Australia-Thaimaa-Italia

Marjukka86

Terve kaikki!
Luvassa olisi häämatka tammikuussa Australiaan,Sydneyhin sukuloimaan. Tällä hetkellä harkitsemme reittiä Rooman ja Bangokin kautta. Eli pysähtyisimme pois tullessa kyseisissä paikoissa muutamaksi yöksi. Koko reissuun on varattu aikaa n. 1kk. Eräs matkan järjestäjä ehdotti tätä reittiä hintaan n. 1200-1300€/nuppi. Miltäs kuulostaa? Eli hintaan sisältyisi ymmärtääkeni lennot ja mahdolliset lentokenttäverot. Ja siis pysähdyksistä ei tarvitse enää maksaa kuin asuminen ja eläminen. Lento yhtiö olisi China airlines. Uskaltaakohan tommosella lennellä ja saako ihan hyvin englanniksi palvelua? Entä kuulostaako muutaman päivän vierailu Roomassa ja Bangokissa ihan järettömältä. Eihän siinä tosiaan paljon mitään ehdi...mutta olisihan se noissakin mukava käydä, kun kerran mahdollisuus on.

Otetaan mielusti vastaan milipiteitkä ja vinkkejä...=)

6

1448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pääsette

      jos tuohon hintaan tulee kaikki lennot. Se, että lentoyhtiö on China Airlines, ei tarkoita että kaikki koneet ovat China Airlinesin, todennäköisesti Suomesta/Suomeen operoiva yhtiö on Finnair. Et ole varmaan paljoa matkustellut? Kaikissa kansainvälisissä yhtiöissä saa palvelua englanniksi, Air Francella tosin vastauksen saa yleensä ranskaksi. Muutama päivä Roomassa ja Bangkokissa ei kuulosta järkevältä ettekä käynnistä kyllä paljon mitään irti saa, viettäkää vähintään 5 päivää kummassakin ja valitkaa muutama käyntikohde. Ei kannata pää kolmantena jalkana kiertää kaikka mahdollista hirveällä kiireellä. Sama juttu Sydneyssä, älkää koittako nähdä kaikkea kun ette siihen kuitenkaan pysty niin lyhyessä ajassa. Mutta tervemenoa Sydneyyn, se on meikäläisen lempikaupunki...

    • niin minäkin

      Olen käynyt kerran monen kymmenen vuoden haaveilun jälkeen, kun se muutto sinne epäonnistui aikoinaan hakemuksen myöhästymisen takia. Viralliset valtion (Australian),googlen, matkailusivujen ja lentoyhtiöiden sivut antavat kaiken tarvittavan tiedon ilman isompia "musta tuntuu" -vaikutteita. Kuten tuossa olen pannut merkille sää ja aikvyöhykekyselyt esimerkiksi. Se on totta että jos menee johonkin suurkaupunkiin ja aikoo jotain nähdä rahan edestä, on siellä oltava se esitetty viisi päivää vähintään. Mutta tuo Sydneyn kysytty 1 kk kyllä on jo aika hyvä aika. Kahdessa viikossakin näki jo muitakin kaupunkeja mutta esimerkiksi kasvitieteellinen jäi käymättä. Sydneyssä opn kätevää liikkua ihan keskustassa yksiraiteisella ja busseilla, muualle menoon auttaa todella hyvin junaliikenne ja muihin kaupunkeihin pikavuorobussit ja lentoliikenne. Mielestäni Rooma kannattaa käydä ihan erikseen koska sinne pääsee Suomesta tosi halvalla milloin vain. Ja säästää tuo käytettävissä oleva aika kaukokaupunkeihin ja eksoottisempiin kulttuureihin. Paras aika sään puolesta on kyllä se vuodenvaihteen jälkeen maaliskuun loppuun saakka. Olemme myös lähdössä uudelleen ainakin kuukauden matkalle niin että tammikuussa mennään ja helmikuussa palataan ja Tasmania katsotaan myös. Riutoilla pitää sukellella vuoristoviidakko katsoa. Aiemmin kierreltiin sukulaisia ja snorklausreissu, Canberran läheinen vuoristokaupunki ja Cairns tropiikissa turistieläintarhoineen. Tasmaniassakin taitaa olla tuttuja ennestään. Ja monta Sydneyn alueella.
      Menemme todennäköisesti Britsh Airwaysilla ja Qantasilla, noin 1200-1300euron hintaan per lärvi.

    • Marjukka86

      Kiitos viesteistä =)

      Tuntuu tosiaan, että tuo hinta ei hirveän paha ole. Kun tosiaan suorat lennot ilman stoppeja maksaa saman verran. Juu, tiedän, että Euroopan sisäiset lennot ovat luultavasti Finnairilla tai jollakin muulla Eurooppalaisella lentoyhtiöllä. Toki tiedän senkin, että palvelua saa englanniksi mutta lähinnä, että minkä tasoista (kun ei tuo oma kielitaitokaan hyvä ole niin tuleekohan keskustelusta mitään) =D Olen aika paljonkin matkustellut ikääni nähden mutta lähinnä vain valmis matkoilla ja Finnairin lennoilla(euroopan peruskohteet Amerikat).

      Itsestäkin tunttu tuo muutama päivä ihan liian vähältä mutta aika ei anna enempää myöten. Australia on kuitenkin pääkohde ja nuo tulee vain kaupanpäällisiksi mutta sen verta ahne on, että kun ei maksa paljoa lisää, nii mielusti käy mahollisimman monta mata kurkkaamassa.

      Sellaista kyselisin, että miten hyvin noilla yleisilläkulkuneuvoilla pääsee Sydneyssä rannoille? Canberra on meilläkin yksi kohde. Mitä pidit siitä? Entä onko kumpikaan käynyt Sinisillä vuorilla? Saa kertoa vinkkejä ja mitä nyt tulee mieleen...=)

      • Sydneyn rannoille

        Oma suosikkini on Manly Beach, jonne pääsee parhaiten lautalla Circular Quaysta. Myös Bondille pääsee hyvin, sinne kannattaa mennä junalla. Bondista kannattaa kävellä Coogeehen rantaa pitkin. Balmoral on uimiseen mielestäni paras paikka mutta siitä en tiedä millä julkisella pääsee kun aina minut on viety sinne autolla. Manlyn vieressä oleva Dee Why on kans ihan mukava, Manlysta pääsee bussilla nopeasti, ei ole pitkä matka vaikka kävelisikin.

        Sydneyssä toimii junaliikenne erittäin hyvin, samoin kannattaa lautoilla kulkea, mm. reitti Parramattaan on tosi kaunis joten se kannattaa käydä vaikka itse Parramattassa ei olekaan mitään nähtävää. Bussit myös kulkevat hyvin mutta tietysti kestävät kauemmin. Itsekin olen käynyt Canberrassa, sen on semmoinen rauhallinen hissukseen eteenpäin menevä hallintokaupunki.

        Blue Mountainsilla olen myös käynyt ja on näkemisen arvoista seutua, kävin katsomassa Three Sistersin, onneksi oli selkeä ilma että ne näki, ja sitten tein parin tunnin patikoinnin alhaalla kanjoneissa joka oli aivan mahtavaa. Blue Mountainsille pääsee kätevästi junalla.

        Ihan varmasti lentokoneessa pärjäät, harva sitä lentoemännän kanssa alkaa avaruusfysiikasta keskustelemaan... ;) Siitä ei siis varmasti tule ongelmaa millään lentoyhtiöllä, aina sitä ymmärretyksi tulee jollakin tavalla!

        Sydneyssä kannattaa käydä The Rocksilla markkinoiden aikaan! Hyvä jos siellä on paikallisia mukana niin pääsette näkemään muutakin kuin perinteiset turistipaikat. Darling Harbourissa kannattaa joku ilta käydä syömässä, siellä on ihania ravintoloita... ja vaikka Imaxissa leffassa.


      • asiaa....

        Australiaan ei pääse millään tavalla Suomesta ilman stoppeja. Vähintään yksi stoppi on, yleensä kaksi. Suomi-Australia suora lento on täysi mahdottomuus.


    • ...

      Sydneyn lähellä olevassa Featherdale Wildlife Parkissa, siellä on paljon eläimiä ja esim koalia ja kenguruita pääse silittimään ja syöttämäään. Darling harbourissa olevaan "eläinpuistossa" ei kannata käydä samat elukat ja enemmän on Featherdale Parkissa. Kaikki elukat ja ötökät on sitä paitsi lasien takana, kun taas Featherdalessa kaikki on aitauksissa. Kuitenkin sen Sydney wildlifen vieressä on Sydney Aquarium, mikä on aivan uskoamaton ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Sydneyssä on myös aikamoinen kasino ja sielläkin suosittelen käymään jos ei muuta niin vaikka drinksulla, sen verran hieno on. Siniset vuoret olivat minustakin hienot ja käymisen arvoiset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1659
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      61
      1066
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      137
      990
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      74
      867
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      95
      866
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      20
      838
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      812
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      739
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      725
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      701
    Aihe