sähköinen pihavahti, onko kokemusta

Tuikku

Hei! Aattelin kysäistä onko kellään tietoa näistä maahan kaivettavista koiran aitauksista? Siis antaako se koiralle sähköiskun vai mikä juju siinä on että koira oppii pysymään tämän "näkymättömän" aitauksen sisäpuolella?

5

7985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Espe

      Siis koiran kaulaan sidotaan semmoinen pötikkä, ja tontin ympärille, maan alle kaivetaan semmonen homma. :P Ja jos koira meinaa ylittää sen maan alla olevan rajan niin se saa sähköiskun. Minä en ainakaan tämmöstä missään nimessä meidän koiralle hankkisi, mutta oma on asiasi. ^^

      • Tuikku

        en mä itekään tohon sähköllä kouluttamiseen usko. Joku puhu aikaisemmin et niissä saattas olla myös ääni/haju juttuja, jotka opettas sen koiran pysymään rajan sisäpuolella...


    • <3:sta perheeseen

      Nyt on ihan pakko muutama sana laittaa.
      Itse etsiskelin aikani ja mitään järkevää vastausta en mistään löytänyt. Pelkästään mutu-tietoa ja kamalaa jeesustelua. Siispä sokko-ostoksena Petsafen langaton pihavahti tilaukseen ja kokeiluun.

      Lähtökohtana kaksi koiraa, joista toinen säntää mökin pihasta jokaisen rasahduksen perään, vanhempi sitten perään ilmeisesti seuran vuoksi. Jotain piti keksiä kun jäin neidin 6kk ja koirien kanssa kahdestaan muutamaksi päiväksi. Vauvaa kun ei voi noin vain jättää lennosta oman onnensa nojaan ja siinä ajassa saattaa olla koirakin renkaan alla.

      Laitteen mukana on hyvin seikkaperäinen ohje kahden viikon mittaiseen koiran kouluttamiseen sähköaitaan. Meille ei jäänyt valitettavasti kuin kaksi päivää aikaa totutella uuteen systeemiin, mutta siitä huolimatta tulokset ovat häkellyttäviä.

      Pannan saa asetettua kuudelle eri voimakkuudelle, tehdasasetuksena matalin eli pelkkä äänimerkki ilman sähköimpulssia. Tällä asetuksella myös koulutus ohjeen mukaan aloitetaan. Ajan puutteen takia hyppäsimme suoraan äänimerkki ja pienin sähköimpulssi-asetukseen, joka muuten omaan käteen kokeiltuna on pienempi kuin esimerkiksi Prismassa muksuille myytävä peli jossa saa sähköiskun; mainittakoon se ihan vertailun takia.

      Kävelin ensin keskenäni pelkän pannan kanssa merkitäkseni lipulla raja-alueet, eli se alue missä piipitys alkaa, mutta sähköä ei vielä tule. Sen jälkeen pannat koirien kaulaan ja käveltiin yhdessä rajalle. Kun piipitys alkoi, koiran komennus pysähtymään, istutus, luoksekäsky ja kehu. Toiselle rajalle ja sama uudestaan. Peltoon en lähtenyt tarpomaan; vain ne kohdat käytiin läpi mistä useinmiten juostaan. Aina piippauksen alkaessa siis seis, istu, tänne ja kehu. Tämä tosin käytiin läpi yksi koira kerrallaan, ei molempien kanssa samaan aikaan.

      Sitten vaan koirien seuraamista ja "todellisten ärsykkeiden" odottamista.
      Aina koiran mennessä rajan läheisyyteen kutsuin sen takaisin ja kehuin.
      - Ensimmäinen auto: nuorempi oli sisällä eikä edes huomannut. Vanhempi juoksi tielle ääneti, hienosti ohi rajan pysähtymättä. Muksu nukkui vaunuissa joten otin vain hihnan ja lähdin perään. En ehtinyt edes rajalle kun koira tuli jo häntä iloisesti heiluen vastaan. Mietin onko panta liian löysällä, huomaako vanhus edes koko nipistystä.
      - Mönkijä: Vanhempi ei edes noussut istumaan vaan jatkoi makoilua auringossa. Nuorempi juoksi rajalle, haukahti ja tuli takaisin. Kehuin.
      -Pyöräilijä: Vanhempi katseli istuen. Nuorempi haukahti kammarin ikkunasta, juoksi pienen lenkin pellossa ja palasi takaisin. Taas kehuttiin.

      Viimeiset seitsemän vuotta nämä tilanteet ovat aiheuttaneet aina hermoja kiristävän nouto-operaation. Kaikki koulutus kun tuntuu aina haihtuvan kääpiöpinseri-villakoiran päästä sopivan ärsykkeen edessä. Nyt tuntuu siltä että voi vihdoin olla lomalla, eikä vain paimentamassa lomalla olevia koiria.

      jk. Jossain joku mietti antaako panta sähköä rajan jälkeen loputtomasti kunnes patterit tyhjenevät. Ei anna. Siinä on 30 sekunnin aikaraja. Joko koira palaa sen aikana takaisin "sallitulle alueelle", tai sitten kannattanee sulkea virrat pääyksiköstä ja noutaa koira ja palauttaa virrat pääyksikköön. Muutenhan palaava koira saa uudet nipistykset palatessaan, eikä kotiintuleminen ole rangaistava teko.

    • ei kidutusta

      Wau!
      Juuri tällaista käytännön realistista kokemusta olen etsinyt! Meillä on tilanne samankaltainen - vanhempi noutaja pysyy hienosti pihassa, mutta tämä nuorempi seropi jahtaa kaikkea mikä liikkuu (mukaan lukien ohi kulkevat lenkkeilijät), jos ei koiran kanssa touhua pihalla jatkuvalla syötöllä.

      Nyt meille on tulossa koirahäkin laajennus, enkä halua koiria pitää jatkuvasti sisällä.

      Itselläni on tarkoituksena opettaa juurikin tuolle nuoremmalle hunsvotille rajat ja siinä sivussa ne selkeytyy myös itsellekin, kun piha on ainakin meillä suhteellisen laaja ja joustava käsitys, on vähän hankala käsittää rajan määritelmä.

      Tämän hetkisen käsitykseni mukaan pihavahti toimiikin kuten sitä olen ajatellutkin käyttää, eli alussa opetellaan rajat, jonka jälkeen koira oppii ne lopullisesti tunnistamaan ja jos kaikki toimii suunnitelmien mukaan, ei virtaa aidassa tarvitse pitää, kun koira on oppinut rajat.

      Suuret kiitokset asiallisesta tiedosta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      140
      8583
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1413
    3. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      60
      1189
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1185
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1067
    6. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      139
      1020
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      795
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      788
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      771
    10. 42
      706
    Aihe