3vko roadtrip budjetti??

roadtrip!

Oletko ollut automatkalla californiassa? Paljonko suunnilleen pitäisi varata rahaa että saa syötyä ja nukuttua hotelleissa? Matkan pituus on noin 3 viikkoa. Kaikki vinkit tervetulleita!

9

4352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mahdoton kysymys...

      Jokaisellahan on oma tyylinsä matkustaa joten riippuu ihan siitä. Etpä paljon viitsinyt antaa vinkkiä. Montako henkeä, aikuisia, lapsia? Syödäänkö hienosti vai mäkkärillä? Käydäänkö huvipuistoissa vai luonnonnähtävyyksissä? Ajatteko paljon vai vähän, jenkkiraudalla vai japanilaiskotterolla?

      Antaisin sellaisen yleistasoisen vinkin, kun varmasti tiedät, paljonko ko. porukalla menee samassa ajassa Suomen lomalla, niin jos teette samoja asioita ja yövytte ja syötte samantasoisesti, niin voit napsaista siitä suomen kulutuksesta pois noin kolmasosan. Yöpyminen on jenkeissä halpaa, etenkin ns. ketjumotelleissa huoneen saa jopa 40 dollarilla. Ruokailu, sekä mäkkärillä,että oikeissa ravintoloissa on myös Suomea reilusti halvempaa. Aamiainen ei yleensä kuulu hotellihintaan.
      Bensa on puolta halvempaa.

      • onko enaa

        bensa puolta halvempaa, paljon yli $4/gal. jo nyt. Voi menna yli viiden piankin.


      • Omaan reissuun

        Sellaiset ~250 USD / päivä kannattanee varata.

        Eipä siitä ole haittaa jos yli jää. Majoitus on huntin ja huvipuisto tms päivinä menee vähintään huntti. Ajopäivinä sitten vähän vähemmän varsinkin jos syö roskaa. Safka voi maksaa noin 30-40 USD satsi kun vetää illallisen.


    • matkailija x

      Älkää unohtako budjetista paikallisia veroja, eivät ole hotellien tai ruokapaikkojen hintoihin laskettuna, vaan lasketaan ilmoitetun hinnan päälle laskussa.

      Kaikissa ruokapaikoissa, joissa on pöytiintarjoilu, tulee jättää tippiä 15-20% verottomasta hinnasta.

      Nämä kaksi seikkaa voivat romuttaa tiukkaan lasketun budjetin, jollei niitä ole etukäteen huomioitu...

    • Ruuhkakivi

      Tuossa jo joku muukin kysyi samaa, ja muutakin...useat motellit esim. vuokraavat huoneita riippumatta kuinka monta siellä yönsä samassa huoneessa...laita yksityiskohtia niin koetan auttaa. Olen ollut roadtripillä USAssa viime heinäkuun lopusta alkaen...juuri nyt Teksasissa.

    • JukkSa

      Olen kiertänyt autolla 48 osavaltion alueella, kuten tuo Ruuhkakivikin. Minä tosin olen ajellut leppoisia päivämatkoja isohkolla henkilöautolla.
      Oman kokemukseni mukaan California on kallein osavaltio kaikessa suhteessa. Uskoisin kuitenkin selviäväni kahden hengen päivittäisistä menoista noin 200 dollarilla. Motelliin menee paikasta riippuen 70-120 dollariin, bensaan 45 dollaria, jos liikkuu noin 500 km päivässä ja kauppalaskuun tai ravintolaan 30-50 dollaria.
      Yritimme aina valita motellin, jossa oli hyvät pöytäryhmät pihalla ja haimme paikallisesta kaupasta herkkutiskiltä hyvää syötävää, joka sitten nautittiin oluen tai viinin kanssa omassa pihassa. Näin kuljettajakin sai päivittäisen viiniannoksensa. Yleensä normaalissa jenkkiravintolassa, jossa kuitenkin on hyvä ruoka, ei saa edes alkoholia. Matka sinne kuitenkin majoituspaikastasi on sellainen, että luultavasti tarvitset autoa, joten omat mieltymykset ratkaisevat, missä ja miten on mukavinta ruokailla.
      Halvimmat motellit eivät ole kaupunkien keskustassa, vaan sisääntuloteiden varsilla laidoilla. Jos menet keskustaan, maksat ihan eri summia ja useimmiten huonommasta ympäristöstä. Motellin hinta on huoneen hinta ja siellä yöpyy helposti neljäkin henkeä samalla hinnalla, jos se henkilösuhteista riippuvista syistä on mahdollista. Motellit antavat helposti vielä alennuksia (5-10 dollaria), jos viitsii vähän yrittää. Itse olen saanut usein alennuksen, kun majoitumme aikaisin iltapäivällä tyhjään motelliin hyvällä ja puhtaalla autolla ja kerron sen houkuttelevan kohta muitakin pihaan. Näinhän siinä nimittäin aina kävi.
      Aamiainen paikallisessa kuppilassa maksaa kahdelta hengeltä 12-20 dollaria. Yleensä motelleissa on korkeintaan "continental breakfast", joka sisältää kahvin, tuoremehun ja jotain makeaa (muroja, donitsin). Paikalliset kuppilat aamiaisineen ja henkilökuntineen ovat mielestäni kokemus sinänsä. Kun lähdet motellilta, pysähdy ensimmäisen sellaisen luo, missä on paljon autoja parkissa.
      Tässä näin alkuun!

    • hengen trippi

      meillä meni 100 taalaa päivä, sillä saa mitä tarvitsee, tosin hotelli hintoja pitää tarkkailla tohon rahaan. bensa on nyt sen verran kallistunut, että on hyvä laskea hinta euroissa, eli 100 ekee päivä, taala kun on taas laskenut. tietysti se gourmet osasto jää pois tohon hintaan, eli rekkabaari tyyliset ravintolat suosioon ja ne mäccärit.

    • sisarukset

      Hei,
      olin siskoni kanssa viime vuonna kahdestaan reissussa Kaliforniassa ja Nevadassa. Matkaa teimme vuokratulla avoautolla 3 viikkoa ja 3000 kilometriä. Meillä oli hotellibudjetti 70 dollaria / yö, mikä kohtuudella pitikin. Laskimme, että molemmilla meni reissuun noin 4000 euroa, mutta siinä oli jo 1200 euron matkaliput ja paljon outlet malleista ostettuja vaatteita mukana. Maksoimme kaikennäköisistä nähtävyyksistä, helikopterireissusta grand canyonille, universal studioista ja ylipäätään kaikesta, mitä halusimme nähdä. Rahaa siis palaa aikalailla (ainakin minun mielestä), mutta halpa dollari antaa kyllä sillä rahalla mahdollisuuden myös nähdä paljon!

      Oikein mukavaa matkaa! Suosittelen avoautoa :).
      Me olemme lähdössä tänä kesänä uudelleen, nyt New Yorkinn ja Cape Codiin 3 viikon matkalle, jee!

      • Amerikassa.....

        Muutama vuosi sit tuli heitettyä hyvä reissu noille seuduille. Hyvä siinäkin mielessä et rahaa meni aika vähä. Halvoissa motelleissa noin 40-70taalaa yö ja miltei aina burger kingiin syömään.Wal martista haettiin muutaman kerran jotain riisipataa,pullaa ja halpaa olutta. Ei käytetty rahaa ravintola viineihin eikä kiertoajeluihin.Taksillakin ajettiin aika vähän.Silti nähtiin paljon kaikkee. Jäi rahaa seuraavaankin reissuun.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3484
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2128
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1682
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1547
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1404
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1281
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1121
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1121
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      956
    Aihe