Aihe

Mielipiteitä koira pelosta..?

Tontsake

Kävi tälläinen tapaus viime viikolla lenkillä olessani rotikkani kanssa joka on viikon päästä 8kk ja narttu.

Kävelimme lenkkipolulla koira kytkettynä ja vastaan hölkkäsi nuori tyttö n.10 m ennen minua tyttö hidasti ja alkoi melkein hiipiä ja tuijottaa koiraani ja lähestyi varovasti meitä,jolloin koirani katsoi tyttöä takaisin ja
vähä murahti jolloin tyttö pelästyi ja juoksi nopeasti ohi. Monet ovat sanoneet että koirani
on arvaamaton ja agressiviinen tuon tapuksen perusteella vaikka muuten ei ole ikinä ennen murahtanutkaan..

Tämä on ollut kiistanalainen puheenaihe,mutta olen itse edelleen sitä mieltä että koirani ei tehnyt mitään väärin tässä tilanteessa.

Asiantuntevia mielipiteitä kiitos =)

9

765

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • rottweiler-mami

   Tuon tapauksen perusteella koirasi luonteesta on mahdotonta sanoa mitään, eli ei tuo kerro koirasi olevan aggressiivinen tai arvaamaton.

   Koirilla on uskomaton kyky "lukea" ihmisiä ja usein koirapelkoiset ihmiset (valitettavasti) itse provosoivat koiraa toimimaan. Paras tapa ohittaa koira on käyttäytyä aivan normaalisti: mennä kävellen ohi, silmiin ei ole syytä tuijottaa. Mitä "omituisemmin" kävelee, niin sitä varmemmin kiinnittää koiran huomion. Hiipiminen, kumarassa kävely ja silmiin tuijottaminen ovat koiralle merkkejä uhkasta, eli haaste. Koirasi reagoi näkemykseni mukaan aivan oikein ja luonnollisesti tuossa tilanteessa.

   Neuvoni on se, että kävelylenkeillä ohitustilanteissa otat koirasi käskyllä kävelemään vasemmalle puolellesi ja kävelet itse koiran ja ohitettavan kohteen välissä. Tällä tavalla sinä olet laumasi johtaja ja suojelet koiraasi.

  • Rottweileristi

   Siis Rottweiler-mami ennätti ennemmin:) Eli kiinnität tyttösi huomion itseesi. Koirilla, tai ainakin mun ex-koiralla, joka sattui olemaan labukka, oli uskomaton kyky vaistota ihmiset, jotka pelkäsivät koiraa. Ja herra käytti tätä pelkoa kyllä sitten hyväkseen! Enpä menisi "tuomitsemaan" yhden kerran perusteella koiraasi aggressiiviseksi ja arvaamattomaksi! Höh! Niin, ja eikös se murkkuikäkin ala kohta jylläämään teillä? Tsemppiä vaan Tontsake jatkoon!

   • Tontsake

    Pitää kokeilla tuota siis :) mutta sitähän minäkin että koira toimi täysin oikein ja vaistonsa varassa,ei koirani yleensä kiinnittä ollenkaa huomitota muihin ihmisiin vaikka oltais lenkillä ja irrallaankin olisi mutta tuo tilanne saattoi vaikuttaa uhkalta :) kiitos vielä teille neuvoista!

    Joo ja murkkuikä puskee kyllä pikkuhiljaa kovemmin esiin,hyvä esimerkki kun menin puistoon aamulla koiraa juoksuttamaan niinkuin joka aamu ja kun oli lähdön aika,pyysin koiraa luokseni(on aina ennen tullut) mutta nyt ei ja kun otin pari askelta sitä kohti niin hirveellä vauhdilla lähti poispäin leikkisästi juoksemaan ympyrää ja oli tyyliin että `ota kiinni jos saat` mutta parin voimakkaan komennuksen jälkeen tuli sitten vähän häpeillen luokseni kun ei heti totellut.

    Mukavaa jatkoa teille!


  • rotikkakotona

   minun iso tyttöni ei murise lähes koskaan ulkona, koska se tietää, että minä olen pomo ja mikä on väärin ja oikein.

   koira aistii sinusta epävarmuuden, se luulee ,että sinä pelkäät ja pitää laumastaan kiinni ja yrittää muös johtaa sitä.
   ei koira nyt yhdellä vilkaisulla pelkoa aisti, se on täyttä paskaa.

   ja tuo 8kk narttu on niin pieni, ettei sitä kukaan pelkää, itselläni on iso narttu isompi jotkut urokset, mutta silti semmoinen pikku lössykkä

   • Tontsake

    kyllä reilu 30kilonen koira voi monen mielestä olla pelottava jo ja minusta nyt ei paljon kyllä ollut epävarmuutta havaittavissa kun vastaan tuli nuori tyttö ja itse olen mies..luulen että se koira aistii ennen sen epävarmuuden siitä tytöstä kun minusta mutta kiitos vastauksista..!


  • muhvi

   Mielestäni koiran käyttäytyminen saattoi johtua vastaantulijasta. Koira piti jotenkin uhkaavana sitä, että tämä alkoikin yhtäkkiä hiipiä ja tuijottaa koiraa. Sinä olisit voinut sanoa vastaantulialle, että lopettaisi tuijottamisen, sillä se hermostuttaa koiraasi. Tosin on sitä vikaa kouluttajassakin, koska koira ei saisi käyttäytyä noin. Koirasi on sentään jo 8kk, joten sillä pitäisi olla jo hallussa tuollaiset jutut.

   • .....

    Hyvin moni koira aistii ihmisestä epävarmuuden ja pelon. Rodulla ei tässä kohtaa ole kauheasti merkitystä. Kannattaa paneutua tuohon ja treenata ohittamista.


   • rottwoman
    ..... kirjoitti:

    Hyvin moni koira aistii ihmisestä epävarmuuden ja pelon. Rodulla ei tässä kohtaa ole kauheasti merkitystä. Kannattaa paneutua tuohon ja treenata ohittamista.

    koira kuin koira astii pelon,,nytte oli sinun koiran vuoro ottaa syyt..meillä ei ainakaan siedetä hiippailijoita ,joka nytkin tossa hyppii taas,,yksinänen hullu kylässä,,eikä missään vaiheessa aikusen saa juosta lasta kohti tämä on rotikalle uhka,tyyliin nyt se sieppaa sen ,rotikka on hyvin voimakas tahtoinen,,ennemmin yritin hillitä lasten puolustamiseen käyvää viettiä,mutta viime talvena meille väkisin yritti namusetä ja totesin että hyvä kun koirat osaa toimia ,itselläni oli kotiin noin tunnin matka,lapset olivat jo soittaneet poliisin ja tilanne raukesi kun kaksi iso narttua ei päästänyt setää mihikään,vaan odottivat että olen kotona ,joten onneksi lapsille ei sattunut mitään,,kiitos fiksujen koirien


  • teitsi1

   ite oon pelänny koiria jossain vaiheessa ja vielläkin joskus tulee kuumotus, mutta aina kun olen pelännyt, häiriintynyt koirien seurassa, olen saanut nauttia niistä vielä enemmän.

   sama ku pentukoira on vapaana ja näkee lapsen, mitä lapsi tekee, lähtee juoksemaan karkuun, mitä luulet että pentukoira tekee kun yleensä hänen kanssa leikkivät pikku tenavat lähtevät juoksemaan heistä pois päin?
   kannattas ihmisten jotka rupee tommost heittää miettii hetki, pirun pullamössökansa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   330
   21434
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   334
   6122
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   360
   3987