan ne koulutti...Ja nyt olen käynyt melkein kaikki koirarotu mahdollisuudet läpi että mistä itselle nyt oma koira...Boksereista olen tykännyt ihan pinestä asti ja sellasisen voisi ottaa...

5

2646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ettäboksu

      onhan tuo palveluskoiriin kuuluva koira ja kaiketi hyvin HYVIN aktiivinen sellainen.
      kaveri otti ensikoirakseen nimenomaan bokserin ja eihän siitä mitään tullut.....

      mut sanokoot joku joka tietää boksereista enemmän.

    • yks vaan

      Mulla oli ensimmäinen oma koira bokseri. Hermoja se koetteli 8 vuotta ja sitten se viimeinen vuosi oli aivan ihana. Nyt tossa lattialla riehuu parikuinen boksun pentu.... Sydämmen siis tuo rotu vei, mutta koirissakin on eroja. Tämä uusi tulokas on selvästi paljon dominoivampi kuin edellisemme. Koira vaatii aina PALJON aikaa (enkä muuten liioittele) mutta kerro se kymmenellä niin tiedät paljonko bokseri vaatii aikaa. Äärimmäisen fiksu, kekseliäs, lojaali, ei kavala rotu joka pitää omistajansa liikkeessä. Jos harkitset boksua; ota yhteyttä sellaiseen kenneliin joka testaa pentujen luonnetta. Esim. Mabaker´s analysoi mitkä pennut sopivat lapsiperheeseen, mitkä ensikoiriksi....

    • öö'

      mulla on ennestään sekarotuinen koira (bokseria, haluaisin ranskanbulldogin toiseksi koiraksi. onko älytön ajatus?

    • joillekin

      Bokseri sopii ensimmäiseksi koiraksi, jos itse olet luonteeltasi muun muassa kärsivällinen ja peräänantamaton ja osaat lukea koiria. Itse hankin ensimmäisen koirani 15-vuotiaana (yllättäen bokseri), eikä perheessäni ollut ikinä aiemmin ollut koiraa. Ensimmäinen koirani (uros) oli erittäin dominoiva ja kaikki bokserit sen jälkeen ovat tuntuneet liiankin helpoilta. Kyse ei siis niinkään ole rodusta ja rodun ominaisuuksista vaan omista ominaisuuksistasi.

    • boxerin pentu

      Minulla on ensimmäinen boxerin ½-vuotias pentu. Aikaisemmin minulla on ollut staffeja ja tuntuu että tämä pentu on staffeihin verrattuna ehkä helpompi rotu. Toiset voivat olla toista mieltä.
      Minun boxuni ainakin on hyvin aktiivinen, se osaa jo avata huoneiden ovia, peilikaapin liukuovet, siirtää tuoleja niin että pääsee pöydille jne. Tuhojaan koira on tehnyt aika tavalla, vaikka olen siitä hvyässä tilanteessa että saan olla kotona koiran kanssa päivät. Aina kun silmä välttää on koiran hampaat jossain kielletyssä kiinni. Olen hankkinut sille älyleluja mutta niiden ratkomiseen ei mene kuin hetki ja sitten ollaan taas nakertamassa jotain kiellettyä.
      Olin täysin tietoinen kun boxun otin, mihin ryhdyin, enkä päivääkään ole katunut. Koira on sulattanut sydämmeni aivan täysin ja kietonut minut pikku tassujenssa otteeseen.
      Minulle on sattunut siitä hyvä pentu, että vaikka se on aktiivinen ja tekeekin koiruuksia välillä, on sen kouluttaminen ollut yllättävän helppoa vielä, sekä hyvin antoisaa. Tuntuu että koira oikein nauttii ja tahtoo jatkuvasti oppia lisää uutta. Toisten koirien kanssa boxuni tulee hyvin juttuun ja koirapuistoista onkin löytynyt jo muutama mukava leikkikaveri.
      Lasten kanssa koira tulee hyvin juttuun, mitä nyt välillä antaisi liian rajua rakkautta lapsille kun se ei vielä oikein ymmärrä omaa kokoaan ja voimiaan (hyppisi lasten päälle mielellään).
      Pitää muistaa sekin, että koira ei anna omistajalleen "armoa" vaikka ulkona sataisi vettä kuinka. Lenkille ja riehumaan on päivittäin päästävä. Jos boxu ei saa kuluttaa ulkona energiaansa, se tekee sen sisällä!
      Otin koiran kennelistä jossa koiralle oli tehty psykologiset testit. Testin mukaan koirani on puoli helppo / puoli vaikea, mutta minustahan se on kiinni onko koulutaminen helppoa vai vaikeaa. Kuinka pitkälle pinnani riittää?
      Sitä on vaikea sanoa sopiiko boxu ensikoiraksi, se varmaan riippu siitä kuinka aktiivinen koiran omistaja itse on. Jaksaako sen kanssa juosta, riehua, leikkiä ja kouluttaa sitä. Boxut ovat myös aika herkkiä koiria luonteeltaan, ne vaativat hyvin paljon läheisyyttä ja rakkautta. Jos koiran kanssa pääsee yhteisymmärrykseen, on elämä sen kanssa helppoa ja boxu muistaa omistajalleen kiitosta antaa. Tämä pätee hyvin monen muunkin koirarodun kohdalla. Helpolla et tule pääsemään jos boxun otat, mutta jos vain aika ja voimat riittävät, saat siitä aivan upean moni vuotisen ystävän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe